milan enduroskola napsal:
v tom případě ti ji proti platbě půjčím, podmínka - nebude jezdit na motorce
a umeješ si před tím vlasy :-)
odvšivit , odblešit...
To snad ne, nejezdit na motorce! Jezdit, ale nepoškrábat, neponičit, neznečistit!V Genezi mě peníze vrátili bez problému po použití na motorce(cca 100-120km, ale s kuklou) asi po 10to dnech, paní ji "obhlídla" vyčistila povrch, plexi a bylo po problému. Vstřícný obchodR1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Waltr napsal:
Kecy že se nevymačká, koupil jsem C2, a protože jsem měl hlavu někde ,,mezi" koupil jsem menší. Měsíc jsem trpěl jako zvíře, opravdu.
Pak najednou se to začlo zlepšovat...a teď je luxusně, všude naprosto akorát, nikdy jsem neměl z jiné přilby takový ,,obepínající" pocit. Bohužel mě zklamala že se mlží a to dost.
Koupil jsem teď enduro přilbu, a nedávno jsem si nasadil zase Shubertku....to je opravdu gauč mezi přilbama.
Nemluvil jsem o C2, ale o C3. Mezi nima je ku*evský rozdíl. Když se mlží, kup Pinlock, za tolik nestojí.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
hele jak to dělají v geneze mi je s prominutím úplně jedno, helmu co bude jetá si tu nikdo další nekoupí a co já s ní budu asi dělat, marže 100 a více procent na tom nemám abych ji s klidem hodil do koše.
jencekgs napsal:
Je pravda že jestli mu nabídli aby si ji nechal na hlavě v krámě, tak je jeho problém že toho nevyužil.
Já byl zkoušet Helmu u Ivana v mototravel, půjčil mi ji na krátkou projížďku.
Je to hold o prodejcích.
Pokud by mě tu helmu nenechali zkusit, klidně bych ji objednal přes net, zaplatil poštovné a kdyby mi to nesedělo, v pořádku bych ji s klidným svědomím vrátil. Obchod na tom škodný není. Poštu platíš sám.
Toď můj názor
Samozřejmě že prakticky každý by mě umožnil ji vyzkoušet na obchodě, v Geneze prý i si ji můžu půjčit na motorku ale na 1/2 hodky max. Ale vzhledem k tomu že vím jaký jsem měl doted problemy vybrat přilbu ( jak na sjezdový kolo tak na motorku ) vim že prostě pul hodka muže byt, pro mě, málo. Bohužel nemám tolik času sedět v krámě takovou dobu.
V Genezi ve Zlíně s tímto problém není, já jsem ji loni zkoušel pouze v obchodě, koupil jsem po dohodě, že bude vrácení možné, a to se také stalo, po 1/2 hodině na motorce mě málem ochrnula půlka hlavy a dodnes hledám vhodnou helmu..čekám na Lazer Monaco, Evoline 3 ...snad už konečně něco bezbolestně sedne
Potřebuješ bezbolestnou?
kejda přiložený následující obrázek:
[193.26Kb]
Upravil kejda dne 06.04.2012 17:27
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
milan enduroskola napsal:
v tom případě ti ji proti platbě půjčím, podmínka - nebude jezdit na motorce
a umeješ si před tím vlasy :-)
odvšivit , odblešit...
To snad ne, nejezdit na motorce! Jezdit, ale nepoškrábat, neponičit, neznečistit!V Genezi mě peníze vrátili bez problému po použití na motorce(cca 100-120km, ale s kuklou) asi po 10to dnech, paní ji "obhlídla" vyčistila povrch, plexi a bylo po problému. Vstřícný obchod
Chci se zeptat jesltli by si někdo z vás koupil helmu, boty, triko atd po ,například 5, lidech kteří si ho zkoušeli a nesedělo jim to, tak to vrátili. Prodejci nejsou půjčovna a není možné srovnávat Česko a Ameriku. Kdo podniká, zná marže a marže celá nespadne prodejci do kapsy. Musí z toho zaplatit spoustu věcí kolem. Tak o čem se to tu bavíme? Souhlasím s Milanem.
jizdu povazuju za ujetou... staci kaminek, brouk a uz to je trochu skrably.
vetsi mouchy z toho bez skrabancu dostanes blbe.. za 2 hodiny jizdy das klidne 150 km.
Ja za jednu jizdu (66km) jsem v sezone celkem dost zamusenej.. kdyz jedu Davli, tak totalne.
---
mne to prijde jako snaha o NEPRIMERENE prenaseni odpovednosti setrivcu na prodejce. Proste kupuju helmu.. je to trochu risk.
Upravil hicks dne 06.04.2012 19:31
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
MUDO napsal:
Chci se zeptat jesltli by si někdo z vás koupil helmu, boty, triko atd po ,například 5, lidech kteří si ho zkoušeli a nesedělo jim to, tak to vrátili. Prodejci nejsou půjčovna a není možné srovnávat Česko a Ameriku. Kdo podniká, zná marže a marže celá nespadne prodejci do kapsy. Musí z toho zaplatit spoustu věcí kolem. Tak o čem se to tu bavíme? Souhlasím s Milanem.
Asi tě zklamu, ale pokud si v obchodě zkoušíš nějaké oblečení, je dost velká pravděpodobnost, že už si ho někdo zkoušel před tebou - a ne vždy voní
Pokud někdo pochopil můj úvodní příspěvek jako nabádání k využívání prodejců jako půjčoven, pochopil ho špatně.
Hájím právo uživatele ověřit si funkcionalitu výrobku, kvůli které ho kupuje, a v případě nespokojenosti zvolit jinou alternativu. Děláme to tak všichni, tak se hned nečertěte
hicks napsal:
To je samozřejmě riziko zkoušejícího - když helmu poškodí, má smůlu, musí ji koupit.
to chci videt... jak jses notorickej setril tohle pozadujici, budes se na 90% hadat a udelas scenu.
17 cm
Darek napsal:
Pokud někdo pochopil můj úvodní příspěvek jako nabádání k využívání prodejců jako půjčoven, pochopil ho špatně.
Hájím právo uživatele ověřit si funkcionalitu výrobku, kvůli které ho kupuje, a v případě nespokojenosti zvolit jinou alternativu. Děláme to tak všichni, tak se hned nečertěte
jasne... diskuze je asi spis o te MIRE.
Ledertanga si taky zkousis?
17 cm
Tuším že Louis a Polo nabízejí na prodejnách přílby k vyzkoušení - obvykle ty největší kasovní trháky (C3, Nolan...).Chceš vyzkoušet přilbu na motorce? Není problém, tady si ji půjč a běž se projet...
Po nějaké době ji se slevou prodají a pořídí jinou. Myslím si, že to je normální stav. To že to nejde v CZ (a případně proč) tak nějak chápu, ale správně to podle mě není...
Pokud si jako zákazník objednám přílbu v e-shopu a využiji právo ji vrátit, tak to nepovažuji za nemorální (pokud to již s tím záměrem tedy neobjednávám ). Naopak, přesně pro tyhle účely toto pravidlo platí - nakupuji bez možnosti vyzkoušet, tak mám možnost to vrátit, když to nesedne...
To že nákup přílby (bot, oblečení, rukavic) je do jisté míry riziko kupujícího je sice fakt - vyzkouším, koupím a stejně se někdy stane, že boty tlačí nebo nesednou atd... U bot za 500 to třeba tak nebolí, ale u přílby prémiové značky za víc než 10.000 bych trochu více ochoty od prodejce očekával.
BMW GS = stroj na radost
Krásný myšlenky až na to, že kdybych měl mít na půjčování všechny velikosti a počítat s tím, že se pak teoreticky po sezóně dají prodat za polovinu, tak to je investice asi 90 tisíc a z toho asi 50 tisíc Kč ztráta (rozdíl mezi teoretickou prodejní cenou a nákupní) kterou mi to půjčování musí vydělat abych byl na nule. Logicky bych lidem nepůjčoval nové helmy ale "půjčovací" které holt už někdo před nima na hlavě měl. Dalo by se to půjčovat jen s kuklou (povinně) a holt by se jednou týdne vypraly polstry. OK.
Problém je, že třeba u nás jsme tolik přileb neprodali, abych to mohl nabízet a pochybuju o tom, že kdybych to nabízel, že to nějak radikálně zvětší prodeje. Spíš to bude tak, že si to lidi přijedou vyzkoušet, řeknou že si to rozmyslí a pak si to objednají na internetu někde kde to je nejlevnější od někoho, kdo s tím nemá žádné náklady.
Takže se na to můžu co? ....
V praxi to řešíme tak, že když někdo přijede a je to člověk, kterýho známe a jezdí k nám a mám třeba svojí XL, tak mu jí bezevšeho na vyzkoušení půjčím, protože vím, že když si jí koupí jinde tak by se u nás už nemohl ukázat a většina lidí tohle nedělá. Půjčoval jsem takhle na vyzkoušení třeba i Rukka Airoad oblečení, několik našich zákazníků si zkoušelo projet naší 1200GS s tlumiči, půjčujeme na vyzkoušení sedla atd. Je to fakt o těch objemech prodejů. Pokud někde v cizině prodají na krámu kolem 1000 přileb ročně (naši kolegové z Touratechu v Aachenu např.), tak to je trošku něco jiného a můžou mít těch testovacích třeba čtyřicet. Když to ale nemá ani dovozce, který to prodává přímo taky, tak ten business asi není takový, aby se to vyplatilo.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
hicks napsal:
vetsi mouchy z toho bez skrabancu dostanes blbe.. za 2 hodiny jizdy das klidne 150 km.
Ja za jednu jizdu (66km) jsem v sezone celkem dost zamusenej.. kdyz jedu Davli, tak totalne.
---
mne to prijde jako snaha o NEPRIMERENE prenaseni odpovednosti setrivcu na prodejce. Proste kupuju helmu.. je to trochu risk.
Ty teda mluvíš jako milionář kterej když koupí helmu za usmolených 13 litrů a nebude sedět tak za dva dny ji zahodí a jde koupit trošku větší za dalších 13 litrů
Až bude stát tisícovku tak do toho rizika pujdu ale 13 je fakt dost,navíc jak v prodejně zjistíš jak je nebo není hlučná,jak z ní je vidět např na přístroje na motorce,jestli do ní netáhne atp. já bych od prodejce co to nenechá vyzkoušet jízdou (stačí 5-10km a samozdřejmě v kukle) tak drahou helmu nekoupil-ať si ji nechá naleštěnou v regále dál.Jinak Geneze Zlín je fakt dobrej v přístupu k zákazníkům-mám os.zkušenost.
TomasTT: psal jsem, že chápu, proč to v CZ nejde - ale přesto si myslím, že možnost vyzkoušet před koupí přilbu na své motorce je pro zákazníka dobrá...
V tom Louisu nebo Polu taky nemají "hromady" přileb na půjčování, ani nevím, jak přesně to funguje (jestli za peníze, zdarma, na jak dlouho ), jen jsem si prostě všiml, že tam v na stojanech je přilba k zapůjčení - jestli jí mají od XS do XXXL, to fakt nevím...
To že vy jste ochotní věci nechat vyzkoušet, to vím , spíš bych předpokládal u dovozce (Geneze?), že něco takového bude umět nebo chtít poskytnout...
BMW GS = stroj na radost