Ahoj obři :-), mam jen 185 cm, ale když spím ve stanu - na nafukovací matraci - tak se skoro taky dotykam sten neboli střechy -
píšu ale protot, že je vážný i NA ČEM a JAK VYSOKÝM SPÍTE :-) .....
petr kamennyujezd napsal:
Ahoj obři :-), mam jen 185 cm, ale když spím ve stanu - na nafukovací matraci - tak se skoro taky dotykam sten neboli střechy -
píšu ale protot, že je vážný i NA ČEM a JAK VYSOKÝM SPÍTE :-) .....
Kubo přiznávám, že vypadá podobně, ale provedení je jiný. Neříkám, že se neinspirovali, přece jenom je to fajn konstrukce, ale kopie by vypadala jinak. O Felenu bych mluvil spíš jako o větším Phadu .
Lukáši, na víkend jedu pryč i se stanem tak teď ho stavět nebudu, ale až se vrátím tak to klidně udělám . Jinak rezerva znamená to, že se nohama ani hlavou nedotýkám stěn stanu. Navíc kdyby člověk měl přes dva metry tak se opře nohama o stěnu východu, kde to vůbec nevadí a u hlavy budeš mít pořád spoustu místa. Jestli chceš tak si můžeš udělat výlet a kouknout a vyzkoušet nebo zajeď přímo do obchodu ať si ho vyzkoušíš tam.
Zítra sjedu na toho Felena a Bizona juknout do Olmíka do Husky prodejny.
Mám dotaz, U toho Coleman Rock Springs 4 je podlaha z polyethylenu a na netu jsem v nějakém článku našel že jsou to snad nejhorší podlahy co můžou být. Jaký je na to Váš názor. Co voděodolnost polyethylenu? V obchodě se stanama v Přerově mě dneska Prodavač tvrdil že je to absolutně v pohodě a nikdy s tím nikdo neměl problém, jinak prodavač byl moc ochotný a při zpozorování že mám o onen stan zájem mi hned nabídl že jej postaví a at dnes odpoledne nebo zítra ráno přijdu že tam stan bude stát! Z jednání jsem byl nadšený, ale mám strach z toho polyethylenu, navíc tam prodávají jen Colemany a stany Hanah u kterých je ta kvalita horší i když dle prodavače jsou prý na úrovni Colemana a prý Hanah dělá top expediční stany.....cenovka ale byla 15tis.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Tak to je snad samozřejmost, že stan postaví. Když jsem vybíral já, tak jsem předvybral po netu asi pět kandidátů, zajel na výstavu stanů v Praze s jasnou představou co chci a s rozhodnutím, že rovnou něco odvezu. Když to vidíš naživo, tak je to vše jinak, zkusíš do něj vlézt, zabalit, velikost po zabalení, jestli se vejde vůbec do kufru... Nakonec jsem nevybral nic, na každém nějaké zklamání...
K té podlážce v té tvé cenové kategorii... To bude asi trochu bolest, ale záleží na využití. Jestli plánuješ pár letních nocí za rok, tak to stan dá, max. ti bude občas vlhko. Ale nečekej buhvíjakou životnost zátěrů nebo nástřiků. Pokud vůbec nějaké mají. Ono stačí kolikrát postavit stan na rozmočené louce a uvnitř si kleknout na podlahu. Vytvoříš tím obrovský tlak třeba 20tis. mm vodního sloupce i víc a máš tam vodu. Za hezkého počasí je fuk v čem spíš, maximálně nebude moc větrat a bude ti hic, ale kvalitu poznáš až za špatného počasí. Při stanu za dvojku, trojku počítej s naprosto základní řadou pro hezké počasí bez vichrů, apod. Zrovna stan beru jako jednu ze zásadních věcí výbavy. Radím nešetři, jdi do vyšších pater, jinak to bude opět časem k nasr.... a každopádně zkoušej, porovnávej materiály, zipy atd... Třeba český JUREK je dle mě TOP mezi cenou, kvalitou a zárukou případného doživotního servisu při nehodě, apod.
LukyGs napsal:
Už jsem na něj koukal a mám strach že jako u předchozího stanu s mými 196cm mi bude těch 220cm málo. Jinak mi přijde že je to kopie Phadu
Vyzkoušet!
Kopie? No nevím, spíš inspirace, ale i kdyby, tak čemu/komu to vadí?
Existuje pár typových řešení stanů, tento typ stanu vyrábí pokud vím asi 4 výrobci, u nás jsou běžně dostupné 3:
1) Phad X3 (super a pěkný, ale malý)
2) Pinguin Summit (hezký, větší)
3) Felen 3-4 (největší)
Je hezký? Nevím... Funguje, parametry jsou slušné, dobře a rychle se staví, je pohodlný a velikost je na motorku ještě snesitelná. Velikostně by šel Phad X3 možná postavit uvnitř Felenu (to byl důvod, který rozhodl).
Až ho koupíš, (protože stejně nic lepšího nenajdeš), tak si ho pak můžeš s Hicksem porovnat - a budeš ho mít větší
Za mě má tento stan hodnocení VÝBORNÝBMW GS = stroj na radost
TomVS napsal:
Tak to je snad samozřejmost, že stan postaví. Když jsem vybíral já, tak jsem předvybral po netu asi pět kandidátů, zajel na výstavu stanů v Praze s jasnou představou co chci a s rozhodnutím, že rovnou něco odvezu. Když to vidíš naživo, tak je to vše jinak, zkusíš do něj vlézt, zabalit, velikost po zabalení, jestli se vejde vůbec do kufru... Nakonec jsem nevybral nic, na každém nějaké zklamání...
K té podlážce v té tvé cenové kategorii... To bude asi trochu bolest, ale záleží na využití. Jestli plánuješ pár letních nocí za rok, tak to stan dá, max. ti bude občas vlhko. Ale nečekej buhvíjakou životnost zátěrů nebo nástřiků. Pokud vůbec nějaké mají. Ono stačí kolikrát postavit stan na rozmočené louce a uvnitř si kleknout na podlahu. Vytvoříš tím obrovský tlak třeba 20tis. mm vodního sloupce i víc a máš tam vodu. Za hezkého počasí je fuk v čem spíš, maximálně nebude moc větrat a bude ti hic, ale kvalitu poznáš až za špatného počasí. Při stanu za dvojku, trojku počítej s naprosto základní řadou pro hezké počasí bez vichrů, apod. Zrovna stan beru jako jednu ze zásadních věcí výbavy. Radím nešetři, jdi do vyšších pater, jinak to bude opět časem k nasr.... a každopádně zkoušej, porovnávej materiály, zipy atd... Třeba český JUREK je dle mě TOP mezi cenou, kvalitou a zárukou případného doživotního servisu při nehodě, apod.
No tak třeba ve Sportisimu v Přerově stavění stanu samozřejmostí není. Když jsem chtěl že s prodavačem ten stan co jsem před tím koupil postavíme tak mi řekl že tohle nedělají a mám si ho postavit doma!
Nevybírám stan podle ceny....samozřejmě za něj nechci dát 15tis. když to mám jen přes léto na pár 3-4deních výletů se ženou a jinak jej budou mít v parádě děti. Bohužel musím vybírat z těch stanů do kterých se pohodlně vejdu, když budu mít nohy nebo hlavu zabořenou ve vnitřním stanu tak se prostě nevyspím tak jak se mi stalo teď s tím stanem co jsem měl a nestál zrovna 500 v tescu. Když se vlezu do toho Felenu 3-4 tak si jej klidně koupím ale musím tam vlézt tak abych opravdu neměl nohy nebo hlavu zabořenou do vnitřního stanu.
Když jsi psal že kolenem vytvoříš tlak 20tis.mm tak potom i ta podlážka u toho Felenu by zákonitě musela pustit když má na podlážce 10000mm.
Jinak ti ještě řeknu perličku od prodávajícího ve Sportisimu...nezáleží prý na vodním sloupci Tropika ale na jeho vypnutí protože prý to tak funguje i u deštníků
K vůli velikosti má u mě zatím největší plus Coleman, oproti Huskymu Bizon 4 je o půl metru kratší a designově se mi líbí víc jak Husky Bizon ale míň jak Felen3-4. Zítra ten Felen vyzkouším a třeba mi bude a pojedu z Olmíka s ním.
Upravil LukyGs dne 16.07.2013 22:01
LukyGs napsal:
Už jsem na něj koukal a mám strach že jako u předchozího stanu s mými 196cm mi bude těch 220cm málo. Jinak mi přijde že je to kopie Phadu
Vyzkoušet!
Kopie? No nevím, spíš inspirace, ale i kdyby, tak čemu/komu to vadí?
Existuje pár typových řešení stanů, tento typ stanu vyrábí pokud vím asi 4 výrobci, u nás jsou běžně dostupné 3:
1) Phad X3 (super a pěkný, ale malý)
2) Pinguin Summit (hezký, větší)
3) Felen 3-4 (největší)
Je hezký? Nevím... Funguje, parametry jsou slušné, dobře a rychle se staví, je pohodlný a velikost je na motorku ještě snesitelná. Velikostně by šel Phad X3 možná postavit uvnitř Felenu (to byl důvod, který rozhodl).
Až ho koupíš, (protože stejně nic lepšího nenajdeš), tak si ho pak můžeš s Hicksem porovnat - a budeš ho mít větší
Za mě má tento stan hodnocení VÝBORNÝ
To že je to kopie nebo chceš li inspirace, bylo myšleno v dobrém, Phad X3 se mi dost hodně líbí a Felen na to navazuje. Je líbivý designem a dokonce má vylepšenou konstrukci oproti Phadu, že jej při bezvětří nemusíš kotvit, takže je ideální na večer po cestě postavit, vyspat se a ráno pokračovat "v cestě dál na sever"
Mám jen prostě strach že když má taky rozměr 220 že mi bude při mých 196cm malý ale to se uvidí zítra. Zase je ale nejmenší z těch třech co mám v hledáčku jako celkovou velikostí což je jeho plus.
TomVS napsal:
No tak třeba ve Sportisimu v Přerově stavění stanu samozřejmostí není. Když jsem chtěl že s prodavačem ten stan co jsem před tím koupil postavíme tak mi řekl že tohle nedělají a mám si ho postavit doma!
Nevybírám stan podle ceny....samozřejmě za něj nechci dát 15tis. když to mám jen přes léto na pár 3-4deních výletů se ženou a jinak jej budou mít v parádě děti. Bohužel musím vybírat z těch stanů do kterých se pohodlně vejdu, když budu mít nohy nebo hlavu zabořenou ve vnitřním stanu tak se prostě nevyspím tak jak se mi stalo teď s tím stanem co jsem měl a nestál zrovna 500 v tescu. Když se vlezu do toho Felenu 3-4 tak si jej klidně koupím ale musím tam vlézt tak abych opravdu neměl nohy nebo hlavu zabořenou do vnitřního stanu.
Když jsi psal že kolenem vytvoříš tlak 20tis.mm tak potom i ta podlážka u toho Felenu by zákonitě musela pustit když má na podlážce 10000mm.
Jinak ti ještě řeknu perličku od prodávajícího ve Sportisimu...nezáleží prý na vodním sloupci Tropika ale na jeho vypnutí protože prý to tak funguje i u deštníků
K vůli velikosti má u mě zatím největší plus Coleman, oproti Huskymu Bizon 4 je o půl metru kratší a designově se mi líbí víc jak Husky Bizon ale míň jak Felen3-4. Zítra ten Felen vyzkouším a třeba mi bude a pojedu z Olmíka s ním.
No ono je to trochu s těmi vodními sloupci zavádějící, protože každý výrobce používá jinou metodiku měření. Třeba můj Hilleberg má podlahu 5000mm a tropiko asi 3000... Přijde to málo? Oni totiž udávají tento údaj ve švech a s přesným tlakem a normou měření. Jen pro tvou inspiraci, http://www.jurek....#JUMP_HERE ten mám doma a do něj se vejdeš na délku určitě, ale pravda, metrem jsem to neměřil. Ale nepoužívám ho, protože mi nevyhovuje stavění zvlášť a rel. úzký vchod. Ona je taky dost důležité jakým úhlem stoupají stěny vzhůru, čím kolměji tím samo lépe. To vnitřní prostor neuvěřitelně zvětšuje.
TomVS napsal:
No ono je to trochu s těmi vodními sloupci zavádějící, protože každý výrobce používá jinou metodiku měření. Třeba můj Hilleberg má podlahu 5000mm a tropiko asi 3000... Přijde to málo? Oni totiž udávají tento údaj ve švech a s přesným tlakem a normou měření. Jen pro tvou inspiraci, http://www.jurek....#JUMP_HERE ten mám doma a do něj se vejdeš na délku určitě, ale pravda, metrem jsem to neměřil. Ale nepoužívám ho, protože mi nevyhovuje stavění zvlášť a rel. úzký vchod. Ona je taky dost důležité jakým úhlem stoupají stěny vzhůru, čím kolměji tím samo lépe. To vnitřní prostor neuvěřitelně zvětšuje.
Stan 220cm jsem měl a bohužel mi byl malý. Je to ale přesně jak říkáš, záleží jak kolmě jdou stěny a chce to vyzkoušet. Proto taky chci zítra jet vyzkoušet toho Felena.
K těm vodním sloupcům, kde se dá zjistit jak který výrobce provádí měření? Já myslel že když má vodní sloupec třeba Coleman na tropiku 3000mm tak že když ty máš na Hillebergu taky 3000mm tak je to stejné. Měření ve švech znamená že pak na ploše tropika je více?
Upravil LukyGs dne 16.07.2013 22:41
Tak obecně je šev brán za nejslabší místo, tak proto u Hille udávají právě to. V ploše látky to může být klidně násobně víc. A k čemu ti bude údaj např 20tis, když šev dá max 1000 a po vydatném dvoudenním dešti balíš a jedeš domů total...
Tyto hodnoty se dost často zvyšují PU zátěry, silikonizací (několik vrstev třeba) apod., ale tím stoupá celková váha i cena a nevydrží navždy.
Nevím kde zjistit přesné hodnoty jiných výrobců, asi proběhnout nějaké nezávislé testy (dTest apod.), nebo recenze. Ale ty už jsou samo napůl reklamou.
Jinak co tak koukám, tak 220cm je taková konečná délka. Nikdo nenabízí větší z běžných stanů. Snad jen... No ale víš jak... http://www.hilleb...tlas-basic
Upravil TomVS dne 16.07.2013 23:07
Jak to má víc jak dvě tyčky tak bych to nechtěl ani za nic, sice nemám předsínku ale mám to postavený jedna dvě.Mám prima dome alu- takovéto nejjednodušší skoro áčko,s hliníkovejma tyčkama a max. spokojenost. http://www.zbozi....alu-modra/Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
TomVS napsal:
Jinak co tak koukám, tak 220cm je taková konečná délka. Nikdo nenabízí větší z běžných stanů. Snad jen... No ale víš jak... http://www.hilleb...tlas-basic
TOLI napsal:
Jak to má víc jak dvě tyčky tak bych to nechtěl ani za nic, sice nemám předsínku ale mám to postavený jedna dvě.Mám prima dome alu- takovéto nejjednodušší skoro áčko,s hliníkovejma tyčkama a max. spokojenost. http://www.zbozi....alu-modra/
TOLI napsal:
Jak to má víc jak dvě tyčky tak bych to nechtěl ani za nic, sice nemám předsínku ale mám to postavený jedna dvě.Mám prima dome alu- takovéto nejjednodušší skoro áčko,s hliníkovejma tyčkama a max. spokojenost.j http://www.zbozi....alu-modra/
Kluci měly (edit: no fuj! jasně že kluci měli!) něco podobného. Stavěli to ve dvou, já Felena sám. Měl jsem to postavený i sbalený vždy dřív. Dvě tyče jdou tunýlkama, dvě jsou na háčky, vše z venku. Kdo nevyzkoušel, neuvěří
Ta konstrukce je fakt super. Měl jsem dřív klasický dvouprutový s tunelovou předsíňkou, ale jednoduchostí stavby se to nedá vůbec srovnat.
Fakt nejserm vlastnik firmy Husky, ale pokaždé, když ten stan použiju, tak jsem nadšený.
Luky: nad 220 cm délky jsem v běžných stanech nic nenašel (jsou to asi 3 roky zpět, co jsem vybíral). Místní člen Vláďa (taky je ho kus chlapa) vozí takový ten velký Coleman, kde se postavíš, ale obvykle jezdí se ženou každý na své motorce, takže není takový problém to na motorku zabalit (stan má asi 10 kg)
Upravil buboGS dne 17.07.2013 21:16
BMW GS = stroj na radost
to Luky
...tak u stanu,co jsem psal, jsou 4tyčky, postavím to sám, tunýlky z venku, žádný problém, je to vymakaný, zároveň pak 2 háčky na každé straně tyče a stan je postaven. Je potřeba ukotvit předsíňky a je to vpoho
taky je dobrý, že má venitř zavěšenou ložnici (to má dnes už možná asi každý v podobné kategorii), kterou balíš dovnitř stanu, tzn.vytáhnu kolíky, tyčky, zabalím a jedu
jinak, pokud budeš kupovat jednoduchou plachu, tak dej pozor na velikost ;o))
taky jsem si všim, že už jsi dospěl s výběrem do pořádného obchodu, pokud Ti ve Sp. řekli, že nepostavěj, tak jsou paka a nic podobýho bych tam nekoupil, tedy vlastně možná bych tam koupil tak sportovní boty do tělocvičny/na kurt, ale už ne do hor a věci typu stan/spacák/lyže,...prostě neeee
Nicméně, jak to psal TomVS, takto přesně jsem postupoval před x lety a dodnes jsem, se stanem velmi spokojen a nechal jsem si poradit ve spešl obchodě, kde to Ti kluci/holky maj vyzkoušený
www.jantruhlar.cz