Jak jsem psal - když to je povolený třeba po nárazu, musí se to utáhnout. Mě to dělalo vůli určitě centimetr na konci. Vyloženě se to kývalo. Utažení to vylepšilo na pár mm ale pořád to bylo jak žvejkačka, poprvé jsme měnili ložisko a to bylo OK. Bohužel další rána už byla dost destruktivní a prasklo to kolem ložiska a naposledy taky (to když řídítko rylo v zemi po utržení přívěsu) a pochopitelně něco muselo udejít. Magura řídítka a nástavce to vydržely ale praskl hliník u ložiska a to úplně.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Dneska jsem si zvýšil řídítka, ale mám tam teď docela mezeru. Nevadí to? Můžu to tak nechat, nebo jsem koupil špatně?
MCJ přiložený následující obrázek:
marekondra napsal:
Ahoj, nedalo mi to, tak jsem zakejval a taky se mi mírně kývou (1150A 70000km) bez vrzání.
Můj názor je, že při té páce a najetých km má to ložisko mírnou vůli, samo se pohne o desetinku, ale na lonci řídítek už to dá pár milimetrů.
Tím imbusem jsem nehnul ani trochu jak je dotáhlej.
Zdravim tim imbusem nic nedotáhneš je tam obyčejný dvouřadý ložisko. Letos jsem ho z principu vyměnil. / 1150gs 129000km / Koupil jsem ho v obyčejným krámě na ložiska cena asi 200kč.
No, muzu potvrdit, imbusem to dotahnout nejde, neni co dotahovat a pokud jo, tak si myslim, ze je treba to nahrat. Když jsme se na to s Tondou dívali a zkoušel jsem s tím kývat, tak jsme zjistili, že se to kýve v ložisku, ne na šroubu a ani kolem ložiska. Takže opravdu není co utahovat.
To originalni lozisko 5204 2 RS asi uplne obycejne nebude... uz jen kvuli tlakum ktere se na nej vyvyji z ruznych stran.
Koupil jsem ZKL 3204 (ma stejne rozmery) (180Kč), ktery je staveny na radialni a axialni tlak, neni zapouzdrene a uvidim co to udela. Kdyz se to bude zasirat, nebo se to zacne zase kejvat, tak poridim originalni, ktery je kolem 600Kč, ale ta doba než dojde... BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
Zdravím vás,
mam výšku 196cm, zvysil jsem riditka o nastavce 30mm nahoru. Ale Plynový bowden se mi zda že je celkem hodne napnuty, ne ze by se trhal, ale uz jde videt kdyz dam plny rejd tak je napnuty. Má někdo nějaký napad co ted? dá se pohnout s plynem?
děkuji
Koupil jsem od Marseluse +3cm. Budu instalovat na jare, tak jsem taky zvedavej. Spis ale resim, ze v origo sroubech je zavit kde je primontovan drzak prepinace dalkovych svetel...Vim da se poresit jinym univerzálnim prepinacem, kdyz me se ale ten origo uprostred riditek tak libi...
Upravil Felix GSA dne 06.12.2021 15:25
GSA 07. Dle vyrobce by to melo bejt OK. Do prodluzovani bovdenů nepujdu, to bych to radsi nechal tak jak to je. Delam to vycemene kvuli jizde ve stupackach. Mam 198cm
Zelinar napsal:
GSA 07. Dle vyrobce by to melo bejt OK. Do prodluzovani bovdenů nepujdu, to bych to radsi nechal tak jak to je. Delam to vycemene kvuli jizde ve stupackach. Mam 198cm
Uvidíš, že to bude lepší i při jízdě v sedě. Já zvyšoval na své předchozí 12GS a byl to obrovský rozdíl.
Jinak výsledek na GSA mě zajímá, prosím, napiš, jak to dopadlo. Uvažuji taky o zvýšení.
3 cm jsem jezdil na GSA 2010 asi 6 let. Pravda, ze pri plnem rejdu uz to bylo tak tak, ale to zas moc casto clovek nedava a zadny problem za 6 let nebyl.... neresil bych u 3CM NIC.
Aktualne 1250 GSA HP
No mě jde hlavne o to jak nebo zda jde upravit plyn tak abych si ho jeste troksu posunul smerem k sobe at neni tak lanko napnute
poslal bych foto, ale nevim jak to zde vlozit
Musíš protáhnout lanko až pod řídítkama. Pak to bude ok. Měl jsem zvýšení o 30 mm a jedině tak to šlo. Odpoledne sem dám fotku jak jsem to měl protažené.
.