Mr GS napsal:
Mám ho už přes rok Ještě jsem ho nebrousil a pořád holí chlupy(zkoušeno na ruce ) Sice ho tahám všude,ale pravda,nepoužívám ho denně.Ani si nějak nedokážu představit,co bych s ním měl denně řezat.Nic méně,je to fakt kvalita Všechno na něm funguje tak,jak má...dokonce i nůžky.Nikde žádná vůle.Naopak...jediný,co mě trochu štve,že se šroub na kloubu u nože,kterej je nejvíc používanej,nějakým způsobem sám dotahuje(otvíráním,zavíráním) a teď už jde poměrně těžce otevřít a jednou rukou už to nedám.Povolit to nedokážu,protože je tam torx s tyčkou uprostřed
Vyzkoušej WD možná povolí, mě to taky dělalo i u toho zubatýho, bylo tam dost bordelu, povolilo mi to. Jinak je to bezpečnostní torx kdybys to někde hledal, máme to na firmě, ale myslim že to nebude úplně levný.
Ty caplíky z torxu jdou vylomit a je po problému. Kdysi jsem ten problem na tomhle nářadáku řešil taky.
„Bojovník usiluje o to, aby strach ze selhání, pocit viny, frustrace, pocit méněcennosti a jiné zničující emoce neměly v jeho životě žádný vliv.“
servisak napsal:
Petre mam ty torxy nic nelamej. To je zas reseni.
To bylo info z roku 2012 Stačilo prostříknout konkorem a už to fachá další 4 roky bez problémů Ale dík
Upravil Mr GS dne 12.01.2016 14:34
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Tuhle jsem koukal na televizi a zrovna běžel na Viasatu seriál "Jak se co dělá". A bylo to o výrobě nějakého konkrétního typu Leathermanu. Fabrika mi nepřišla nová, ani stroje, o to větší jsem měl radost, že to dělají stále jako dřív a v Americe. Od té doby uvažuju, že bych si po letech nějaký pořídil. Na jemnější práce mám multinůž Victorinox, ten ale nemá kloudné kleště ani držák bitů, jinak je skvělý a mám ho (jeden z mých dvou) denně na opasku. Pak mám multitool Gerber v edici Bear Grills, slušné kleště ale zbytek je malý, omezeně použitelný, navíc Made in China, i Gerber tam už nechává tyhle věci dělat a protože mám Gerberů víc, i Made in USA, přesun do Asie je vidět, i když jsou stále slušně kvalitní.
Starý Leatherman jsem kdysi měl, po 10 letech jsem ulomil čepel nože ale používal ho, dokud mi ho neukradli na srazu v Třeboni...
Poradíte Leatherman s přídavnými bity, co nejlépe vybavený, jde mi hlavně o kleště a nářaďové prvky, na velikosti až tak nezáleží? A ještě dotaz - mohli byste srovnat kvalitu Leathermanů a multitoolů Victorinox?
Ivane, chyba lavky! Leatherman dela minimalne kleste v Mexiku. Zbytek kdovi kde. V USA to jen skladaji. Proto na klestich od jiste doby neni vyrazeno USA, ale pouze Leatherman. Ja uz bych sel misto LM do VNOX SwissTool plus. Pokud bys chtel Charge TTi tak az se mi vrati z reklamace (coz pocitam tento tyden a prijde jiste funglovka) tak bude nejspis k mani...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Bure - díky, možná to bylo starší video, nevím, ale byl to některý z novějších modelů a žádný z dělníků nebyl Hispánec. Výroba byla zachycena od výroby jednotlivých prvků, stříhání, lisování, odjehlování atd. atd. až po konečnou montáž.Tak jsem myslel, že to stále dělají v US. Co se stalo že jsi to reklamoval?
Z modelů Leatherman mne zaujaly Surge, Wave a Charge TT, snad i díky adaptéru na bity. Mimochodem, LT má 3/16" bity, nevíte, jaký rozměr bitů podporuje Victorinox?
OK, mrknu i na Victorinox, zkusím to porovnat, jinak díky za nabídku, kdo ví...
Upravil Ivan dne 12.01.2016 18:33
Kdo vi, jak ty videa delaji. Treba to bylo maskovane promo od LM Ale to co jsem napsal je fakt. Byla vylomena pojistka a ulomil jsem pilku. Ta pilka byla moje kravina. Na druhou stranu LM reklamace vyrizuje obratem a to vymenou nobe za novy... To TTicko jsem nabidl pouze pokud bys chtel multak od LM a nebal si to vymluvit.
Pokud vybirate nejaky multitool tak bych se taky zkusil podivat na firmu SOG. Delaji hodne kvalitni noze, na multitooly jsem slysel taky jen chvalu, ale osobni zkusenost nemam.
brrm brrrrm brrrrrrrrm
Marek BMW napsal:
Já mám už několik let CHarge TTi a jsem s ním spokojená a vše funguje jak má. Loni jsem řešil servis a poslal jsem to bez jakýchkoli dokladů o koupi , protože za ty léta už jsem je prostě nenašel. Servis pro vedl výměnu hlavního nože zdarma. Mám k němu i dvě sady bitů, dvě pouzdra a další doplňky. Jediné co mi za tu dobu vadí, že nové bity nemohu použít jakékoli, ale přímo pro Leatherman.
Jak ho máš dlouho Marku? A co bylo s tím nožem? Na jednu stranu je příjemné, že záruka 25 let funguje i takhle bez dokladu... Mimochodem mám pocit, že 3/16" bity máme v katalogu jednoho dodavatele, dělá je myslím i Narex, ale když zadáš do vyhledávače "bity 3/16"", dají se normálně sehnat. Samozřejmě, klasika 1/4" by byla jednodušší a levnější, ale problém to není.
Jak jsem psal, původní LT, který jsem měl (takový ten profláklý, nejlepší, kupoval jsem ho někdy v roce 1998, jsem měl ho jako jediný multitool, předtím jsem měl nůž Victorinox, ale také mi ho ukradli. LT jsem si tedy pořídil jako náhradu a opravdu denně fungoval, byly to nejlepší časy mého GS cestování a LT byl vytížený. Přesto, nebýt mou vinou zlomeného nože a toho, že mi ho po 10 letech ukradli, byl stále dokonalý a téměř bez vůlí. Tak mne zajímá, jestli si Leatherman tenhle kvalitativní standard stále drží...
Jak na to koukám, asi by mne nejvíc lákal Surge a když Victorinox, tak Swiss Tool Plus, ten je ale o dost dražší, byť s ráčnou, bity atd. Nikde jsem ale nenašel rozměr bitů Victorinox, velikost a hmotnost...
SOG delaji taky sikmovoky. Neni to uz kvalita made in USA, ale svoji cenu to ma... Treba Paratool se mi od nich zamlouva tuze! Taky posilhavam po Ganzo G302b. To si aspon na nic nehraje a za litr super koupe. Jen nema pilnik a to me trochu stve.
Marek BMW napsal:
Já mám už několik let CHarge TTi a jsem s ním spokojená a vše funguje jak má. Loni jsem řešil servis a poslal jsem to bez jakýchkoli dokladů o koupi , protože za ty léta už jsem je prostě nenašel. Servis pro vedl výměnu hlavního nože zdarma. Mám k němu i dvě sady bitů, dvě pouzdra a další doplňky. Jediné co mi za tu dobu vadí, že nové bity nemohu použít jakékoli, ale přímo pro Leatherman.
Marek BMW napsal:
Nebo sjed klasicke drzak manbity do vrtacky na free a misto petikila investice za pajdu...
Ivan napsal:
[quote]Marek BMW napsal:
Jak ho máš dlouho Marku? A co bylo s tím nožem? Na jednu stranu je příjemné, že záruka 25 let funguje i takhle bez dokladu... Mimochodem mám pocit, že 3/16" bity máme v katalogu jednoho dodavatele, dělá je myslím i Narex, ale když zadáš do vyhledávače "bity 3/16"", dají se normálně sehnat. Samozřejmě, klasika 1/4" by byla jednodušší a levnější, ale problém to není.
Jak jsem psal, původní LT, který jsem měl (takový ten profláklý, nejlepší, kupoval jsem ho někdy v roce 1998, jsem měl ho jako jediný multitool, předtím jsem měl nůž Victorinox, ale také mi ho ukradli. LT jsem si tedy pořídil jako náhradu a opravdu denně fungoval, byly to nejlepší časy mého GS cestování a LT byl vytížený. Přesto, nebýt mou vinou zlomeného nože a toho, že mi ho po 10 letech ukradli, byl stále dokonalý a téměř bez vůlí. Tak mne zajímá, jestli si Leatherman tenhle kvalitativní standard stále drží...
Jak na to koukám, asi by mne nejvíc lákal Surge a když Victorinox, tak Swiss Tool Plus, ten je ale o dost dražší, byť s ráčnou, bity atd. Nikde jsem ale nenašel rozměr bitů Victorinox, velikost a hmotnost...[/quote. ]. Victorinox ma klasicke bity 1/4 mam ten Swiss tool plus a za me dobry.
Nejaky stary ulozenky r.v. 94-98 od LM made in USA se daji v pohode sehnat na eBay. To by dle meho nazoru byla dobra investice...
BURE napsal:
Nejaky stary ulozenky r.v. 94-98 od LM made in USA se daji v pohode sehnat na eBay. To by dle meho nazoru byla dobra investice...
Bohužel se nekamarádím s eBay...
Marek - bity se dělají určitě. Nástavec fakt není řešení, na to mám zase miniaturní golu Proteco. Kouzlo je sáhnout si pro to na opasek.
Ale už mne napadlo řešení, jak na LT nasadit nejen běžné bity, ale i klasické malé 1/4" oříšky...?
Upravil Ivan dne 12.01.2016 21:02
No, Marku, hodně lidí tyhle 91 mm nožíky používají jako hlavní multifunkční nůž, dokonce cestovatelé, horolezci, rybáři, dobrodruzi atd., obvykle mají ještě velký nůž ale na všechno ostatní stačí tohle, umí toho dost. Mám také jeden 91 mm, Mountainer, nosím většinou do práce, na nákup, do restaurace, k obleku, prostě tam, kde nepředpokládám potřebu něčeho většího nebo kde by mne větší obtěžoval. Jen jsem ho doplnil minišroubovákem do vývrtky a mám kožené pouzdro na opasek, někdy ho ale nosím jen tak v kapse: http://victorinox...mountaineer
Pak mám ještě 111 mm Work Champ, tam už jsem chtěl pilku, nožem se dá ukrojit a namazat chleba atd. Nosím když jdu nebo jedu dál: http://victorinox...orkchamp-2
A pak ten multi Gerber Bear Grills, ale na většinu věcí mne neuspokuje, protože na to mám právě ty Victorinoxy a do divočiny na motorku je to málo, snad kromě ucházejících kleští. Proto uvažuju o výměně za pořádný multifunkční Leatherman nebo Victorinox na outdoor a mimo civilizaci, aby měl čepel i na chleba a všechno ostatní robustní aby to vydrželo tvrdé zacházení.
Každý normální chlap přece ví, že takových věcí není nikdy dost...
Ivane, muz a hodinky, to jsou sperky muze, to je jasny! Ale bacha, mutlaky nemaji moc dlouhy ty cepele nozu. Na krajeni chleba to rozhodne neni uplne idealni. Nejdelsi cepel u LM je 7,87cm. To ma treba Surge. TTi ma 7,37cm. Nevim, jak to ma SwissTool, pac se vrtam v Leathermanech, ale asi to taky nebude zadna slava. Na kedr vozim 12 let Wenger Ranger. To byl nejlepsi svycarak, nez tu firmu koupil Vnox a zacali tam davat ty zpizdeny homocepele!!! Ted uz Vnox znacku Wenger uplne potopil...
Upravil BURE dne 13.01.2016 05:59
No jasný, teď jsem měřil čepel u 111 mm Victora a je to skoro 9 cm, což je paráda. Ale i kolem 7,5 cm je to dobré, protože ten Gerber co mám (viz.foto, vlevo dole) má čepel kolem 4,5 cm a ještě blbě tvarovanou, chleba si s tím rozhodně neukrojím. Pak má ještě jednu stejně krátkou zubatou, no, ta být na něco dobrá může. Starý Leatherman měl čepel dostatečnou tak počítám, že nový ji bude mít podobnou, ale jak jsem psal, čepel mi stačí průměrná (nesmí být ale nepoužitelná), prioritou jsou další nástroje.
Ivan přiložený následující obrázek: