Z příspěvků které jsem si zde od Tebe přečetl, mně vychází, že jsi (mimo jiné)silná osobnost.Tak bojuj!Držím palce.
Když houska, tak se salámem, když salám, tak turistický!
Chlapi, zatím ne nejenom nevzdávám, ale jsem na začátku dlouhého zápasu. Vcházím ale dobře připraven po fyzické a psychilogické stránce. Předzápasová taktická příprava se zaměřila i na psychicku výdrž. To že se unavím tělěsně až se rozhodí krevní obraz je jasné, ale to je to nejmenší. Dnes první den jsem si prohrábl ráno vlasy a zjistil, že mi jich na prstech pár zůstalo. Nejenom mne to nezklamalo, ale kvitoval jsem to s potěšením. Znamená to, že jed začal kolovat v mých žilách a začíná zabíjet rakovinné buňky. To, že se uvidím i na plešku je potřeba vidět pod zprávným zorným úhlem. Pesimista si asi představí supa. Já dávám přednost jiným přezdívkám, Micheal Jordan, Lance Armstrong, Midnight Oil a jiným. Nehledě k tomu, že dost mojich kamarádů má tento aerodynamický styl už dávno a třeba mě vyberou za modela na BMW Enduro 3 helmu! To že bude občas i nějaké to poblití, to beru jako nutné snížení váhy motorka-jezdec během průjezdu těžším terénem! Prostě optický úhel musí být pozitivní, protože to samo o sobě (dokázáno) pomáhá tělu. Dobrá psychika zvedá imunitu organismu asi o dvacet procent a čím jsem starší a zkušenější doktor, tím víc příkladů jsem viděl, že po úspěšné operaci se na nohy opět postaví ten, který se chtěl postavit. Ten odevzdaný osudu se třeba nikdy nepostaví. Neříkám, že do toho boje vstupuji s jedinou zbraní dobrou psychikou. Nedá se bojovat jenom duší, bez vědy a správné léčby (v mém případě chemotherapie), ale je to jeden faktor, který třeba bude ten rozhodující, až se "bude lámat chleba".
Ale proto jsem připraven na dlouhý boj, i kdyby došlo na prodloužení, petalty, trestná střílení a tie-break, budu bojovat.
A protože jsem tak trochu nekonformní doktor (pro názornost doporučuji přečíst tu malou část zde http://www.bmwgs....wstart=160 , někde od čísla 164 a kousek dál) abyste si udělali obrázek Ti,, kteří mne neznáte....
"dobrá víra ho uzdravila" se neříká nadarmo, je potřeba se držet nahoře psychologicky, protože sice jistá míra strachu do jisté míry mobilizuje ale je-li strach veliký a nekontrovatelný je na škodu, neboť Tě "znehybní" jako lehkou a odevzdanou oběť.
Proto neuvádějte špatné (smutné) případy, ale jenom ty vítězné. Ty pomáhají (nejenom mě, ale i všem Vašim blízkým/známým, pokud je to potká), abyste jim dodali sil. Jde o dlouhodobý boj a je psychicky vyčerpávající. Proto injekce optimismu nikdy nejsou na škodu.
Já jsem na začátku cesty a jsem dobře připraven. Víc nemůžu udělat. Co bude v mojí kompetenci, to dám. Jsem přesvědčen, že si Rakovina na mně fakt vyláme zuby. Někdy je fakt potřeba i trochu drzosti v životě. Síla a odhodlání a drzost jsou pozitivní charakterové prvky a tady možná je i moje konkrétní výhoda oproti bežnému průměru.
Určitě jsou mezi Vámi (někdo se mi již ozval s PM) lidé, kteří si to prodělali a vědí, o čem je řeč. Ti mi rozumí nejlépe a ti mi drží palce nejvíc a nejupřímněji, cítím to. Jde o pochopitelnou solidaritu a nechci tím nijak zmenšovat i pocity všech vás ostatních.
Hlavu vzhůru tedy a Vpřed!, Na Vyšehrad!, budu potřebovat zmobilizovat i to motto, které mám již tak dlouho v podpisu. Dokázat, že si zasloužím ho tam mít.
Děkuji všem za projev solidarity a věřte, že Vás nezklamu. To mohu slíbít a věřím, že to bude stačit....
P.S.: vzpomněl jsem si na jeden klasický příklad v klasickém zápase profesionálního boxu. Jedná se o zápas Sugar Ray Leonard versus Donnie Lalond, je to velmi poučný zápas
pokud máte čas, shlédněte ho celý, obravdu stojí za to, jednu část za druhou, je jich myslím pět, zde je první část a pokračujte YouTube Video
kdo nemá čas a chce sestřih (ale požitek opravdu nemá nic společného s celým příbehem v celku) pak je tady highlights YouTube Video Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
na tyhle věci člověk nemůže být nikdy připraven a pokud máš ve vínku optimistickou a bojovnou povahu, jsi v základu dobře nastaven. před 9 lety nás před stejnou informaci postavila vlastní máma. bojovala a ještě dodávala sílu svým blízkým, aby se nehroutili. a protože život je jedna velká telenovela, tak i v tomto případě to zafungovalo stejně. když ji bratr vezl poprvé na chemoterapii, vznikla nějaká nejasnost ohledně propuštění domů ještě ten den. šel to řešit s její lékařkou, vrátil se paradoxně s úsměvem na rtech. když to zkrátím ... lékařka je dnes jeho žena, mají spolu dvě úžasné děti, mamka je s námi stále a užívá si vnoučat. je zdravá a její vyhraný boj ji ještě více posílil a dal naději mnoha dalším, včetně mě jako ohrožené rodinnou anamnézou.
posiluj imunitu jak jen to jde, ale to ty určitě víš. držím palce a věřím ...
Zustan silny jako ta Tvoje motorka a ono to pujde. Musi to jit. Optimismu mas na rozdavani a to je dobre. Preji pevne nervy nejen Tobe, ale i rodine.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Chlape osobne sa nepozname ale som tiez toho nazoru ze silna viera v sam seba dokaze vela. Prajem ti preto aby si ani v tych najtazsich chvilach neprestal veriz ze vitazom budes TY!
Béďo
Docu myslíš že to má na nynějši stav nějaký vliv?
#168 ..........uděláme šlukpauzu.........Zastavujeme na krajnici, provoz je velmi slabý, cigáro a dělíme.......
#169 ..........další cigáro..
#170............po čtvrtém cigáru začínáme telefonovat.......
..... i já jsem kuřák.......
TAKE IT EASY
Kosťo, držíme Ti se ženou moc palce, abychom Ti mohli vrátit pivko buď u vás nebo nebo u nás...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Jestli máš jen polovinu touhy Lalonda nebo Leonarda (a já myslím, že jo), vyhraješ!
"Pevný kryt, silné nohy a sázej tý mrše ostře jednu za druhou....!"
Doci drzim palce!Asi pred tremi lety si tim prosla moje mamka.Chemoterapie,ozarovani atd.
Sice musi chodit kazde 3 mesice na kontroly,ale vsechno se nastesti zda ok.
Tenkrat ji nekdo poradil prasky ,ktere se normalne prodavaji v lekarne,ale jsou hodne drahe,protoze na to neprispiva pojistovna.Je to na zmirneni nezadoucich ucinku chemoterapie.Jmenuje se to ovosan. http://eshop.alfa...apsli.html
Ji to zabralo paradne,pokud to nebyl placebo efekt.Ve dnech chemoterapie byla samozrejme vycerpana atd.Ale nebylo ji spatne a po celou dobu lecby mohla chodit do prace.
Tak se drz a u teto nemoci je zaklad psychyka!
Upravil vevis dne 04.03.2012 16:08
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!