Ale presne tohle mi vyhovuje. Nepotrebuju a hlavne i mam strach jezdit rychle. Ale naopak potrebuju dostatek vykonu na predjeti.
GSo je silnejsi a pomalejsi, takze pro me v tomhle oproti Varaderu lepsi.
Zklamání z BMW 1200 GS Adventure - původního majitele Varadera
Přidané 15.05.2008 19:47
to zase někdo srovnává nesrovnatelný,já mam zase opačnou skušenost z varanem,měl sem tu jedničku,ta žrala jak nezavřená,naloženej na dovolený sem ji nedostal pod 7,5 litrů,a když sem ji skoušel šetřit sám a jelna spotřebu jelo za 7,2 ale pod ani trošku,a když sem ho někde trochu mučil tak se nestydělo vzít 12llitrů,no fuj to se mě na R1100GS ještě nestalo,jezdim pořád kolem 5ti litrů,teď naposled sem jel hodně klidnou jízdou a bylo ti za 4,8l,no a když mu někde dávám tak tak si řekne 7l,a v terenu se nedá opravdu varadero s GS vubec srovnávat,no a když někomu chybí konfort tak to chce velkýho skutra,já jsem si na varaderu taky připadal jak na velikym skutru,takže prostě názory se lišej a to je jasný,každej prostě jde po něčem jinym,já sem teď konečně spokojenej
Přidané 15.05.2008 21:03
SHIMI: jéééé to s tím pocitem jako na velkém scooteru.... přesně to jsem řekl kamarádovi, když se ptal na pocity po té co jsme si na ukrajině na nádherné asfaltce vyměnili motorky GS 1150 / V-strom 1000. Rád jsem potom sedal na svůj stroj - výměna probíhala již mimo asfalt na šotolinové cestě. Nebýt té šotoliny tak by asi BMW poplival, ale tam byl zaraženej jak se ta BMW WOBLUDA ovládá. Prostě vím, že by neměnil on ani já.... Tož tak!!!
Můj tatík má celkem velký scooter 250 a ten v-strom byl prostě větší scooter...
Letos vyrážíme na cestu znova já BMW a on V-Stromu....
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Přidané 16.05.2008 16:09
Tož lidi..co srovnáváte Varana a Vstroma se scootrem..to jste mě teda rozesmáli.
Chlapi...moje zklamání je z toho..
že to slavný GS..stojí jako Dva vstromy.
Tedy..logický by bylo si koupit Vstroma na cestování..a krosku na terén.
Až bude GSo..stát 300 litrů..tak pochopím..
ale dokavad stojí hodně..jen proto...že je to vstupenko do jiný "Ligy" tak mě to bude štvát..
sice jsem v jiný lize..ale mokrej..omouchovanej..naštvanej..
ale na srazech se můžeme pěkně poplácat..že nás je co se napálilo víc..
A když jsme u toho že Varan je japonec..tak sice ok..ale vyrobenej je ve španělsku (bohužel) a včera jsme pral BMW budnu..
nevim jak vy..já tam mám Made in China.
Někde jsem čet..že malý CS budou vyránět taky tam...
prostě objektvině..jsem přesvědčenj..že BMW je lakýrka..
kolik z Vás jezdí takovej terén..na kterej máte motorku?
RT a LT nebo co jste tu psali..na polňačce akortá odkapotuju..
zatimco s Varaderem se dal jezdit normální terén..teda projel jsem všechno co projel kolega s GS 1200.
A ještě komentář ke scootro..
Jistej Sjak s R1 objela svět..protože přezul na drapáky.
V podstatě po přečtení dalších kousků na diskusi vím..že to že mi zůstvávaj na nový motorce viset kvalty a že občas něco nefunguje..je u BMW norma
ale díky ostatním..co napsali kde mám nakoupit díly a komponenty..abych z toho udělal fakt CestovníenduroŠtěpán Buranyč
Přidané 16.05.2008 16:44
Jednoznačně - pokud si někdo kupuje BMW motorku s tím, že bude 5x lepší než jakékoliv jiné značky a naprosto bez chybičky a naprosto dokonalá, tak můžu zodpovědně a velmi neobjektivně potvrdit - JE TO OMYL.
Flame typu "já na XXX projel to samý co kamarád na YYYY", to je nanic. Nic to neříká o kvalitě té motorky. To samý si lidi myslí o H-D, že je mnohokrát lepší než japonské choppery a cruisery, že cokoliv od H-D je jak z dílny OCC a ukováno samotným Paulie sr. a leštěno mnoho nocí Paulie jr. Není. OMYL. Je to třeba i mnohem hnusnější než ten samý díl na sériovém japonci.
Vždycky je to kompromis! Každá má nějaké klady i nějaké zápory. Kamarád byl s velkým Varaderem v Maroku, jeli dakarskou trasu až na hranice s Maritánií a od té doby pochopil, že na takové opravdu adventure ježdění ta motorka fakt není. Nejde o to přejet kousek ve stupačkách a pokračovat 500km po silnici. Něco jiného je jet 500km ve stupačkách a pak dojet po silnici 4000km. Pochopitelně že když se chce, dá se projet na čemkoliv cokoliv. Klidně i to Maroko na H-D. Jen na některých motorkách to jde snadněji. GS má dobrý kompromis vlastností při jízdě v terénu a na silnici, neurazí při rychlé jízdě v zatáčkách a dá se s ním docela pohodlně cestovat týdny po pistách, kdy z ostatních motorek se sypou šrouby (doslova) a odpadávají plasty (opět doslova) mnohahodinovými vibracemi. Proto jsem si vybral BMW, ne proto abych se měřil se silničním cesťákem nebo s ostrým endurem. Ale ani náhodou si nemyslím, že je BMW bez chyby. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 16.05.2008 16:48
TomasTT napsal:
Jednoznačně - pokud si někdo kupuje BMW motorku s tím, že bude 5x lepší než jakékoliv jiné značky a naprosto bez chybičky a naprosto dokonalá, tak můžu zodpovědně a velmi neobjektivně potvrdit - JE TO OMYL.
Flame typu "já na XXX projel to samý co kamarád na YYYY", to je nanic. Nic to neříká o kvalitě té motorky. To samý si lidi myslí o H-D, že je mnohokrát lepší než japonské choppery a cruisery, že cokoliv od H-D je jak z dílny OCC a ukováno samotným Paulie sr. a leštěno mnoho nocí Paulie jr. Není. OMYL. Je to třeba i mnohem hnusnější než ten samý díl na sériovém japonci.
Vždycky je to kompromis! Každá má nějaké klady i nějaké zápory. Kamarád byl s velkým Varaderem v Maroku, jeli dakarskou trasu až na hranice s Maritánií a od té doby pochopil, že na takové opravdu adventure ježdění ta motorka fakt není. Nejde o to přejet kousek ve stupačkách a pokračovat 500km po silnici. Něco jiného je jet 500km ve stupačkách a pak dojet po silnici 4000km. Pochopitelně že když se chce, dá se projet na čemkoliv cokoliv. Klidně i to Maroko na H-D. Jen na některých motorkách to jde snadněji. GS má dobrý kompromis vlastností při jízdě v terénu a na silnici, neurazí při rychlé jízdě v zatáčkách a dá se s ním docela pohodlně cestovat týdny po pistách, kdy z ostatních motorek se sypou šrouby (doslova) a odpadávají plasty (opět doslova) mnohahodinovými vibracemi. Proto jsem si vybral BMW, ne proto abych se měřil se silničním cesťákem nebo s ostrým endurem. Ale ani náhodou si nemyslím, že je BMW bez chyby.
absoltuně souhlasím..prostě máš pravdu..
já teda tuhle neděli jedu na chatu..a příští taky..
ale jak ušetřím..jedu do pisty..
ale vážně..myslim že máš 100% pravdu..
ale jak jsem psal..čekal jsem víc...a měl jsem víc testovat..pak kupovat
Přidané 16.05.2008 23:13
Jenom bych se chtěl zeptat Štěpána Varana, jestli tohle svedl taky jeho Varánek. To video stojí za to: http://www.youtube.com/v/UAhLMwm56hE&feature=related
ale chápu, že ho ted tíží uhlířovské: neopouštěj staré věci pro nové
Přidané 16.05.2008 23:24
che che, nas instruktor...
37°56'44.65"N
23° 0'19.94"E
Loutraki u Korinthu [GR enduro skola]
jinak souhlasim presne s Tomem
Upravil Doc dne 16.05.2008 23:43
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Přidané 22.05.2008 20:04
pořád jen píšeš že jsi čekal víc,já docela nechápu proč sis to ADV předem nepujčil aby sis ho vyskoušel a až potom se rozhodnul jestli je dobrý a nebo ne,ale je jasný že všechny názory se vždy rozcházej,já sem prostě byl na Varaderu nespokojenej a u tebe je tomu jinak,to je stejný jako se tady pořád dokola řešej gumy a nebo helmy,někdo je prostě spokojenej s něčim co ten druhej absolutně zhaní,tak už to prostě je
Přidané 22.05.2008 22:45
StepanVaran napsal:
Koukám, že jsem rozjel docela diskusi.
Každopádně, včera jsem na ní jel do práce..dyť ono se i stim Varaderem líp projíždělo mezi autama.
Jinak musím uznat, že jsem včera projel jeden terení úsek..a to jsem se kdysi s Varanem pral..ale na GS jen prostě jedu..a nestarám se..ten podvozek je jinde..je to fakt super.
Do háje proč ta Honda tak zaspala..?
Jinak se zkušeností s novým Varaderem..a kvalitou dílenského zpracování..naprostý souhlas..je to prostě levně vyrobená drahá motorka..jenže suzuki stím má u DL úspěch
A pro nevěřící ohledně spotřeby...
S varanem se dalo v pohodě jezdit za 5-5,5l...stačilo míň tahat při rozjezdu..
motor točil na 140 na 6 ku 4500 a vesele si předl (trochu to i píštělo.
Teď na GS tlačím motorku proti zdi na 5000 a řve to jak 130 GLX před generálkou..fuj.
Pokud počítám dobře tak 400km ujet na 20 l..to dělá 5?
někdy se oko rozsvitilo při 360..to je pravda..
No ja mam na obyč 1150 140 pri 4000 a kdyz jsme byly na poslednim vylete s pritelkyni (teda ve dvou, pač už je v 8 měsíci) tak jsem měril spotřebu a krasnych 4,9 a to jsem to zas nějak nesetřil taková normální cestovní rychlost okolo 110. Já jsem spokojenej.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS