Úhel záběru až tak moc neřešte .
U gopro z vlastní zkušenosti vidím problém ve vypoulké čočce na obalu.Když na to blbě posvítí slunce tak je po záběru. Ovládání taky není zrovna nejvychytanější.
Kdybych pořizoval něco znova tak :
- rozumně se dalo ovládat v rukavicích
- bylo nějak vidět kam to míří ( co vůbec natáčíš )
- byl to váleček - líp se to uchycuje ( go pro jsem už 2x urazil z držáku )
- kvalitní zpracování a utěsnění proti prachu a vodě ( Contour se neosvědčil )
- dobíjení z USB ( nejpraktičtější )
A hlavně to nestálo nesmysl
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pavel GS vyletnik napsal:
U gopro z vlastní zkušenosti vidím problém ve vypoulké čočce na obalu.Když na to blbě posvítí slunce tak je po záběru. Ovládání taky není zrovna nejvychytanější.
Takže Drift HD170 stealth je za doboru cenu, anebo pak Drift HD, ta uže je za 8 litrů.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Takže Drift HD170 stealth je za doboru cenu, anebo pak Drift HD, ta uže je za 8 litrů.
takže všechny tyto požadavky Pavla DRIFT 170 nesplňuje?
TAKE IT EASY
takže všechny tyto požadavky Pavla DRIFT 170 nesplňuje?
no nejspíš ano, drift 170 nemá HDMI, drift HD jo. Ta druhá bude mít i lepší rozlišení na statické fotky.
Pár poznatků k mojí volbě Drift X170:
+ cena 2500,-
+ napájení tužkovými baterkami
+ dálkové ovládání (start/stop) natáčení (teprve až v praxi velmi kladně oceňuji)
+ široký úhel záběru (na rozdíl od jiných byl toto jeden z mých hlavních požadavků, protože úhel záběru jako dělají foťáky mi nestačil - zajímá mě širší kontext, ne jen řidítka přes 2/3 obrazu
+ několik různých držáků v balení
- USB konektor pod zadními dvířky, které kryjí baterky, kartu i konektor (toto je podle mě velmi špatné, konektor by byl kvůli možnosti externího napájení lepší pod samostatnou krytkou. Až se vykašlu na záruku, tak do toho zadního krytu udělám ke konektoru díru s gumovou záslepkou.)
- háklivost obrazu na dostatek osvětlení (ale to je stejné u všech těchto malých objektivů)
- na fotky naprosto nevhodné
Obraz není bez optimálního světla žádný zázrak (bojovka s protisvětlem, úpadek kontrastu a ostrosti se stmíváním), se světlem ok, mě stačí. HD jsem nechtěl kvůli kvantu dat (uznávám, že obraz je fakt lepší, ale ty GB letí). Když to chci jen sem tam pro zábavu, tak se bez HD obejdu. Vzhledem ke zpracování, dálkovému ovládání a několika různým držákům to za ty prachy je ok - ani zázrak, ani zklamání.
Upravil Benedikt dne 23.01.2012 21:57
Benedikt napsal:
Pár poznatků k mojí volbě Drift X170:
+ cena 2500,-
+ napájení tužkovými baterkami
+ dálkové ovládání (start/stop) natáčení (teprve až v praxi velmi kladně oceňuji)
+ široký úhel záběru (na rozdíl od jiných byl toto jeden z mých hlavních požadavků, protože úhel záběru jako dělají foťáky mi nestačil - zajímá mě širší kontext, ne jen řidítka přes 2/3 obrazu
+ několik různých držáků v balení
- USB konektor pod zadními dvířky, které kryjí baterky, kartu i konektor (toto je podle mě velmi špatné, konektor by byl kvůli možnosti externího napájení lepší pod samostatnou krytkou. Až se vykašlu na záruku, tak do toho zadního krytu udělám ke konektoru díru s gumovou záslepkou.)
- háklivost obrazu na dostatek osvětlení (ale to je stejné u všech těchto malých objektivů)
- na fotky naprosto nevhodné
Obraz není bez optimálního světla žádný zázrak (bojovka s protisvětlem, úpadek kontrastu a ostrosti se stmíváním), se světlem ok, mě stačí. HD jsem nechtěl kvůli kvantu dat (uznávám, že obraz je fakt lepší, ale ty GB letí). Když to chci jen sem tam pro zábavu, tak se bez HD obejdu. Vzhledem ke zpracování, dálkovému ovládání a několika různým držákům to za ty prachy je ok - ani zázrak, ani zklamání.
správně jsi podotkl, že stála 2,5 tisíce.
Zdravím.
Drift jsem neměl v ruce tak nemohu soudit. Co jsem viděl na těch srovnáních tak ten obraz za horšího světla nic moc. Ale to je v podstatě bída u všech těchto prťousů.
Za drift X170 hovoří hodně nahlas cena. Myslím že za ty prachy je to OK.
Nebo jako Igor - koupit normální kameru - nebude to do soudku, rozklepaný, zamlžený ... a smířit se s tím že po výletu bude na odpis.
Ale záběry budou špičkový ...
Třeba tahle : http://www.alza.c...273857.htm
Dělám si s tím odkazem ().(), jinak to myslím fakt vážně.
Upravil Pavel GS vyletnik dne 24.01.2012 18:55
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Pro mne prakticky vychází asi nejlíp Drift HD170 Stealth v ceně cca 5 000, akorát nemá HDMI a 9 MPx foťák oproti Drift HD, která je ovšem za 8 tyček, jinak mají výbavu skoro totožnou. Je malá, plochá, nebude nikde trčet atd. A umí zpomalené záběry...
Anebo pak od Ježka ta japonská v super ceně, ale musel bych se smířit s kabelem a bohužel karty to bere jen na 4GB dat...
Upravil kejda dne 24.01.2012 22:07