Emilio napsal:
Klekla už někdy někomu ta dvanáctka?
Jestlipak to nejsou jen nějaký zaběhnutý keci,že je to plný elektroniky a že se to sere.....
V autech je tolik elektriky,že by to člověk neunesl v batohu.....Když jsem naposledy dělal passata,tak jsem z něj vezl celou elektriku na kolečku do dílny.....
Přátelé,
1200GS(A) je naprosto suprová motorka. Znám spoustu lidí, kteří si ji nemohou vynachválit. Znám ale taky spoustu jiných, kteří s ní měli problém. Já sám jsme na 1100, 1150 i 1200 najel dohromady mnoho desítek tisíc km. I když na 1200, kterou nevlastním, jen málo. Ale za to jsem byl na mnoha cestách, kde 1200 jela taky a vím, co se s ní v terénu dělo. Proto vím, že nelze jednoznačně řící, která je lepší a která horší. Záleží na osobním vkusu, která se komu líbí a hlavně k jakýmu účelu ji budete používat. Prostě je 1200 více vhodná pro jiné využití než např. 1150GSA. Každá má svoje klady a zápory a už to tu bylo popsáno mnohokrát. "Rozhodovačům" radím si nejdříve ujasnit kde a kam chcete jezdit a pak se podle toho rozhodnout, jakou si vyberete. Je to stejný jako s ženskejma. Až na proces případné výměny.
Sám mám dvanáctku čtvrtým rokem a jediný co mě odešlo byla žárovka potkávacího světla a motorka fungovala dál, pouze na displeji svítil symbol žárovky než jsem ji vyměnil.Loni jsme byli v Rumunsku, byl tam s námi jeden V-strom 650. Tak pro srovnání, všechny motky byly naložené, pouze u v-stroma byl problém se světlostí podvozku. Spodky výfuků dřeli už při sjíždění z obrubníků. Nechci tím hanět V- stroma protože na silnici jinak je to dobrá motorka.
stale nechapu proc si myslet ze starsi model je lepsi nez novy... zvlaste u takoveho vyrobce. Na 1150 jsem nikdy nejel, a kdyz jsme na nejake akci tak offroud kam jedu ja zatim vzdy 1150 vzdali, ale to myslim neni o motorce ale o srdci... ja to mam abych si uzil, potrapil se, zpotil se a pak si rek " dal jsem to" ale verim ze je mnoho jezdcu a ty na 1150 projedou daleko vic nez ja. Uz se vubec nechci poustet do diskuze KTM 990/950 na tom kdyz jede nekdo kdo umi tak vim ze nemam sanci, ale taky se najdou lidi co s tim kydnou na prvnim blaticku jako ja...
shimanski napsal:
Ahoj kluci, potřebuji poradit...
Neznáte někdo tento bazar, nebo motorku? http://www.tipmot...50-gs.html
Vypadá celkem dobře a přemýšlím, že bych ji vzal...nejste někdo z okolí? Neměl byste někdo čas a chuť ji omrknout, jestli je v tak super stavu? Já to mám přeci jen dost z ruky... :-(
Díky
za ty prachy je pěkná, nemá ale ABS a otázka je, proč tam jsou ráfky z advenčra.. nejspíš se to jen majiteli líbilo
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
adventure73 napsal:
stale nechapu proc si myslet ze starsi model je lepsi nez novy... zvlaste u takoveho vyrobce. Na 1150 jsem nikdy nejel, a kdyz jsme na nejake akci tak offroud kam jedu ja zatim vzdy 1150 vzdali, ale to myslim neni o motorce ale o srdci... ja to mam abych si uzil, potrapil se, zpotil se a pak si rek " dal jsem to" ale verim ze je mnoho jezdcu a ty na 1150 projedou daleko vic nez ja. Uz se vubec nechci poustet do diskuze KTM 990/950 na tom kdyz jede nekdo kdo umi tak vim ze nemam sanci, ale taky se najdou lidi co s tim kydnou na prvnim blaticku jako ja...
To neni o tom,ze 1150 projede vic nez 1200,to bude vzdy hlavne o jezdci,je to o tom,ze 1150 je proste bytelnejsi,odolnejsi,ma pevnejsi snad vsechno krom ramu,taky je kvuli tomu ale tezsi...kazdy dava prednost necemu jinemu,12 je bezpochyb lepsi na silnici,ale nesmi se s ni moc padat,na to je proste 1150 daleko lip stavena.Kazda motorka ma svoje + a - a podle vyuziti by se mel kazdy rozhodnout sam,nejde rict ktera je lepsi a ktera horsi,kazda je jina.Nekde tady bylo srovnani a me to prislo docela vystizne,je to jako kdyz srovnavas Land Rover Defender a Audi Q7,pro 95% lidi bude lepsi Q7,urcite je hezci,modernejsi,vykonejsi....ale tech 5% by nikdy nemenilo a vedi proc.Mozna ze tohle srovnani je trochu prehnane,ale neco na tom podle mne je.
No,mam takoví pocit BMW už nechce dělat motorky co tady budou jezdit 50let,Stačí když vydrží 10let a pak si koupíš novou.Jinak nechápu proč tak šetří ,sakra a když už jsou všude plasty tak ať se neklepou.Vývoj nezastavíš to je fakt… na co kvalita,když se prodává dobře.
Pepe napsal:
No,mam takoví pocit BMW už nechce dělat motorky co tady budou jezdit 50let,Stačí když vydrží 10let a pak si koupíš novou.Jinak nechápu proč tak šetří ,sakra a když už jsou všude plasty tak ať se neklepou.Vývoj nezastavíš to je fakt… na co kvalita,když se prodává dobře.
a ktery vyrobce v jakemkoli oboru takove výrobky chce delat ? Vždyt ja se treba tesim až si zase koupim novou... lepsi, hezci...
Pepe napsal:
a ktery vyrobce v jakemkoli oboru takove výrobky chce delat ? Vždyt ja se treba tesim až si zase koupim novou... lepsi, hezci...
To je sice hezký,ale nejsou všichni milionáři...
To si můžeme kupovat na každou sezonu nějakou mrdku z Číny a budeme mít každou sezonu novou... lepší,hezčí...
Upravil BIGR dne 30.04.2008 10:31
Osobní zkušenost. Když jsem se rozhodoval jakou motorku si koupit tak rozhodl článek borců co jeli do Mongolska. Jmenovalo se to nějak Hroch v akci nebo něco podobného. Psal to člověk, který měl 1200 a na cestu si koupil 1150.
Článek zde: http://www.bmwgs.cz/readarticle.php?article_id=62
Nicméně další motorka bude určitě 1200 GSA - jelikož vývoj prostě nezastavíš, je to stejné jako s tím Audi Q7 a Defenderem, Defender vydrží vše ale...
MARTIN1
Pepe napsal:
To je sice hezký,ale nejsou všichni milionáři...
To si můžeme kupovat na každou sezonu nějakou mrdku z Číny a budeme mít každou sezonu novou... lepší,hezčí...
no ale tesit se mužu, ne?... ale ja si nemyslim ze mrdka z ciny je nova a lepsi... ale na novy model ADV se tesim, a treba si ho koupim, a na to nemusim byt milionar. Nepsal jsem kazdy rok, ale az bude novy model... 3-4 roky je pro me dost dlouha doba