Sema napsal:
Jelikož by se snížení spotřební daně, které by nemelo negativní vliv na státní rozpočet pohybovalo v rozsahu 1-2 Kč, jsou myslím podstatně důležitější věci, kvůli kterým by stálo za to sepisovat petice. Navíc s cenou podstatně hýbe především cena ropy a kurs CZK/USD. A na tyto faktory bude každá petice krátká.
to určitě, ale pamatuju cenu 150 dolarů za barel, a takhle vysoká cena nebyla.
Protože byl v tu dobu velmi levný dolar...
A taky ta draha ropa napomohla prudkemu zpomaleni ekonomiky a barel spadnul az ke 30 dolarum.Na benzinkach pak sla cena dolu skoro o 10kc/l.
Jestli ted budeme podepisovat petice,tak cena mozna prestane stoupat,ale zustane vysoko.
Podle me je lepsi ji nechat stoupat.Na 100% to snizi uz tak skoro zadnej ekonomickej rust,lidi zacnou jezdit autobusama a spotreba ropy pujde dolu.A uvidite,ze cena barelu spadne o desitky dolaru.A i kdyz se spozdenim,ale pozname to i na cenach u pumpy!Takze ja petici nepodepisu!
Upravil vevis dne 26.01.2012 11:08
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Podepisovat petici hlavne kvuli tomu,ze budu draho tankovat do motorky mi prijde jako nesmysl.Neco jineho je,kdyz je nekdo odkazanej na auto pri jezdeni do prace a vejplatu ma takovou,ze se mu tam kvuli drahemu benzinu nevyplati jezdit.Tak potom je to spatny.
Vcera stala nafta na dalnici skoro vsude pres 38kc.A Verva u benziny 39,9kc.A presto se u ONO v Nyranech nechalo natankovat za 34,5kc.
Tak ONO je kapitola sama pro sebe....a není to řešení pro všechny lidi-těžko budeš jezdit tankovat o 3kč levnějš byt jen 50km daleko....
vevis,to je nějaký divný,já to nepodepíšu,protože to spadne dolů
dokud budeš ohýbat hřbet,cena bude stoupat,a proč by ne,když to lidem vlastně ani nevadí
s cenou PHM se sveze všechno a to jak vykládají,že ti budou něco kompenzovat aby mohli něco zdražit chaacha,slíbí ti 250 kč a jinde od tebe stáhne 3000,-kč
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
dokud budeš ohýbat hřbet,cena bude stoupat,a proč by ne,když to lidem vlastně ani nevadí
s cenou PHM se sveze všechno a to jak vykládají,že ti budou něco kompenzovat aby mohli něco zdražit chaacha,slíbí ti 250 kč a jinde od tebe stáhne 3000,-kč
A to jako myslis,ze Kalousek neco udela s cenou ropy,nebo kurzem koruny?V Polsku je sice benzin asi o 3 Kc levnejsi,ale jejich kvalite moc neverim.Navic i v cesku se pohybuje cena dle benzinky s rozdilama az 4 kc/l.V nemecku je drazsi.V Rakousku mozna trochu levnejsi,ale jen mimo dalnice,ty jsou naopak drazsi.
Kalouska max.donutis snizit dan o 2 kc/l.U benzinky z toho bude 1kc/l a na nadrzi motorky usetris 30kc!
To je podle mne lepsi nechat to kratkodobe zajit do extremu,aby to zacalo negativnim zpusobem ovlivnovat celou ekonomiku.
Dokud se lidi nezacnou hromadne prihlasovat na pracak,protoze se jim nevyplati jezdit do prace,nezacnou krachovat fabriky a lidi nesnizej vyrazne vydaje za PHM,tak driv nepochopej,ze tu dan musej zlevnit treba o 6kc/l a ne o 2 kc.
bystricke napsal:
4 Vevis
Add nekvalita polskeho bezinu. V PL tankuji jak benzin tak naftu jiz nepretrzite pet let. V posledni dobe jiz druhe auto ROVER 600 SD (dvoulitr) a to s nalitanymi temer 300tis. km. Spotreba cca 5.5 litru bez sebemensiho problemu s vstrikovanim ci motorem jako takovym. To sme moto. Nekvalita PL PHM je jen hloupej predsudek. Samo, ze musis tankovat u velkych cerpacek a ne u jezeddaku. To bude stejne jako u nas. Rozdil v cene PL a CZ PHM je predevsim v te spotrebni dani.
Spea - ToM napsal:
Nekvalita PL PHM je jen hloupej predsudek. Samo, ze musis tankovat u velkych cerpacek a ne u jezeddaku. To bude stejne jako u nas. Rozdil v cene PL a CZ PHM je predevsim v te spotrebni dani. http://student.fi...h-sousedu/
Asi mas pravdu.
Zajimave je, ze PL a CZ ceny PHM se temer stabilne pohybuji v rozmezi cca 3- 4,- Kc ve prospech polskych cen. Ale, napr. v dobe posledniho srazu v Machove byl rozdil temer neskutecnych 8,- Kc na litr. Drzelo se to tak +/- mesic. V soucasne dobe je to opet neco kolem 3,- Kc a pomalu se to zveda. A to se v PL PHM zdrazovaly.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
bystricke napsal:
V Italii uz to vypuklo ti se stim aspon neserou,uz zablokovali skoro vsechny dalnice a je tam uz jeden mrtvy. Jenom my jsme narod telat a nechame si srat na hlavu.
xljanek napsal:
V Italii uz to vypuklo ti se stim aspon neserou,uz zablokovali skoro vsechny dalnice a je tam uz jeden mrtvy. Jenom my jsme narod telat a nechame si srat na hlavu.
Já myslím, že nejsme, jen jsme hodně skromní a vesměs i pracovití, a tím pádem hodně vydržíme,na hlouposti není moc čas a ani chuť. Po generace se sedlačilo, budovalo z mála a ještě si na nás kdekdo dovoloval. Možná nám chybí i trochu toho národního sebevědomí. Ale výsledky naší práce, na to kolik nás je, svého času obdivoval celý svět.
Za 1. republiky jsme patřili mezi 10. nejbohatších států, to taky nebylo samosebou. Teď se to trochu hodně pokazilo, ale pořád věřím, že je to dědictví nezdravého vývoje v letech 1948-1989, a že novodobí soudruzi, nemajíc možnost normálně vydělávat, jsou nyní jak utržení ze řetězu a místo aby stavěli republiku, kradou jak straky. Třeba nová generace politiků nebude u těch koryt tolik mlaskat, alespoň ne tolik, aby to dráždilo běžného občana.
xljanek napsal:
Já myslím, že nejsme, jen jsme hodně skromní a vesměs i pracovití, a tím pádem hodně vydržíme,na hlouposti není moc čas a ani chuť. Po generace se sedlačilo, budovalo z mála a ještě si na nás kdekdo dovoloval. Možná nám chybí i trochu toho národního sebevědomí. Ale výsledky naší práce, na to kolik nás je, svého času obdivoval celý svět.
Za 1. republiky jsme patřili mezi 10. nejbohatších států, to taky nebylo samosebou. Teď se to trochu hodně pokazilo, ale pořád věřím, že je to dědictví nezdravého vývoje v letech 1948-1989, a že novodobí soudruzi, nemajíc možnost normálně vydělávat, jsou nyní jak utržení ze řetězu a místo aby stavěli republiku, kradou jak straky. Třeba nová generace politiků nebude u těch koryt tolik mlaskat, alespoň ne tolik, aby to dráždilo běžného občana.
Myslím že by trocha toho ,,nezdravého" vývoje bylo teď potřeba ,protože od těch dob co máme ,,zdravý" vývoj tak drahou vlast ovinují nějaké mraky
xljanek napsal:
Myslím že by trocha toho ,,nezdravého" vývoje bylo teď potřeba ,protože od těch dob co máme ,,zdravý" vývoj tak drahou vlast ovinují nějaké mraky
Jestli to myslis vazne,tak se odstehuj treba do severni Koreje.Tam si ten nezdravej vyvoj muzes uzivat dle libosti!
Upravil vevis dne 26.01.2012 22:21
bystricke napsal:
Budou dražší i kufry?
tu cenu držím 3 roky,myslíš že mám na vstupu stejnou cenu na hliníku?,plynu?elektrice?na spotřebním zboží?dopravě!?každý zvás vidí,že vše kolem vás,nás, jde vzhůru,3%,5%,chudák,pláče,pár procent,mám pokračovat?
když musíš ohnout hřbet najednou,je to bolest,když ho ohýbáš postupně,vyrovnáš se stím,ovšem výsledek bývá stejný
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
Budou dražší i kufry?
tu cenu držím 3 roky,myslíš že mám na vstupu stejnou cenu na hliníku?,plynu?elektrice?na spotřebním zboží?dopravě!?každý zvás vidí,že vše kolem vás,nás, jde vzhůru,3%,5%,chudák,pláče,pár procent,mám pokračovat?
když musíš ohnout hřbet najednou,je to bolest,když ho ohýbáš postupně,vyrovnáš se stím,ovšem výsledek bývá stejný
Já prostě nechápu, jak může jeden druhému závidět výdělek, a pokud k němu přichází svým řemeslným umem a pracovitostí, takové by si měl jeden spíš hýčkat a neházet klacky pod nohy.
Když chce stát lidi podojit, měl by je nechat taky pořádně nažrat!
xljanek napsal:
Jestli to myslis vazne,tak se odstehuj treba do severni Koreje.Tam si ten nezdravej vyvoj muzes uzivat dle libosti!
Kam bych jezdil za pár let tito ,,odborníci"udělají Severní Koreu z Česka ;doporučuji otevřít uši,oči a rozhlédnout se kolen sebe
Upravil kim dne 27.01.2012 11:18
prouky napsal:
Já prostě nechápu, jak může jeden druhému závidět výdělek, a pokud k němu přichází svým řemeslným umem a pracovitostí, takové by si měl jeden spíš hýčkat a neházet klacky pod nohy.
Když chce stát lidi podojit, měl by je nechat taky pořádně nažrat!
Jenže vem to tak, ti co jsou odborníci a myslí to poctivě s podnikáním,žijou z toho co vyrobí atp tj převážně střední vrstvy,jsou bráni čím dál více u huby( a bude hůř) ale chce se po nich nejvíce peněz ,nízkopříjmové vrstvy už jsou vyčerpány (tam už ani exekutoři nemají co brát) ale ,,mafie" chce žrát dál a víc,dojde tedy na střední vrstvu-bez pochyb. tak že oni se nacpou ti ,,úspěšní"nahoře ale někdo to musí zaplatit viz. http://www.youtub...Y47vSevyQM