Jsme tři na všichni max spokojenost s C3 ( jeden neměl moc na výběr, neboť do ničeho jinýho hlavu nedostal *pissed* ) letos od srpna za mnou měsíc jezdil jeden známej...chci vyklápěčku a mám tak blbou hlavu, že už nevím kam ji strčit..nakonec skončil v Inveltu pro BMW a ta jediná mu sedí úplně přesně. Já mám C3 jako už čtvrtou helmu a za sebe můžu říct ( a vlastně i za kluky ), že jsem za 2hodiny měl pocit, že je šitá přesně na mou makovici
všude dobře.....doma GSA
V neděli jsem měl možnost odzkoušet opačný extrém.Zastavil se u mne kolega na motce a na hlavě měl přilbu neznámé značky. Okamžitě jsem se ho ptal odkud to mám a co je to za značka.
Koupil to na jaře v Lídlu za 1700kč a značka je Crivit ale neznámo odkud. Prohlédl jsem si ji a celkem pěkné provedení s pořádným polstrováním a sluneční clonou. Protože to byla stejná velikost jako potřebuji já , neváhal jsem a požádal od odzkoušení.
Na hlavu sedla perfektně. Problémy začaly s odklapováním a opětovným zavíráním. Někdy jsem tlačítko musel mačkat několikrát a také zaklapování šlo poměrně těžce.
Jízda do 60 pohoda a pak nastal hukot jak kdybych vlezl do ventilátoru. Při natočení hlavy vlevo pískot až jsem se vylekal že za mnou jedou hasiči . Ujel jsem asi 6 km a byl jsem rád že jsem zastavil. Nevím jak bych v této přilbě ujel tak 200km. Kolega řekl že si už zvyknul ! Tak takovou přilbu ne, ikdyž je skoro zadarmo.
Extrém to je určitě...já je doufám, že lidi co jezděj na motorce nějakou dobu si nikdy na !! svou !! hlavu nekoupí helmu za 1700 nebo 2000 z Lidlu. Nechci obchodníkům roku kecat do kšeftu, ale to přece normální člověk nemůže koupit. Sakra !! Návleky k nemokům ještě. A to jsem jen chtěl napsat, že jsem měl N103 jen ruce a 2min na hlavně a prodejce mě neukecal...ale helma z LIDLU.. ? To snad není ani extrém . . jdu na pivo a fotbal se uklidnit.Zdar gs
Upravil pepanek1150 dne 15.11.2011 19:34
všude dobře.....doma GSA
PeDR napsal:
Máš to výš.Líp to popsat nelze.
To gssg: jestli tě evoline tlačil, tak nevím, co máš za hlavu. Je to nejlépe vypolstrovaná helma, co jsem měl na hlavě.
Evoline 1 - taky nevím, co mě to narostlo na krku
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Já bych třeba uvítal názor na tu BMW evo6 nikde jsem se nic extra nedozvěděl.Co vím tak to taky zřejmě dělá Schubert ale testuje se jinde.A snad pod nějakým dozorem
Jinak ty lazerky jdou těžce sehnat v ČR vyklápěčky od lazeru tady moc nefrčej na krámě je skoro nikdo nemá (není zájem) a e-shop --no nevím kup si helmu pres shop
Upravil smazak73 dne 15.11.2011 21:17
Mám vyklápěčku AIROH se sluneční clonou a nemohu si stěžovat.
Je fakt,že jsem odrostl na komunistické integrále a proti ní je tenhle blembák prostě luxusní.Dokonce jsem do ní bez problémů namontoval sluchátka s mikrofonem pro intercom.Měl jsem půjčenou na pár dnů C3 a žádný velký rozdíl jsem nepozoroval.
Je fakt,když v ní jedu celý den,mám hlavu takovou pomačkanou a jsem rád když ten škopek sundám,ale to asi každý.
Celý bych to asi shrnul tak,že každý má ten květák jinak tvarovanej a každý si musí najít to, co mu sedí nejlépe.Blembák musí sedět hned a nesmí nikde tlačit, jinak s ním nedojedete ani pro rohlíky.
Nejhorší smrt je z vyděšení a nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem.
U C3 maji podle me vyhodu ti s mensimi velikosti. Maji silnejsi vrstvu polstrovani. Ona totiz skorepina od S do L je jedna velikost vcetne polystyrenu. Velikost urcuje jen to vymenitelne calouneni. Proto tedy ti s velikosti S maji silnejsi calouneni nez ti s L a helma je tim padem asi i pohodlnejsi.
Upravil spea - ToM dne 16.11.2011 18:32
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
V červnu jsem s klukama dělal průzkum v zatáčkovém ráji zvaném Dolomity. Motorek tam bylo spousta, tak zaměření na GS ( neboť je máme všcihni, 2x 12GSA a já 1150GSA ).....zajímavé zjistění...50% všech motorek GS ( to mám musí být jasný ) boty mnoha značek, ale převládal typ Infinitiv nebo BMW. Oblečení... určité procento cca 25 BMW RP a jinak všehochuť. Ale helmice ? vše vyklápěčky..pár BMW jinak na třetiny Schubert, Airon, Shoei
všude dobře.....doma GSA
No nevidím na tom nic zvláštního. Jde o to že němec je celkem dbající o svůj komfort a na korunu nehledí...marku...euro. Takže bere to co půjde dobře nasadit, občas odkopit pokecat, a není závodník takže ho nežere hluk a horší výsledky testů. Dále je v zahraničí mnohem vyšší průměrný věk řidiče moto=brýle.
Mě opravdu k cestování přijde vyklápěčka nej.
Pokud bych nosil brýle tak bych o jiné než vyklápěcí přilbě vůbec neuvažoval.
V obchodech bych vyzkoušel mezi těmi kvalitnějšími jak mi sedí na mou hlavu modely od různých značek. Ujasníš si typ a velikost a pak už můžeš vesele objednávat třeba i na netu.
Já to aspoň takhle před 4 lety udělal a vyšla mi tehdy z toho Nolan N102. Dodneška nelituji a jsem s ní moc spokojený (40 tis km). Už jsem sice taky měnil plexi poškrábané od pinlock vnitřního plexi, ale to jsou mouchy. Můžu ji mít na hlavě celý den a je v pohodě.
Rozhodně mě trápí při dlouhé jízdě jiné části těla než hlava.
Netvrdím, že je absolutně tichá a nemohu porovnat, ale rozhodně hlukem neobtěžuje. (mám na GS vyšší plexi z advika)
Nevýhoda novější N103 je, že je těžší než má N102 (1659g).
Pája
To:Waltr -Němci a Rakušáci že na euro nehledí ha ha ha to se teda bavím
To: Paja1-To vyloženě neděláš dobře chválit tady tenhle kýbl
To: Pepánek 1150-Jestli v tu dobu nemělo Polo nebo Louis na infinity akci
A vůbec kde máš ty slibovaný příběhy ----nebo jsi dostal zákaz
PS: tak jsem konečně došel sám k závěru jak je to s tou BMW EVO 6--v podstatě je to C3
ale je použitej jinej materiál proto v tom testu je BMW super a C3 ---vyditelně pokulhává (pro rejpaly netvrdím že je špatná)
Upravil smazak73 dne 17.11.2011 09:14
[quote]smazak73 napsal:
Ale Waltr má pravfu že nehledí na EURO ale na každej CENT
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
[quote]smazak73 napsal:
Ale Waltr má pravfu že nehledí na EURO ale na každej CENT
Joo pokud to je myšlený takhle tak to potom jo
Upravil smazak73 dne 17.11.2011 09:00
Tak pokud tohle myslíte vážně, doporučuji se někdy podívat na výbavu z němec doveeného vozu, mota, a srovnat třeba s itálii nebo raději francií. Netvrdím že jsou rohazovační, tvrdím že si při pořizování komfortu vyberou raději komfort než Euro nebo Cent. Ale možná se mylím a v německu si raději koupí DL než GS, že?
O rakušácích jsem se myslím nikde nezmíňil, nebo ano?
Waltr napsal:
Tak pokud tohle myslíte vážně, doporučuji se někdy podívat na výbavu z němec doveeného vozu, mota, a srovnat třeba s itálii nebo raději francií. Netvrdím že jsou rohazovační, tvrdím že si při pořizování komfortu vyberou raději komfort než Euro nebo Cent. Ale možná se mylím a v německu si raději koupí DL než GS, že?
O rakušácích jsem se myslím nikde nezmíňil, nebo ano?
Je to mimo téma ,snad nám to autor odpustí.
O výbavě vozu : Když italové a frantíci do aut montovali el.okna tak germán jel furt na švihadla ...atd el. byla příplatková
A s motorkama ---Germán =patriot proč by si asi kupoval DLpodporuje svoje výrobky není hloupej
A nezlob se máme výročí revoluce
Za Rakušáky se omlouvám
Upravil smazak73 dne 17.11.2011 09:32
No nic , ale autor to jistě myslel tak že Německo je ekonomicky silná země a proto si dopřejí raději kvalitní ,spolehlivé a značkové věci než zboží nejistého původu.
Jen mě nechytejte za slovo že ste viděli jak kupují u šikmooček kulicha ))))))))
Asi nikdo nepopře že dovoz auta či mašiny je z D preferovaný ????
Po chodníku by éčka házel jen **** a to jistě nejsou ani němci ani jiní rozumní ...............
to že byla el. okénka příplatková je pravda ,ale kdo dovezl auto z D tak je měl.
Toť moje zkušenost. Já bych dal Waltrovi za pravdu.
Kupoval jsem, a zkončil u C3, padla mě na mou atypickou šišku úplně perfektně. Zvažoval jsemi výsledky testů, nicméně pokud ji mají policajti a vojáci v SRN, tak by asi neměla být tak špatná. U nich to snad není jak u nás s Kalouskovými padáky
A co se týká destrukčních testů myslím že je irelevantní když obstojí v testu kdy odolá pádu hrotu na skořepinu z výšky xy páč pokud klepneš šiškou o obrubník v 50ti km rychlosti tak to máš za sebou ať už byla helma za 2000 nebo za 15000kč a zvítězila v testu nebo ne
paja1 napsal: Pokud bych nosil brýle tak bych o jiné než vyklápěcí přilbě vůbec neuvažoval.
To je věc k diskusi - odklápěčka určitě zvyšuje komfort pro nás obrýlené,
ale bohatě stačí prostorná integrální přilba. Používám s brýlemi helmu Uvex Enduro a nemám s tím problém. Jenom to sundávání/nandávání helmy je míň pohodlné kvůli sundávání brýlí.
----------------------------------------------------------------------------------------
Nicméně potichu pod čarou dodávám, že až budu starší, línější a bohatší , tak si taky nějakou odklápěčku pořídím