zatím taky stejnou, ale první letošní vyjetí mě teprve čeká. Mám nový FW v Zumu, ale dle info to asi ještě pořád není vyřešené....
Doufám v ten avizovaný FW pro Zumo
BMW GS = stroj na radost
buboGS napsal:
zatím taky stejnou, ale první letošní vyjetí mě teprve čeká. Mám nový FW v Zumu, ale dle info to asi ještě pořád není vyřešené....
Doufám v ten avizovaný FW pro Zumo
Bohužel, naprosto stejná zkušenost. Nový FW (4.90) v Garminu a chová se to stále stejně. Možná dokonce i hůř, dříve nebyl problém při prvním spárování (alespoň u mne), ale nyní už to blbne od prvního startu. Mám na druhé helmě ještě starší F4 a ta jede naprosto bez problémů. Tak bych si tipnul, že ten Černý Petr bude na straně Interphone. Zatím o žádném novém FW pro F5 nevím.Doufám, že s tím chlapci něco udělají a to tak, že nejlépe rychle Dost mne totiž točí...
GS 1200 R Adventure
Mno, celkově jsem z té F5 rozpačitý... F4 mě točila, odcházeli mi konektory, ale zase fungovala. Tady je sice konektor OK, ale zvuk je horší, komunikace se Zumem stojí za starou belu a řešení v nedohlednu...
Nevím jestli to je F5 nebo Zumo, ale to je v podstatě jedno, točí mě to taky. Chtěl jsem Zumo, aby mi přes něj fungoval telefon a hrála muzika, ale po 3 letech ladění to stále funguje sotva z 50% - buď jedno a nebo druhé. A když to fungovalo oboje (s F4), tak zase jen chvíli, protože po 2-3 měsících odešel konektor a začalo to hrát na jedno sluchátko, až to přestalo hrát úplně, takže opět na 50% nebo 0%.
BMW GS = stroj na radost
Někde tu myslím ve spleti vláken píše TomášTT, že to Interphone nějak řeší s Garminem, ale nějak se nemůžou dohodnout. To je mi vcelku jedno, z mého pohledu to nefunguje jak má a to je šlendrián. S konektorama (odcházejícíma) u F4 mi ani nemluv, s tím jsem si užil svoje To mne pro změnu točilo, že ač o tom problému věděli, zaprutile odmítali reklamace a házeli to na nesprávné používání zařízení..tehdy jsem už byl opravdu sprostej, ač jsem jinak vyhlášený Mirek Dušín Naivně jsem si myslel, že to vyřeším koupí F5 A zase nic... nejhorší je, že F5 bez problémů funguje napřímo s telefonem (Iphone i Android 4.1), průšvih je, až když se do toho vloží Zumo. A úplně nejhorší je, že nevím o žádné jiné alternativě na trhu...
GS 1200 R Adventure
chafre napsal:
Někde tu myslím ve spleti vláken píše TomášTT, že to Interphone nějak řeší s Garminem, ale nějak se nemůžou dohodnout. To je mi vcelku jedno, z mého pohledu to nefunguje jak má a to je šlendrián. S konektorama (odcházejícíma) u F4 mi ani nemluv, s tím jsem si užil svoje To mne pro změnu točilo, že ač o tom problému věděli, zaprutile odmítali reklamace a házeli to na nesprávné používání zařízení..tehdy jsem už byl opravdu sprostej, ač jsem jinak vyhlášený Mirek Dušín Naivně jsem si myslel, že to vyřeším koupí F5 A zase nic... nejhorší je, že F5 bez problémů funguje napřímo s telefonem (Iphone i Android 4.1), průšvih je, až když se do toho vloží Zumo. A úplně nejhorší je, že nevím o žádné jiné alternativě na trhu...
to samé zumo 660 - přes cokoliv - na ncom od nolanu.... zvuk jak z kýblu, hovor max do 30km/h , pak hrůza
Upravil Milda_Km dne 08.04.2013 21:25
chafre napsal:
to samé zumo 660 - přes cokoliv - na ncom od nolanu.... zvuk jak z kýblu, hovor max do 30km/h , pak hrůza
Do pr.dele, zumo660 mam, mobil s androidem taky a v nejbližší době chci F5 a ted mě tady odrazujete špatnýma zkušenostma..tak jsem zase v rozpacích, bo F5 není za hubičku tak co s tím, TT říkal, že garmin na tom dělá a řešení čeká každým dnem, tak asi ještě posečkáme
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Už vím proč je zima tak dlouhá? TomášTT říkal, že snad Garmin na tom dělá a do začátku motosezony by to mělo být :-). A jelikož se nedaří tak amíci posílají snih :-) :-)
Rzbynek napsal:
Už vím proč je zima tak dlouhá? TomášTT říkal, že snad Garmin na tom dělá a do začátku motosezony by to mělo být :-). A jelikož se nedaří tak amíci posílají snih :-) :-)
Jo jo to je ono, ale aby se nezacali jeste vymlouvat, ze veskere sily momentalne venuji na priprave na mozny konflikt na korejskem poloostrove a zase nic... a to by bylo na dýl
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Ptám se na to každý týden.
Aktuální informace z 3. 4. je tady:
Another update is getting ready to roll out, but BT 3.0 will be a longer fix. I hate to say it we will probably miss the first part of the season. We did send audio samples to the BT development team (not part of Garmin btw) and they have acknowledged they will fix it. Its just scheduling now.
Další update se připravuje na vydání ale oprava BT 3.0 bude trvat delší dobu. Štve mě to ale asi přijdeme o první část sezóny. Poslali jsme ukázky audia (myšleno chyby co to dělá s BT 3.0 zařízeními) vývojářům BT (nepracují v Garminu) a ti potvrdili, že to opraví. Teď se to plánuje.
Tomáš TT super, dík za iformácie.
len maličkú poznámku k mojim problémom a načítaniu máp. Moja skúsenosť:
ak mám nahratú v Garmine 660 Topo mapu aj bežnú mapu, tak si pri navigovaní (ak nie som v terene) tak si v menu zaskrtnutých máp vyradím Topo mapu, aby zbytočne neplietlo načítavanie . jednoducho vyhodím kvačku a opojím Topo mapu. inak aj pri výpočte dlhej trasy nedokáže spraviť správny výpočet ak je zaškrtnutá Topo mapa. to je v tej obrazovke, kde vidím aké mám mapy a akú verziu.
Vo Francúzsku kde bolo za sebou veľa kruhových križovatiek jedna na druhej tak mapa tak zblbla že som musel zastať kým sa spamätá 660.
Inak stále mám vypnuté 3D zobrazovanie. a nemám žiadny problém, a počúvam MP3 a aj telefonujem. ale mám komunikáciu BAEHR a tak neriešim iné veci.
Tango: pochopitelně vžycky musí být zapnutá jen jedna mapa (eventuálně s 3D doplňkem pokud ho člověk chce používat) a nemůže se současně používat silniční mapa třeba CN a Topo, to prostě nejde. Tohle je ale naprosto základní věc a český dovozce dokonce do krabic dával na tohle téma upozornění a určitě je to upozornění v návodu k českým dodatkovým mapám topo a atlas. Vždycky jen jednu mapu.
Nikdy jsem neměl problém že by navigace nenačetla řadu kruháčů za sebou, zajímalo by mě kde to bylo, docela bych to zkusil v simulaci projet. Lidi taky mívají zapnuté automatické zoomování a dávají nejvyšší detail a pak se diví, že to navigace nezvládá, protože ona střídá zobrazení podle vzdálenosti k odbočce a vykresluje složitější mapu a než to vykreslí tak člověk popojede až musí kreslit v jiném měřítku. Takže rozhodně doporučuji vypnout automatický zoom a dávat zobrazení na střední detail. Skoro bych řekl, že ten problém co jsi měl, bylo právě tohle. A taky na to má vliv počet písniček v navigaci, protože při každém překreslování to načítá obsah aktuální složky MP3 do paměti a když je tam toho hodně, tak to paradoxně děsně brzí zobrazování i když člověk vůbec MP3 nemá spuštěné. V jedné složce kde jsou MP3 nesmí být víc než 49 skladeb, jinak to dělá psí kusy. Každou chvíli dostanu do ruky navigace kde mají lidi nahraných 500 skladeb a diví se, co to vyvádí.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Tango: pochopitelně vžycky musí být zapnutá jen jedna mapa (eventuálně s 3D doplňkem pokud ho člověk chce používat) a nemůže se současně používat silniční mapa třeba CN a Topo, to prostě nejde. Tohle je ale naprosto základní věc a český dovozce dokonce do krabic dával na tohle téma upozornění a určitě je to upozornění v návodu k českým dodatkovým mapám topo a atlas. Vždycky jen jednu mapu.
Nikdy jsem neměl problém že by navigace nenačetla řadu kruháčů za sebou, zajímalo by mě kde to bylo, docela bych to zkusil v simulaci projet. Lidi taky mívají zapnuté automatické zoomování a dávají nejvyšší detail a pak se diví, že to navigace nezvládá, protože ona střídá zobrazení podle vzdálenosti k odbočce a vykresluje složitější mapu a než to vykreslí tak člověk popojede až musí kreslit v jiném měřítku. Takže rozhodně doporučuji vypnout automatický zoom a dávat zobrazení na střední detail. Skoro bych řekl, že ten problém co jsi měl, bylo právě tohle. A taky na to má vliv počet písniček v navigaci, protože při každém překreslování to načítá obsah aktuální složky MP3 do paměti a když je tam toho hodně, tak to paradoxně děsně brzí zobrazování i když člověk vůbec MP3 nemá spuštěné. V jedné složce kde jsou MP3 nesmí být víc než 49 skladeb, jinak to dělá psí kusy. Každou chvíli dostanu do ruky navigace kde mají lidi nahraných 500 skladeb a diví se, co to vyvádí.
Tome ,abych to pochopil, mluvíš o složce MP3 v paměti navigace a nebo na kartě. Nebo to vadí všude. Myslím ty písničky.
Upravil lafi dne 09.04.2013 16:17
Mít MP3 ve vnitřní paměti navigace je luxus, který si asi málokdo dovolí. Mě zbývá konkrétně s plnou evropou 2013.4 jen něco nad 100MB volného místa a to je potřeba pro chod navigace.
Takže pochopitelně mluvím o kartě. Limit 49 skladeb (souborů) je obvyklý u všech navigací Garmin a naplno se to projevovalo u Zuma 550, kde v případě překročení bylo nutné čekat na vykreslení trasy třeba 5 minut.. Takže:
SD KARTA
/ MP3
.../CD1
- skladba 1
- skladba 2
atd až skladba 49
.../CD2
- skladba 1
- skladba 2
atd..
/ GARMIN
Upravil TomasTT dne 09.04.2013 18:03
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Mít MP3 ve vnitřní paměti navigace je luxus, který si asi málokdo dovolí. Mě zbývá konkrétně s plnou evropou 2013.4 jen něco nad 100MB volného místa a to je potřeba pro chod navigace.
Takže pochopitelně mluvím o kartě. Limit 49 skladeb (souborů) je obvyklý u všech navigací Garmin a naplno se to projevovalo u Zuma 550, kde v případě překročení bylo nutné čekat na vykreslení trasy třeba 5 minut.. Takže:
SD KARTA
/ MP3
.../CD1
- skladba 1
- skladba 2
atd až skladba 49
.../CD2
- skladba 1
- skladba 2
atd..
/ GARMIN
To jsem ale blbej :-(, to mě nenapadlo a díky za návod.
brumla napsal:
Asi dotaz na TomaseTT, v navigaci mam mapu 2013.41 a naplanoval jsem si v PC trasu na mape 2013.3. Kdyz jsem vse vytvoril nahral jsem data do navigace. Po dokonceni prenosu nasledoval restart navigace. Ale restart byl dokonaly, navigace se uplne vygumovala. Zustaly mi v ni jen instalovane mapy, nove nahrane trasy a body zajmu. Vse ostatni (puvodni prosle trasy,body zajmu, nastaveni pro BT) zmizelo.
Je to normalni ?
Nikdy se mi to nestalo ani jsem o takové chybě neslyšel. takže to rozhodně není normální.
Osobně si myslím, že vůbec nešlo o to, co jsi tam plánoval a posílal, že to byla chyba při odpojování USB zařízení. A nebo se tam něco pokoušelo něco zapsat a tys to zrovna odpojil. Fakt nevím. Každopádně to normální ani bežné není.
Kenvelo napsal:
Navigace, mám kupovat novou, když doma mám garmin nuvi 660, nebo tomtom xxl, obě jsou v pohodě.
Jaký je rozdíl v plánování u nuvi 660 a zumo ?
Koupím hned, nebo než se jedna z nich rozpadne a novou až za nějaký rok....babo raď co ?
Ani nuvi ani tvůj tomtom nejsou motorkový navigace. Předpokládám že první rozdíl co uvidíš je, že na sluníčku na nich neuvidíš vůbec nic. Nevím jaké mají ovládání v rukavicích a pochopitelně při dešti je musíš schovat.
Plánování nevím u tomtomu ale to nuvi má myslím jen strašně omezenou volbu trasy přes přes přes. Nejsem si jistý ale mám pocit že je tam jen jeden průjezdní bod.
Zumo i nový TomTom 2013 jsou nesrovnatelný. Je to o generaci novější než ty tvoje.