Já požívám toto... novodurovou (šedou) odpadní trubku nahřát, filtr nastříkat silikonovým sprejem, trubku nasadit, počkat až vytvrdne. Potom trubku sundat, skrátit a vyvrtat díru na šroubovák....a poté spokojeně používat....jak prosté. Ale pozor bez silikonovýho oleje nejde trubka potom sundat, při prvním pokusu sem musel starej filtr i strubkou vyhodit a pokus opakovat na novém filtru.
FRN napsal:
Já požívám toto... novodurovou (šedou) odpadní trubku nahřát, filtr nastříkat silikonovým sprejem, trubku nasadit, počkat až vytvrdne. Potom trubku sundat, skrátit a vyvrtat díru na šroubovák....a poté spokojeně používat....jak prosté. Ale pozor bez silikonovýho oleje nejde trubka potom sundat, při prvním pokusu sem musel starej filtr i strubkou vyhodit a pokus opakovat na novém filtru.
a to to ta novodoruvá trubka vydrží??? se docela divím že se nevyštípne:-)
ale jinak velice fajn řešení :-)
FRN napsal:
a to to ta novodoruvá trubka vydrží??? se docela divím že se nevyštípne:-)
ale jinak velice fajn řešení :-)
Taky se divím ale vydrží. Při prvním pokusu mi praskla když sem jí vrtal ale potom už sem si dal majzda a už drží. Ten filtr se taky nijak moc neutahuje tak to stačí. rozhodně lepší než natlouct do filtru dva šroubováky a páčit třetím, to je pak člověk zasr..... jako prase.
[
Taky se divím ale vydrží. Při prvním pokusu mi praskla když sem jí vrtal ale potom už sem si dal majzda a už drží. Ten filtr se taky nijak moc neutahuje tak to stačí. rozhodně lepší než natlouct do filtru dva šroubováky a páčit třetím, to je pak člověk zasr..... jako prase.[/quote]
no z jara si asi udělám ten spešl klíč jak to tak vidím :-) kamarád co má instalatérské potřeby zemně asi už nebude:-D málo kdy u něj kupuju něco na co to je opravdu určeno :-D
Musíš po něm chtít ten druh trubky co se teplem deformuje....ona se totiš tahle trubka už moc nepoužívá. když sem pru tuhle trubku byl tak ji někde našli zahrabanou v autě a ani za ní nic nechtěli.
Jo to je všechno hezký ,ale pokud to před tebou dělal nějakej supermechanik s origo klíčem a dotáhl to H-fest ,tak ti nepomůže ani svěcená voda natož novodurová trubka.Ale zkusit to můžeš třeba budeš mít štěstí
jtopman napsal:
Sice už to asi není aktuální, ale konečně jsem našek líč na olejový filtr na dvanáctku, co nestojí ranec jako Hazet nebo Vicma http://www.2biker...p;pid=6438
Super cena, a je to 76mm s drazkami tak ze shodny s HAZET klicem,az na to ze hazet ma jenom min drazek ,ale fungovat bude stejne
BMW GS 1200 adventure
Byl jsem teď na víkend ve Vídni. Kamarád mě požádal, ať se mu pro něco zastavím u Louise. Shodou okolností jsem tam uviděl klíč na oilfiltr na R 1200 modely za 7,95€ http://www.louis....r=10003467. Vypadá to, že je to ten stejnej na který sem dal odkaz jtopman (na čtyřhran /ráčnu/ 3/8" ). Měli tam v sobotu na prodejně poslední 2ks, tak jsem je vzal oba. Kdyby někdo chtěl, tak jsou k mání po 200Kč (buď osobně u mně nebo pošlu poštou tzn.+ poštovné).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...