MMirek napsal:
Mám dotaz k páčkám. Spojková je dost vyviklaná, prostě když jí chytnu na konci tak je tam celkem velká vůle nahoru a dolu. Když koupím novou, odstraní se to? Nebo se musí koupit i to uchycení páček co je na řidítkách ? Mám tam pořád ty z výroby pravděpodobně.
Zkus jí lehce dotáhnout. Po mém pádu se taky dost viklala a navíc byla ohlá. Narovnal jsem jí a trochu přitáhnul a je to cajk.
Řekl bych, že tam patří podložka, která vymezuje tu vůli. Stavitelná páčka na F650GS (např. od Wünderlicha) to nepotřebuje, klasická páčka pro stejný model to potřebuje. Obě mám v garáži a včera jsem to zkoušel zaměnit a na tohle přišel.
Ty páčky většinou mají plastové futro tam vzniká dost velká vůle takže zkus přehodit futro ze starý páčky.Nebo je už moc velká vůle na uchycení a pak není nic jednoduššího než to trochu zmáčknout sikovkama nebo sundat a máčknout ve svěráku.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
To "futro" se dá někde koupit? V katalogu jsem ho nenašel.
Tuším, že něco takového jsem měl na Jawě Dandy a byla to jen plastová podložka (velikosti desetikoruny, síla asi 1-1.5mm). Ale nebyl to jen tak obyčejný plast, měl hodně malou adhezi, takže to vůbec nebránilo chodu páčky.
Když koupím novou páčku od VICMA (to je výrobce) tak je v "díře" plastová vložka. Ta je vždycky menší než šroub takže jí musím vrtákem malinko zvětšit.Pak se tam vejde šroub.Malinko zmáčknu sikama objímku a celé to namontuji. Už sem jich měnil celkem snad 32 takže jakousi praxi v tom mám Vždycky kupuji ty vicmi za 150kč
TOLI napsal:
Když koupím novou páčku od VICMA (to je výrobce) tak je v "díře" plastová vložka. Ta je vždycky menší než šroub takže jí musím vrtákem malinko zvětšit.Pak se tam vejde šroub.Malinko zmáčknu sikama objímku a celé to namontuji. Už sem jich měnil celkem snad 32 takže jakousi praxi v tom mám Vždycky kupuji ty vicmi za 150kč
Dneska jsem to zkoušel. Vyndal jsem z Hugitky GSa (2005) stavitelnou páčku a dal tam jednu náhradní co mám pro sebe (2001) - vůle tam je 3-4mm, to je na zmáčknutí sikovkama sakra hodně, řekl bych...
Ty jo ty už tomu říkáš GSa? Když ti to příjde moc tak do toho klepni paličkou.Když to ohneš moc tak šroubovákem(humpolákem) to přiohneš dle libosti
TOLI napsal:
Ty jo ty už tomu říkáš GSa? Když ti to příjde moc tak do toho klepni paličkou.Když to ohneš moc tak šroubovákem(humpolákem) to přiohneš dle libosti
Zadna hyper mega nastavitelna packa ti nezaruci, ze se ti pri padu nezlomi, to ani nejde. Jedine, co je dosazitelne je uprava packy tak, aby se zlomila v urcitem miste (zeslabeni bud z vyroby, nebo lehce napilovat ve vybranem miste).
Ja teda mam jednu vytunenou (Vicma stejne jako Toli) - jednou jsem ji pri padu pulku ulomil a od te doby je vynikajici, akorat na dva az tri prsty.
Jinak, lamani pacek by ti mely vyresit poradne chranice rukojeti, ne?
Díky za tip. Zkusím se na to podívat. Protože si matně vzpomínám, že už jsem jí zkoušel dotahovat, ale nepomohlo to.
Aktuálně: BMW R1200GSA 2017
Ex: BMW F 650 GS 2004 Vidět a hlavně být viděn !
Já to přestal řešit. Když mi někdo odpověděl na inzerát, že to má, tak jsem to chtěl osobně vyzkoušet a byl většinou někde z Moravy, kam se extra kvůli páčkám nepoženu. Je mi totiž jasné, že to je nějaká uni a samozřejmě to pasovat nebude.
Ty packy z yacomi tam vejdou akorat prd vydrzi, jeden pad a hned bylo po ni :-) Stelovaci maji i brzdovou ktera se ale prodava jen jako packa pro nejakou Hondu, uz si nepamatuji typ ale je uplne stejna jako nestelovaci brzdova pro f650gs.
Upravil raider dne 02.04.2014 15:27
cca týden po koupi motorky, jsem spadl a páčku si přiohl k řidítku, jezdil jsem tak cca 17tis km když jsem jí vyměnil, tak mě to docela štvalo ale tak nějak jsem si zvykl, ale stavitelná by se hodila, tak kdyby jsi si vzpomněl na jakou Hondu je ta páčka, tak sem s tím nebo tam vrazím zpátky tu ohlou
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Myslim ze to je tady ta http://www.yacomi...00101.aspx ale pro jistotu si tam zavolej, ja tam byl a pomerovali jsme to s touhle http://www.yacomi...00101.aspx a byli stejne. Ja bral jenom spojkovou ale jak rikam do terenu nic moc, pri mensim narazu se hned ulomi takze jedine na cestovani nebo pro ty co to umi
tuhle nebrat. dira pro valecek bovdenu je o kousek dal od rukojeti takze lanko dre o stelovaci sroub. cekam, ze driv nebo pozdeji se la nko a vlastne i sroub prodre
vykys napsal:
...prave jsem objednal
http://www.wemoto.cz/bikes/bmw/f_650_gs_abs/00-03/picture/clutch_lever/
dam vedet jak sedi
Kdyby jsi měl v profilu rok výroby motorky, dalo by se i poradit. Tahle páčka je pro malé GS (Dakar) do r. 2003. Pokud máš 2004 - , je páčka štelovací a hlavně má výstupek pro spínač jinde.