zetor napsal:
Morabo: přesně jak říkáš...nad 3800-4000ot./min při prudším přidání to rachtá...u předchozí 1150GS mi to dělalo stejně...
Tak to jsem za tech vic jak 25 co jsem zatim na 1150 ve vsech moznejch rezimech nadrandil jeste nezazil...
Upravil morabo dne 29.03.2012 11:09
Maiali nel Fango!
Rachla me to (nekdy vic nekdy min) jak pri kochacce tak i pri stylu ala prase. Zacalo to zacatkem lonske sezony, svadel jsem to na karbon a benzin. Po precteni teto diskuze si to uz nemyslim. Rusiveho zvuku bych se chtel zbavit, otazkou zustava jak? Zni to odobne jak kulicky z lozisek v kyblu.
Jo je to jako kdyz nekdo do svodu hazi kovove kulicky, takove skoro cinkani. Proste se to uleje... kdyz jsem linej podradit a jen za to vezmu na vyssim kvaltu.
BMW R1150GS MY02
Mě to vždy připadalo spíš jako drápání,škrábání.Je to určitě benzínem.Hoří jindy než má a v Kazachstánu byla maximálka 120km/h pak už každé sebemenší přidání plynu=zvuky.Je to jen o zhoršené kvalitě a nízkém oktanovém čísle.
Mě to taky dělá, klasickej příklad předjíždění, jedu 100 za autem, bez podřazení přidám a předjíždím.
Taky tvrdím, že stovka od Benziny mi tohle odstraní a navíc mi motor jede celkově kultivovaněji.
Od OMV ten jejich vícoktanovej mi takhle nezapůsobil. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Já když podtočím motor a dám plnej, tak se mi jen rozklepou zrcátka a motorka začne jakoby kopírovat pohyb pístů.... ale bez cinkavejch zvuků. Nebo když se z 90ti km/h chystám předjet a mám čas, tak dám jen plnej bez podřazení a motorka si to v tichosti přebere na jekékoliv palivo i ve dvou a do kopce. Jenom se třese, než se dostane do otáček.
Zvuky které popisujete by mě například v Alpách dost štvaly, protože tam je motor pořád podtočenej/přetočenej.
Zatím jsem natočil svých pouhých 70tis km, ale zvuky zůstávají prakticky stále stejné.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
Já když podtočím motor a dám plnej, tak se mi jen rozklepou zrcátka a motorka začne jakoby kopírovat pohyb pístů.... ale bez cinkavejch zvuků. Nebo když se z 90ti km/h chystám předjet a mám čas, tak dám jen plnej bez podřazení a motorka si to v tichosti přebere na jekékoliv palivo i ve dvou a do kopce. Jenom se třese, než se dostane do otáček.
O tom jsem psal já, to mi přijde "normální", ale to není to co kluci popisují....
Upravil morabo dne 29.03.2012 13:16
Maiali nel Fango!
Zajímal by mne názor výrobce, resp. Inveltu, je dost lidí, kterým to dělá a nemyslím že je to v pořádku, i když se s tím dá jezdit a upravit styl jízdy tak, aby tenhle jev nenastal..
Pertla napsal:
Přesně jak popisuje většina ... kuličky naházená do kovovýho kyblíku...
Hrabe_X> Až dojedu do Světlý, můžeme porovnat..
Podobně mi zacvaká jen ABS při rozjezdu.
Takže mi to asi nedělá, nebo je to nějakej zvuk, kterej jsem se už naučil nevnímat. Někdy to porovnat můžeme, ale teď mám motorku zaházenou kamením na vjezdu tak, že jí asi měsíc nedostanu ven.(příprava materiálu na zámkovku)
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Pertla napsal:
Hrabe_X> Takovýho zvuku by sis všiml
tak třeba já sem si toho onehdá všimnul až když sem roztáhnul nohy a přidal aby je trochu vofouklo.. byl sem takové mírně zapařené...
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
Divný zvuky z motoru mi šli taky...asi něco podobného jak tobě..v servise mi bylo doporučen a do nádrže nalit nějakej sajrajt na čištění od firmy Šeron či jak se to jmenuje nové svíčky..a doporučeno ať tam frknu 100 vervu a ať to opravdu přoženu ať se to vyčistí střyky pupa a tak... ja mi bylo zděleno stalo se..zvyku ale si mylsím žůstaly... teď po takové malé GO motoru mi příjde že tam ty zvuky jsou taky ale už asi né takové...je pravda že teď si nějak nemůhu dovolit za to tahat takže to nezjistím nějakou dobu ale mě příjde že to tam svaká rachtocvaká stejně jen mi příjde že to jde z pravé strany motoru
Není lepší než tady řešit nějaké pochybné zvuky co někdo má a ten zas ne řadit, nepodtáčet atd???! Mě teda přijde prasecký když jedu za autem kilo na 6tku a chcu ho předjet jakože normálně ne jak prase tak si klído podřadím, plnej a jedu! O to přece jde...Ne jak tady někdo píše "su línej podřadit" pak se ku... nedivte že vám to ten motor dává najevo! Jezděte teda na 4 válcích, ty poberou vše od volnoběhu...A jen pro upřesnění, ať si někdo nemyslí že su prase, průměrná spotřeba u mě cca 5,6 l na 100km
nevím tedy mě příjde že i s Ysvodem a laďákem od 100 vejš nemusík řadit...motor to veme na pohodu..jak mám 2,5 tis otáček pohoda..a spotřeba loni cca 5 l letos nevím ještě po zákroku
sandman-GS napsal:
Není lepší než tady řešit nějaké pochybné zvuky co někdo má a ten zas ne řadit, nepodtáčet atd???! Mě teda přijde prasecký když jedu za autem kilo na 6tku a chcu ho předjet jakože normálně ne jak prase tak si klído podřadím, plnej a jedu! O to přece jde...Ne jak tady někdo píše "su línej podřadit" pak se ku... nedivte že vám to ten motor dává najevo! Jezděte teda na 4 válcích, ty poberou vše od volnoběhu...A jen pro upřesnění, ať si někdo nemyslí že su prase, průměrná spotřeba u mě cca 5,6 l na 100km
Řekl bych, že se tady řeší úplně jiný zvuk, nežli ten způsobený podtočeným motorem. Nevíš o co jde, buď rád, alespoň to nemusíš řešit.
Chose a ja si zas myslim ze je to sbobodne forum a svuj nazor tady muze vyjadrit kazdej.Je pravda ze s y-svodem je to dole trocha lepsi ale i tak si podradim...