ak by mal niekto zaujem viem zohnat oleje Shell cca za polovicne az dvojtretinove ceny (nejedna sa o stare skladove zasoby)
Shelly jsou hodně levný akorát nechápu tu jejich řadu od minerálu za 170 k syntetice za 400, když všechny mají stejný specifikace
ale je to motocyklovej olej, to mě trochu odrazuje
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
MotoPaja - toho Shellu se neboj, jezdím ho v X motorkách posledních 15let. V 12gsa mám v motoru od nova, nyní 15tkm, Shell Advance Ultra 4T 15W-50/ do moto motorú s mokrou spojkou / a v převodovce a kardanu taky převodovkový Shell plnou syntu ... To co propaguje BMW, neboť má smlouvu s Castrolem, pro mě není rozhodující řídím se vlastními zkušenostmi z minula.
Tak pánové nevím co se mi dostalo do hrušky... Dnes jsem po 4tis vypoštěl a tekla z toho taková sračka.. V převodovce olej jako novej ale ta hruška
Remus511 přiložený následující obrázek:
Tak z tohohle vlákna jsem celkem zmatenej.Jakej olej teda mám koupit do tý převodovky,myslím viskozitu? Do kardanu se leje API GL5 80w90 a do tej přecodovky?
V motoru už mám vyměníno.Jo a prosim Vás jaký inetrvaly jsou u výměn.Motor je tušim 10 000km a kardan myslim 20 000km.Je tak? Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Do převodovky dej to samé co do kardanu. Záleží jak jezdíš, já rád terén tak měním po 5. Dnes to vyšlo na 4tisíce, ale mám klid a u toho pokoumu i ten kardan, jsou tam asi 3dcl Jinak myslím že se běžne mění po 20ti
Remus511 napsal:
Tak pánové nevím co se mi dostalo do hrušky... Dnes jsem po 4tis vypoštěl a tekla z toho taková sračka.. V převodovce olej jako novej ale ta hruška
Z 1100 hrušky tečou sračky normálně - žádný vzrůšo - tohle jsem vypustil nedávno já po 10tis km:
převodovka
Hrabe_X přiložený následující obrázek:
[60.51Kb]
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Remus511 napsal:
Do převodovky dej to samé co do kardanu. Záleží jak jezdíš, já rád terén tak měním po 5. Dnes to vyšlo na 4tisíce, ale mám klid a u toho pokoumu i ten kardan, jsou tam asi 3dcl Jinak myslím že se běžne mění po 20ti
dík Remusi...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.