ruku na srdce jen kdyby se vas amnestie tykala tak ste radi a vychalujete to jako dobrou vec ja sam sem v roce 98 diky amnestii nebyl odsouzen za takovou p.icovinu co mi prislo po navratu z vojny pravda bylo to jen na podminku ale amnestie to smazla abylo po vsem pravda je ta ze amnestie by mela bejt k.urevsky orezana a promyslena http://www.rozhla...i--1156195 Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Predevsim se tato amnestie nevztahuje na nasilne trestne ciny,takze o nejakem propousteni vrahu a nasilniku nemuze byt ani reci,jak tu nekde zaznelo...
Nestudoval jsem jeji presne zneni a nejsem pravnik,abych mohl posoudit jeji skutecny rozsah...presto tomu kroku moc nerozumim...ale na druhou stranu,zapojit se do stada zurive hykajiciho podle povelu nasich "nezavislych medii" se mi opravdu nechce,radeji s nazorem vyckam,az uvidim,kdo bude opravdu propusten a pochopitelne tim nemyslim Fera a Deza...toz tak
Upravil Petr 11 dne 03.01.2013 10:27
...ale jo, me by velmi omezena amnestie apriori nevadila - pokud by se tykala pripadu jako treba - jedes autem a v noci trefis ghost ridera na neosvetlenym kole, nebo ozraleho pitomce v cernych hadrech, co se mota na silnici.... proste, kdy neumyslne spadnes do pruseru, kteremu neslo stihnot zabranit.... nejak v podobnem smyslu.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
...ale jo, me by velmi omezena amnestie apriori nevadila - pokud by se tykala pripadu jako treba - jedes autem a v noci trefis ghost ridera na neosvetlenym kole, nebo ozraleho pitomce v cernych hadrech, co se mota na silnici.... proste, kdy neumyslne spadnes do pruseru, kteremu neslo stihnot zabranit.... nejak v podobnem smyslu.
Myslis nedbalostni trestne ciny? Takze kdyby byl amnestovan treba lekar,ktery by z nedbalosti zapriciniil kuprikladu smrt Tveho ditete na sale pri jinak beznem zakroku,tak bys souhlasil?
Ja si myslim,ze amnestie je pokriveni prava a relikt stredoveku...
A neplest si prosim Amnestii presidenta s prezidentskou milosti...
- amnestie se NEMELA v ZADNEM pripade vztahovat na vezne, kteri byli odsouzeni za korupci a vrazdu.
- je to vysmech lidem, kteri napr. vysetrovali korupci. To byva casto mravenci a dlouha prace velkeho mnozstvi lidi a amnestii jim V.K. v podstate spinavou hadrou na podlahu placnul pres k.sicht
Myslim, ze potreboval propustit ty, kteri maji prsty v korupci, aby si u nich "splhnul" a mel tim dobry zaklad pro svoji dalsi politickou karieru - a mel tim zajisteny vliv do deni v politice. Politika je velky bordel a byznys a z toho jen tak nechce odejit...
... hm.. asi jsem spatne napsal, co jsem myslel a Tvuj priklad taky kulha - u doktora by to bylo tezke posuzovat - klicova otazka jestli neco umyslne "ojebal" nebo zanedbal aby si to usnadnil... nebo opravdu delal, co mohl/umel, ale nestacilo to.....
...souhlasim s tim, ze amnestie jsou anachronismus.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Bubak napsal:
... hm.. asi jsem spatne napsal, co jsem myslel a Tvuj priklad taky kulha - u doktora by to bylo tezke posuzovat - klicova otazka jestli neco umyslne "ojebal" nebo zanedbal aby si to usnadnil... nebo opravdu delal, co mohl/umel, ale nestacilo to.....
...souhlasim s tim, ze amnestie jsou anachronismus.
Jenze to je prave problem amnestie,coz je plosna zalezitost,se kterou se svezou i ti,kteri by z moralniho hlediska byt odsouzeni meli a museji byt...na rozdil od jednotlive milosti,se kterou jde konkretni osoba omilostnujici s omilostnenou s kuzi na trh...
vlastimil napsal:
V prvním funkčním období, jež trvalo půl roku, tedy do prvních svobodných voleb, byl Václav Havel na vrcholu své moci; Komunistická strana byla v hluboké defenzivě a nová demokratická politická scéna se ještě neustálila. Některá Havlova rozhodnutí z tohoto období jsou dodnes kontroverzní, například mimořádně rozsáhlá amnestie. Z vězení byla počátkem roku 1990 propuštěna řada zločinců, z nichž mnozí brzy pokračovali v páchání závažné trestné činnosti.
Bez ohledu na tema bych chtel rici,ze kdyz nekde neco obslehnes,mel bys uvest zdroj...
Bez ohledu na to kde jsem to obšlehl je jisté že Havel tuto amnestii v roce 1990 udělil
vlastimil napsal:
V prvním funkčním období, jež trvalo půl roku, tedy do prvních svobodných voleb, byl Václav Havel na vrcholu své moci; Komunistická strana byla v hluboké defenzivě a nová demokratická politická scéna se ještě neustálila. Některá Havlova rozhodnutí z tohoto období jsou dodnes kontroverzní, například mimořádně rozsáhlá amnestie. Z vězení byla počátkem roku 1990 propuštěna řada zločinců, z nichž mnozí brzy pokračovali v páchání závažné trestné činnosti.
Bez ohledu na tema bych chtel rici,ze kdyz nekde neco obslehnes,mel bys uvest zdroj...
Bez ohledu na to kde jsem to obšlehl je jisté že Havel tuto amnestii v roce 1990 udělil
To bys měl taky dodat,že když to udělal Havel,tak sedělo v chládku tisíce politickejch vězňů(tím pádem nevinných lidí) a řešit to jinak,než amnestií,by trvalo roky a ti by tam dál seděli nevinně.Nemluvím o tom,že tenkrát u nás celkově byla tak desetina kikánů v porovnání s tím,co je teď jenom ve vězení,takže tady motáš neporovnatelný dohromady
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
z některých odpovědí je vidět, že někteří se vyjadřují k amnestii a pořádně si ji ani nepřečetly, pak v hodně článcích na netu jsou taky informace zavádějící a záměrně neúplné a taky naivita některých komentářů, že se některé hodně staré kauzy mohly dořešit ... to přece nemyslíte ani vážně
... a pro některé měl Klaus ty lidi asi vypsat jmenovitě
Amnestie je v našem právním systému taková malá povinnost, jak napsal Hicks, věznice jsou přeplněný a nikdo neví co s tím, bohužel náš pan prezident si ji udělal po svém a dopadlo to jako dopadlo. Vrahové a násilníci se sice ven nedostanou, ale bohužel se jaksi pozapomnělo na dodatek o korupci a ekonomických zločinech.
V.K. a privatizace
V.K. a jeho postoj k nesmyslným nařízením EU
V.K. a amnestie
Zloděj kreje zloděje pro provedení zlodějiny další. Výsměch všem poctivým lidem v naší zemi.
Neseďte tedy u počítadla a nemarněte čas bezpředmětnýma diskusema co kdo udělal špatně a koukejte makat a tvořit hodnoty ať mají cikáni,tuneláři a vláda co rozkrádat
Jedu? Tedy žiju!
misak napsal:
V.K. a privatizace
V.K. a jeho postoj k nesmyslným nařízením EU
V.K. a amnestie
Zloděj kreje zloděje pro provedení zlodějiny další. Výsměch všem poctivým lidem v naší zemi.
Neseďte tedy u počítadla a nemarněte čas bezpředmětnýma diskusema co kdo udělal špatně a koukejte makat a tvořit hodnoty ať mají cikáni,tuneláři a vláda co rozkrádat
Doplnil bych ještě o další mínus:
V roce 1993 prosadil (VK) ve vládě převod přibližně 330miliard tehdejších korun z důchodového účtu do státního rozpočtu. Důchodový účet byl prostě zrušen. A dneska ti budou všichni vykládat - spořte si na důchod, aby další tuneláři měli co krást.
Abych na VK jenom neházel špínu, tak za mě má plus v rozdělení státu. Kdyby tam byl zůstal Pithart, tak dodnes máme nějakou nefunkční federaci a pochybné dvojdomky.
Nicméně si myslím, že ta amnestie byla uplacená ze strany tunelářů a podobné havěti.
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Myslím, že pan dementní Václav Klaus si tím zajistil k penzi pěknou rentičku ze strany některých amnestovaných...
Ale jinak musím uznat, že je to dobrá práce, která nese své ovoce.. http://www.novink...krast.htmlNikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..