to Robert: vidím, že jsi zahájil teoretickou přípravu. Hlavně nezapomenout na česnek a stříbrné kulky :
Do neděle jsem mimo, ala pak bychom mohli začít upřesňovat celou cestu....
Zdar, taky planujeme 9 dni v Rumunsku na zacatku zari, tak by mne zajimalo par drobnosti:
1. Co benzin? Jak dobre jde sehnat bezolovnaty? Prijde mi zbytecne nicit katalyzator olovnatym benzinem, tak jestli ho nejak demontujete, premostujete, nebo na nej proste dlabete?
2. Jake pouzivate papirove mapy? Chteli bychom se podivat do Maramurese a Fagarase, presnejsi trasu zatim nemame.
3. Hranicni prechod u Solotviny - musim priznat, ze mam trochu obavy z problemu s ukrajinskymi celniky. Jak je to tam s nejakym uplacenim a "poplatky"?
1) benzin no problem
2) nejlepsi je reise know how 1"400000 v kiwi
3) jeste stale je prechod zavrenej, opravujou most (jinak nikde zadne uplatky nedavat)
Vita napsal:
To Robert : ok, potkáme se někde na půlcesty, program souhlasím. Jenom ten termín 19/7 určitě nemůžu. Chtěl bych v pátek jet na Setkání s Aldou a v sobotu večer asi pojedu zpět, protože kamaráda dostihla jak sám říká neznámým a zákeřným způsobem 50, tak to slavíme. Tedy neděle určitě taky nic.
Omlouvám se, to jsem ani netušil že jsem se trefil někam k tomu srazu.
Tak co třeba 26.7. ( na 1/2 cesty Praha - Brno )....někde okolo......vedle Jihlavy jsem našel zajímavé místo. Vesnička Smrčná a pod ní je v lese nějakej lom nebo písák a ten les je protkanej cestama a cestičkama, takže možná zajímavé místo ? ? ?
Mapu přikládám.
no mi vyrážíme taky nějak druhej tejden v září a chceme ject přes ukrajinu do moldávie a potom zpět přes rumunsko,cesta není ještě přesně naplánovaná,chceme taky použít autovlak do popradu jelikož je to za docela dobrý pracha,člověk se vtom dobře vyspí a vyráží ránočerstvej na ukrajinu,loni sme ho využili a vibec sem ho dopředu neobjednával,v pondělí sem zajelna hlavák koupit s kámošem lístky a v pátek sme vyráželi,ale asi o prázdninách je tojinak a musí se to třeba objednávat,musim se na to taky podivat a začít plánovat nějak cestu