Woodman napsal:
všem zastáncům: Nemluvil jsem o překračování rychlosti, ale o schopnosti "se nevykrucovat". Lapli mě, OK, nebudu žena a beru to. Předloni mě změřili na 200m dlouhé rovince ve vsi, jel jsem 56... tisíc pokuta dva body... nasr.anej jsem byl, ale nenapadlo by mě vymýšlet coby jakby kdyby...!!
Pokud ale můžeš přijít o práci a jinou budeš těžko schánět tak se přirozeně bude kroutit jak žížala každej.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Hanes napsal:
No tak nebuďte všichni takový puritáni. Nevíte kde přesně to bylo. Já jel na té 90 taky 139 km/h a ani mě to nepřišlo. Rovný úsek asi tak 3 až 4 km , většinou plný kamiónů. Bylo před Vánocema nikde ani živáčka, žádný provoz, suchá silnice a naši ochránci si to jeli proti v civilní Koktávii. Jak snadné měřit na rovném , 4 km úseků.
139 na 90 ti je do 50kmh navic, tj. tytyty jese jednou do 6 mesicu a jses bez papiru, ne?
130 na 90 jezdim hodne casto... spis denne. napr. okolo Cukraku.
Papíry v háji jsou za vysoké překročení ryychlosti 2x během 1 roku. To jest víc jak o 20 km v obci a víc jak o 30 km mimo obec. Právě že jsem naštěstí jel o 49 km víc. Kdybych jel např. 141 km/h tak jsem bez práce.
Woodman napsal:
všem zastáncům: Nemluvil jsem o překračování rychlosti, ale o schopnosti "se nevykrucovat". Lapli mě, OK, nebudu žena a beru to. Předloni mě změřili na 200m dlouhé rovince ve vsi, jel jsem 56... tisíc pokuta dva body... nasr.anej jsem byl, ale nenapadlo by mě vymýšlet coby jakby kdyby...!!
To ale nebyli stáťáci.Ty maj standartně radary na 63km/h.Jinak já se nikdy nevykrucuju.Pane řidiči,co ta guma? Já na to to víte špatná doba,nejsou kačky,pane policajt mám tři děti a ženu bez práce,sotva je uživím.Budou ty Vánoce,přece jim je nezkazíte.
Když je hlad,je i husa dobrá.
jencekgs napsal:
No nechat si předložit protokol o kalibraci přístroje. Protokol o proškolení obsluhy.
Vzít právníka a vykrouti se na měrění, které nebylo v souladu s metrologickým zákonem.
Ale jako ostatní neschvaluji rychlost, ale na to si se neptal.
Tohle jsou povídačky naší Kačky.Žádnej policajt není povinnej ti ukazovat jiný doklady,než služební číslo,pokud je v civilu,tak sl.průkaz.Věř tomu,že tu kalibraci maji všechny přístroje,kterýma měří jak rychlost,tak alkohol.A o nějakym školení si mužeš nechat jen zdát.Akorát je pěkně nasereš a domu pujdeš pěšky.Teda v tomto případě.
To máš pravdu, ale teď už se bavíme o správním řízení.
Splněný sen moje 1100GS
TomElefant750: No, takhle mi to řekli sami páni policajti. Je pravděpodobný že ten radar zabíral nějakej úsek, kterej byl postavenej tak jak píšu, že ze 3% zabíral do 70ky, protože i radar potřebuje tě změřit na nějakém minimálním úseku, kde se pohybuješ, aby dokázal změřit tvou rychlost.
Hicksi: bylo to v Hornoměcholupské ulici (z jedné strany je proluka a za ní kontejnerové překladiště a na druhé straně jsou velká parkoviště a za nimi paneláky)
Tak to by to správko mohlo bejt zajímavý - radar tě změří prakticky v určitým místě, možná na dráze několika centimetrů, natolik fundovanej nejsem abych věděl přesně, ale rozhodně to není v nějakým několikametrovým či desítekmetrovým úseku. A tak by to mělo jít rozsekat, oni ti musej prokázat cos přesně porušil a ne žes jel kilem buď na padesátce nebo na sedmdesátce - asi bych si při podání vysvětlení nechal předložit důkazy, buď s právníkem nebo s někým kdo se vyzná a podle toho co tam bude si vyžádat důkazy a znalecký posudky- no a buď jít do toho že ti nic neprokážou v souladu se zákonem nebo jít do zdržovačky.
Čau, Tom
Jinak, pokud se jedná o drobné přestupky, kde nehrozí akutní ztráta řidičáku, tak samozřejmě mlčím a platím. Jak již zde bylo řečeno, pokud jste závislý na tom řidičák mít pro svoji práci a jezdit je pro vás chlebem, pak člověk samozřejmě o řidičák nechce přijít i když ví že udělal blbost, za kterou se platí.
Co se týče rychlé jízdy, tak jsem řidič, který z 90% zastavuje před každým přechodem a pouští lidi, ale zároveň pokud je dlouhej rovnej a přehlednej úsek, kde mám 100% jistotu, že například nikdo nemůže vběhnout do silnice, tak přiznávám, že jezdím i rychleji než jsou povolené limity. Jakmile vidím potencionální nebezpečí zbržďuji na takovou rychlost aby se za žádných okolností nemohlo nic stát.
Zeptám se úplně obecně, vím že je možné nechat se zastupovat právníkem ze zahraničí, ale moje otázka je, můžu se nechat zastupovat právníkem, který není z Evropy? Máte s tím někdo zkušenost, nebo takovou znalost práva ?
Přát někomu, že dostane flastr za rychlou jízdu je ubohost....
Je spoustu úseků, kde ona 50-ka nemá opodstatnění...naopak je mnohem horší, když někdo na 90-ce jede 60 a za ním vznikne kolona, co se pak začne předjíždět...díky nebezpečně pomalé jízdě jednoho, pak vznikají krizové situace těch, co chtějí jet alespoň těch 90...
Sice nejezdím v obce na 50-ce o 50 víc (většinou), ale neumím jezdit 45 km/hod ...ani v autě, natož na motorce....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vy máte ale blbý kecy, jsou padestátky kde se dá jezdit 200 a nikdo se neohrozí, nemoralizujte a poraďte jestli o tom něco víte.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
TomElefant750 napsal:
všem moralistům: Já přestupek vidím jako konání které někoho omezí nebo ohrozí, ze všeho co nikomu neuškodí se pokusím vyvlíknout
Hodně výstižně řečeno. Někde je o držku 40 na padesátce, jinde není problém kilo na třicítce.
Rozhodně nehodlám borcovi v placatý čepici sponzorovat svačinu za to, že si zaleze s radarem na široký rovince za strom
Badu napsal:
Zeptám se úplně obecně, vím že je možné nechat se zastupovat právníkem ze zahraničí, ale moje otázka je, můžu se nechat zastupovat právníkem, který není z Evropy? Máte s tím někdo zkušenost, nebo takovou znalost práva ?
Právník nejsem, ale z toho co jsem nastudoval tě může zastupovat i neprávník z odkudkoliv.
Takže pro účel pokusu o promlčení by byl ideální náhodně vybranej člověk z tel. seznamu třeba z Belize.
Čau, Tom
TomElefant750 napsal:
všem moralistům: Já přestupek vidím jako konání které někoho omezí nebo ohrozí, ze všeho co nikomu neuškodí se pokusím vyvlíknout
Hodně výstižně řečeno. Někde je o držku 40 na padesátce, jinde není problém kilo na třicítce.
Rozhodně nehodlám borcovi v placatý čepici sponzorovat svačinu za to, že si zaleze s radarem na široký rovince za strom
presne tak.. jednou jsem jel okolo nastopenyho tramvajovyho ostruvku asi 10km/h a nestacilo to.. z davu mi na auto vyleteli rvouci se kluci.
I 30 by byla mozna konecna, nebo alespon poradnej rev.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
TomElefant750 napsal:
všem moralistům: Já přestupek vidím jako konání které někoho omezí nebo ohrozí, ze všeho co nikomu neuškodí se pokusím vyvlýknout. A pokud půjde o papíry a nejpíš i o živobytí - u spousty lidí je to spojený - tak tuplem.
Čau, Tom
Nejsem moralista, taky občas ulítnu, nejčastěji nad 90.kou.. Ale hlavně : definuj mi "konání, které někoho omezí nebo ohrozí". Co je ještě bezpečné a co ne ?? Chápu, že se někdo snaží vyvlíknout z prekérní situace, zvlášť když jde o papíry, které ho žíví (mě taky). Ale až ti někdo podobným způsobem , třebas na " rovném, bezpečném a přehledném " úseku sundá někoho blízkého, budeš na podobné situace pohlížet jinak. Stejně tak Hicks..
Bohužel policie dle vlastního vyjádření může měřit kde uzná za vhodné ale nejlépe tam kde něco vybere, přeci jenom splnit limit pokut se musí né, tady je každá rada drahá a 101 na 50 hodně moc. No možná o tobě i napíšou. Jinak ty chytrolínský kecy mě dráždí až těm suverénům sestřelí někdo podobnej dítě bude se na to dívat trošku jinak co ? A co takhle v cizině jezdil bys tam stejně a diskutoval jestli byla 50 oprávněná ?
bluesbery napsal:
Nejsem moralista, taky občas ulítnu, nejčastěji nad 90.kou.. Ale hlavně : definuj mi "konání, které někoho omezí nebo ohrozí". Co je ještě bezpečné a co ne ?? Chápu, že se někdo snaží vyvlíknout z prekérní situace, zvlášť když jde o papíry, které ho žíví (mě taky). Ale až ti někdo podobným způsobem , třebas na " rovném, bezpečném a přehledném " úseku sundá někoho blízkého, budeš na podobné situace pohlížet jinak. Stejně tak Hicks..
Saso.
Kdo sazi okolo silnic cedule.
Soudni lide?
ROZHODNE NE VZDY.
To, ze je nekde 50ka byva casto o nicem. Bohuzel.
17 cm
Hodr napsal:
Bohužel policie dle vlastního vyjádření může měřit kde uzná za vhodné ale nejlépe tam kde něco vybere, přeci jenom splnit limit pokut se musí né, tady je každá rada drahá a 101 na 50 hodně moc. No možná o tobě i napíšou. Jinak ty chytrolínský kecy mě dráždí až těm suverénům sestřelí někdo podobnej dítě bude se na to dívat trošku jinak co ? A co takhle v cizině jezdil bys tam stejně a diskutoval jestli byla 50 oprávněná ?
jezdis vubec nekdy i necim jinym, nez sockou?
Mi prijde, ze asi jezdis jenom off a nejspis jen na Venusi
17 cm
Když někdo někoho sejme, je to vždycky něčí objektivní vina - pokud vyletí ze silnice, je mi fuk jestli kvůli rychlosti, upadlýmu mobilu, vose v trenkách nebo skvrnám na slunci. Když pojede rychlejc než je povoleno, někdo mu nedá přednost a nebude mít šanci ho kvůli rychlosti a dohledu vidět, tak ten rychlej ohrozil a viník je taky jasnej. Ale takový to coby kdyby nemám rád.
A chápu že každý pravidlo má svý vyjímky a že může nastat situace kdy se "objektivní vina" určit nedá - ale s tím žádný předpisy nic neudělaj.
Toť můj pohled na svět.
Čau, Tom
Badu napsal:
Opravdu, kolem tramvajových ostrůvků na kterých stojí lidi rychle nejezdím a dbám maximální opatrnosti.
Možná už jsem našel řešení, moje přítelkyně je z Japonska, tak si pravděpodobně vyberu japonského právníka aby mě zastupoval :c)
blby je, ze te uz chytili...
kazdopadne ale drzim palce... cukej se co nejvic to pujde!
17 cm