MikiberG napsal:
To jen o té druhé nevíš - kup si rozdvojku. Jinak vestu jsem si taky dělal podle jednoho návodu na netu - náklady minimální. Koupíš v autodoplňkách vyhřívaný potah na sedačku a půl je hotovo. Já to udělal tak že jsem ji rozpáral topný drát vytáhl a obšil na vložku do bundy - je to pracný a praskali mi drátky kolem ohybů loktů - má to ale perfekt rozložení tepla i na rukách. Dnes bych to asi pro jednoduchost prořízl uprostřed na hlavu a přehodil jako pončo přes ramena - vzhled nic moc ale za 400,- srandy kopec a funguje to dobře.
Koukám,že kutilský duch z dob totality se ještě nevytratil... A to je dneska už toho hodně ke koupi hotového.
Ale ona domácí výroba za to někdy nestojí,protože to za prvé nevypadá tak dobře jako originál a za druhé si kutil přidělá víc problémů,než užitku. Třeba takovej zlobivej konektor dokáže pěkně znepříjemnit jízdu o bezpečnost nemluvě.
Mnohdy to končí tak,že zahodí svůj výrobek a jde si se sklopenýma ušima pro fabrickej výrobek. Sice dražší (i o náklady na vlastní nepovedenou tvorbu),ale funkční a se zárukou.
Tím nechci nikoho od domácí výroby zrazovat! Někdy se to povede doma líp,než ve fabrice. Ale vím jak to většinou chodí...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
titika napsal:
Jé no to je fakt, aby mi ta domorobo vesta nakonec neprobíjela co :-)))
To by tak nevadilo 12V by jsi vydržela. Jen by to lechtalo. Ale aby se ti to nezkratovalo a pak tě to nespálilo. Kolik bylo požárů od elektrických deček.
Ono to ani v tom origo potahu nemusí být uděláno pořádně. Viz výrobky z Číny.
Ale jak říkám,jestli ráda háčkuješ,tak si uháčkuj el. vestu.
BMW R1200GS
Dík za upozornění .
Nikoho tímto nechci navádět k podobným věcem a je jasné že z neodborného provdení úprav čehokoliv hrozí rizika.
Každý musí vědět na co stačí. A to že se něco nepovede to patří k věci, od toho je vývoj. Hotová věc musí fungovat - před použitím se testuje .
Ty velký průřezy jsou hlavní linky od baterky - po propočtech proudů bylo potřeba abych nepřetížil kontakty spínačů.... dělal jsem separé okruh přes relé (nenech se mást izolací fotka zkresluje). V tomhle už mám něco za sebou, vím co dělám .
titika: 12V ti neublíží je to bezpečné napěí i do bazénu a tak. Jinak já to testoval i proti vznícení . Má to samoregulační schopnost a max teplota celého topného drátu smotaného do klubíčka v izolaci vložky byla tuším 120°C po 45 min - nic nechytilo a fungovalo. Samo je dobré pro sychr vybavit obvod vhodnou pojitkou a nouzovým odpojením - zásuvka, vypínač ... Ostatní ti poradím pro mechána raši v PM nebo mail aby to někdo špatně nepochopil a neublížil si .
Dakar 650, HusaberG
MikiberG napsal:
Dík za upozornění .
Nikoho tímto nechci navádět k podobným věcem a je jasné že z neodborného provdení úprav čehokoliv hrozí rizika.
Každý musí vědět na co stačí. A to že se něco nepovede to patří k věci, od toho je vývoj. Hotová věc musí fungovat - před použitím se testuje .
Ty velký průřezy jsou hlavní linky od baterky - po propočtech proudů bylo potřeba abych nepřetížil kontakty spínačů.... dělal jsem separé okruh přes relé (nenech se mást izolací fotka zkresluje). V tomhle už mám něco za sebou, vím co dělám .
titika: 12V ti neublíží je to bezpečné napěí i do bazénu a tak. Jinak já to testoval i proti vznícení . Má to samoregulační schopnost a max teplota celého topného drátu smotaného do klubíčka v izolaci vložky byla tuším 120°C po 45 min - nic nechytilo a fungovalo. Samo je dobré pro sychr vybavit obvod vhodnou pojitkou a nouzovým odpojením - zásuvka, vypínač ... Ostatní ti poradím pro mechána raši v PM nebo mail aby to někdo špatně nepochopil a neublížil si .
Já se . Asi jsi mně nepochopil. Samozřejmně že by se každej měl pouštět do toho na co stačí. Jen mám zkušenosti s lidma a vím,že ne každý odhadne svoje schopnosti... A klidně to dej i sem. Aspoň se poučíme.
Ty kabely co se nezdaj kvůli izolaci totiž na tý fotce vypadaji aspoň jako CIKI 2x2. Tak proto jsem se ptal. A nediv se už jsem to taky viděl,že někdo použil kabel na 220V pod omítku na elektroinstalaci v autě...
BMW R1200GS
hm tak to bych mohla napsat v číslech do deseti kolika slovům sem rozuměla :-)
BIGR : Já jen pro jistotu . Ne je to 2x0.75 v kulatým provedení a jde to 2x do přídavných dálkových. Pár čuňáren jsem už taky viděl a dokonce to pro mě jsou tak zajímavý věci, že jsem si z toho ve vitríně v práci udělal výstavku .
titika: to jako místo elektrickýho křesla? - ty jsi taky novátorka .
Dakar 650, HusaberG
MikiberG napsal:
BIGR : Já jen pro jistotu . Ne je to 2x0.75 v kulatým provedení a jde to 2x do přídavných dálkových. Pár čuňáren jsem už taky viděl a dokonce to pro mě jsou tak zajímavý věci, že jsem si z toho ve vitríně v práci udělal výstavku ..
Takže jsi elektrikář?
BMW R1200GS
Na sraz bych jel ale musím ještě skloubit dovolenou s prací tak nevím jestli v ten termín zrovna nebudu s přítulkyní někde v rumundku nebo u morže. Takže buď na 650 nebo WEB bych přijel.
Dakar 650, HusaberG
to titika: tak máš na příští víkend domluveno přefiknutí plexi...máš týden na rozmyšlenou, jak moc by to vlastně mělo být......jinak bychom se potom potkali někde poblíž Orlíka, třeba Slovnaft Lety...
Vjetrnik napsal:
to titika: tak máš na příští víkend domluveno přefiknutí plexi...máš týden na rozmyšlenou, jak moc by to vlastně mělo být......jinak bychom se potom potkali někde poblíž Orlíka, třeba Slovnaft Lety...
Ty jsi borec nakonec normálně :-) Tak to zase hezky zruš, já si musím nejdřív jak říkáš utřídít myšlenky :-) Já bych se ale ozvala aby se jako domluvilo co a jak, pokud se rozhodnu. A jak to bude fikat? Páč pilku na železo teda vedle pletacích jehlic taky vlastním :-)