cechi napsal:
Milane to jsem zavrhl,ten design toho tlumice 2008> me prijde celkove spatny,udelal jsem to podobne jak to je na 2004-2008.
Tondo az budu met chvilku tak sa do toho pustim,dam pak vedet.
Já to vyrobil obdobně jako je na R1150. Ale bohužel tu "zubatou" opěrnou podložku nebyl nikdo schopný vyrobit tak přesně. Prototyp se nechoval tak, jak jsem si představoval, tak jsem to "utnul" - pak začala sezóna a už nebyl čas na vývoj prototypu č.2.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Ivane je na R 12 R stejný tlumič záběru? Jeden bych potřeboval. :-)
Dovezl mi to kluk s tím že občas nezařadí, a opravdu někdy šla ředička jako na kov, no on byl lem tlumiče namotany u řadící kulisy. Rachtalo to, tipoval jsem ložisko u vstupní Ivan tlumič. Jo ještě se mám co učit. :-)))
Upravil Waltr dne 20.05.2016 21:24
Taky me to na volnobeh při vymacknuti spojky celkem hlasitě cvaká mam 08 a 50 tisíc, ale ted jsem byl na proseku v servisu a nic nerikali. Mám to řešit?
FYYFF
Zdravím mám gs1200adv 2012 a přsednul jsem na ni z 1150gs takže si zvykám.1000km
Chtěl bych se zeptat na chování převodovky.Zdá se mi že její teplota po jízdě je dost vysoká(neudržím na ní ruku) jinak není nijak hlučná ani na neutrál ani při jízdě jen řazení dost hlučně klapne. Jde ale lehce podle mě až moc lehce skoro by šla i bez spojky:-)
Olej jsem vyměnil a byl černý jako bota jinak bez "špon nebo jiných částek kovů na magnetu pár "jehliček" Dal jsem tam Castrol 75w140.
Podle záznamů v servisce mám servis v 52600km a já mám na displeji 50600km.
Motorka je dovezena z itálie.
Protoze je primo na motoru tak prenasi teplo motoru. A ze byl olej cernej je normlni. Ital neservisuje ital jezdi.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Vcera jsem se stal jednim z postizenych kterym klekla prevodovka.
Presneji receno asi neco na vstupu do prevodovky. Pri jizde v zaberu nejdriv nepatrny pazvuk a ke konci uz opravdu kraval z treni kov na kov. Pri zavreni plynu zvuk ustal. Pri vymacknute spojce take ticho. Razeni bylo porad plne finkcni a bez problemu. Pri prerazeni se zvuk a jeho frekfence rovnal otackam motoru.
Nejhorsi ze vse nastalo behem ujeti 150 km a nedojel jsem ani z poloviny do cile cesty.
Takze nastal potupny navrat vlakem domu. Asi jsem smrdel celemu vagonu.
Dekuji Pardalovi a Mirkovi Tichemu z Liberce za nabidnutou pomoc a odtah.
Motorka 2007 najeto 91tis olej meneny co 20 tis. Castrol 75w140. Naposled v roce 2016 pri 81tis.
Jsem zvedavy co presne odeslo a rikam si co ma clovek udelat aby ho takova porucha nepotkala nekde opravdu daleko.
Upravil paja1 dne 18.08.2017 18:35
Pája
paja1 napsal:
Vcera jsem se stal jednim z postizenych kterym klekla prevodovka.
Presneji receno asi neco na vstupu do prevodovky. Pri jizde v zaberu nejdriv nepatrny pazvuk a ke konci uz opravdu kraval z treni kov na kov. Pri zavreni plynu zvuk ustal. Pri vymacknute spojce take ticho. Razeni bylo porad plne finkcni a bez problemu. Pri prerazeni se zvuk a jeho frekfence rovnal otackam motoru.
Nejhorsi ze vse nastalo behem ujeti 150 km a nedojel jsem ani z poloviny do cile cesty.
Takze nastal potupny navrat vlakem domu. Asi jsem smrdel celemu vagonu.
Dekuji Pardalovi a Mirkovi Tichemu z Liberce za nabidnutou pomoc a odtah.
Motorka 2007 najeto 91tis olej meneny co 20 tis. Castrol 75w140. Naposled v roce 2016 pri 81tis.
Jsem zvedavy co presne odeslo a rikam si co ma clovek udelat aby ho takova porucha nepotkala nekde opravdu daleko.
U 2007 na 99,9% odešlo ložisko na vstupní hřídeli převodovky.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Snad nebude kolem zadne vazne poskozeni. Mohli to mit soudruzi z Berlina lepe udelane.
Necham vymenit i ostatni liziska, gufera a dam i novou spojku kdyz uz bude motorka rozpulena a prevodovka rozebrana.
Taky je pry dobre dat nove gufero na vyvazovaci hridel v motoru. Klika pry byva ok.
Pája
taky jsem byl rozčarován, když jsem poprvé rozděl a převodovku a viděl ložiska z polska, v prodejně ložisek jsem byl po docela dlouhém rozhovru ujištěn, že i z polska jsou dobrá ložiska. Každopádně i tak dávám pokud to jen jde SKF nebo NTN
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Prosím poraďte, od minulé sezony slyším hluk od převodovky, spojují si to z výměnou oleje v převodovce, ale je to jenom můj pocit, dávali jsme tam 75W-140 API GL-5 stejný jak do koncáku. Za studená je to OK, ale po zahřátí v tom rachtá, při vypnuté spojce hluk zmizí. Pro porovnání jsem si poslechl moto, které ale mělo nájezd 90 tis. KM, já mám 60 tis. KM, zvuk byl stejný po zahřátí. Trošku jsem hledal na netu v diskuzích, někteří píšou vyměnit vstupní hřídel, ale jsou i názory, že je to zcela přirozené u toho motoru, ala traktor. Pro lepší pochopení přikládám nahraný zvuk mé moto po zahřátí, zkuste mi někdo říct, jestli je to ještě v pohodě, nebo už mě čeká servis. Díky za reakce.
dejvit napsal:
Prosím poraďte, od minulé sezony slyším hluk od převodovky, spojují si to z výměnou oleje v převodovce, ale je to jenom můj pocit, dávali jsme tam 75W-140 API GL-5 stejný jak do koncáku. Za studená je to OK, ale po zahřátí v tom rachtá, při vypnuté spojce hluk zmizí. Pro porovnání jsem si poslechl moto, které ale mělo nájezd 90 tis. KM, já mám 60 tis. KM, zvuk byl stejný po zahřátí. Trošku jsem hledal na netu v diskuzích, někteří píšou vyměnit vstupní hřídel, ale jsou i názory, že je to zcela přirozené u toho motoru, ala traktor. Pro lepší pochopení přikládám nahraný zvuk mé moto po zahřátí, zkuste mi někdo říct, jestli je to ještě v pohodě, nebo už mě čeká servis. Díky za reakce.