Takže ta jednotka dokáže vypnout komplet světla a nechá svítit jen LEDky? Nebo to vypne jen tlumený světlo a jede se na parkovačky a LEDky?
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak: přiznám se že já nevím, přestalo mě to zajímat v momentu, když jsem zjistil, že to na mojí 2007 nejde kvůli té navařené příčné výztuze nad zobákem..
Nicméně jsem přesvědčený o tom, že to vypne normální světlo, jinak by to nemělo logiku ne? To by bylo prostě nezávislý světlo a nebylo by potřeba tam nic zapojovat.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Nojo jenže pokud to vypne jen potkávací světlo a nechá svítit jen parkovačky muže to při srážce s blbcem policajtem znamenat problém...
Upravil servisak dne 14.02.2012 09:00
servisak napsal:
Nojo jenže pokud to vypne jen potkávací světlo a nechá svítit jen parkovačky muže to při srážce s blbcem policajtem znamenat problém...
no jelikož to má v německu tuv a je to schválený bmw, tak bych se nebál, že to nemaj vyřešený.
Jo to sice jo ale TUV muže bejt jen na to světlo a BMW to schválilo jen proto že to muže bejt na moto a nebude se to přehřívat ale jde o systém toho svícení jak to je.. Pokud to zhasne jen potkávací světlo a bude svítit parkovačka a led je to nanic a pokud to zhasne i zadní světlo tak taky pač moto musí svítit i vzadu
TomasTT napsal:
servisak: přiznám se že já nevím, přestalo mě to zajímat v momentu, když jsem zjistil, že to na mojí 2007 nejde kvůli té navařené příčné výztuze nad zobákem..
Nicméně jsem přesvědčený o tom, že to vypne normální světlo, jinak by to nemělo logiku ne? To by bylo prostě nezávislý světlo a nebylo by potřeba tam nic zapojovat.
doprdele ja mám tiež 2007 Tome nevymyslíš ako nám to tam pôjde dať?
Upravil Bedo dne 14.02.2012 12:27
Béďo
TomVS: cena je 6500Kč s DPH, bude to (všechny novinky) až v novém online shopu
Zatím funguje jen pro Německo a pár dalších zemí, shop.touratech.de
Konkrétně tohle je tady: http://shop.toura...200gs.html
Jinak ty světla jsou schválený v TUV tak, že skutečně přepínají mezi sériovým potkávacím a tím LED. Je to schválené pro denní svícení ale předpokládám že homologace TUV u nás neplatí, takže by se to muselo schvalovat pro každou motorku samostatně (němcům to mimochodem trvalo víc než rok) a vživotě by se to nezaplatilo, takže bych to označil pouze pro offroad použití a hotovo. Zapojení je možné jako přídavné světlo (vypínač ho bude vypínat a zapínat) ale to není schválené nikde, homologace právě vyžadovala přepínání mezi LED a sériovým světlem ale nesměly být nikdy v provozu současně.
Hmm takže defakto doplněk jen pro utracení peněz pač v OFF si radši světlo vypnu... Ale je to hezký škoda toho zase se mohlo utráceti v TT
servisak napsal:
no jelikož to má v německu tuv a je to schválený bmw, tak bych se nebál, že to nemaj vyřešený.
Tak já tedy budu opatrnej, Tomáš ti může říct (si snad vzpomene)jak mne v říjnu pucoval policajt (motohlídka na Fazerovi) na Jižní spojce Skoro hodinová přednáška o přídavných světlech (mám TT xenon + Helly), nejdřív mne chtěl odvízt na STK, pak strhnout nálepku TK, pak sebrat papíry....pak jsem volal Tomášovi,..veselá scénka, nakonec to dopadlo OK a jen za 500,-, ale už si budu trochu rozmejšlet co tam dám...Byli mi jasně řečeno, že německej TÜV tady nikoho nezajímá. No možná policajt kecal, ale když drží Vaše papíry, tak se blbě argumentuje, představa jak se budu soudit nebo jinak právně potýkat, že jsem měl pravdu já a ne on, mne v tu chvíli moc nenadchla. A holt on v tu chvíli je pánem situace.
GS 1200 R Adventure
Tak tu scénku bych docela rád slyšel trochu podrobněji. Holt, taky záleží, na koho člověk narazí.
Takhle se ale policajt může obout do čehokoli, co má člověk na motorce. Mně třeba na STK nechtěl technik věřit, že ten stříbrnej kryt budíků na 1150 GS je originál. Nezdálo se mu to "mračítko" nad dálkovým světlem. Že prej to musí stínit tomu světlu. Sice to na průběh STK nemělo vliv, ale bejt to policajt, tak nevím, jak mu dokážu, že je to originál z výroby.
Na tom STK nakonec přišel kolega, že mám pravdu, že taky měl 1150GS.
Upravil stepan dne 14.02.2012 14:46
Prostě to nemá smysl řešit. Potenciál je třeba 10 prodaných světel. Když si vezmu že se u nás musí homologovat každý typ pro každou motorku (správně i pro každý modelový ročník pokud se liší), tak je jasné, že by ani trojnásobná cena tyhle investice nezaplatila. Prostě to považuju za mrtvou věc. Kdo to chce, ať si to koupí za stejný peníze jako v EU ale separátní českou homologaci řešit prostě nebudeme. A ano, byť na tom je značka homologace atd, tak to běžnému policajtovi nevysvětlíte. Kdekoliv v cizině v EU by s tím neměl být problém. Netuším, jak je to třeba v Anglii nebo mimo EU (např. Švýcarsko).
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Brýle dnes dorazily..
Stínítka na Zumo 660 jsou skladem od minulé zásilky.
Ty brýle fakt v C3 ani v mé enduro helmě necítím. Nevím o nich. Jak se tam dá dostat dioptrické sklo netuším, kolega expert myslí, že tam je šroubek, kterým se rámeček povolí a sklo celé nahradí, že to není tak zatočené, že to půjde.
Tak mi Tomáš poslal stínítko na 660 zumo,je to fajn a asi to bude fungovat,jen jedinej problémek to má a to že nedáš navi do orig pouzdra když třeba opuštíš na chvilku moto..Je nalepovací a odlepovat po sundání je asi blbost..Já ji vždy dávám do kapsy když se trochu vzdaluju od moto..
tom3
stepan napsal:
Tak tu scénku bych docela rád slyšel trochu podrobněji. Holt, taky záleží, na koho člověk narazí.
Takhle se ale policajt může obout do čehokoli, co má člověk na motorce. Mně třeba na STK nechtěl technik věřit, že ten stříbrnej kryt budíků na 1150 GS je originál. Nezdálo se mu to "mračítko" nad dálkovým světlem. Že prej to musí stínit tomu světlu. Sice to na průběh STK nemělo vliv, ale bejt to policajt, tak nevím, jak mu dokážu, že je to originál z výroby.
Na tom STK nakonec přišel kolega, že mám pravdu, že taky měl 1150GS.
tak stepane to se mi stalo uplně to samý akorat to technik neřešil, jinak bych to musel sundat a mám pocit, že pod tím je značka dílu bmw, tak by utřel nos
Upravil Kubicek dne 17.02.2012 21:06
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
TomasTT napsal:
Brýle dnes dorazily..
Stínítka na Zumo 660 jsou skladem od minulé zásilky.
Ty brýle fakt v C3 ani v mé enduro helmě necítím. Nevím o nich. Jak se tam dá dostat dioptrické sklo netuším, kolega expert myslí, že tam je šroubek, kterým se rámeček povolí a sklo celé nahradí, že to není tak zatočené, že to půjde.
ahoj Tome
budete v Brne mať na predak tie slnečné okuliare ? (nenosím dioptrické takže mám na mysli tie slnečné)
a rovnako by som mal záujem, aj o rukavice buď TT alebo Stadler.
dík
Béďo