mahomaho napsal:
Kdyby měl někdo zájem do pm pošlu kontakt na čecha který se v dané oblasti a poměrech opravdu vyzná (spolupracoval s ČT na dokumentech,dělá průvodce,mapuje konflikty a oblasti) a zrovna v srpnu bude v Gruzii. Hlavně je velmi ochotný, nezištný a mimo jiné má dakara
Zdravím diskutéry. Mohl bych požádat o kontakt na toho člověka? Budu velice vděčný.....
Uvažujeme také o Kavkazu - Gruzie, Arménie případně Irán. Cestu musíme zkrátit trochu autemm, co nejdál s ohledem na limit dovolené cca 17 dnů Chtěli jsme jed do Kerchu autem, pak lodí a dále po ose projet Kavkaz. Vzhledem k problematičnosti víz do Ruska průjezdu Jižní Osetií a Abcházií uvažujeme cestu přes Turecko. Sice trochu delší - Cca 400 Km, ale když spočítám víza 4x 1500,- (jedem 4 moto a 4 jezdci) a trajekt z Kerchu 4x 8OO,- plus čas strávený naloděním a vyloděním, tak mi to nepřijde zas tak hrozný....
Víza jsme uvažovali přes pozvání, ale pak se musíme přihlásit na místní policejní stanici, vzhledem k tomu že je to Petrohrad.....
Problém vidím v parkování auta 14 v Turecku někde po 2500 km - Samsun či Rize. Aby tam nezůstalo jen rezervo....
PM odeslána
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
To jste motorkáři že chcete jet autem?!!! V pátek ve 13 00 jsem vyjížděl z Batumi a v nedělu ve 20 15 jsem byl doma. Za 2a půl dne se to dá sjet v pohodě a to jsem spal na hotelech a ráno v klidu brejkfest...
palovr napsal:
To jste motorkáři že chcete jet autem?!!! V pátek ve 13 00 jsem vyjížděl z Batumi a v nedělu ve 20 15 jsem byl doma. Za 2a půl dne se to dá sjet v pohodě a to jsem spal na hotelech a ráno v klidu brejkfest...
Souhlas, ceta zpět s Bluesberym byla jedna noc někde asi 400 km od hranic v Ordu, druhá noc před Plovdivem a pak na jeden zátah domu do Prahy.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
mahomaho napsal:
Kdyby měl někdo zájem do pm pošlu kontakt na čecha který se v dané oblasti a poměrech opravdu vyzná (spolupracoval s ČT na dokumentech,dělá průvodce,mapuje konflikty a oblasti) a zrovna v srpnu bude v Gruzii. Hlavně je velmi ochotný, nezištný a mimo jiné má dakara
Zdravím diskutéry. Mohl bych požádat o kontakt na toho člověka? Budu velice vděčný.....
Uvažujeme také o Kavkazu - Gruzie, Arménie případně Irán. Cestu musíme zkrátit trochu autemm, co nejdál s ohledem na limit dovolené cca 17 dnů Chtěli jsme jed do Kerchu autem, pak lodí a dále po ose projet Kavkaz. Vzhledem k problematičnosti víz do Ruska průjezdu Jižní Osetií a Abcházií uvažujeme cestu přes Turecko. Sice trochu delší - Cca 400 Km, ale když spočítám víza 4x 1500,- (jedem 4 moto a 4 jezdci) a trajekt z Kerchu 4x 8OO,- plus čas strávený naloděním a vyloděním, tak mi to nepřijde zas tak hrozný....
Víza jsme uvažovali přes pozvání, ale pak se musíme přihlásit na místní policejní stanici, vzhledem k tomu že je to Petrohrad.....
Problém vidím v parkování auta 14 v Turecku někde po 2500 km - Samsun či Rize. Aby tam nezůstalo jen rezervo....
palovr napsal:
No, moc motorkářsky to nezní, to jo... ale vzhledem k limitu dovolené 17 dnů a k tomu, že 1500 denně na moto se mi nechce, tak to musím přetrpět. Maximálně jsem jem 1000 km na 750 XRV a prdel s hlavou bolely, tak že si to dodnes pamatuju
Pravda je že 17 dní je asi málo,já to mám na 22 až 25 dní..Doufám že to pujde z toho Ruska překročit do Gruzie ale asi ano podle toho co jsem četl.
Jinak hoši Armenie je od 10.ledna 2013 pro občany ČR bezvízová.
Upravil tomaspelant dne 05.03.2013 13:11
tom3
mara napsal:
Náš plán, ZATÍM: Rumunsko - Galati, Ukrajinou na Krym Arabatská strelka, Kerč - trajekt do ruska (cca 4 km průplav, Moňa zjišťuje, zda to vůbec jde), Krasnodar, Vladikavkaz, Kazbegi-Gruzie...
Variant je víc, Moňa si zatím trénuje ruštinu na ambasádách ten přechod na Kazbegi potvrdila Moni i gruzinská ambasáda (viz. KTMilan nahoře)
...uvidíme ještě kudy, ale varianta TR nám připadá hrozně nákladná na PHM a navíc nejsme dálniční stíhači, takže tak...
Kerč - trajekt by měl jít bez problémů... V roce 2009 to šlo! Jo a Krym stojí rozhodně také za delší zastávku!
V roce 2009, když jsme tam jeli tak to samozřejmně přes Turecko - tedy dokola objet nešlo.
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
můžete mi prosím sdělit letošní kavkazští cestovatelé jak budete řešit ruská víza? Uvažovali jsme pouze tranzitní, ale nejsem si jist zda by mi postačilo jen jedno (vstupové) nebo dvou (vstupové). Jedna alternativa je jet přes krym do Gruzie a zpátky cca za 14 dnů se vrátit tou samou cestou, takže opět vstup do ruska?!
Pro pobavení, dnes jsem zkoušel ruskou ambasádu a tam mi bába řekla, že jsou všechny ruské přechody s gruzií uzavřeny, to je správnej bordel ale možná mi telefon zvedla uklízečka...
Hochu zvykej si.. Když jsem předloni vyřizoval íranské vízum na jejich ambasádě, tak mi s kamennou tváří předali kontakt na jistého Ahmeda, co prodával perské koberce v krámu na Václaváku , nebo druhá možnost, taky za poplatek , na iranskou cestovku přímo v Teheránu.. A přes ně jsem ho nakonec vyřídil.. S rusama to nebude o moc lepší..
Upravil bluesbery dne 05.03.2013 22:56
bluesbery napsal:
Hochu zvykej si.. Když jsem předloni vyřizoval íranské vízum na jejich ambasádě, tak mi s kamennou tváří předali kontakt na jistého Ahmeda, co prodával perské koberce v krámu na Václaváku , nebo druhá možnost, taky za poplatek , na iranskou cestovku přímo v Teheránu.. A přes ně jsem ho nakonec vyřídil.. S rusama to nebude o moc lepší..
Koukám, že máš za sebou i írán. Je tam potřeba na motku ten karnet? Případně se mi ozvi na sz...
Mimo jiné Je potřeba do náhorního karabachu to vízum? A jak jste se dá nejsnáz vyřídit? Ve stěpanakertu?
Upravil africatwin dne 06.03.2013 00:04
Poslední "úplné" informace, od zástupců ruského velvislanectví a od společnosti moravia-contakt.cz. Na průjezd přes rusko do gruzie stačí tranzitní vízu, které je dvouvstupové na dobu 10 dnů (pobytu na území ruska). To podstatné je uzavření všech hraničních přechodů do Gruzie!!!
Je to bordel jak už jsem psal. České velvyslanectví v Tbilisi a Moskvě, mě (Vám ) potvrdili otevření Věrchnyj Lars avšak ruský úředníci informují o opaku!!!
Je na světě někdo, kdo měl tu čest a projel úspěšně tu otevřenou hranici?
Moňa když volala na ruskou ambasádu, tak na téma přechodu do Gruzie taky dělali že nerozumí
My prostě pojedem a nějak to dopane, věříme ostatním ambasádám.
Ono bavit se s ruskými úřady o Gruzii bude podobný jako se ptát Srba na nehezčí cestu Kosovem
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Jenže takovej podobnej úředník bude nejdříve rozhodovat o našem osudu při vydávání tranzitních víz (to by mohlo být určující - zkušenost za 1040,-kč) a pak na hranicích. Při vydávání víz to bude bolet podstatně méně, páš se pak z ruska nikam nedostanu...
Nejlepší bude osobní zkušenost - kdy že tam jedete? Rád udělám poučení z krizového vývoje....
No přesně, to se prostě asi musí vyzkoušet, jinak si to neověříš.
Prostě to prubnem, žena si dala za úkol získat víza přímo na ambasádě a to bude asi ta nejlepší prověrka ruské byrokracie
My si to takhle „užíváme“ každou dovču. Jednak mi to tak vyhovuje kvůli práci a hlavně (doufám, že jsem to právě nezakřikl) bývá nejstabilnější počasí. Je to vyzkoušeno.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Budeme se tam motat Toyotou. Prvni tri tydny v cervenci. Jedem pres Turecko tam i zpet. Chteli jsme driv, ale mam strach, ze nektery cesty vysoko v horach v Gruzii by jeste byly pod snehem. Jinak si myslim, ze jet na 17 dni i Iran nedava smysl. Musis mit karnet, coz neni uplne levna zalezitost a pak je skoda stihnout z Iranu jen tu horni cast, i kdyz i tam jsme videli spoustu peknych mist. Treba se potkame. Premyslim o Nahornim Karabachu, ale mame to na 21 dni a nevim, co budeme stihat, nechci to moc hrotit. Bluesberry, krome peknych fotek nemas nahozenou trasu, co jsi jel? Zkousim pres kontakty v Gruzii zjistovat prujezdnost nekterych tras, ale treba jsi tam uz projizdel. Diky.
frantisek napsal:
Bluesberry, krome peknych fotek nemas nahozenou trasu, co jsi jel? Zkousim pres kontakty v Gruzii zjistovat prujezdnost nekterych tras, ale treba jsi tam uz projizdel. Diky.
Sorry, už ti to slibuju dlouho.. co nejdřív to napravím..