refi napsala:
když vzniklo cenduro, tak mě docela překvapilo, kolik tam najednou bylo inzerentů. na neodzkoušeném prostoru, kde se stejně hlavně přetáhli členové z bmw gs a m.cz, tzn. stejní lidé, kteří už ve většině stejnou reklamu zkoukli na svých původních diskuzních serverech. divila jsem se inzerentům, že jim to za to stojí, platit za něco, co duplikuje bmw gs. ale je to jejich boj a snad si uměli i dobře spočítat, jestli se jim to vyplatí. z mého pohledu by ale hobby diskuzní fórum, které je nové, nemělo za účelem zisku vůbec vznikat. na začátku by mělo stát nějaké vnitřní pnutí, nadšení, chuť udělat něco pro lidi, se kterými sdílím něco a to něco mi stojí za tu námahu a čas. prostě nadšení a touha do toho jít, vyzkoušet si to, stmelit lidi a předávat si s nimi v diskuzích zkušenosti. až když uvidím, že to funguje a šlape a přišel čas nabídnout prostor inzerentům, tak řešit inzerci a její podmínky. v tomto případě byl ale z mého pohledu bohužel kalkul na prvním místě, proto si myslím i ta spolupráce s bmw gs a převzetí péče nad jejími inzerenty ... aby byly ceny pod kontrolou a mohly podobně fungovat na cenduru...
Podobné náznaky jsem zachytil, ale protože jsem neznal podrobnosti, tak jsem to neřešil.
Jsi si jistá, že to "vnitřní pnutí, nadšení, chuť udělat něco pro lidi" na začátku nebylo? Byl jsem na akci Cendura jen jednou, ale nezdá se mi, že by taková akce takhle zorganizovaná šla dělat jenom pro peníze... Že by takový web šel dělat jenom pro peníze... Prachy v tom asi jsou, ale nevylejme s vaničkou i dítě - web to špatný není,...
Prezi byl na GS fóru dost aktivní, takže vznik Cendura mě až tak nepřekvapil - vlákno Moravské sekce (které Prezi založil) bylo velmi aktivní.... Z venčí (a bez znalosti pozadí) to vypadalo naprosto přirozeně. A bez nějaké dohody s Milošem by asi těžko mohl použít téměř shodný web...
refi napsala:
jestli píšete, že kdo nechce, může jít, protože majitel webu si určuje pravidla a basta fidli, tak je to pravda jen napůl. majitel webu a jeho inzerce je závislá na počtu přístupů na web, potažmo počtu členů i nečlenů, kteří reklamu v placeném časovém období zkouknou. takže péče o ně a respekt k jejich názorům by měla být přímo úměrná tomu, co chci potom vyžadovat od inzerentů. spokojený uživatel = častý návštěvník webu = spokojený inzerent.
Nesouhlas - pravda je to celá. Ozýváme se, abychom dali najevo svůj názor, že se nám něco líbí nebo nelíbí - využíváme k tomu svobody prostoru, který nám Miloš vytvořil a dal (dává) k dispozici. Ale nemůžeme s tím udělat vůbec nic. Pouze přistoupit nebo nepřistoupit na daná pravidla a maximálně dát najevo, že se nám něco nelíbí. Řešení a rozhodnutí je na Milošovi.
Samozřejmě, že při rozhodování o tom, jak dál, mohou hrát roli i ekonomické zájmy - hodně spokojených členů = velká návštěvnost = větší zájem inzerentů = větší příjmy, ale na miskách vah při rozhodování bude stát mnoho různých argumentů a uvidíme, co nakonec u Miloše převáží
Miloši, věřím Ti, že se rozhodneš správně.
BMW GS = stroj na radost
Juan napsal:
Aby Prezi odstoupil, to je trochu utopie. Ale myšlenka krásná. Vyřešilo by to spoustu věcí a mohli bychom znovu řešit třeba složité záležitosti, proč je KTM lepší
to je fakt... Prezimu odpustim leccos, ale ze jsem kvuli nemu 3 dny zanedbaval Koutek KTM Klastu je za vsemi myslitelnymi i nemyslitelnymi hranicemi
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
uplne nejlevnejsi reseni by asi bylo, aby Prezimu nekdo z jeho okoli domluvil a odstoupil sam.
- zlepsi si tim karmu i nas respekt
- Milos nebude muset nic resit
No k tomu to asi směřuje...
- oddělit funkčně, finančně i personálně weby od sebe
- upravit inzertní podmínky
- najít nového referenta reklamy (co třeba Emilio? - jeho nejmilejší cena je zadarmo - by se vidělo, jak by mu to fungovalo )
- a může se jet v pohodě dál oblíbené BMW vs KTM
- a v dubnu se sejdeme na summitu u Vevise
BMW GS = stroj na radost
Efendi napsal:
Jsem jeden z těch co hlasovali "NE" a to z následujíciho důvodu: Vzalo se "cenduro" jako čistě Preziho záležitost a absolutně degradujete vše co tam vzniklo díky členům (např. vlákna Co je to, kde je to. Soupis tipů na ubytování, Cenduro pomoc na cestách apod.)
Efendi napsal:
je to moje reakce hlavně na signaturu a výzvě v deklaraci k používání jí. přesně tím může vznikat u nezůčastněných dojem, že kdokoliv je na cenduru, je špatnej.
OK, čili jestli tomu celému dobře rozumím, v podstátě i Ty s tou deklarací souhlasíš.
A pro její podpoření i dalšími lidmi už bez vážnějších výhrad by stačilo změnit ten podpis ze stávajícího a nepřesného/nespravedlivého KILL CENDURO na výstižnější/spravedlivější KILL PREZI... __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
alesvagner napsal:
A neni to tak, ze hlavnim problemem je nas pocit, ze Prezi zneuzil Milose? Ze mu zalozil konkurencni web, ukradl myslenku, pretahl cleny i inzerenty, dokonce mu zacal cerpat penize z inzerce na GS foru?
Pokud tomu tak skutecne je, stoji Milos o nasi podporu? Pokud ano, jsem pripraven mu ji vyjadrit.
Ale co kdyz tomu tak neni a je to vedoma a dobrovolna spoluprace Milose a Preziho? Co kdyz si Milos rekl, ze ma dost charity a je cas vydelat? Ano, muzeme mu naznacit, ze se nam to nelibi, to je pravda.
Ale jinak musi vyhodnotit sam, co je dlouhodobe udrzitelny format tohoto fora, jak zpoplatnovat inzerci, s kym spolupracovat a proc.
Samozejmě je možno donekonečna spekulovat o tom všem, co se tady postupně předkládá nezasvěcenému publiku, a nakonec třeba i o té poslední výše nadhozené variantě - jakože taková ta hra na hodného a zlého vyšetřovatele, a tu "špinavou práci" že koná Prezi...
Jenže my tady dole nikdo nevidíme do vztahů mezi Milošem a Prezim a co všechno bylo a nebylo domluveno a jestli to nakonec dopadlo tak, jak bylo na začátku domluveno, a jestli je to dlouhodobě ku prospěchu věci atd. A je proto těžké nebo nemožné dělat soudce, nehledě na to, že nám to vlastně ani nepřísluší.
Tady nezbývá než jenom vyjadřovat své osobní postoje a názory na to, co se nám líbí a co už ne.
Miloš je svéprávný subjekt, a jako "majitel" bmwgs je on sám tou poslední a de jure jedinou instancí, která nakonec rozhodne, co s tím vším... __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
to Dovi: Ne, nesouhlasím. 1. pokud je anketa dána ANO, NE, JE MI TO JEDNO, tak NE.
2. Nikde jsem se nedopátral jasného vyjádření Miloše A Preziho k tomu jak to doopravdy je a jak moc velká provázanost existuje. (Miloš napsal, že se o inzerci nestará, neb ho nezajímá a po dohodě to vzal na sebe Prezi)
3. Souhlasím, že se Zetorem to byla šlápota vedle a zároveň si myslím, že to co se událo ve vedlejším vláknu, dalo M a P dost najevo co si myslíme a myslím, že budou inzerci posuzovat více "opatrněji", případně ji řešit hned v zárodku.
4. Inzerce se regulovat musí, jinak tady máme do měsíce x vláken "jsem sháněl stan a našel jsem nejlepší tady na tom eshopu" apod.
5. Cena komerční inzerce mě nezajímá. Pokud je vysoká, inzerent si spočítá, že tady být je nerentabilní a inzerovat nebude. To je boj každého inzerenta.
6. Když už píšu něco jako deklaraci, tak píšu jasně, konkrétně, jmenovitě. Pokud si za tím stojím, tak i s jasnou, nezavádějící signaturou.
Mám z toho pocit honu na čarodějnice kvůli jednomu přešlapu. Finanční stránka věci je podle mě věci Miloše, Preziho, případně Moraba a Hickse. (o Zetora už tady dávno nejde)
kdyz to tak schrnu tak se pořád mluví o milošovi s prezim a vůbec se k dané věci nevyjadřili. Zatím jsem nikde nic nezaregistroval nebo přehlédl. Abych pravdu řekl tak ani nevím jak to nakonec dopadlo se zetorem, protože jsem línej číst celý vlákno kde polovina příspěvku je o stěžování a druhá o napadání. Což se mi tady poslední dobou moc nelíbí. Jsem rád, že mám rychlospojky od Hraběte a nemusel jsem na ně doplácet za reklamu. Vždyť taky nechal vydělat firmu co to prodává. Taky to byla jeho dobrá vůle. Jo holt jak je někdě skulinka tak česká povaha hned začne druhé ždímat a každý dobrý skutek musí být potrestán. .... ještě jedno mne napadlo "nechci slevu zadarmo" Co vím tak podobné věci stály za vznikem dvou BMW klubů v ČR, aby to tady nedopadlo taky tak.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Kubicek napsal:
kdyz to tak schrnu tak se pořád mluví o milošovi s prezim a vůbec se k dané věci nevyjadřili. Zatím jsem nikde nic nezaregistroval nebo přehlédl. Abych pravdu řekl tak ani nevím jak to nakonec dopadlo se zetorem, protože jsem línej číst celý vlákno kde polovina příspěvku je o stěžování a druhá o napadání. Což se mi tady poslední dobou moc nelíbí. Jsem rád, že mám rychlospojky od Hraběte a nemusel jsem na ně doplácet za reklamu. Vždyť taky nechal vydělat firmu co to prodává. Taky to byla jeho dobrá vůle. Jo holt jak je někdě skulinka tak česká povaha hned začne druhé ždímat a každý dobrý skutek musí být potrestán. .... ještě jedno mne napadlo "nechci slevu zadarmo" Co vím tak podobné věci stály za vznikem dvou BMW klubů v ČR, aby to tady nedopadlo taky tak.
reagovali v tom druhem vlakne.
myslim, ze je v poho jeste sbirat podpisy... zatim myslim staci, kdyz to Milos cte.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nejsem členem tohoto fóra moc dlouho a neznám přesné pozadí fungování webu BMWGS.CZ ani Cenduro.cz nicméně bych k tomu taky něco rád řekl.
Oba weby mám rád a oba mi přinesly celou řadu užitečných informací, které jsem v "praxi" využil. To je myslím hlavní hodnota uživatelských fór - výměna zkušeností a tipů, výpomoc s technikou i mimo ni, případně pomoc v nouzi.
Časem díky společným zájmům vznikají i pouta přátelská, což je další VELKÁ hodnota.
Jenže provoz webu samozřejmě něco stojí a jak pravil kdysi jeden můj učitel: "Kluci, peníze děsně kur.věj vztahy."
Jsou dvě extrémní možnosti - buď bude web fungovat i po finanční stránce díky zdejší komunitě (placení členských příspěvků, každý nabídne co může - viz nabídka webhostingu atd.) nebo budou jeho provoz platit inzerenti (pak ale budou do jeho obsahu a pravidel zřejmě výrazněji mluvit - což se předpokládám stalo na Cenduru).
Byť věřím, že se dá najít rozumná kompromisní varianta, kdybych si měl zvolit, byl bych pro první možnost. Já víc ocením tu "lidskou" stránku, ochotu pomoct, než nabídku na nějaký produkt či službu. To si můžu sehnat sám a jinde, ale podobně střelené lidi jinde nenajdu
Když to shrnu, radši budu na webu bez komerční inzerce, kde si budeme navzájem pomáhat (i s provozem webu), než na webu s komerční inzercí (a tedy finančním příjmem), kde bude vládnout cenzura omezující soukromé nabídky jen aby nějaký komerční inzerent nepřišel o kšeft.
Jsi si jistá, že to "vnitřní pnutí, nadšení, chuť udělat něco pro lidi" na začátku nebylo? Byl jsem na akci Cendura jen jednou, ale nezdá se mi, že by taková akce takhle zorganizovaná šla dělat jenom pro peníze... Že by takový web šel dělat jenom pro peníze... Prachy v tom asi jsou, ale nevylejme s vaničkou i dítě - web to špatný není,...
samozřejmě tam tohle bylo, ale ne prvoplánově nebo když už tak 50:50. víc k tomu napsat nechci, protože je to o informacích mezi mnou a prezim. jen jsem si já a další, kteří jsme mu pomohli v samém začátku, naivně mysleli, že převládá chuť to dělat pro lidi a šli jsme do toho s nadšením s ním. člověk některé věci vidět nechce a možná ani nemůže, protože má klapky na očích, když jde o kamarády. když si vzpomenu, jak bystřa na tt akci v tatrách rozdával osobně letáčky cendura, protože věřil, že pomůže kamarádovi k realizaci skvělé myšlenky. zklamání pro něj přišlo rychle, protože jako inzerent měl více informací než my neinzerenti. nechci se v tom více šťourat, možná mi chybí reakce preziho, ale myslím si, že i on teď klidně nespí a zvažuje své další kroky. všechno, co se tu teď řeší, mělo svůj dvouletý vývoj a došlo to až sem naprosto zákonitě. v podstatě to není žádná novinka, gejzír se natlakoval a před pár dny přišel impuls, který mu dovolil vytrysknout.