Když chodíme na vycházky a to je každý den, tak velkým psům dávám VŽDY košíky. primárně né proto aby něco nesežrali, ale proto aby nikdo nemohl říct, že mám psy na volno. I když jsou hodní a nekonfliktní. A sekundárně nic nesežerou. PS. i když myškujou tak tu myš mě donesou a stejně ji nesežerou. Asi sou to fajnofky
xHackerM napsal:
Jarda 900 napsal:
Jo 3. Cane Corso, Dobrmana a pouliční směsku.
xHackerM napsal:
Jarda 900 napsal:
Ty jeden kynologu. Co je horší. Když pes dorazí kunu otrávenou fridexem a nebo rozkousne potkana otraveného jedem, který zabraňuje srážení krve. A de fakto potkan vykrvácí dovnitř. Povím Ti to v prvním případě naprosto a nic a v druhém je teměř na 100% po pesanovi. protože ten jed má opožděný účinek.
Máš psa?
Taky máme 3 (2x Hovawart, 1x směska).
Pak tedy nechápu jak můžeš být v klidu z toho, že někde tvůj pes sežere padlinu, ze které se při nejmenším poblije.
Prostě mi to přijde jako strašně sobecký a bezohledný jednání. Otrávit kunu nebo jiné zvíře s tím, že hurááá, já jsem se toho zbavil a zbytek světa pos*r se.
Jasný, že otrávený padliny najde pes řekněme z 10%, ale to riziko tady je. A pokud se o svoji smečku chováš tak, jak se sluší a patří, pak víš moc dobře, jak drahá veterinární léčba je. A to se bavíme jen o penězích. Kde je čas, ale hlavně nervy.
Jarda 900 napsal:
Jo 3. Cane Corso, Dobrmana a pouliční směsku.
xHackerM napsal:
Jarda 900 napsal:
Ty jeden kynologu. Co je horší. Když pes dorazí kunu otrávenou fridexem a nebo rozkousne potkana otraveného jedem, který zabraňuje srážení krve. A de fakto potkan vykrvácí dovnitř. Povím Ti to v prvním případě naprosto a nic a v druhém je teměř na 100% po pesanovi. protože ten jed má opožděný účinek.
Máš psa?
My na procházky chodíme bez košíků, okolí našeho bydliště to umožňuje. Myší sežerou dost, jen jeden pes jí na povel vyplyvne, zbytek to rychle sežere, abychom jim to nevzali. Vlastnost psa, která se těžko odnaučuje, budiž. Jsou to malý polní myšky. Našel jsem na zahradě i krysu, zakouslou a jinak nedotčenou.
Já se v našem okolí s potkanama moc nesetkám, jsme na venkově, na okraji obce, ale spíš pro lidi z předměstí dobré si uvědomit, že otrávením čehokoliv můžete třeba sousedovi zabít psa a prostě otázka je na místě - je to nutné, stojí to za to?
Hele, je mi 25 let, takže nikdo si moje řeči nevezme k srdci. Navíc jsem ze skupiny myslivců, takže většina mi automaticky navlíkne dres vraha. Asi zbytečný cokoliv tady dál rozebírat. Kdo chtěl si nejen z mých řádek něco vzal, kdo ne s tím stejně nikdo nehne.
xHackerM napsal:
Krysa se chová jinak, tu jen tak nepotkáš. Ve městech se dá říct skoro nemožné zahlédnout. Potkani jsou agresivní a vytlačují je z jejich přirozeného prostředí.
P.S. Spolužáka na základní škole napadl potkan cestou ze školy, kousl ho do nohy. Krysa se lidí straní.
Kryse stačí pole, louka, les, sklad obilí. Potkani jdou do popelnic, odpadních stok, lidských obydlí.
No s tím že by se krysy nenatáhli do baráku bych rozhodně nesouhlasil. Poslední 2 roky vždycky když se sklidí pole kolem domu tak se ty mrchy natáhnou k baráku a poslední rok i do něj (ty mrchy dělaj dost velkej bordel) jinak na všechnu tuhle havěť mám odzekoušeno tohle: http://www.zbrane...lassic-55/
Sice to je nehumální, ale je to jistota
A bydlíš na venkově nebo na předměstí? Na venkově vedle pole ty krysy mohou být, to jo.
Jinak tvoje řešení je mnohem humánnější, než trávení. Samozřejmě v případě, že krysu netrefíš naměkko a nepojde na otravu olovem, pokud používáš starší munici.
xHackerM napsal:
Krysa se chová jinak, tu jen tak nepotkáš. Ve městech se dá říct skoro nemožné zahlédnout. Potkani jsou agresivní a vytlačují je z jejich přirozeného prostředí.
P.S. Spolužáka na základní škole napadl potkan cestou ze školy, kousl ho do nohy. Krysa se lidí straní.
Kryse stačí pole, louka, les, sklad obilí. Potkani jdou do popelnic, odpadních stok, lidských obydlí.
No s tím že by se krysy nenatáhli do baráku bych rozhodně nesouhlasil. Poslední 2 roky vždycky když se sklidí pole kolem domu tak se ty mrchy natáhnou k baráku a poslední rok i do něj (ty mrchy dělaj dost velkej bordel) jinak na všechnu tuhle havěť mám odzekoušeno tohle: http://www.zbrane...lassic-55/
Sice to je nehumální, ale je to jistota
A bydlíš na venkově nebo na předměstí? Na venkově vedle pole ty krysy mohou být, to jo.
Jinak tvoje řešení je mnohem humánnější, než trávení. Samozřejmě v případě, že krysu netrefíš naměkko a nepojde na otravu olovem, pokud používáš starší munici.
Bydlím na vesnici (sousedi minimálně 100m daleko a 2km za barákem nic). Na střelivu nesmíš šetřit (hodně to ovlivňuje přesnost) ale dá se s tím na 17m trefit paintballová kulička (má přůměr .68" takže není problem sříle primo na hlavu.
Pamatuju si,před pár lety,máti venku docela ječela,vykouknu z okna a tam se nahříval asi potkan. Trefil jsem ho airsoftovým kvérem,co jsem v té době měl,tou ranou jsem ho omráčil a máma ho pak dorazila jedním mohutným seknutím rýčem
Měl jsem MP5tku taky s optikou
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
xHackerM napsal:
To musím fakt zmiňovat, že v této věci je rozdíl mezi kunou a potkanem?
Máš pravdu. Potkan je chytřejší
Trávení poblíž města už nikomu uškodit nemůže. Kam se hnu, tam jsou jedovaté nástrahy na hlodavce. V každý fabrice, krámu, paneláku, činžáku...... Měli jsme na baráku potkany hned, jak jsme pořídili prasata. Po prasatech to trvalo 2 roky, než byly zmizeni. Velkou měrou za pomoci vzduchovky, pravda i malorážky a jednoho jsem vzal devítkou Zrovna jsem jí měl v ruce a potvora lezla pod kolnou. Už jsem ho neuklízel. Co jsem přestavěl barák, tak jsou kuny ale i kočky mimo obytné části. Fakt to chce nenechat "díru" a to platí i pro spodek, protože myš dokáže nemožné.
Poněkud technologicky náročnější je elektropast, ale prý to je 100% účinné, pokud se použije "lepší" napětí. Zatím jsem se setkal jenom s neúmyslnými, ale fungují. Kolikrát, když otevřu rozvaděč někde na venkově, tak je mezi šínama sušenka tu lasičky, tu potkana........i kočky 400V někdy neustojí.
Lidi, při vyklízení a rekonstrukci půdy jsem z mezistropního prostoru vyndal úplnej hřbitov zvířátek. Myši, potkany, kočky, kuny, tchoře a ptactva a vajec nepočítaně. Nánosy tak za jedno století
Jinak nejúčinější dosud otestovaná zbraň na hlodavce (palná) se jevila stará jednoranná malorážka, kde se stříleno nábojkama upravenejma na broky. Prostě vyndáš kulku, ucpeš, nasypeš drobné broky a zakápneš voskem. Do5 - 10m ideální. Ale nesmíš řešit hlaveň
Upravil Medik dne 02.01.2013 14:56
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
fajne tema.. , ja myslim, ze kdyz budou zpusobovat kuny velkou skodu typu znicena izolace, nasrano, bordel v podkrovi, prochcane stropy az na sadros tak nejakou humalnost zabiti budes mit v konecniku...
ja nastesti ten problem nemam a doufam nebudu mit, protoze kuna je opravdu hezke zviratko.., ale
k cemu ale mam odpor tak to je kocka jednim slovem kocur
stabilne mi obchcavaji kompletne dookola barak, takze nedelam nic jineho nez umyvam to jeho rozstrikane sperma - jak znackuje, z ktereho je mi opravdu na bliti jak to smrdi asi nekteri vite..
kdyz jsem delal fasadu a mel leseni az ke krovum, tak ten zjeb vyvrazdil vsechny hnizdici rehky, jen tak pro legraci a od te doby maji u me definitivne kocuri utrum.
nejdriv jsem mel slavii, ale to bylo malo s varmintem a to je jina
mnozi se to silene rychle a toulaji se vsude, zadna skoda a v neposledni rade kocur je skodna
to vi kazdy myslivec. tak jsem zvedav na reakce..
jofree napsal:
vsak jasan: CZ 455 Varmint + Delta optical titanium 4-16 x 42 mildot
Na tenhle problém kdys stačil náš obyčejnej vesnickej vořech. Naše kočky si oblízal a cizí trhal. I když, popravdě je ta malorážka levnější varianta
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
jofree napsal:
fajne tema.. , ja myslim, ze kdyz budou zpusobovat kuny velkou skodu typu a od
nejdriv jsem mel slavii, ale to bylo malo s varmintem a to je jina
mnozi se to silene rychle a toulaji se vsude, zadna skoda a v neposledni rade kocur je skodna
to vi kazdy myslivec. tak jsem zvedav na reakce..
cest
no co.. jses venkovskej primitiv a chodici dukaz, ze cast ceskeho venkova se od toho ukrajinskeho nebo rumunskeho nelisi.
misto tohohle machrovani staci nechat dukladne vsechny kocky vykastrovat... jsou na to i ruzne programy a nakonec by to mohla na zacatku zaplatit i obec.
tak to resi civilizovani lide... nejsem si ale jisty, jestli jste do tehle faze tak nejak kulturne dospeli.
Upravil hicks dne 03.01.2013 08:57
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jofree napsal: nechat dukladne vsechny kocky vykastrovat . to muze napsat jen najivka nebo naprosty pi*tomec.....
hele nesnaz se vymyslet znovu kolo a nenalhavej sobe i ostatnim.
ja utulkarim uz nejakych 12-13 let takze vim moc dobre, ze kastrace fungujou a DOST PRESNE plati pravidlo, ze cim civilizovanejsi zem, tim VICE upousti od tupych reseni jak to delas ty a misto toho kastruje.
Slovaci kastruji mene nez cesi a ukrajiny skoro vubec.
Jinak kdybys byl takovy king, tak ztriskas SOUSEDY nebo TY, KTERI SI KOCKY CO TI NICEJ BARAK, NEVYKASTROVALI a nechali je NEKONTROLOVANE MNOZIT.
Ne, ty jses srab a jdes po tech, co se nemuzou branit. Hnus bledemodrej.
Hele.. zahod Ceskej pas.. na to nemas.. a jdi si pozadat o Ukrajinskej. Mezi nima ti bude dobre .. a TAM patris.
Upravil hicks dne 03.01.2013 10:05
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Kolega řešil kuny v sádroši nedávno. Zkoušel plašičky, sklopky, psa na půdě, tygří lejno.... nakonec se osvědčilo vejce napíchnutý injekcí s Fridexem.
Není to úplně košér, ale když ti zkurví tohle zviřátko izolace a strop za 100litrů s tím, že tě nenechá pár dní vyspat, tak bych do něj se svou povahou střílel i v obejváku Mosinem.
Jinak tygří lejno kolem baráku mělo jedinej efekt: pes se bál ven a vysral se mu na chodbě.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hicksi,Ty máš názory a smýšlení,že nevím,jestli se Ti mám smát,nebo nad Tebou kroutit nad hlavou...
edit : písmenko
Upravil Kubrt dne 03.01.2013 12:18
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
no nic , myslel jsem, ze presto, ze jses vtrepal i do teto diskuze, tak bude bez osobnich invektiv, ale zacal sis a kdyz to jinak neumis a chrlis jednu hovadinu za druhou, tak zcela narovinu, prave mi bylo sdeleno, ze jsem narazil na nejvetsiho pitomce tohoto fora. bud tak laskav zarid se podle teto reputace... predevsim v budoucnu.
k nesmyslnym vyplodum tve fantazie typu - ztriskat sousedy okolo, nebo se dat na utopisticky nikdy nekonci odchyt, to predpokladam, ze ti vysvetli zde nekdo jiny
Hrabe_X napsal:
Kolega řešil kuny v sádroši nedávno. Zkoušel plašičky, sklopky, psa na půdě, tygří lejno.... nakonec se osvědčilo vejce napíchnutý injekcí s Fridexem.
Není to úplně košér, ale když ti zkurví tohle zviřátko izolace a strop za 100litrů s tím, že tě nenechá pár dní vyspat, tak bych do něj se svou povahou střílel i v obejváku Mosinem.
Jinak tygří lejno kolem baráku mělo jedinej efekt: pes se bál ven a vysral se mu na chodbě.
Vajíčko funguje ale místo fridexu mám něco humálnějšího bez barvy a zápachu. Následuje okamžitá bezbolestná smrt. Kuna neudělá ani krok a zustane přímo u vajíčka.