svatka napsal:
byla to výzva, která mne dost lákala....s tou mojí kámoškou už máme něco za sebou, tak jsem si řekla: Proč to alespoň nezkusit, že jo?? Teoreticky by to zvládnout šlo, uvidíme, jaká bude praxe....a to jsme teda viděly...
Kámoška si cestou náramně pomlaskávala, já večer už tolik ne...
Svaťko, gratuluju k pokoření hranic Jinak samozřejmě i všem ostatním, kteří to objeli, patří poklepání na ramínko! Mě se nepodařilo ani získat ty průjezdové body, Pajiho mail mi tvrdošíjně hlásil error. Ale až pojedeš to kochací opáčko, tak se ráda přidám!!
Taky chystám kochací kolečko na 4-5dnů, v září. Už se těším, snad mi konečně výjde lepší počasí.
Mony, Tomi - aby nedošlo k omylu: jak jsem psala výše - já to celé nedala, odhodlání bylo, ale technika mi dala za vyučenou, pokořila mne....
Před všemi, co to alespoň zkusili, dojeli, nedojeli - smekám klobouk.
Už jen postavit se s odhodláním na start a vyrazit, to znamená mít v sobě obrovský kus blázna a šílenství....Parádního šílenství, které nás tady všechny spojuje, že?? Máme to v sobě všichni, jen někteří si ty svoje sny i plní....
Upravil svatka dne 18.07.2011 11:00
svatka napsal:
Mony, Tomi - aby nedošlo k omylu: jak jsem psala výše - já to celé nedala, odhodlání bylo, ale technika mi dala za vyučenou, pokořila mne....
Před všemi, co to alespoň zkusili, dojeli, nedojeli - smekám klobouk.
Už jen postavit se s odhodláním na start a vyrazit, to znamená mít v sobě obrovský kus blázna a šílenství....Parádního šílenství, které nás tady všechny spojuje, že?? Máme to v sobě všichni, jen někteří si ty svoje sny i plní....
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
sadilek napsal:
Tak team Jezdime.eu dorazil do cíle.Výsledný čas 40h4min.
Projety všechny body.Najeto 2160km.Byl to masakr pro tělo i duši.
Hikse jsme nazahlídli,asi zase někde chytračil!
Tak mne to trvalo 48:15, cistej cas jizdy neco pres 36 hodin. Akorat mi zblbla navigace a mam zaznamenanou jenom polovinu trasy. Skoda, ale znova to za tech 48 uz nejedu. Boli mne uplne vsechno, jsem ani netusil, ktere veschny casti tela muzou vubec bolet.
to svatka: jj, to se mi stavalo celkem casto ze pani rikala "jedte 5 km rovne" a ono tam byl hustej les/zasete pole/rybnik/dalsi doplnte. Nejvtipnejsi se mi vsak stalo kdyz me poslala skratkou po uzky pesince pro pesi podel kostela zakoncenou schodama. A este jsem tam vyplasil v klidu si debatujici babicky pred rani omsi. Byly jsme vykuleni vichni - ja, babky i navigace. A tech objizdek co bylo cestou - jednou nekde na severu chybel most tak jsem to musel vzit mustkem pro pesi. Cyklisti v protismeru se trochu divili ale nastesti jsem se tam vesel i s valcema. Radeji ale neopakovat.
Upravil btomec dne 18.07.2011 12:44
svatka napsal:
...
Ještě mi někdo řekněte, zda se dal bod 79 projet bez porušení zákazu vjezdu ...
Ano dá a v pohodě. Já myslím do zákazu vjezdu vjel jen jednou, a to právě k bodu CP079. Nevím, zda by šlo jet někudy jinudy ale po těch více jak 2000 km mi to bylo celkem jedno.
Ještě k těm pastvinám. Záleží na to, podle čeho jsi dělala navigaci. Pokud např. podle City Navigator Europe, pak je tvoje jízda krz stáda naprosto jasná.
Ale vše bude v připravovaném Zpravodaji č.3, 4,...
Upravil Paji dne 18.07.2011 13:12
[quoteJeště k těm pastvinám. Záleží na to, podle čeho jsi dělala navigaci. Pokud např. podle City Navigator Europe, pak je tvoje jízda krz stáda naprosto jasná.
quote]
Když já s tím moc neumím, nevím, školy na to nemám....trasu jsem tvořila v TOPO, ta mi nechtěla schroustat zkratky (už mi asi svítá proč - byly tam ty zákazy), cestou jsem ze zoufalství přepla na City navigator a ten mne zase poslal do toho stáda, ale na jeho obhajobu musím říct, že tam zákaz vjezdu nebyl...pouze nápis "silnice se v zimě neudržuje" a zima nebyla, tak šup tam, že jo?? Jakýsi rozpor s realitou byl jen v tom pojmu "silnice"
NAvi mne se záznamem stopy nakonec taky vypekla: byl nastaven skrytý záznam, vynulován, ale začal fungovat až ve chvíli, kdy navi začala hlásit nedostatečnou kapacitu paměti. To mi taky hlava nebere... cestou jsem umazala co se dalo (ty nejdelší trasy z Francie, Německa, Alp a přesto nic, kapacita stále nebyla), vzpamatovalo se to až po vymazání již projetých bodů z aktivní trasy. No to mi někdo vysvětlete, kde dělá soudružka při práci s navi chybu... (2GB karta tam je, mám pořídit větší?)
A máme to za sebou. Ti, co na odhodlali se popasovat s objezdem celé republiky během jediného víkendu na své zážitky asi hned tak nezapomenou. A nezáleží ani tak na tom, zda to nakonec celé dojeli, či to bylo nad jejich síly, či síly toho, co měli pod zadnicí.
První výsledky jsou zpracovány.
Zatím mám ale info v požadované struktuře (záznam trasy z GPS a fotky tachometru na startu a v cíli) pouze od 4 účastníků. Prosím ostatní, co se alespoň pokusili to ujet, ať mi info, třeba i neúplné, co nejdříve pošlou na mail cesky-dakar@seznam.cz.
Tak to vypadá na velký hold týmu „jezdíme.eu“ ve složení Sadílek, Poubes a Standa. Výsledný čas za projetí všech 80 bodů za 40 hodin a 4 minuty je opravdu úctyhodný. Vím o čem mluvím.
Tak kdo to ještě jel?
Paji přiložený následující obrázek:
Ajaj,tak to mě mrzí.Myslel jsem,že se zmačkne víc lidí*pissed*.Takhle to byla asi čistě jízda proti chronometru a to si nebudu nalhávat,že to je to pravé.No nic.Já už to tedy asi nepojedu.Není s kým závodit.Leda snad až bude náš čas překonán tak se vydáme znova svůj primát uzmout zpět.
sadilek napsal:
Ajaj,tak to mě mrzí.Myslel jsem,že se zmačkne víc lidí*pissed*.Takhle to byla asi čistě jízda proti chronometru a to si nebudu nalhávat,že to je to pravé.No nic.Já už to tedy asi nepojedu.Není s kým závodit.Leda snad až bude náš čas překonán tak se vydáme znova svůj primát uzmout zpět.
Souhlas se Saďochem,nechal bych to otevřený a kdo si napíše Pájimu o souřadnice ať se pokusí překonat náš čas.Vím že tady z Plzně chtěli jet kluci a nevyšlo jim to.Chtěj si to dát,jak jim vyjde čas.Tak uvidíme.Samozřejmě, jestli s tím Páji souhlasí.
Ahoj všem, gratuluji těm co dojeli i těm co se o to aspoň pokusili.Jsem rád, že se můžu řadit k těm co to dojeli celé. Dostal jsem se k této akci čirou náhodou, jelikož nejsem vlastníkem moto značky BMW, ale začal jsem pošilhávat po motorce této značky a díky tomu jsem se dostal na tyhle stránky a hned na mě vyskočil český dakař bohemia around. Napsal jsem si o body podařilo se mi je nasoukat do mé navigace a pak už nestálo nic v cestě vyrazit. Měl jsem jet s kamarády, ale bohužel nedali dohromady stroje a ještě léčí menší poranění z naší cesty po Albánii. Jsem od Jihlavy, takže můj start padl na nejbližší bod 16 v Rančířově. Na startu jsem byl v pátek v 17:00 a vyrazil směrem na bod 17 atd. V Lanžhotě jsem se asi 3 hodiny zdrzel u znamych. Jak se na Morave zastavite uz Vas nechteji pustit a musite posedet. :-) Podarilo se mi odjet, ale už jsem věděl, že výsledný čas bude horší. Nicméně se mi podařilo jet celou noc z pátku na sobotu a natolik mě to chytlo, že jsem jel i celou sobotu a celou noc ze soboty na neděli. V neděli ráno už jsem skoro neudržel motorku a musel jsem zastavit. Spal jsem asi 2 a půl hodiny a v sedm ráno už byl zase v sedle a pokračoval v cestě. Musim souhlasit, že tahle trasa je tak na 4 až 5 dní, protože to opravdu stojí za to vidět tyhle zákoutí naší krásné země. U Chlumu u Třeboně mě chytla taková průtrž kačen, že jsem strávil asi 1,5 hodiny na pumpě než se přenalo to nejhorší. Pak už mě čekalo asi jen posledních 5 bodů a v místě startu tedy v cíli jsem byl v neděli ve 22:00. Navigace mi ukazala celkem 2139km, cas pohybu něco přes 35hod. a zastávek 10hod.
Závěrem, díky Páji za super nápad, byla to pro mě nová zkušenost a jsem rád, že jsem to dal a stroj to taky vydržel, pouze jsem při jednom menším pádu ohnul brzdu.
Už se těším na další takové výzvy.
Tak jsem zpracoval další výsledky. Ne všichni poslali požadované info, zejména úplný záznam projeté trasy. Proto jsem udělal výsledovku rozdělenou zatím do 3 kategorií
Kategorie A: Ti co to celé ujeli.
Kategorie B: Ti co to neujeli a počítá se jim penalizace za neprojeté body.
Kategorie C: Ti, kteří poskytli nekompletní údaje a zatím je nelze vyhodnotit. Pokud požadované údaje pošlou, budou zařazeni do kategorie A nebo B.
Podklady k vyhodnocení jsem nakonec dostal od 12 účastníků, z nichž polovina objela celou republiku po stanovené trase dané 80-ti průjezdnými body a druhá polovina si zbytek trasy nechá asi na nějaký jiný termín.
Tak opět za rok. A třeba obráceným směrem, co vy na to?
P.S. Kdo si bude chtít trasu projet v jiném, než stanoveném termínu, a pošle mi záznam projeté trasy, budu vyhodnocovat pouze projetí celé trasy v termínu do 48 hodin a asi pro tyto účely vytvořím samostatnou kategorii. Atak na hranici 40-ti hodin je otevřen.
Upravil Paji dne 24.07.2011 19:48
nejvyšší čas pořídit si navigaci, nebo kdyby si chtěl někdo ještě udělat "výlet" než začne sněžit? přidal bych se rád.
Upravil barokar dne 04.03.2012 18:43
Tak co nevrátíme se od planých diskusí k činům!Přeci jen by měl tenhle web být o ježdění a né drbárna o pi....
Chápu,že tohle je výzva,je to určitě těžší než mlátit do klávesnice!
Jé Saďochu... ani jsem si nevšiml, že se to jelo. Láká mě to... Letos je všechno nějak v pr.. Tak pokud padne moto-dovolená někam dál tak si to s radostí dám! Mám začít rejpat do Poubese?
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Loni jsem to jel, ale mimo termín a super, letos mám naplánováno to samé ale Slovensko. Brácha už i naplánoval trasu, zase po hranici..Snad to výjde.
www.kapa-toner.cz