Pardal napsal:
Nevim jestli jsem cetl pozorne, ale nevim jestli pes bude jen venku, nebo pres zimu doma?To je parametr, ktery je potreba taky zvazit, treba boxer na zimu ven nic moc. Mame v rodine uz tretiho a tak vim o nich neco malo :-) a jinak jestli ti muzu doporucit tak jedine RADARA :-)
No zrovna Radar bude vhodný typ k dětem.Vlídné a milé zacházení,pes optimista.Jaký pán,takový pes.A zima venku je pro nej radost.Naše čuby se chodily koupat,když my bruslili.Cestou domu se z nich hulilo,jak z lokomotivy.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Retriver,jak zlatý,tak labrador.Výbornej je i boxer ač na to nevypadá,ale je hravej až do smrti.Jo a retriveři zásadně nehlídaj,mám dvě feny a jsou to psi vítací.
naprostej souhlas...
......dovolim si nesuhlasit,mam labradora a hoci je mierumilovny a hravy ku mne do dvora by ste nevošli.....a že je to ****ik prvej kategorie ani nehovorim,proste vyhcany,ale za kusok piškoty je schopny urobit aj stojku na hlave
......mam aj bernskeho salašnickeho a ten je neskutočne mierumilovny pritulny a bezkonfliktny toho by som si k detom vedel predstavit
.......kedže su to moji prvy psy a skusenosti z vycvikom nemam a na dedine byvam len treti rok tak vetšinou neduhou ktore spominal HackerM musim riešit......suhlasim že pes a dieta bez dozoru zasadne byt nesmu
typicka povaha plemene samosrejme neodpovida vzdy, ale uprimne celkem casto jo.
co znam laradory (moje oblibene plemeno) tak vetsina je dost hobitích, ale jeden je drsnejsi.
mam tu za plotem na zahrade jednu cokoladovou labradorku co je NAPROSTO BOZI. takovy ciste pozitivni bytost... STRASLIVE hodna.... vita se dokonce rano i se slepicema
......nemal som na mysli že by bol agresivny a niekoho roztrhal alebo pohryzol ,ale proste ohana okolo plotu a straži a nič jeho pozornosti neunikne.......zamozrejme susedov pozna a ma ich rad.......slepice nemam tak neviem
Problém psa k dětem jsem řešil před 20 lety. Od té doby mám Boxery 3 už jsou bohužel na zahradě pod pomníčkem. K dětem idealní pes i když je boxer velmi temperamentní ve styku z dětmi zkrotne a je jak beránek. Někomu muže vadit že někdy trochu slintá ale mě a moji rodině to nikdy nevadilo. Co jse týče pobytu venku mám zateplené boudy konstrukce dřevo,poliš, dřevo a není problém, Když už je venku opravdu kosa tak jsou doma ale to je malo kdy to musí teplota spadnou pod 15 pod nulou. Ale pozor po nějakém čase se začne pán podobat svému psovi jak povahou tak někdy i vzhledem
nevim no.. i kdyz sme rotvika hlidali tak byl flegmous.. zalezi jak byl pes vedenej vychovavanej a tak vubec.. ale to i na jezevcikovi. nevim jestli to tu bylo psany ale jezevcik je jeden z neagresivnejsich a ma jeden z nejvetsich poctu utoku na lidi my rotvika meli tak se ho zastavat budu logicky ale jak bylo psano.. svine pes muze byt jakej koliv
brrm brrrrm brrrrrrrrm
No pročetl jsem to , Usmál jsem se Hicksovi , který má 10 let bullmastifa a napíše , že bojové plemeno by nedoporučoval. Každýho věc. Napíšu svůj názor a zkušenosti.
1. nejdůležitější je určitě výchova a socializace psa, ruku na srdce pes je trochu obrazem svého pána
2. máme 15 letou Yorku a 3 letou Yorku, před 1,5 rokem přibyl synův Amstaf/ pes/.Papírovej pes se slušnou linií.
Někdy je víc nebezpečná ta smečka Yorků. Staford je cvičený, socializovaný mezi lidi i psy.Samosebou není to Punťa ,ale je to pro rodinu stejný mazel jako každý jiný psisko.Jako každého jiného psa /ani Yorka/ , bych ho nenechal bez dohledu s malým děckem co nemá rozum.
3 Pokud chceš psa ven , na zahradu , doporučuju chlupatou variantu
Druhý syn má u svého baráku Berňáka, houževnatý plemeno, chytrý, hlídací i mazlící.
Jen ten pes / samec / může být přes 50 kg.
Nenejdeš , tak jako s motorkou, jednoduchý řešení, vyber co ti nejvíc sedne, sle nenech se balamutit názorama podobnýma bulváru .
Přeju hodně radosti s novým členem rodiny
Zapoměl jsem : Beagle , typický lovecký honič, je třeba jej tak asi brát . Geneticky to musí být v něm . Chce pohyb, práci, je trochu svéhlavý . Ale to nejsou jeho negativa, takovej je to pes. Sousedi maj fenku a je v poho , kamoš měl psa a to byl lovec se vším všady Mě se moc líbí ale nevybral bych si jej domů.
tak jsem to všechno přelouskal, je tady napsáno dost podstatných věcí, ale taky pár blbostí
Ve většině souhlasím s Michalem, až na toho Desenského . Sám mám dva psy rotvajlera (psa-10let) a border kolii (fena-4roky), kynologii jsem se věnoval hodně aktivně, včetně figurování psů. Teď už na to nemám moc času a ani postavu , ale k tématu.
Není špatného psa, je jen špatný majitel - psovod. Pes se naučí to, co chcete vy a naučí se to tak, jak chce vy. Každá rasa dává nějaké předpoklady a vrozené instinkty, je na vás, jak je využijete nebo potlačíte. Velkou roli ale hraje povaha psa. To je individualita, se kterou musíte pracovat a počítat s ní. Pokud si vybere extrémně dominantního jedince, je možné z něj vycvičit perfektního psa, ale jeho povahu nezměníte. Protože je to stále zvíře, nikdy nemáte 100% jistotu toho, co se stane. Je to jako u lidí, kdy se chování mění s věkem, ale u psa máte jistotu, že vy jste jeho pán, kterého on respektuje. Směrem k ostatnímu "cizímu" okolí se toto může měnit.
Při výběru psa bych posuzoval i preferoval podmínky, které jsou pro mě důležitější - např. hlídání domu, venkovní/vnitřní pes, jeho velikost, síla, ... Boxer je třeba fajn k lidem, ale venku v boudě při -15C nepřežije, jorkšír zase udělá rámus - upozorní, že se něco děje a utře doma prach,...
Znám hodně rotvíků i retrievrů, co dělají canisterapii, ale také znám ve stejné rase jedince, které nepohladíte. Pokud vás nějaký pes kousne, chyba se stala vždy u vás, u psa ji nehledejte. Je to jen jeho reakce na vaše jednání.
Pes musí být v postavení smečky-rodiny vždy na posledním místě, pokud spí s vámi v posteli, sedí na vaší sedačce v pokoji, krmíte jej při obědě u stolu, prochází dveřmi před vámi, ... věřte, že poslední není Potom jen záleží, co máte za rasu a velikost psa
sved63 napsal:
No pročetl jsem to , Usmál jsem se Hicksovi , který má 10 let bullmastifa a napíše , že bojové plemeno by nedoporučoval. Každýho věc. Napíšu svůj názor a zkušenosti.
spletl sis plemeno.. Bullmastif NIKDY nebyl bojove plemeno... je to pomaly hlidaci plemeno.. bullmastif + anglicky velemastiff jsou nejmirnejsi molossove.. tj. je to takovy zpomaleny, gaucovy, hobití
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
bezudržbovej,nezničitelnej,malé provozní náklady,netrpí žadnými specifickými nemocemi ,chodí s náma i po horách a je chytrej a malej , jediná nevýhoda že je mu občas zima ..
To Hicks - kde vidíš že píšu že tvůj pes je bojové plemeno ? Já takhle psy nevidím.Už ta klasifikace bojové plemeno je mimo. Není to o plemenu ale o jedinci a jeho výchově. To je to s čím se neshodneme.
Sory , co jsem napsal za tím stojím.
Znal jsem Pekinéze / už je to fůra let /, či jak se ta potvora chlupatá jmenovala.Byl to nevychovanej vztekloun co pokousal i želvu. Taky na to dojel. Rafnul nějakýho dominantního člověka a bylo
Musíš brát v úvahu i to, že každý pes i od stejného plemene má jinou povahu. My máme doma fenku jezevčíka, teď je jí 8 let. Našemu klukovi jsou 3 roky a občas má snahu toho psa "vychovávat", asi jako každý špunt. Ta naše si od něj nechá líbit úplně všechno a než by po něm vyjela, tak radši uteče. Tchán má taky fenku jezevce, zná našeho kluka od mala, vidí se každý den, ale už po něm párkrát dost ostře vyjela. Má prostě úplně jinou povahu než ta naše... Pochopitelně na to má vliv i výchova psa, páč ta jejich je doma celkem dominantní. Naše je zvyklá počkat u právě otevřených dveří, než projde páníček ;-)
-----------------------------------------------------------------------------
Dříve jsem byl trochu namyšlený, ale teď už nemám chybu!
JJ, s tím se dá souhlasit. Určitě by ale při té ,,výchově´´ 3 letým děckem měl být dospělák. Nikdy by to nemělo překročit hranice únosné pro obě strany. Ti dva budou spolu dlouhý roky .....a měly by spolu vycházet .
Nepročetl jsem to celý, ale máme Labradora. Byl to náš první pes, u jeho výchovy jsme udělali určitě spoustu chyb, ale díky tomu, že jsou od bráchy věkově jenom pár měsíců, si nechá od něj udělat cokoliv. Od tahání za jazyk, šlapání po packách, tahání za ocas nebo chytání za čumák, nejhorší reakce co pes kdy udělal, byla, že se zvedl a odešel. Souhlasím, že záleží na pánovi jakýho bude mít psa, ale pokud je člověk naprostý začátečník a nechce nic riskovat, za mě můžu doporučit labradora jak do domu tak k dětem.