mě to zas tak na hlavu nepřijde, všechno něco stojí a někdo to zaplatit musi, takže bud na to budou koukat "lidi" a pak VIP zpravy a Krimi zpravy a VIP prostreno a ja nevím jake jine s.r.a.č.k.y. a bude to zajímavý pro inzerenty a ty tam budou chtit dat reklamu, a nebo tam bude Sadílkův VOMÁN a protože se na to budeme dívat jen nas 2000 tady, tak si to bude muset Sadoch zaplatit sam....
Zaplatpanbůch že si ty naše/vaše filmy uz dneska mužeme alespon sdilet pres internet a nebo nekde v hospode na setkaní.
Jsme mala nezajímavá skupina pro komerční televize.
Kdyz zrovna zapnu televizi a bude tam neco s Liskou na motorce asi se na to kouknu, když bude jinde neco zajímavějšího přepnuto, to prece muže i vy. Do zakulisí kdo co komu platí nevidím, je mi to jedno, kdyby me nekdo zaplatil cestu treba do Vladivostoku s tím ze bude točit jak se z toho p.o.s.e.r.u. tak rad pojedu, ale nemame na ty ty k.s.i.ch.t.y aby to nekoho zajímalo...
Tak to proste je. Chceme neco videt musime si tam zajet, a to je myslim na tom to nejlepsi
Upravil Pardal dne 11.01.2013 14:39
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
TomasTT napsal:
Princip je strašně jednoduchý - máte super pořad? Třeba dokumenty o kterých píše Sadílek?
Super.
Chcete aby to viděli lidi v nějaké komerční televizi?
Tak potřebujete pár sponzorů, kteří si koupí reklamy před a po vysílání (cca 1.5M Kč) a nějakou hvězdu, kterou do toho pořadu nějak zařadíte. Ten člověk nesmí být tváří konkurenční televize. Třeba v ČT neuspějete jánevím s Pohlreichem. Ale na Prima to není problém. Tak se s ním domluvíte (= zaplatíte jemu a jeho produkci) že v tom vašem pořadu bude na té cestě vařit. To znamená že ho tam musíte zamontovat.
Sice se změní celý pořad kvůli tomu a nebude to tak stejný cestopis ale když to neuděláte, nebude se vysílat.
No a pak se na to v té televizi podívají, řeknou vám že to máte jednou nebo dvakrát celé předělat protože se jim to nelíbí a když je z toho totálně něco jiného než bylo původně a nemůžete se na to ani podívat, protože to vůbec nemá hlavu a patu, jak se to pořád předělávalo, tak to zkrátí o 25% ve stopáži a ze 6 dílů se musí udělat jen 4.
No a takhle se to odvysílá.
Všichni vás pomluví ale máte to a máte šanci příště s takovým projektem uspět a prosadit si třeba o dva díly víc.
Je to jasný?
Tady prostě nejde o to, že jsou nějací skvělí cestovatelé, že strávili celý život na cestách, mají super vyprávění nebo fotky nebo i nějaká videa. Dostat to do komerční televize není šance.
Tomáši, právgě proto mě není jasný, proč se tedy někteří lidé do TV tlačí? Vždyť je to na hlavu, nakonec je člověk otrávenej a má z toho prd. Není lepší vyrazit s partou a nebo klidně jenom s jedním kamarádem a pořádně si to užít? Stejně po nás zbyde akorát houno a naše vnoučata i fotky vyhodí.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Nenapadlo tě popřemýšlet, proč třeba nějaký dokument z cest Igora Brezovara na ČT2 nešel?
a) v tom dokumentu se téměř nesmí objevit reklama. Vůbec na nic, žádný loga, žádná propagace značky apod
mělo by to mít umělecký charakter a nejlépe v kombinaci třeba s životním prostředím nebo situací lidí v dané zemi apod. Třeba cesta mapující život slonice, která se vrátila do rezervace ze ZOO apod.
c) potřebujete hafo známých, kteří to tam protlačí, dramaturgy, různé produkční apod.
Myslím že to je dost složitý proces, snad ještě složitější než sehnat sponzora co koupí reklamu v komerční televizi
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Medik: pokud se někdo živí tím, že je producent, tak dělá tyhle věci proto, aby na tom vydělal. To je přece normální. Producenti nedělají ty věci "pro umění" ale pro prachy. Egon Kulhánek je producent, má produkční firmu, která to produkovala a tím pádem do toho nalil svoje peníze a chtěl je zpátky + nějaký zisk. Na tom prvním prodělal nebo byl maximálně na nule ale na tom druhém už podle mě něco vydělá. Snížil náklady, poučil se z toho že se to minule muselo 4x celé přestříhat (to taky není zadarmo), bylo tam zbytečně moc techniky (aut i filmařů) atd.
Takže odpověď na tvojí otázku zní: dělá se to proto, že to někoho baví, částečně se tím i živí (někteří se ničím jiným neživí - viz třeba produkce která dělá projekty s CH. Boormanem nebo cojávím produkce co dělá pořady J. Olivera) apod.
Pochopitelně že je lepší jet jen tak. Já osobně nesnáším na cestách ani natáčení, protože to je vždycky zdržování a vopruz (zejména pro toho, kdo natáčí, protože musí jezdit napřed nebo ostatní dohánět, natáčet když ostatní už jí apod). Ale když prodáváš fotky, tak holt musíš fotit a nějaký čas tomu nechat a obvykle čím kvalitnější, tím víc přípravy a času tomu musíš obětovat. Chceš záběry jako dělá M. Martin? Tak třeba nafotíš jeden záběr za den. Natáčení videa je to samé ale v případě, že to děláš jako televizní produkci, je to peklo a vopruz - všechno trvá, pořád se čeká, nic se jim nelíbí a všechno se přetáčí 3x atd...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
papanek: na krátké odpovědi je tu milda, ten napíše tři slova a je to
Upravil TomasTT dne 11.01.2013 15:39
Já fakt akorát nevím, proč to lidem tak vadí a napadá mě jediná věc a to je závist.
Přece každý ale fakt každý z nás má tu možnost něco udělat taky. Ono to není tak, že za váma někdo přijde a řekne "hele ty jseš ten motorkář, rád cestuješ, nejel bys do Magadanu a my tě budeme natáčet spolu s dalšími herci".
Když budete takhle čekat, tak se asi načekáte až do konce života.
Egon to zkoušel nekolikrát, dělal různé pilotní projekty z různých žánrů a nic...
Ale ruku na srdce - vzali byste si půjčku třeba milion korun zastavenou vaším barákem a majetkem s tím, že zaplatíte výrobu nějakého pořadu v TV kvalitě (to znamená včetně zvuku, střihu, herců...) a zkusíte to do vysílání protlačit s tím, že na tom třeba 200 tisíc vyděláte? Přemýšlejte o tom takhle. Tady se nehraje s cizíma penězma. Lidi jenom vidí, že "Noid nejel na svojí motorce a všechno dostal zadarmo". Nedostal. Dostal kapesný na každý den akce asi 300Kč (jako my všichni), jídlo, ubytování a benzín platila produkce. Ale třeba ty hadry co měl na sobě si kupoval ze svého, byť jsme dostali reklamní cenu se slevou skoro 50% přímo od Rukky. Ale zadarmo to nebylo. Motorka patřila producentovi, který tenkrát jel v autě. Vy jako producenti, půjčíte svojí motorku nějaké celebritě když víte, že vám pomůže ten pořad dostat do vysílání? Uděláte to? On to udělal a Noid mu spálil spojku a Egon musel kvůli tomu zaplatit odtahovku na 800km v Maroku a další náklady.
Ono se to snadno od počítače kritizuje ale prostě tyhle pořady nejsou určené pro motorkáře - cestovatele a neměli byste se na ně radši vůbec dívat
Zajímavý ale je, že když dělal Fanánek povídání o té akci, tak ho poslouchalo vždycky mraky lidí a smáli se a líbilo se jim to, i když to byli motorkáři. Asi ne cestovatelé a dost možná ani netušili, jak se na motorkách takhle někam cestuje, protože je třeba baví okruhy nebo něco jinýho.
Tome, všechno co píšeš tak je asi pravda a asi nikdo z nás by do investování s nejasným ziskem či spíš i reálným prodělkem nešel. Ale, na druhou stranu, kdo z nás by na takovej vejlet nejel když by měl benzín a ubytko zadarmo...to že si koupil někdo oblečení, fajn za 50% ceny si jej koupím taky a pojedu bez kapesného jen za ty náklady na ubytko a benzín. Pro mě by to byla fajn luxus dovča
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
LukyGs napsal:
...to že si koupil někdo oblečení, fajn za 50% ceny si jej koupím taky a pojedu bez kapesného jen za ty náklady na ubytko a benzín. Pro mě by to byla fajn luxus dovča
No nevím, podle toho, jak Tomáš vyprávěl o natáčení, tak bych to já osobně jako fajn dovču asi moc neviděl.
LukyGS: hele já jsem taky řekl jasně, jedu. Ale netušil jsem, jak velkej vopruz takový natáčení je, jak pomalu se budeme přesouvat a jaký blbosti se musí řešit, když tam kolidují názory produkce, filmařů a jezdců...
Nicméně to byla sranda na kterou rád vzpomínám. Ale beru to jako práci a ne jako zábavu, byl jsem najmutý na smlouvu a dostal jsem denní kapesné, takže to byla práce. Ale tím víc je vidět rozdíl když člověk jede kam chce a jak chce a nemusí se ohlížet na nějakou bandu, kteří se rozhodli natočit jak berberka vaří vodu na ohni z velbloudích hoven a natáčejí to už tři hodiny a ty musíš čekat a čekat....
Nenapadlo tě popřemýšlet, proč třeba nějaký dokument z cest Igora Brezovara na ČT2 nešel?
a) v tom dokumentu se téměř nesmí objevit reklama. Vůbec na nic, žádný loga, žádná propagace značky apod
mělo by to mít umělecký charakter a nejlépe v kombinaci třeba s životním prostředím nebo situací lidí v dané zemi apod. Třeba cesta mapující život slonice, která se vrátila do rezervace ze ZOO apod.
c) potřebujete hafo známých, kteří to tam protlačí, dramaturgy, různé produkční apod.
Brezovar je jezdící vajíčko... Ale asi spíš C bude správně...
Myslím že to je dost složitý proces, snad ještě složitější než sehnat sponzora co koupí reklamu v komerční televizi
Pekne se to rozjelo!!! Aby bylo jasny, me je u prdele, kdo na cem jede a kolik ho to stalo. S Lisakem jsem se potkal na nataceni Mildovy Enduroskoly a je to vazne skromnej a zabavnej chlapik. Kdyby mu dal nekdo masinu zadara, preju mu to! Vadi mi ale producenti, co delaj z hovna bic a z par dnu v Turecku udelaj motorkarskou telenovelu o sesti dilech. To bude o hovnu (pro nas motorkare, a tohle je myslim motorkarskej we, i kdyby se Lisak pretrhl. Kdyz uz jsi zminil Charlieho Boormana, tak ty v sesti dilech dojeli myslim do Mongolska, ne? Ale mozna se pletu a chlapi spachaj paradni vec. A ja se pak omluvim.
frantisek napsal:
Pekne se to rozjelo!!! Aby bylo jasny, me je u prdele, kdo na cem jede a kolik ho to stalo. S Lisakem jsem se potkal na nataceni Mildovy Enduroskoly a je to vazne skromnej a zabavnej chlapik. Kdyby mu dal nekdo masinu zadara, preju mu to! Vadi mi ale producenti, co delaj z hovna bic a z par dnu v Turecku udelaj motorkarskou telenovelu o sesti dilech. To bude o hovnu (pro nas motorkare, a tohle je myslim motorkarskej we, i kdyby se Lisak pretrhl. Kdyz uz jsi zminil Charlieho Boormana, tak ty v sesti dilech dojeli myslim do Mongolska, ne? Ale mozna se pletu a chlapi spachaj paradni vec. A ja se pak omluvim.
sadilek napsal:
Vevis,tak to je jasný,tam jsem nehrál,tak je jasný že to je slabota.
Ale třeba Indie od Hynka mě bere moc.
Hele tady je odkaz na kamosovi fotky z cesty Irak,Iran,Gruzie,Armenie.(6tydnu,17tis.km)http://vevis.rajc...uzie_2010/
Dnes nic vyjimecneho,ale nedavno mu volali z 2B moto,jestli by ty fotky nepromitnul s nejakym komentarem.On to pochopil,ze jako nekde u piva v hospode.Kdyz mu rekli,ze je to velka firemni propagacni akce,tak rekl,ze ne.
V Machove to kdykoli promitne na srazu v hospode,ale zasadne zdarma.A nenapadlo by ho to cestovani nijak zpenezit.Pritom je to truhlar a takovouhle vypravu si muze dovolit tak jednou za 3 roky.Ale dela to za svoje a pro svuj zazitek.A kdyz si zapomene fotak,tak se pro nej vracet nebude.
Tim chci jenom rict,ze i to cestovani se da delat nekolika zpusoby.Vy treba vyrazite 2x do roka,ale shanite sponzory,natocite film a ten vas zazitek je tim trochu ochuzenej.Nekdo nejezdi tak casto,ale zase nemusi nad nicim premyslet.
Ja jsem mozna trochu extrem,ale nevozim uz ani fotak.Proste mam pocit,ze foceni(a uz vubec nataceni)znehodnocuje ten muj aktualni prozitek.
Ale to uz je asi extrem.Kazdopadne vim,ze kdyz jedu v parte spolecne s vasnivym fotografem(udelal jsem to pouze jednou),tak je zle.
Timto nechci rozpoutat diskuzi,jestli je lepsi tocit,fotit,psat nebo nikoli.Ale i v pohledu na toto se muzeme lisit a kazdemu vic vyhovuje neco jineho.
Nic ochuzený není,nikde neškemráme.To sis nás s někým spletl.
My kašpárky za prachy fakt neděláme.To se časem vymstí.
Čumim na všechno,protože je to o motorkách a seru na to jestli tam je Liška,Noid nebo Hůlka.Jsem vděčnej za každej pořad tohodle směru.Třeba jako teď když se jede Dakar,všechno nahrávám,čumim na to dvakrát na netu jsem o moc víc hodin než jindy.Prostě 14 dní který milujuA Díky za to všem který se podíleji jakoukoli informací a příspěvkem.
Typická zimní debata... o ničem.
Prostě kdo něco dělá, tak je fajn že to dělá a nebudu kritizovat nebo nedejbože posmívat se nějaké fakt hvězdě (např. Ewan) ani cestovateli, o kterém nikdy nikdo neslyšel a jezdí sám pro sebe a povídá o tom maximálně kamarádům v hospodě.
Každý si může dělat co chce a není potřeba závidět jednomu ten komfort a bezstarostnost s organizací, kterou za něj udělá produkce a tomu druhému volnost, že si může dělat co chce a jet kam chce a třeba na jak dlouho chce.
Když ale nevíte, jaké je pozadí téhle práce a výroba pořadů do televize je práce, tak to nekritizujte, protože to zase taková sranda není a lítá v tom hodně peněz a jsou tam velký rizika. Tečka.
Jen poznámka pro LUKESe: a, b i c jsou správně! Potřebuješ splnit všechny tři podmínky pro ČT2. Neprůstřelný. Děs běs.