Uvažoval jsem o C3 taky,jen bych se chtěl zeptat,jestli někomu vadí clona uvnitř.Byl jsem na cestě s klukem,který jí měl a stěžoval si na clonu,která podle něj končila přesně uprostřed očí-nebo blbá velikost?Dost na to nadával a posunoval si jí dopředu dolu a že shání jinou.
oranžová dvanáctka
Jsem brejlovec, nevadí, dokonce jsem v 35 stupních celestýna jel se zdvihnutým hledím a spuštěnou clonou, ale záleží na uspořádání ****íku každého soudruha, vyzkoušet nutné.samozřejmě jsou i lepší helmy,, mě tahle padla na kebuli jak prdel na hrnec.. Zpočátku jako by byla těsnější, pak se vytvarovala, ale neuvolnila. Je mi jedno jak se to co mám na hlavě jmenuje, ale musí to být bezpečné a pohodlné a to C3 je.
Upravil bobGS dne 23.08.2012 22:01
rick napsal:
Uvažoval jsem o C3 taky,jen bych se chtěl zeptat,jestli někomu vadí clona uvnitř.Byl jsem na cestě s klukem,který jí měl a stěžoval si na clonu,která podle něj končila přesně uprostřed očí-nebo blbá velikost?Dost na to nadával a posunoval si jí dopředu dolu a že shání jinou.
pokud nemas oci v urovni nosnich direk, tak se ti to snad ani stat nemuze... ja to mam TOTAL zakryte
clona uvnitr mi VUBEC nepada dolu.. narozdil od N103.
a docela dobre se to ovlada.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Paul napsal:
Motocykl (respektive německý Motorrad) udělali test několika vyklápěcích přileb, třeba to někomu pomůže při výběru. http://www.motocy...oprava.pdf
díky, dobré, ale teď ať někdo udělá test na výklopné helmy velikosti 3XL+ (65+), pokud vím, tak jich tam moc nebude
Sharka jsem si chtěl koupit do doby, než jsem v té době zjistil, že je max. velikost L
rick napsal:
nesmysl, asi si ji nestáhnul až dolů, nebo má jinou velikost helmy a hlavy, nebo špatně nasazená helma, nebo jiný důvod, mám hlavu i helmu velkou, jezdím s brýlemi a clona jde přes celý průhledný otvor, ještě by se tam vešel slim foťák
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
Paul napsal:
Motocykl (respektive německý Motorrad) udělali test několika vyklápěcích přileb, třeba to někomu pomůže při výběru. http://www.motocy...oprava.pdf
díky, dobré, ale teď ať někdo udělá test na výklopné helmy velikosti 3XL+ (65+), pokud vím, tak jich tam moc nebude
Sharka jsem si chtěl koupit do doby, než jsem v té době zjistil, že je max. velikost L
Mám sharka XL 61/62
ano, psal jsem v té době
každopádně ani dnes bych si bohužel nemohl Sharka koupit, není k dispozici ve velikosti 3XL (65cm)
VasekPraha přiložený následující obrázek:
[134.99Kb]
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
Ještě k té cloně - viděl jsem tu helmu na hlavě tak odhadem 50-100 lidí, co si jí zkoušeli v prodejně a ani jednou neměl nikdo takovou hlavu, že by to tmavé plexi šlo jen doprostřed očí. Podle mě ten mechanismus nefungoval v plném rozsahu, drtivé většině lidí to spadne téměř až k nosu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Možná tam byl nějaký zádrhel v mechanice,mě šlo o to že musim koupit novou vyklápěčku.Nolanka 103 po víc jak 80000 km už dosluhuje a párá se,tak to řešim.
oranžová dvanáctka
Kámošovi se ta clona zasekla přesně v půlce, dva roky stará helmě, takže by to mohlo být, každopádně to bylo vadou mechanizmu, nelze opravit, muselo by se jít dovnitř helmy. Vzhledem ke stavu to vyřešil nákupem nové C3 v té šílené zelenožluté.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Ať nezakládám nové vlákno píši sem. Je ještě nějaká jiná vyklápěčka krom shark evoline homologovaná v zavřené poloze, tak i otevřené Jet. Díky.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
mahomaho napsal:
Ať nezakládám nové vlákno píši sem. Je ještě nějaká jiná vyklápěčka krom shark evoline homologovaná v zavřené poloze, tak i otevřené Jet. Díky.
Pokud vím, tak Schuberth ani HJC ne. Tak zbývá z těch velkých výrobců ještě třeba Nolan.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
mahomaho napsal:
......Dvojitá homologace
Značnou výhodou přilby Monako je možnost jejího používání jako integrální a zároveň také jako otevřené přilby.
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
mahomaho napsal:
Mám Caberg Duke, má obě homologace
Upřímnost nadevše
mahomaho napsal:
Podle obrázku musíš spustit sluneční clonu nebo jezdit s brýlemi. Je to tak? Nepadá bradová část při jízdě? Navíc asi to bude tahat hlavu do zadu. Jakou máš zkušenost. Díky
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Asi před dvěma týdnama jsem jí koupil přítelkyni a jsem s kvalitou docela spokojenej. Ta bradová část drží nahoře (aspoň batůžku) díky pojistce co je na levé straně. Má dvě polohy. Buď se s bradovou částí dá hýbat (samozřejmě po stisknutí tlačítka na čumáku) nebo ne (tlačítko můžete mačkat jak divý a stejně s tím nehnete)
Přítelkyně si zatím nestěžovala ani na hluk a ani na zatýkání, nebo nedostatečné větrání.
Mne jenom překvapilo ovládání sluneční clony na vrchu helmy a ne dole u okraje, jak jsem zvyklej.
Na výklopku je super lehká a v základu má pinlock.
Myslím že za tu cenu je to docela hezký
Obě homologace by měla mít podle dovozce i LS2 Metro. Já ji koupil v sobotu, tak osobní zkušenosti s ní ještě moc nemám, ale je oproti předchozí Nolance příjemně lehká a má v ceně i anifog folii. Původně jsem uvažoval taky o tom Cabergu, ale nakonec jsem zkusil tuhle. Pro mě jen nevýhoda, že dovozce nabízí jen dvě základní barvy. Jiná barva by se musela koupit v cizině.
Upravil Miho dne 05.04.2016 17:22
mahomaho napsal:
Podle obrázku musíš spustit sluneční clonu nebo jezdit s brýlemi. Je to tak? Nepadá bradová část při jízdě? Navíc asi to bude tahat hlavu do zadu. Jakou máš zkušenost. Díky
Ano jezdím se sluneční clonou. Pro jízdu s otevřenou přilbou je tam pojistka, která se přecvakne. Ale nepadá ani bez pojistky. A takto nejezdím po dálnici, ale jen po městě a kochačky. Takže únosný odpor vzduchu. Jo a Pinlock vydrží max dvě sezóny, pak jde do kopru.
Upravil RobocopCap dne 06.04.2016 22:23
Upřímnost nadevše