On si to každej představuje jako hurvýnek válku, on ti uktradne věc kterou pujdeš koupit novou třeba za 10.000Kč a oj ji prodá v hospodě za 500 pač to protoho kupujícího nemá větší cenu.. Třebas ty plátky třeba já bych si to nekoupil bo jsou mi k ničemu a to jeasi 95% těch kdo to kupijí kradený
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Darek napsal:
Nejsem příznivcem kolektivní viny. Není vám líto těch, kteří nic neukradli a přesto jste jim sáhli na peníze?
Darek, představ si, že mí zaměstnanci i po 20-ti letech zaměstnání ve firmě tvrdí, že jsem lidumil. A to se bavíme o slévárně a strojírně. Ano, bylo mi jich líto, těch nevinných. Ale poraď, jak by jsi to řešil ty? Konkrétně ten případ s čidly, termohlavicemi a sprchou?
Ta lítost by tě po několikáté krádeži asi přešla.......
...že já vůl nenašetřil na to GSo už dříve ! ! !
servisak napsal:
On si to každej představuje jako hurvýnek válku, on ti uktradne věc kterou pujdeš koupit novou třeba za 10.000Kč a oj ji prodá v hospodě za 500 pač to protoho kupujícího nemá větší cenu.. Třebas ty plátky třeba já bych si to nekoupil bo jsou mi k ničemu a to jeasi 95% těch kdo to kupijí kradený
Servisak: představ si, že jsme časem přišli na to, že se u nás kradlo na zakázku, protože jsme byli jedni z prvních, kdo v okolí používal pro výrobu CNC obráběcí techniku.
Bohužel, obsluha strojů opravdu nevěděla, kolik co stojí a prodávali to za pár kaček, hlavně, že měli na pivo. Ještě, že se našli takoví, že jim to nebylo jedno.
servisak napsal:
Servisak: představ si, že jsme časem přišli na to, že se u nás kradlo na zakázku, protože jsme byli jedni z prvních, kdo v okolí používal pro výrobu CNC obráběcí techniku.
Bohužel, obsluha strojů opravdu nevěděla, kolik co stojí a prodávali to za pár kaček, hlavně, že měli na pivo. Ještě, že se našli takoví, že jim to nebylo jedno.
Mě to neříkej mám kamaráda co dělá v Kovolise Hedvikov, a když mi říká kolik co ctojí jdu do vrtule...
Ale holt technologie a požadavky zákazníku na kvalitu a přesnost jsou stále náročnější
Upravil servisak dne 10.04.2012 20:36
To IvoM: Vím, že je to blbá situace a strašně mě štve, že člověk nemůže dělat ať už jako zaměstnanec nebo zaměstnavatel to, co skutečně má a místo toho řeší krádeže atd. Jenom mi nepřijde úplně OK přenášet tu odpovědnost na zaměstnance.
Neporadím Ti, u nás to vypadalo podobně (taky práce s železem), hodně se toho ztratilo (taky i příslušenství koupelnách), ale - pro mě naštěstí - to nemusím hradit já. To by se mi tu špatně pracovalo.
Vedení to řešilo důslednějšími kontrolami na vrátnici, nezachytilo se všechno, ale alespoň ty největší zlodějiny ano.
Sakra, jak to píšu, tak se dostávám na Tvojí stranu. Jak tu podnikat (slušně) a přitom vydělávat a nemít ztráty v krádežích?
Jako vždycky se vracíme na začátek - k obyčejné lidské slušnosti. Je jí málo.
Mě se hodně líbí řešení monitorovat všechny důležité provozy kamerama (tam, kde se přijímá/expeduje materiál) - s archivací - pak si člověk může zpětně najít skoro cokoliv, ale jestli i to se nesmí...
Darek napsal:
To IvoM: Vím, že je to blbá situace a strašně mě štve, že člověk nemůže dělat ať už jako zaměstnanec nebo zaměstnavatel to, co skutečně má a místo toho řeší krádeže atd. Jenom mi nepřijde úplně OK přenášet tu odpovědnost na zaměstnance.
Neporadím Ti, u nás to vypadalo podobně (taky práce s železem), hodně se toho ztratilo (taky i příslušenství koupelnách), ale - pro mě naštěstí - to nemusím hradit já. To by se mi tu špatně pracovalo.
Vedení to řešilo důslednějšími kontrolami na vrátnici, nezachytilo se všechno, ale alespoň ty největší zlodějiny ano.
Sakra, jak to píšu, tak se dostávám na Tvojí stranu. Jak tu podnikat (slušně) a přitom vydělávat a nemít ztráty v krádežích?
Jako vždycky se vracíme na začátek - k obyčejné lidské slušnosti. Je jí málo.
Mě se hodně líbí řešení monitorovat všechny důležité provozy kamerama (tam, kde se přijímá/expeduje materiál) - s archivací - pak si člověk může zpětně najít skoro cokoliv, ale jestli i to se nesmí...
Kamery už máme taky......jenže jak na potvoru, ty nejmenší věci jsou většinou nejdražší. Kontrolu u píchaček bych musel dělat já s kolegou, vrátné nemáme. Nejsme žádný kolos.....není problém na noční nebo odpolední hodit cokoliv přes plot a pak jít a vzít si to. Už toho nechme a jezděme.....!
Já si vůbec neumim představit, že by mi zaměstnavatel strhnul z výplaty něco co jsem neukrad. Je to hnusná nespravedlnost a bránil bych se i kdyby mě to mělo stát místo. Musí existovat jiné prostředky.
Cidas napsal:
Já si vůbec neumim představit, že by mi zaměstnavatel strhnul z výplaty něco co jsem neukrad. Je to hnusná nespravedlnost a bránil bych se i kdyby mě to mělo stát místo. Musí existovat jiné prostředky.
Cidas: prosím, poraď. Díky moc předem. Po dvaceti letech podnikání ztratíš spoustu předsevzetí nebo jak bych to nazval......Nevím, v jakém oboru děláš.
Zavést hmotku na veškeré věci, na které to jde. Nářadí, nástroje, přidělenej materiál. Ostatní zamknout a monitorovat třeba kamerama a jednou za čas udělat namátkovou kontrolu na vrátnici a přistižené vykopnout. Chápu, že to není jednoduché a umím se vžít do tvé situace, ale zkus se vžít do situace dělníka, kterej má doma rodinu, sotva zaplatí složenky a ještě mu šéf zakřivdí s prachama. U mě naštěstí rozkrádání moc nehrozí. Ale jak už jsem psal výše, tady v tý zemi to stojí za bobek, všichni kradou.
To servisák -prosím Tě, zkontroluj si po sobě co píšeš, občas se to nedá číst. Neber to osobně, ale mě to dělá zle.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
hobrnos napsal:
To servisák -prosím Tě, zkontroluj si po sobě co píšeš, občas se to nedá číst. Neber to osobně, ale mě to dělá zle.
Neberu nebooj jen píšu občas třeba s hadrem v ruce tak je to občas nesmysl a ta hrubka se občas ztratí.
Upravil servisak dne 10.04.2012 20:54
Až napíšeš tolik příspěvků co Servisák, pak si to budeš moci taky dovolit... [/quote] Nezlob se na mně, ale čím víc člověk píše, tím víc by si mněl uvědomovat případné chyby. Zkrátka mně to vadí, když čtu hrubé chyby. A to jsem mněl z ČJ trojku. (Na základce).
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Nezlob se na mně, ale čím víc člověk píše, tím víc by si mněl uvědomovat případné chyby. Zkrátka mně to vadí, když čtu hrubé chyby. A to jsem mněl z ČJ trojku. (Na základce).
nemám v úmyslu prudit, ale slovo "mněl " Tě za uši nerve? Mělo by. A za obě! ble...
hobrnos napsal:
Až napíšeš tolik příspěvků co Servisák, pak si to budeš moci taky dovolit...
Nezlob se na mně, ale čím víc člověk píše, tím víc by si mněl uvědomovat případné chyby. Zkrátka mně to vadí, když čtu hrubé chyby. A to jsem mněl z ČJ trojku. (Na základce).[/quote]