Jo a kdyz to tak sectem,tak prakticky nejakjimavejsi jezdeni je asi sever, stred o kterem se ted bavime a na jihu Banat... Vychod ani zapad asi nic moc
I pád na hubu je pohyb kupředu
Ivan napsal:
Tohle je Pionýrák, 2 týdny staré foto od kamaráda, pohled z 1.patra budovy kde se bydlí (dá se i v těch chatkách za cestou ale v hlavní budově je to lepší) a kde je i hospoda, směrem na sever. Ten most vede směrem Z-V, z tohoto pohledu doleva je Petrosani a zmíněná odbočka na jižní část 67C, doprava je to k přehradě a směr Fagaraš. Hned u toho mostu se napojuje cesta od severu, tj. od Sebese, není to moc vidět, na této cestě je také přehrada, ty jsou tam všude a všechny se jmenují Lacul Vidra, Lacul Vidraru apod., mám v nich už guláš.... Když dáte tomu psovi kus salámu a podrbete ho, nehne se celou noc od motorek:-)
To je hrůza, snad by stačilo si to projet doma na počítači, je to skoro jako v reálu:-).
Ze Sebese až do Pionýráku stále asfalt není, ale prý cesta prý v pohodě i pro cesťáky.
Jinak: poprvé jsem v RO byl v r.2001 na 14 dní, projeli jsme sever, jih, východ, západ i střed, viděli jsme všechno a nic. Ale získali jsme aspoň obrázek kde co je a postupně se tam vraceli na samostatné prozkoumání menší oblasti. Nevím na jak dlouho tam jedeš, ale pokud na týden či 10 dnů, taky toho moc neuvidíš pokud chceš Banát, Pionýrák, Fagaraš i moře. Osobně myslím za na úplném západě toho moc není, zajímavý je sever, střed a jih, ale třeba už od Oradey pár km na východ začíná pěkné pohoří, ve kterém jsme strávili několik týdenních akcí (cca trojúhelník Oradea, Cluj Napoca, Sebes). Moc pěkné je to kolem Brašova a hodně zajímavé je to i na východě kolem moře, resp. podél Dunaje, který teče od jihu na sever k deltě, nejsou tam hory, ale pěkná pahorkatina a to povodí Dunaje, rybářské chatrče, cikánské "dostavníky" apod. má svoje zvláštní kouzlo, takový jiný svět, je fakt, že tam jsem si místy připadal víc ve středověku než na jiných místech...
Tak to dopadlo klasicky, zůstali jsme dva. Jedeme první týden v červnu. Chce li se někdo přidat pisněte. Popř. se můžeme někde potkat. V plánu je Banát , Herkulovy lázně, 66A, 7A, 67C, Novaci atd.Zpět přes Bihor.
Tak po dlouhe nevedomosti jsem se se trochu seznamil s MapSource a pokusim se prehazet tady ty oblibene trasy do me staricke BMW navigace. A taky POI bankomaty ERSTE. Jen pro info, jestli mate nekdo CeskouSporitelnu a nevite toto info, tak vyber v Rumunsku v Erste je pouhych 6kč podle aktualniho kurzu. Mimo ErteBanky 120kč.
Pokud to nekomu pomuze, adresy bankomatu ke stazeni. Jsou vsude :
Panove,mam asi problem.Objednaval jsem Atlas Rumunska dle rady Whiskyho a taky BEBY ( Cartographia Romania 1:300 000 ) ale ted mi volala, ze atlas neni a nebude Tak pre muze poslat tuhleda nahradu: http://www.mapy-p...~5471.html
Mate nekdo typ na overenou spiralovou A4 mapu? Od plachty uz jsem upustil. Mam jen tyden a pul na shaneni
milanosor přiložený následující obrázek:
[20.53Kb]
Upravil milanosor dne 25.05.2012 11:02
Já mám Rumunsko, Transylvánii podrobnější mapu, ale nejvíc se mi osvědčilo kupovat mapy na místě. Mám parádní naprosto detailní autoatlas Rumunska z Carefoure v Mangalii. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Tak trasa je jaks tak hotova s tim, ze pokud nebude cas,vynechame asi more ( tak bych teda videl aspon ja ) http://maps.googl...,19.709473
Jinak mapu tedy stale nemam, ale budu ji resit pravdepodobne az na miste. Na tu A4 od Dimapu nikdo nic nerikal, jestli odpovida, tak nevim. Projizdeli jsem ted kamosovu mapu a jedna cast mapy je oproti googlu uplne jina.Tak jsem zvedav...
Panove,jen vecny dotaz.Hledam platnos znamek v Madarsku a nekde psali na 2012 i desetidenni a na Madarskym webu vidim jen tyden,mesic,rok.Takze asi orpavdu budem muset koupit mesicini.Pokud tomu tak neni,prosim o info
milanosor napsal:
Panove,jen vecny dotaz.Hledam platnos znamek v Madarsku a nekde psali na 2012 i desetidenni a na Madarskym webu vidim jen tyden,mesic,rok.Takze asi orpavdu budem muset koupit mesicini.Pokud tomu tak neni,prosim o info
Studoval jsem to zrovna včera, říkají tomu týdenní ale platnost je 10 dní.
A u té jediné je sleva na motorku!
Doplněno: Tady to můžeš koupit online.
Ještě jsem to blíže nestudoval, ale na jednoho jsem klikl a přidává si přirážku.
To bych pak koupil na čáře kartou (nebo za forinty, kdysi jsem známku kupoval za Eura a kurz byl otřesný).
Upravil Suky dne 01.06.2012 16:37
http://www.motorw...2_CSEH.pdf
Týdenní: platí 9 po sobě jdoucích dnů ode dne vyznačeného kupujícím (tzn. celkem deset kalendářních dnů
počínaje dnem prodeje a konče půlnocí na konci 10. dne).
milanosor napsal:
Jo,platí 10 dnů a s její koupí není nejmenší problém na hranicích. Je tam několik míst kde ji koupíš,takže nekupuj hned u prvního místa,tam bývají fronty.O kousek dál je to bez problémů. Kupuj tam kde kupujou kamióny,mají to namáklý. To samý směnárny. Tam kde mění kamioňáci,tam vyměníš relativně výhodně.