to hicks: když jsem tam byl poprvé, tak jsme byli všichni po přejetí hranice UA do první pauzy na jídlo zralí na otočení se. Jak se dostaneš na venkov je to už paráda. Loni jsem se zařekl, že nedám ani fenik a šlo to. I když, jak psala refi, tak cestou tam to trochu drhlo, celní kontrola byla důkladná a probrali mi všechny věci a u pasové, když mě to už po 20min v celnici nebavilo čekat a dívat se, jak vypisují propustky lidem, co stále chodili po nás, šli jsme si sednou k motorkám a oni nám ty pasy donesli sami Nazpět jsme už byli za 5min odbaveni a na SK čáře. Policajtům je třeba ukázat, že máš ty jejich báchorky na háku a když mají problém, ať předloží důkazy. A nemluvit s nimi žádným slovanským jazykem. Ať se hoši snaží
3X napsal:
to hicks: když jsem tam byl poprvé, tak jsme byli všichni po přejetí hranice UA do první pauzy na jídlo zralí na otočení se. Jak se dostaneš na venkov je to už paráda. Loni jsem se zařekl, že nedám ani fenik a šlo to. I když, jak psala refi, tak cestou tam to trochu drhlo, celní kontrola byla důkladná a probrali mi všechny věci a u pasové, když mě to už po 20min v celnici nebavilo čekat a dívat se, jak vypisují propustky lidem, co stále chodili po nás, šli jsme si sednou k motorkám a oni nám ty pasy donesli sami Nazpět jsme už byli za 5min odbaveni a na SK čáře. Policajtům je třeba ukázat, že máš ty jejich báchorky na háku a když mají problém, ať předloží důkazy. A nemluvit s nimi žádným slovanským jazykem. Ať se hoši snaží
...letos tam pojedu zase, i když jsem u nechtěl
ja bych jel hrozne rad, ale bojim se jet na jedny moto. Resp. stejne mam uz zakaz...
Projeli jsme takhle slusnou cast evropy vcetne Portugalska.. ale z tohohle mam obavy. Jakmile se JA vzdalim od motorky, zbyva tam zenska s relativne drahou moto navic narvanou elektronikou a žrádlem (na to jsem extra citlivej ... kterou sama ani nezdvihne, nenaleze na ni a ani nema papiry na moto.
Jel bych klidne jeste s jednou motorkou.. ale Vjetrnici odpoledne zmizeli na jih a Morabo take miri smer IT.
Skoda.. mel jsem takovou peknou cestu naplanovanou v Mapsourcu.
Sosam novou Adria Route a jdu spachat neco v CRO-BIH-SERB atd...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jestli máte osypky z občasné buzerace polišů na UA, tak kucí uniformovaní zvláště v BiH vám velice rádi ukážou že jim to jde taky moc dobře.
Jinak na UA v poho, plná moc ( včetně WIN ) v jejich písmenkách s razítkama ( ověření ) 5 bubáků do pasu a je to s úsměvem na tváři. Pouze směrem tam, zpátky nic.
Ovšem cestou zpět si na nás nádherně smlsli SK celníci. Ono bylo teplo a 5 aut za 2 hodiny už bylo na limitu jejich pracovního nasazení. Ale po**** tě že sedíš venku z auta ve stínu jejich střechy na to líní nebyli.
GOOD LUCK ještě si to rozmysli na UA je krásně
hicks napsal:
3X napsal:
...letos tam pojedu zase, i když jsem u nechtěl
ja bych jel hrozne rad, ale bojim se jet na jedny moto. Resp. stejne mam uz zakaz...
Projeli jsme takhle slusnou cast evropy vcetne Portugalska.. ale z tohohle mam obavy. Jakmile se JA vzdalim od motorky, zbyva tam zenska s relativne drahou moto navic narvanou elektronikou a žrádlem (na to jsem extra citlivej ... kterou sama ani nezdvihne, nenaleze na ni a ani nema papiry na moto.
Jel bych klidne jeste s jednou motorkou.. ale Vjetrnici odpoledne zmizeli na jih a Morabo take miri smer IT.
Skoda.. mel jsem takovou peknou cestu naplanovanou v Mapsourcu.
Sosam novou Adria Route a jdu spachat neco v CRO-BIH-SERB atd...
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
refi napsal:
jsem vděčná za to, že když jsem tam jela loni s 3X, tak po předchozích zkušenostech odmítl cokoliv celníkům dát. stálo nás to spoustu času, kdy nás odstavili bokem a dělali obstrukce, 3X musel vybalit kufry, ale nakonec jsme projeli bez úplatku. bez 3X bych se otočila a jela pryč. alespoň nám řekli, že příště už ale na to kafe fakt chtějí ...
Alexe trochu znam a tohle zcela jiste neni repre vzorek pro cestovani na UA.
Mimochodem,s timhle arzenalem by ho zhaftli celnici pri kontrole kdekoliv,tam uz jen chybelo zapalit si speka,ale komu neni rady...
Upravil Petr 11 dne 30.06.2011 07:40
Mr GS napsal:
Nevím,co záleží na tom,kdy kam pojedu a jaký tam budu mít zážitky.Mám nějaký zásady a těch se držím!Pokud tam budu sám a nebudu tím otravovat někoho dalšího,kdo jede semnou,tak nikomu nic nedám!
A mimochodem:neradím,ale doporučuji napsal Vlk,tak si to vysvětluj jemu a né mě,když už máš tu péči
Neda mi to,abych se nezeptal...ty uz ji nekdy na Ukrajine,pripadne dale na vychod,byl?
HICKS: Já jedu taky s babou.... Naštěstí ale jedou s náma ještě 2 kluci na motorkách, sám se ženskou bych tam nejel, zvlášť po tom, co si to tady čtu. Ani se nedivím, žes dostal zákaz, u nás k tomu není taky daleko.
A možná, že se nakonec ještě rozhodnu, že tam nepojedu ani já, protože chci v klidu cestovat a poznávat a ne se nechat zbytečně a bezdůvodně buzerovat, zvlášť když mám za zádama ženskou.
refi napsal:
jsem vděčná za to, že když jsem tam jela loni s 3X, tak po předchozích zkušenostech odmítl cokoliv celníkům dát. stálo nás to spoustu času, kdy nás odstavili bokem a dělali obstrukce, 3X musel vybalit kufry, ale nakonec jsme projeli bez úplatku. bez 3X bych se otočila a jela pryč. alespoň nám řekli, že příště už ale na to kafe fakt chtějí ...
Alexe trochu znam a tohle zcela jiste neni repre vzorek pro cestovani na UA.
Mimochodem,s timhle arzenalem by ho zhaftli celnici pri kontrole kdekoliv,tam uz jen chybelo zapalit si speka,ale komu neni rady...
já jsem psala, že udělal spoustu chyb. nicméně před dvěma roky s tímto arzenálem byl v česku, když motorkáři pořádali v habří tábor pro děti, takže s tím napříč evropou cestuje nejspíš bez problémů, holt evropa bez hranic. v tom jeho povídání šlo ale hlavně o to, že jednoho z těch landíků vůbec nezapsali na vjezdu do ua do počítače, tzn. kdyby mu ho tam ukradli, tak není žádná evidence, že tam s ním vůbec vjel ... a v tom vidím zajímavou informaci o praktikách na ua celnicích
Byl jsem tam letost v dubnu sám s manželkou, jenom ze zvědavosti se kouknout, jak to vypadá v bývalém SSSR po 20 letech. Přejížděl jsem tam přechodem z Polska (asi 1 hodinka na hranici, kontrola všeho včetně obsahu kufrů, všechny léky - po konstatování, že žádné nemáme, celnice řekla, že musíme nějaké mít a opravdu jsme si vzpoměli na antikoncepci - taky chtěli ukázat + vyplnění několika formulářů, ale jinak celkem v pohodě, žádné úplatky jsme nedávali, ale ani oni nic nechtěli), zpátky jsme jeli přes Velkyj Beroznyj (asi 1,5 hod. průběh kontroly stejný).
Řekl bych, že je to na hranicích stejné jako u nás před 25 lety třeba při přejezdu do Polska nebo Maďarska. Taková nostalgie tě chytne... :-)
Jinak samozřejmě kontrola při při přejezdu mezi rajony (asi okresy), ale taky v pohodě. Jenom doklady, tak na 5 minut.
Co mě ale nejvíc překvapilo, byl stav silnic - i těch v mapě červených. Samé díry a to celkem dost. Takže cestovní průměr rozhodně není nějakých 80 km/h, spíše hodně, hodně míň. Ale krajinka je fakt pěkná - a to jsem nejel žádný off road, jenom silnice.
Takže na Ukrajinu se dá celkem v pohodě vyjet, ale záleží jak pro koho. (je ta úroveň pohody).
Souhlasím s názorem,moc se nevybavovat a hlavně ne rusky.Tuhle chybu jsem udělal já a strávili jsme v Uble 4hodiny.Po dvou hodinách čekání tam přijel Němec na chopperu , chtěl tam jen pojezdit a že se hned ten den vrací.Celníci naprosto nechápali a tehdy jsem jsem udělal chybu,že jsem se do toho vložil
s ruštinou.Zařadili ho jako že patří k nám a stálo nás to další dvě hodiny. Čím jsi dál od takové "civilizace",tím jsou lidé lepší a přátelštější. Psal se rok 2005.
To Pavel GS výletník: trochu rozveď svoji glosu o BiH
má zkušenost z minulého týdne je mnohem mírnější co se celníků týče, tam za 45min bez vybalování (Ubla, sobota odpoledne) do RO v Solotvinu 10 min bez vybalování, vše 4 motorky, vše bez uplatku.
jedna pokuta za plnou čáru kam nás navedl ukazatel, ale my ji neměli přejet, takže přestupek to byl - 200hřiven dohtromady/4 říkám si hurikán
Jeli jsme 3 motky z Al a bylo docela hnusně. Po cestě přes BiH nás 3x stavěli a POKAŽDÉ vymýšleli nějaké kraviny. Rychlost, rozestupy, plná čára ... když jste jim to vyvrátili nějakým argumentem tak vymysleli další přestupek.
Samo že to skončilo vždy handrkováním o výši "pokuty" - celá jejich atrakce byla minimálně půl hodiny.
A to byli jen ti blbouni co nechrápali v autech a neměřili za každým křovím páč jim pršelo do metru. Jinak jich tam bylo jak na ...no.
Nevím zda neměli zrovna nějakého Kryštofa ale nejsem jediný s těmito postřehy.
Jo a moc dobře vědí že se dá navzájem domluvit našimi rodnými řečmi.
P.
fajfka napsal:
Souhlasím s názorem,moc se nevybavovat a hlavně ne rusky.Tuhle chybu jsem udělal já a strávili jsme v Uble 4hodiny.Po dvou hodinách čekání tam přijel Němec na chopperu , chtěl tam jen pojezdit a že se hned ten den vrací.Celníci naprosto nechápali a tehdy jsem jsem udělal chybu,že jsem se do toho vložil
s ruštinou.Zařadili ho jako že patří k nám a stálo nás to další dvě hodiny. Čím jsi dál od takové "civilizace",tím jsou lidé lepší a přátelštější. Psal se rok 2005.
To Pavel GS výletník: trochu rozveď svoji glosu o BiH
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pavel GS vyletnik napsal:
Jeli jsme 3 motky z Al a bylo docela hnusně. Po cestě přes BiH nás 3x stavěli a POKAŽDÉ vymýšleli nějaké kraviny. Rychlost, rozestupy, plná čára ... když jste jim to vyvrátili nějakým argumentem tak vymysleli další přestupek.
Samo že to skončilo vždy handrkováním o výši "pokuty" - celá jejich atrakce byla minimálně půl hodiny.
A to byli jen ti blbouni co nechrápali v autech a neměřili za každým křovím páč jim pršelo do metru. Jinak jich tam bylo jak na ...no.
Nevím zda neměli zrovna nějakého Kryštofa ale nejsem jediný s těmito postřehy.
Jo a moc dobře vědí že se dá navzájem domluvit našimi rodnými řečmi.
P.
takze hlasim navrat z AT-SLO-CRO-BiH-SRB-HU-SK...
V Bosne policajtu hodne... ani jednou nas nestaveli, ale davejte si bacha... silena rychlostni omezeni, obrovsky prostor pro chytani ridicu a jezdcu.
Jednou jsme s nima i komunikovali... umeli docela anglicky a byli naprosto slusny, cisty a korektni.
V Srbsku jsme uz docela pospichali, tak mne cca na puli cesty mezi Srebrenici a Subotici chytili.. kdyz zjistili, ze jsme cesi tak nas hned pustili a jeste poradili hotel...
Upravil hicks dne 07.07.2011 16:32
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Plná moc je určitě potřeba v Ukrajinštině. Platí zákony, které jsou dané na daném území koupě/prodeje. Taky si uvědom, žeplná moc splňovat náležitosti, které upravuje právní úprava Ukrajiny. Nevím teda jak to mají, ale není to v každé státě stejné a navíc ještě k tomu, když Ukrajina není členským státem EU. Aby ste nejeli dom s prázdnou . Raději si to všechno zjisti než vyrazíte.
fero254 napsal:
Plná moc je určitě potřeba v Ukrajinštině. Platí zákony, které jsou dané na daném území koupě/prodeje. Taky si uvědom, žeplná moc splňovat náležitosti, které upravuje právní úprava Ukrajiny. Nevím teda jak to mají, ale není to v každé státě stejné a navíc ještě k tomu, když Ukrajina není členským státem EU. Aby ste nejeli dom s prázdnou . Raději si to všechno zjisti než vyrazíte.
Třeba se za těch 7 let už vrátili i s motorkama
Doc-brother
Náš táta říkával,že rozumný člověk to pochopí a názor blbce mě nezajímá!!!