Kluci, potřebuji sehnat opravdu pořádné plexi, které by ten všechen příchozí nápor vzduchu valil nahoru, protože mam neuvěřitelný hluk v přilbě od ramen a od toho jak mi fučí přímo na čelo , když jedu ve stupačkach v 90 km/h tak hluk je uplně minimální, takže přilbou to není, mam chuť sundat to plexi a jezdit bez toho. Ale zase spotřeba by šla si myslím rapidně nahoru, mám Mitas E09 a spotřebu mám 3,62 l/100,
A to jsme jel docela agresivně. Poradíte mi?? docela s emi libi ten ermax vysokej.. a nebo asi koupím plexi a budu experimentovat.
já mám plexu z toho druhýho odkazu... tu 467mm vysoký... měřím 192cm a mám zvýšené sedlo... měl jsem původně dakarácký plexi a fučelo mě pod helmu jako prase a plexi helmě neustále plné hmyzu, teď mám konečně klid... to třetí nevím... ale dost se podobá tomu origoš dakaráckýmu... to mám doma pořád... kdyby někdo chtěl...
SHREK JAN přiložený následující obrázek:
[112.57Kb]
Upravil SHREK JAN dne 20.05.2012 12:50
Jezdím tak, jak umím...
VojtechPolicky napsal:
Kluci, potřebuji sehnat opravdu pořádné plexi, které by ten všechen příchozí nápor vzduchu valil nahoru, protože mam neuvěřitelný hluk v přilbě od ramen a od toho jak mi fučí přímo na čelo , když jedu ve stupačkach v 90 km/h tak hluk je uplně minimální, takže přilbou to není, mam chuť sundat to plexi a jezdit bez toho. Ale zase spotřeba by šla si myslím rapidně nahoru, mám Mitas E09 a spotřebu mám 3,62 l/100,
A to jsme jel docela agresivně. Poradíte mi?? docela s emi libi ten ermax vysokej.. a nebo asi koupím plexi a budu experimentovat.
CO TAM PŘIDAT TAKOVOU TU NÁSTAVBU NA KLIPSNU NA TO PLEXI SICE TO NĚCO STOJÍ ALE MOŽNÁ ŽE BY TI TO POMOHLO NEMUŽU TO TET NA RYCHLO NAJIT ALE JISTE TO NAJDEŠ
ten nástavec stojí 2 500 vím oč jde... jeden borec by mi ho udělal za zlomek ceny.. ale mam strach že to i tak nebude fungovat 100% potřebovlaq byhc něco vysokého, a asi i více postavené mám 176 cm... a hluk v helmě neuvěřitelný jenom kvuli plexi.
Vojto za kolik by ti to ten kořen spáchal? ja mám 190 a ten vítr je ve vyšší rychlosti fakt děsnej... plexi ani snad není tak krátký jako blbě položený
VojtechPolicky napsal:
ten nástavec stojí 2 500 vím oč jde... jeden borec by mi ho udělal za zlomek ceny.. ale mam strach že to i tak nebude fungovat 100% potřebovlaq byhc něco vysokého, a asi i více postavené mám 176 cm... a hluk v helmě neuvěřitelný jenom kvuli plexi.
KUP SPUNTY DO USI A JE PO HLUKU JA UZ JE POUZIVAM HLUK POTLACIN
Sériový štítek je na nic, háže to všechno na hlavu... Já takhle celý víkend testoval helmy BMW System 5, Airoh (nějaká integrálka), Uvex Enduro a ani Scorpionka EXO1000 mi hluk nepotlačily... Takže jsem si byl alespoň 100% jistý tím, že to je štítek na motorce... Pak jsem koupil plexi od Wunderlichu a je klid... Helma čistá, hluk rapidně klesl... Na co je ovšem dobré dát si pozor je výška, kudy jde obtékající vzduch... Když se hodně schovám za plexi (tzn. plexi je skoro kolmo k zemi), tak vzduch jde hodně nad hlavou, což je fajn ohledně hluku, ale zase horní větráky helmy jsou vám k ničemu a v létě nic příjemného. Proto jsem plexi dal trošku níž tak, aby mi to "škrtalo" vrchní část blembáku a ten vzduch do těch větráků doslova vletí a krásně to pak funguje. A hluk se nezvýšil. Ono se to nezdá, ale každý centimetr výšky plexi je o něčem jiném a je dost znát, chce to zkoušet, jezdit a najít optimální výšku pro každého jezdce.
Ahoj, mám Dakara 2004, 180 cm a krk jak Tyson se starým plexi...
Nejlíp mně vychází tyto 3 plexi:
1. http://bmw-trade.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=11_228&products_id=632
2. http://www.ermax.cz/f-650-gs-20002008-plexi-turisticke-15-cm-montazni-sada-c-5417_5419.html
3. http://www.motoshopuzeda.cz/product/plexi-na-moto-bmw-f-650-gs-04-07-1220/
U toho Wunderlich ERGO je ale poznámka : "s originálmi chrániči rukou", který nemám (mám Acerbis). Vadí to nějak?
Byli jste na tom podobně a vyřešili to? Prosím, poraďte kluci.
Díky