buboGS napsal:
LukyGS: Souhlas
Když nechci jezdit podle pravidel, tak musím nést následky.
Na jednu stranu se pohoršujeme nad korupcí, amnestií, kandidáty na prezidenta a všeobecným bordelem, na druhou stranu se chováme jak malé děti (já to nebyl, to on...) - odmítáme se chovat dle pravidel a nést zodpovědnost za své jednání. Pak se nemůžeme divit, když se prezident chová úplně stejně - chová se úplně stejně jako my.
to je nesmysl.. to je o tom, NEBYT OVCE A NENECHAT SE BUZEROVAT.
nebo si snad myslis, ze 10 USEKOVYCH radaru cestou do mji prace se sikanozne nastavenou rychlosti (50 na ctyrproudovce) neni sikana?
ne.. je to zase o bozeraci a vypalnem od AKTIVNI CASTI POPULACE.
no to bude tím že jste v praze, u nás na východu radary nepoužívají
buboGS napsal:
PS: Teď jsem byl týden na Slovensku (autem ), najel jsem cca 2500 km. Nebyl den, abych nepotkal denně na silnici 3-4 policejní hlídky v práci. Ne že bych to chtěl v Čechách, ale tady jsem potkal za celý rok tolik hlídek na silnici, jak teď na Slovensku za 3 dny. To se pak jezdí podle předpisů skoro samo...
Bubo slovensko je napul policejni štát... TY JSOU TY POSLEDNI KOHO BYCH SI BRAL ZA VZOR.
Jasně, nechci to za vzor. Ale jednoduchá věc - policajti na silnici, kteří dělají svoji práci (za kterou jsou placený) a jezdí se tam jinak - neříkám, že mě líp , ale rozdíl je patrný. Na druhou stranu jejich rychlostní cedule jsou ještě horší než v CZ, to jsem se kolikrát fakt vztekal, ale co - noha z plynu musí dolů... Nebo si připravit peněženku. Poslední dvě pokuty (asi za 10 let) jsem platil na Slovensku...
BMW GS = stroj na radost
Tím sem chtěl dát najevo že pak by byla jen otázka času než se to zvrhne úplně a začne bejt jedno co se a jak se porušuje.
A na ten okamžik se já těším. Jen se ho asi nedožiju Teprve potom by se vidělo, jestli jsou v České kotlince lidi opravdu tak b l b í a nebo si poradějí i bez úředního šimla. Stačí se podívat třeba do Indie a věřím, že větší troubové tu nejsme.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
TomElefant750 napsal:
Já osobně budu klidně pykat za něco co někoho poškodí, ohrozí nebo nějak víc omezí, ale nic jinýho nepovažuju za přestupek a budu se snažit postihu vyhnout.
Čau, Tom
No jo Tome, a o tom to je - nést odpovědnost za své činy... Když už mě načapají, že jsem jel na 50 v obci 75, tak si to odměnu zaslouží... Potencionálně jsem ohrozil ostatní. Pokud se vymluvím na osobu blízkou nebo vzdálenou, tak jsem nejen pirát, ale ještě k tomu srab...
V tom se neschodnem - pokud tím nikomu neškodím tak nevidím důvod proč bejt trestanej, navíc ještě po čtvrt roce po změření nějakým automatem. Ať píšu konkrétně - když mě změřej že jedu 70 přes den na Husovce, tak ať mě zastavěj, sklopím uši a zaplatím. Když mě změří nějakej automat třeba na tý rovině za Hokejkou (vím že tam není, ale je to typický měřící místo), tak se budu snažit vymluvit, protože tam nikoho neohrožuju.
Čau, Tom
Trochu demagogie - jsi v obci, kvůli zvýšenému pohybu chodců je omezena rychlost (vcelku rozumný argument), tak je třeba to respektovat - co když tam za hokejku chodí děti ze školky na procházku? Takže když mě tam chytnou (i stacionárem), mám smůlu...
Na druhou stranu - odpovědný orgán by měl řešit dopravní značení dle obecného prospěchu a potřeby, nikoliv podle potřeby plnit obecní kasu, takže za tou hokejkou by třeba 70 klidně být mohla. Ale zatím není...
PS: nepřál bych si, aby mě někdy změřili na cestě domů
BMW GS = stroj na radost
buboGS napsal:
PS: Teď jsem byl týden na Slovensku (autem ), najel jsem cca 2500 km. Nebyl den, abych nepotkal denně na silnici 3-4 policejní hlídky v práci. Ne že bych to chtěl v Čechách, ale tady jsem potkal za celý rok tolik hlídek na silnici, jak teď na Slovensku za 3 dny. To se pak jezdí podle předpisů skoro samo...
Bubo slovensko je napul policejni štát... TY JSOU TY POSLEDNI KOHO BYCH SI BRAL ZA VZOR.
Jasně, nechci to za vzor. Ale jednoduchá věc - policajti na silnici, kteří dělají svoji práci (za kterou jsou placený) a jezdí se tam jinak - neříkám, že mě líp , ale rozdíl je patrný. Na druhou stranu jejich rychlostní cedule jsou ještě horší než v CZ, to jsem se kolikrát fakt vztekal, ale co - noha z plynu musí dolů... Nebo si připravit peněženku. Poslední dvě pokuty (asi za 10 let) jsem platil na Slovensku...
ja taky platil na slovensku.. a to tam jezdim fakt jen obcas. V tatrach...
Chapes.. ja tu NECHCI uplnej poradek a policejni stat.. ja tu chci, aby ridici jezdili BEZPECNE, OHLEDUPLNE a PLYNULE.
totalni posedlost rychlosti s tim nema nic spolecneho.
Navic cim jdes DALE NA VYCHOD, tim je POLICAJT VETSI KING. Takze fakt slovensko ne-e. 50ky jeste kilometr za vesnici? to fakt ne.
ja chci proste severni italii
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tím sem chtěl dát najevo že pak by byla jen otázka času než se to zvrhne úplně a začne bejt jedno co se a jak se porušuje.
A na ten okamžik se já těším. Jen se ho asi nedožiju Teprve potom by se vidělo, jestli jsou v České kotlince lidi opravdu tak b l b í a nebo si poradějí i bez úředního šimla. Stačí se podívat třeba do Indie a věřím, že větší troubové tu nejsme.
Zrovna o tý Indii teď dost psali jak mají neschopné policajty díky případům častých znásilnění žen. Před nedávnem toho byly plný noviny že každej tejden tam v jednom a tom samým městě znásilněnj nějakou ženu a některý pak i umřely.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
LukyGs napsal:
Ještě bych to doplnil: Když bude někdo hřešit na osobu blízkou a bude mu to furt procházet, naučí se tak srát na to že by měl jezdit dle předpisů a začne jezdit jak ****. Jednoho dne ti pak to **** který nebýt brličky osoby blízké už na silnici být nemuselo tak ti přejede třeba dítě. Pak budeš nadávat jak je možné že se takový člověk může ukázat na silnici a proč už s tím někdo něco neudělal. V tomto případě to mohlo zachránit život a to za to stojí ne?
Tak a je to tady, oblíbený argumenty všech etatistickejch omezovačů a zakazovačů, "kdyby to mělo zachránit jedinej liskej život" a "mrtvý matky s kočárkama a dětma" - na týhle úrovni odmítám diskutovat.
Čau, Tom
Zrovna o tý Indii teď dost psali jak mají neschopné policajty díky případům častých znásilnění žen. Před nedávnem toho byly plný noviny že každej tejden tam v jednom a tom samým městě znásilněnj nějakou ženu a některý pak i umřely.
Vzhledem k tomu ze ma Indie miliardu lidi,tak si nejsem jistej jestli je tam v prepoctu treba na 100tisic obyvatel tech znasilneni maji vic nez treba u nas.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Vzhledem k tomu ze ma Indie miliardu lidi,tak si nejsem jistej jestli je tam v prepoctu treba na 100tisic obyvatel tech znasilneni maji vic nez treba u nas.
No, ony se staly v jednom a to samém městě a stávají se tam pořád. Bylo i zarážející chování policie když tam žena přišla nahlásit znásilnění tak ji policajti poslali domů ať si to nahlášení rozmyslí atd.
ja taky platil na slovensku.. a to tam jezdim fakt jen obcas. V tatrach...
Chapes.. ja tu NECHCI uplnej poradek a policejni stat.. ja tu chci, aby ridici jezdili BEZPECNE, OHLEDUPLNE a PLYNULE.
totalni posedlost rychlosti s tim nema nic spolecneho.
Navic cim jdes DALE NA VYCHOD, tim je POLICAJT VETSI KING. Takze fakt slovensko ne-e. 50ky jeste kilometr za vesnici? to fakt ne.
ja chci proste severni italii
Severní Itálii z hlediska krutosti policejního dohledu zatím neznám, ale asi ti rozumím, jak to myslíš... Vcelku OK, to se shodneme...
Naprosto souhlasím s tím, že policejní (dnes však spíše městská nebo dokonce pražská) dopravní omezení jsou na houby, ale výmluvy tu nepomohou - je potřeba dosáhnout změny stavu omezení, nikoliv hledat cestičky okolo.
Slovensko a 50 ještě 1 km za obcí? - to nevím, to mě nějak netrklo... Mám takovou zásadu, že jakmile vidím ceduli konec obce, tak přidávám a zatím mi to vychází Ale třeba na dálnici snížení rychlosti až na 20, cedule moc blízko sebe, že musíš brzdit - nestačí sundat nohu z plynu abys plynule zpomalil, každou chvíli jiný limit - 50, pak na 300 m 90 a pak hned zase 50, toho jsem si všiml.
PS: Chapes.. ja tu NECHCI uplnej poradek a policejni stat.. ja tu chci, aby ridici jezdili BEZPECNE, OHLEDUPLNE a PLYNULE.
Jasně, v tom se shodneme
Upravil buboGS dne 19.01.2013 17:54
BMW GS = stroj na radost
LukyGs napsal:
Ještě bych to doplnil: Když bude někdo hřešit na osobu blízkou a bude mu to furt procházet, naučí se tak srát na to že by měl jezdit dle předpisů a začne jezdit jak ****. Jednoho dne ti pak to **** který nebýt brličky osoby blízké už na silnici být nemuselo tak ti přejede třeba dítě. Pak budeš nadávat jak je možné že se takový člověk může ukázat na silnici a proč už s tím někdo něco neudělal. V tomto případě to mohlo zachránit život a to za to stojí ne?
Tak a je to tady, oblíbený argumenty všech etatistickejch omezovačů a zakazovačů, "kdyby to mělo zachránit jedinej liskej život" a "mrtvý matky s kočárkama a dětma" - na týhle úrovni odmítám diskutovat.
Čau, Tom
Raději to utnem, to byl jen jeden příklad a né jako že jedinej a tak je to správně. Jinak já nejsem zakazovač ani moralista......svý prohřešky mám jak všichni ostatní. Jen nejsem příznivcem berliček a toť vše.
Čus,Luky
buboGS napsal:
Sám jsi se vylíčil jako dopravně svatý - OK, ale výmluvy schvaluješ a to je skoro jako kdyby jsi byl silniční pirát... :(
Dopravně svaty?
Rád Ti to přeložím.
To nebylo žádné chlubení se (naopak, na motorkářských forech je toto přiznání, že dodržuju dopravní předpisy, většinou spíš pro smích), ale jenom pro dokreslení, že já jsem se na osobu blízkou nikdy nevymlouval, respektive z objektivních důvodů vymlouvat nemusel (protože ani nemohl).
Takže buď prosím Tě tak hodný a nepřecházej zbytečně do osobní roviny.
A hlavně mi nepodsouvej do úst něco, co jsem neřekl.
Na to jsem obzvlášť citlivý.
Jednak nic neschvaluju (všimni si, co jsem napsal - "NEŘÍKÁM, ŽE JAK TO FUNGUJE, JE V POŘÁDKU"), a jednak tou dedukcí, že kdybych ty výmluvy na osobu blízkou schvaloval, tak to že jsem skoro silniční pirát - tos teda pěkně přehnal.
Víš vůbec, cos to napsal?
Máš reálnou představu, kdo to je skutečný silniční pirát a jak moc je nebezpečný svému okolí?
S takovýmto nebezpečným člověkem bys chtěl porovnávat např. někoho, kdo byl z nouze nucen postavit osobní auto na půl hodinu tak, že jedním kolem stálo kousek na trávě?
___
A ještě obecná poznámka - něco jinýho je vymlouvat se na osobu blízkou, a něco jinýho le využít svého práva nevypovídat sám proti sobě - to není žádné zneužívání ničeho.
Upravil Dovi dne 19.01.2013 17:58
Severní Itálii z hlediska krutosti policejního dohledu zatím neznám, ale asi ti rozumím, jak to myslíš... Vcelku OK, to se shodneme...
Naprosto souhlasím s tím, že policejní (dnes však spíše městská nebo dokonce pražská) dopravní omezení jsou na houby, ale výmluvy tu nepomohou - je potřeba dosáhnout změny stavu omezení, nikoliv hledat cestičky okolo.
Slovensko a 50 ještě 1 km za obcí? - to nevím, to mě nějak netrklo... Mám takovou zásadu, že jakmile vidím ceduli konec obce, tak přidávám a zatím mi to vychází Ale třeba na dálnici snížení rychlosti až na 20, cedule moc blízko sebe, že musíš brzdit - nestačí sundat nohu z plynu abys plynule zpomalil, každou chvíli jiný limit - 50, pak na 300 m 90 a pak hned zase 50, toho jsem si všiml.
ale DOKUD neprosadime rozumnejsi pravidla (coz je misty ultraslozita legislativa, kde jsou urednici doma a tak trochu na koni), tak tu nejak musime zit.
Ja jezdim denne sedl->praha a nazpet a jsem JASNA cilova skupina pro tyhle zmetky na radnicich a v parlamentu.
Nevim, proc bych mel platit 300 tisic rocne pokuty???! 30x mne KLIDNE muzou za rok na radaru chytit, protoze jich jsou fakt mraky a ja jich minu rocne fakt TISICE A TISICE.
17 cm
LukyGs napsal:
Predpokladam,ze by jsi byl pro zavedeni tachografu do soukromych aut a motorek.Urcite by se to dalo propojit nejak s GPS,aby byla videt i trasa kde jsi jezdil.Jednou mesicne by jsi data z karty povinne poslal policii,oni by presne videli jakou rychlosti jsi kde jezdil a bylo by to vyresene.Potom by kazdy vse dodrzoval,nebo by byl okamzite bez ridicaku.A bylo by vse vyresene.
LukyGs napsal:
Predpokladam,ze by jsi byl pro zavedeni tachografu do soukromych aut a motorek.Urcite by se to dalo propojit nejak s GPS,aby byla videt i trasa kde jsi jezdil.Jednou mesicne by jsi data z karty povinne poslal policii,oni by presne videli jakou rychlosti jsi kde jezdil a bylo by to vyresene.Potom by kazdy vse dodrzoval,nebo by byl okamzite bez ridicaku.A bylo by vse vyresene.
hicks napsal:
Nevim, proc bych mel platit 300 tisic rocne pokuty???! 30x mne KLIDNE muzou za rok na radaru chytit, protoze jich jsou fakt mraky a ja jich minu rocne fakt TISICE A TISICE.
Helu Luky, a jakou má souvislost doprava s kriminalitou? To jako když zastavíš v Indii na červenou, tak už neznásilní nějaký úchyl školačku na záchodě?
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
hicks napsal:
Jezdi pomaleji
ty to PORAD nechapes.. 55 nebo 60 na radaru DAS ANI O TOM NEVIS. Staci, abys sledoval PORADNE PROVOZ misto ZKUR*ENYHO TACHOMETRU.
specialni, pokud rocne tech speedkamer mijis skutecne tisice.
17 cm
LukyGs napsal:
Předpokládáš špatně
Ale nezpochybnitelne by to zachranilo spoustu lidskych zivotu!A to by za to stalo,ne?
hele.. tady jezdej burani 100-120 po hlavni sedl-pribram.
PORAD. leto osekany pangejty, zima led noc vanice mlha..
vsichni.. dodavky, kamiony, normalni auta.
taakze.. v lete te ZDRZUJOU.
v zime na ledu v noci s mrznouci mlhou.. TE ZABIJOU.
kurna dopr.. proc se RESI STOVKY KAMER V PRAZE a naresi se SKUTECNE NEBEZPECNE CHOVANI?
zrovna mesic nazpet jsem byl svedkem bouracky... blb s dodavkou to narval nejdriv do protismeru a pak do stromu. duvod? NESMYSLNA kudla na hoodne blby silnici s ledem.
Upravil hicks dne 19.01.2013 18:08
17 cm