milda_km napsal:
Zdar. Přemýšlím o koupi pistole. Byl mi doporučen Walther P22. Chci něco obratnýho , menšího , levnější náboje. Devítka zastavi, ale je velká. Bude to na střelnici 2x za týden... Dik za vaše názory. Zdarec
Doporucim ti glock 19.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Beretu 92 jsem měl jako služební u ZJ-výborná, ale je to trošku kopyto pro větší ruce (můj názor). Přešel jsem na CZ která se mi lépe držela , ale materiál poněkud zaostával od Berety. Při tom množství vystřílených ran a tvrdém zacházení se občes dokázalo kousnout pouzdro závěru. V současnosti HK USP 9 mm Luger velikostí srovnatelné s Beretou materiálem srovnatelné z rakouskou plastovkou a neskutečný dělník který ma za sebou tisíce ran bez zjevných známek použití.
Asi je normalni,ze se tady resej fotaky,auta,psy atd.Kdyz se resi politika tak uz se nekteri ozvou ze to sem nepatri.Me se zase treba nelibi,ze se tady resi zbrane.
Samozrejme zustanu nad veci a nebudu vam psat at s tim jdete do prd....
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Zapojím se taky do diskuze , vícemeně jako laik , kterému nyní pistole už jen leží v šuplíku.
Po Havlové amnestii kdy mi amnestovaný přepadl dceru , mi ještě soudruzi povolili zakoupit zbraň a vydali mi zbrojní průkaz, tehdy ještě bez jakýchkoliv zkoušek. Koupil jsem si novou ČZ 83 a poměrně často jsem chodil na střelnici. Se střílením jsem trochu měl zkušenosti se sportovní malorážkou.
ČZ 83 střílela přesně , mnohdy jsem byl lepší než kluci s drahšími
75, nebo Waltry. Myslím si , že i na zastavení živého terče by to stačilo , ikdyž předpokládám že stop efekt není nic moc.
Zatím jsem to však na toto nikdy nepotřeboval.
Beru si ji jen občas když jdu někde lokalitou obývanou cikány.
Před pěti léty jsem pozapoměl na prodloužení zbrojního průkazu a musil jsem dělat zkoušky, které jsem předtím nedělal.
A věřte mi učil jsem se a u testu potil. Teď si už dávám na prodloužení pozor.
vevis napsal:
Asi je normalni,ze se tady resej fotaky,auta,psy atd.Kdyz se resi politika tak uz se nekteri ozvou ze to sem nepatri.Me se zase treba nelibi,ze se tady resi zbrane.
mne se to libi.
ja jsem militantni az hruza ale bohuzel jsem v zivote z niceho jineho, nez vzduchovky NESTRILEL
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
vevis napsal:
Jo tady se semele všechno. Vím, že jsi citlivý chlapec, musíš tuto diskuzi bohužel vynechat.
vevis napsal:
Jo tady se semele všechno. Vím, že jsi citlivý chlapec, musíš tuto diskuzi bohužel vynechat.
17 cm
vevis napsal:
Zkus to brát tak,jako bereš ty politycký vlákna.Tady se ti taky projeví pár individuí
Si myslím,že je dobrý vědět,kdo je tak vymletej,že chodí s prstem na spoušti.Nemyslím samo,že všechni,kdo mají zbraň,jsou zralý na doktora(ikdyž... ) ale nebudu jmenovat třeba moona,kterej má zvlášť zbraň na běhání,chození,sra.ní,spaní...a kdo ví co ještě?
a ještě tady chválí zloděje,lháře,netáhla a úplatkáře z ČZ
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Si myslím,že je dobrý vědět,kdo je tak vymletej,že chodí s prstem na spoušti.
anglictina na to ma myslim naprosto vybornej termin: "trigger happy".
17 cm
Mr GS napsal:
[....
a ještě tady chválí zloděje,lháře,netáhla a úplatkáře z ČZ
TomasTT "Je ale fakt, že 9mm asi nafetovanýho magora nezastaví." S tým sa dá súhlasiť len čiastočne, záleží od včeličiek čo nosíš v zásobníku Aj keď je pravda, že .45 sa to nevyrovná. Inak môžem potvrdiť, streľba z Hk Mk 23-ky v 45ke je úplna lahoda, búchačka sa správa lepšie ako 9 ka.
K používaniu viacerích zbraní rôznych značiek by som sa neprikláňal, mohlo by sa to vypomstiť. Ak na strelnici vystrieľam x rán napr. z CZ 75ky ( ) a na osobnú ochranu nosím Glocka, môže sa stať, že v krízovke budem prášiť všade možne , len nie tam, kam potrebujem. Každá búchačka má svoju ergonomiu a chce to zvyknúť a natrénovať aby mieridlá sedeli na "terči". Kto strieľa, vie o čom hovorím.
PS: nemôžem nespomenúť jednu "mudrosť" môjho kolegu
...radšej nech mi slabší cig.n fajčí vtáka v lochu, ako sosať žrádlo cez hadičky na inv. vozíku
Glock-plastik fantastik :-)
Vevis - motorka v nesprávných rukou je horší zbraň:-).
Pokud mohu přispět, tak mi rukama prošlo mnoho zbraní krátkých i dlouhých, vlastnil jsem jich spoustu v rážích .22, .38, .357, 9mm Luger, 10mm Auto i .45 a závodně střílel IPSC. Na střelnici jsem byl obden, doma laboroval náboje, pár let to byla mánie s několika sty náboji vystřílenými při tréninku. Ven jsem nevycházel bez něčeho za pasem, cítil jsem se jako borec a navíc bezpečně. Rád vzpomínám na mou nejlepší pistoli S&W 9mm (model si už nepamatuju), revolver Colt King Cobra .38, naopak s Berrettou 92 jsme si neporozumněli i když to byla krásná zbraň a prodával jsem ji nerad. Nakonec mi zůstal 5-tiranný minirevolver North American Arms s nádhernou rytinou, v ráži .22 Winchester Magnum (hrozná pumelice) a Glock 30 v ráži .45, 10 nábojů v zásobníku a přitom relativně lehká a kompaktní zbraň. Je fakt, že to s ní neumím jako kdysi s devítkou S&W, ale je to o těch tisících vystřílených patronách. Ale s Glockem se střílí parádně a při IPSC je díky ráži zvýhodněn. Příjemně pomalá, velká rána, vysoký stop efekt, i při dvojstřelech se v pohodě udrží, za pasem není moc znát, zvlášť v plastovém anatomickém pouzdru. Kapacita 10+1 na obranu stačí, při IPSC to byl trochu handicap když máš vystřílet 30 ran za 10-15 sekund a přitom přebíhat, klekat, střílet na pevné i pohyblivé terče a naopak netrefit co nemáš. Ale mohu říct, že IPSC je dokonalá adrenalínová střelecká disciplína.
Pokud Tě zbraně chytí, zjistíš že jedna nestačí. Na střelnici něco přesného, klidně většího a na ráži tak nezáleží, na nošení něco malého a výkonnějšího. Ale koneckonců je na obranu lepší .22 nebo 6.35 než nic a přiznejme si, kolik z nás muselo zbraň použít. Já ji 3x poodkryl, k odvrácení útoku to stačilo a z toho jednou to byla blbá plynovka. Pravděpodobnost nezadržitelného útoku je velká asi jako zásah bleskem a i když si to mnozí nepřiznají, obvykle je největší "brzda" účinné obrany naše vlastní hlava, nosit zbraň umí každý, vytáhnout ji je horší a opravdu použít, na to musí být mozek připraven.. Teď už zbraň skoro nenosím, stejně účinně se to dá obvykle "okecat", ale jinak je stále v pohotovosti..
tomasgs: hele není to tím compactem? Třeba že ten závěr je lehčí nebo tak?
Já střílím 99% přebíjené a střely obyčejné olovo a naprosto bezproblémů. Možná taky ta hlaveň je delší a je fakt, že nezkouším laborovat, protože nestřílím mířenku a tam mi nejde o malý zpětný ráz a kdyby to bylo slabší střelivo, tak popry nepadají tak dobře. Takže nic neměním, nechávám si přebíjet pořád stejně a spolehlivost výborná a přesnost bych řekl bezproblémů. Ale compact jsem neměl ani v ruce, takže je to možný..
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
s tím zakázaným SA58 jsem pochopitelně myslel automat a ne samonabíjecí varianty - ty se ale myslim nikdy nejmenují SA58 ale hermex, CZ858, FSN-N1 apod. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ivan napsal:
Jiste,zrovna tak auto,vodni skutr,lyze,kolo atd.Presto si o tom myslim svoje.
Souhlas s Vevisem, přehnanou lásku ke zbraním taky úplně nechápu, byť jsem majitelem lovecké zbraně a věřím (doufám), že kdyby šlo o život nebo rodinu tak bych moc neváhal... ale rozhodně jsem ji proto nepořizoval. Nechci tuhle diskusi ztrhnout k tomu kdo a proč si pistoli pořizuje (vyjma profesionálů nebo sportovců), ale myslím si, že většina těch důvodů není úplně "normální"...
Tak to jenom Vevis, abys v tom nebyl sám...
Jinak právě vařím guláš ze skopového...hmmm ten bude...
Ivan napsal:
Jiste,zrovna tak auto,vodni skutr,lyze,kolo atd.Presto si o tom myslim svoje.
Souhlas s Vevisem, přehnanou lásku ke zbraním taky úplně nechápu, byť jsem majitelem lovecké zbraně a věřím (doufám), že kdyby šlo o život nebo rodinu tak bych moc neváhal... ale rozhodně jsem ji proto nepořizoval. Nechci tuhle diskusi ztrhnout k tomu kdo a proč si pistoli pořizuje (vyjma profesionálů nebo sportovců), ale myslím si, že většina těch důvodů není úplně "normální"...
Tak to jenom Vevis, abys v tom nebyl sám...
Jinak právě vařím guláš ze skopového...hmmm ten bude...
Taky s vámi souhlasím,bohužel spousta lidí nuž neví jak by vynikli tak ze sebe udělají i "experta"na střelné zbraně a nadšeně vypisují odborné recenze.Ale kdyby stáli jednou na druhé straně a koukalili do ústí,tak by se pochcali a posraliA asi by se jim ty zbraně až tak skvělé nezdály
Můj názor: pistoli si nemá pořizovat k vlastní ochraně ten, kdo není připraven zabít!!! Jinak, na střelnici jsem spokojen s ČZ 75 Compact. Nevím, ale dříve se do ní dala koupit vložená hlaveň na malorážkové náboje, což slevňovalo provoz. Nikdy jsem to nevyzkoušel, takže o přesnosti nic nevím. A ještě - pro nošení to není pistole velká a do ruky mi sedne hezky, i když ji nemám moc malou. Tak asi tak.