Tak zase po roce proběhl už 7.ročník opičí akce "Bábovka na terase" pro příznivce motocyklů Monkey-Gorilla. Začínalo se v 5 lidech a uplynulý víkend bylo na skupinové fotce 20 lidí, kteří se nám nastěhovali na 3 dny do baráku, mobilheimu i několika stanů na zahradě. Drákula navařila kotel boršče, 6 velkých a 12 malých bábovek, ostatní také něco přivezli, gril frčel na plný koule, takže tradiční motorkářské obžerství spojené s chlastačkou. V sobotu 120 km, super očasí, žádná porucha a včera se kamarádi rozjeli vstříc svým domovům do všech koutů republiky (Brno, Praha, Plzeň, Strakonice, Nový Jičín - opice jsou všude)...
Ivan přiložený následující obrázek:
Super, kdyz se sejde takova skupinka stejne naladenych jedincu Nemate nekdo Gorilu na severni ci stredni Morave? Nekdy bych se na ni rad kousicek projel. Nedokazu si moc predstavit celkovou ergonomii po velkym GS
I pád na hubu je pohyb kupředu
milanosor - ergonomie standardní Monkey/Gorilly není bůhvíjak, i když na tom lidi jezdí i větší dálky, já mám ale snížené stupačky, zvýšená řídítka i sedlo a pak je to OK. Nohy ani záda nebolí a díky hmotnosti se s motorkou vůbec nepereš, takže únava je opravdu minimální. Ta motorka klame...
Ve Velkém Meziříčí je prodává Ivo Kaštan, tam si to můžeš osahat.
Nejedu. Spíš mne mrzí, že Jarda Šíma objevil opici v roce 2015, v době, kdy na nic mnozí fandové jezdí po celé Evropě a dva členové našeho klubu byli i v Maroku. Bez humbuku, propagace, sponzorů, po vlastní ose. Nikdo o nich neví. JŠ to měl zkusit před 6 lety, kdy se pořádně netušilo, kolik toho opice vydrží, jediným, kdo na Gorille dálky trochu jezdil, byl Ivo Kaštan. Já ujel 1000 km za den a nikdo se mnou rozhovor nedělal...:-).
Dělám si srandu, lepší pozdě než vůbec, držím mu palce. Jel bych, nebál bych se, bohužel nemám tolik času, sponzora a nikdo mi to nenabídl..
Tak podle foto vidím že jsme se těsně minuli. My měli v Josefově sraz a na náměstí jsme přijeli akorát při vašem odjezdu. :-) Velká škoda, rád bych o gorile pokecal, uvažuji o koupi.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Mám pocit, že když jsme odjížděli, přijížděla zrovna skupina motorek, to jste asi byli vy.
Pokecat můžeme kdykoliv, pokud jsi tam odněkud, já bydlím v Bolehošti.
Ivan napsal:
Mám pocit, že když jsme odjížděli, přijížděla zrovna skupina motorek, to jste asi byli vy.
A dnes má Ivan svátek tak mu můžeš přivézt bábavku, tu on rád
Ivan napsal:
jj to jsme byli my. V Josefově jsem dělal sraz, jinak jsem od Benešova. Bábovka není problém bo mám šikovnou ženu.
---------------
mahomaho napsal:
Neví někdo o kolik je DAX větší než gorila? Případně zkušenosti srovnání??
O dost, měl jsem oboje. Ten rozdíl je ještě větší u mé Gorči na 8" kolech, nové mají 10" ale DAX je stále o dost větší. I jízdní vlastnosti jsou rozdílné, DAX se blíží velkým motorkám. Máme v klubu pár DAXů, třeba kamarád Vašek Starosta jezdí turistiku jak na Gorille, tak na DAXu, poslední dobou spíš na DAXu, mj. z uvedených důvodů. DAX je přitom stále malá motorka, po sklopení řídítek se mi vešel do kufru Omegy Kombi na stojáka, i když o fous...
Měl jsem o víkendu možnost trochu podrandit na monkey myslím že měla 8" a na předku bubnovku. Předpokládám že na 10" to bude pohodlnější a i lepší na polňačkách lesních cestách atd. Na daxiku se mě líbí více místa na bagáž a pohodlí. Jestli se vejde do ochcávky kombajnu byla by to dobrá zpráva páč by mě více bavily rodinné dovolené.. :-) Od opice nebo daxíku čekám více svobody v jedné stopě, mimo asfalt o víkendových projížďkách a když to okolnosti dovolí tak i na dovolených. Od kterého roku jsou ty 10" ?
Upravil mahomaho dne 27.07.2015 22:52
---------------
.. ja mám 2014 na 10" ... a jízda je supr ...
zadní tlumiče mám lepší, jen ten předek je celkem měkký v terénu ...
chstepan přiložený následující obrázek:
[186.04Kb]
Upravil chstepan dne 28.07.2015 06:55
(ch)stepan