Dovolím si otevřít tohe vlákno. Jedeme do Turecka cca 4 mot. na hranici s Gruzií se delíme a do Gruzie a Armenie už jedu sám a to z důvodu času. Kamarádi mají jen 14 dnů já 20. Nebude se někdo z vás motat po Gruziji a Armeniji v termínu od 22.5. do 10.6. 2012 , rád bych se k někomu přidal pokud to budé jen trochu možné. Jezdím na R1150GS ,jsem ročník 68 , normální cestovní rychlost, už nejsem žádnej střelec.
Ahoj. Bohužel se tam asi motat nebudu, jen jsem chtěl podotknout, že 14 (resp.7) dní na hranice s Gruzií je značně časově utažený. Nemluvě o tvém pokračování.
Proč myslíš ? Do Istambulu je to cca 2000Km. To se dá ujet i za dva dny v létě z Řeckého Volosu domu za dva dny ve dvou a na pohodu, no a Istanbul k hranici s Gruzijí je to 1500Km. Nemyslím , že je to utažený.
PetrAT napsal:
to Kalut: 20 dnů je málo pokud nechceš pouze jet a sbírat nálepky na kufr za účast
Byli jsme v Turecku na 20 dní a projeli jsme sotva polovinu země
ne kazdy chce a muze odjet na 3 tydny...
my jsme meli 12 dni na Pyreneje, Andalusii, Gibralta jih Portugalska atd... a vratili jsme se po 10,5 dnech a v poho.
Pokud te bavi jezdit a bejt v pohybu, da se to v poho...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Souhlasím , 20 dnů není mnoho ale ani málo, je to strop víc mi nedají . Jsem jen zeměstnanec i když koukám na některé podnikatele , tak i 7 dnů je luxus, který si nemohou dovolit. Nejedu na závody ale na dovolenou , nemám přesně určenou trasu jen myšlenku , kam se chci podívat a tou je,Turecko, Gruzie možná Armenie . Pokud se tam dostanu , budu rád, pokud ne , pak nekdy příště.
Kalut napsal:
Souhlasím , 20 dnů není mnoho ale ani málo, je to strop víc mi nedají . Jsem jen zeměstnanec i když koukám na některé podnikatele , tak i 7 dnů je luxus, který si nemohou dovolit. Nejedu na závody ale na dovolenou , nemám přesně určenou trasu jen myšlenku , kam se chci podívat a tou je,Turecko, Gruzie možná Armenie . Pokud se tam dostanu , budu rád, pokud ne , pak nekdy příště.
my i kdyz nejedeme vylozene zavod, tak tech 300-500km denne proste dame.. ja potrebuju bejt v pohybu.. bavi mne to
17 cm
Kalut napsal:
...pravdu máš na dny..ono pozvat dokonale např. Slovensko je 20 dní málo. Takže u Turkey to je poznat vybraná místa. Myslím, že budeš spokojenej, pojedeš kolem chrámu Sumela, to musíš vidět. Osobně...dálnice mě nebaví vůbec, ale pokud máš nějaký stát jak průjezdný bod, tak dnes jen dálnicí a tam napohodu jezdíme 700-800km za den. Stejně pojedeš na touranckách nebo anakee
všude dobře.....doma GSA
V lete som bol v Gruzii, Arménsku, Náhorný Karabach. Cesta mi trvala 23 dní. Cestu tam som išiel trajektom z Varny do Batumi GE. Cenovo to vyjde tak isto ako cez Turecko. Ušetríš nejaké kilometre a trajekt je v pohode, 3x denne strava. Gruzia Arm, veľmi pekné krajiny, oslovilo ma to viac ako Turecko, keď chceš nejaké info, kľudne napíš.
Pojedu na 07 , už jsem je koupil zde na foru. na pohled dobrá guma. Můj cíl je v Gruziji , Mestia , je to hlavní město Svanetie, vysoko v horách a to je moje Co jsem koukal na Gogle , tak tam vede místy i asfaltová cesta , to je dobré Ještě sehnat nákou dobrou mapu v GPS , už něco mám.
Peter PP- Díky , můžeš mi prosím doporučit nějakou papírovou mapu , kterou jsi používal v Gruziji.Jsem ještě stará škola , papírová mapa je Jel jsi to sám , nebo vás byla parta?
Plávali sme cez Ukrajinskú spoločnosť UKR FERY, loď sme mali zabookovanú dopredu, nákladka trvala jeden deň, úplne bez problémov. Plavba trvala 3 dni, výkladka asi pol dňa. Colné odbavenie úplne bez problémov a plavba stála 400 USD na osobu plus motorka, v cene 3x denne strava.
Odkaz pre Kaluta:
Boli sem traja, papierovú mapu Gruzie kúpiš od firmz RAISE NOW-HOW v Tuoratechu.
Peter PP napsal:
Plávali sme cez Ukrajinskú spoločnosť UKR FERY, loď sme mali zabookovanú dopredu, nákladka trvala jeden deň, úplne bez problémov. Plavba trvala 3 dni, výkladka asi pol dňa. Colné odbavenie úplne bez problémov a plavba stála 400 USD na osobu plus motorka, v cene 3x denne strava.
Odkaz pre Kaluta:
Boli sem traja, papierovú mapu Gruzie kúpiš od firmz RAISE NOW-HOW v Tuoratechu.
3 dny? to to pluje tak pomalu?
17 cm