glock7 napsal:
Ako ta čítam, tak to skúšanie brzd je u niektorých ako skúška požitia alkoholu na UA - fúknuť do čiapky
Tu na ďalekom východe majú normálnu stolicu na ktorej sa presne meria účinok a dokonca ju aj používajú. Inak klasika - stírače stírají, trouba hučí, svetla svíti
Len včera som si do kufra pre istotu prihodil homologizáciu od brz. kotúčov a pancierakov . Ostáva už len vymeniť nehomog. Remus Genesis za homolog. a menší Zach.
Nwm mám taky Remus Genesis a homologace na něm je vyražená
Kde presne ju máš ? Ja som hľadal ale nikde nič nenašiel. nemáš prípadne aj papier ?
Mam taky Genesis a homol.značku na něm mam vyraženou hned pod nápisem Genesis.Mám i homol.papír.
Tak právě jsem se vrátil z STK, vejfuk bez vložky v pohodě (měl jsem kufry tak si ho ani nevšimnul) problém byl když nemohl asi 10 minut najít štítek tak že prej mne nepustí a pak dva něco hledali takovou dobu na skle předního světla. Jinak vše v pohodě, jen mne dostalo to, že já jsem povinnej vědět kde jsou identifikační znaky, VIN, štítek a typ motoru. To mne docela dostalo. Jsem myslel že od toho tam jsou oni. Jinak kromě brzd všechno poctivě projeli.
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
xavier napsal:
fkbart:nemam
hicks:to je,ale driv jsem mel mrizku a nic nerikali...
Plexi pred svetlem radsi sundavam,at nedrazdim.Jinak Remus bez vlozky.....koukal chvili dovnitr ale nakonec se spokojil jen s cislem homologace.Skouknul gumy, cisla a kotouce. Dale i svetla a klakson. Myslim, ze prosel prakticky vse krome funce brz a lekarnicky. Dle mne je to v poradku. Pokud nebuzeruji za blbiny ale za opravnene veci tak to beru.Ale kdyby tam byly i hlinkry Eckem z jine motorky, to jim muze byt snad sumak. Homologovane to je...
Kdyz jsem mu rekl, ze je tam jeste posilovac brzd a ABS, tak uz radsi sel
I pád na hubu je pohyb kupředu
U STK je to o nahode na jakeho blba narazis. Nekdo te vyhodi i za to ze nemuze najit stitek na motoru zda je originalni a nebo zda jsem dal do motorky jiny typ nez ma byt a nekde ti jen reknou rozsvit svetla, blinkry, zatrub, zeptaji se mas lekarnu, brzdi ti to? Tak vse ok mas technickou.
3/6 Marines SEMPER FI
Tak ted mam cerstvou zkusenost, ve sredu jsem byl take. Plazil se asi 10 min kolem motorkya hledal ruzna oznaceni, brzdy neresil, chtel svetlo, ale potom rika, stejne si na to sednete a sviti to jinam a bylo. Povinna vybava ho nezajimala.
Má zkušenost STK Praha 5 Jeremiášova 800, přijel jsem bez ohlášení, po 10 min jdu na řadu, kontrola potkávaček, dálky, blinkry, brzdové světlo a nalepení známky na 2 roky.
ještě VIN, ten tomu předcházel!
Upravil barokar dne 09.05.2012 11:08
byl jsem v pá na STK v Liberci a:
- 5min čekání na vypsání zakázky, dokladu a platbu
- 2min. technik venku - hezká motorka, kontrola WIN, rozsviť tlumený/dálkový, blinkry, zmáčkni přední/zadní brzdu (jestli to svítí), klakson, kouknutí pod sedlo - lékárna/nářadí a podání ruky
- 3 min čekání na závěrečný protokol - bez závad
Je tedy pravda, že na moto nemám nic neschválené, moto pravidelně servisuji u Žlábka a pevně věřím, že je vše OK.
PS: známku na RZ nalepil, když jsem si bral přilbu a mj. ji nalepil úplně přesně, tzn. inteligentně přesně do vymezeného prostoru a rovně ;o))
Upravil Honza_BMW_VW dne 02.11.2013 14:27
www.jantruhlar.cz
Já když jsem byl na STK v Č.Budějovicích prohlídka trvala 3 min.a 40 minut mě tam nechali stát,že mají předepsaný čas na prohlídku a ten musí dodržet.jinak výbava ho absolutně nezajímala.
Das ist BMW
brozkin napsal:
Já když jsem byl na STK v Č.Budějovicích prohlídka trvala 3 min.a 40 minut mě tam nechali stát,že mají předepsaný čas na prohlídku a ten musí dodržet.jinak výbava ho absolutně nezajímala.
Já už jezdím jen sem...byl jsem tam s moto minulý týden a také to trvalo max. 10min. ...výbava ho taky nezajímala...
V Plzni doporučení na STK Nepomucká. Je to velká stanice a tomu odpovídá i počet zaměstnanců a počet hal. Čekání skoro nulové, ceny stejné s konkurencí, hned vedle čerpačka i Magistrát, krásné obří akvárko v čekárně, nápojový automat free.
Naopak špatnou zkušenost mám se stanicí na Domažlické, ale spíše jen s jedním konkrétním technikem. Byli jsme tam s autem a to, co s ním dělal na emisích se mi fakt vůbec nelíbilo. Navíc nepříjemnej jak tříska v prd.e.li. Jinak jsem tam byl i s jinými záležitostmi a pak už OK, takže fakt jen jeden dotyčný technik je mým problémem.
brozkin napsal:
Já už jezdím jen sem...byl jsem tam s moto minulý týden a také to trvalo max. 10min. ...výbava ho taky nezajímala...
brozkin napsal:
pokud se nepletu tak to je ,,u trabanta",na ně jsem slyšel docela chválu.jenom doplním ,byl jsem na STK v Pekárenské -Jihotrans.
JJ...u trabanta...fakt v pohodě a rychle...
No...tak v Jihotransu jsem byl před lety naposledy...trvalo jim to jako prase...technik ochotnej jak osina v řiti...tam už fakt ne...
Upravil zetor dne 02.11.2013 16:39
Já mám STK uplně bez problémů. Kdyby to někdo potřeboval udělat bez keců tak se ozvěte...
Včera jsem byl s vozem na STK a poslali mě pryč, protože mám LPG a rezervu volně loženou, to prý nemá být, musí být upevněna, Vyřešilo se to koupí pěny TYRES LEAKS a kompresůrku. Už někdo někdy tuto věc použil?
Ta pěna by měla prý stačit na opravu 165/R14 kola bez huštění, dá se to použít i na motorku, bicykl atd.
červenej Elf
Tak uz je to tady, nechci sirit poplasne zpravy, proto pisu az ted kdyz je to potvrzeno, od pristiho roku, tzn. 2015 bude diagnostika soucasti emisi a auto od roku vyroby 2004 vybavene filtrem pevnych castic ho bude muset mit, borci z emisi se prave ted na to školí a jakykoliv zasah do ŘJ a odstraneni je okamzite nevyhovujici... .J.C.