Fujitsu napsal:
Tak to asi vyhrajou ty kufry od touratechu
kdybys prodaval nosic, koupim ho + muzu prodat levnejsi (novy, nezabaleny) od TT.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
ok... koupil jsem z TT a ani na to nesahnul.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Saturnin napsal:
ty originální kufry BMW bude mít kazdej moula, když si koupíš Zega 2 Pro bez výřezu tak je potom můžeš dát i na jinou motorku az tuhle prodáš...
Tak jsem moula, a co?? Podle me funguji..
všude dobře, s kávou nejlíp
standartni kufry od Motechu jsou vpohode , ja porad zastavam nazor ze nejlepsi kufry jsou origo BMW
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
TomasTT napsal:
Je to věc názoru. Mě přijde v tomhle případě design druhořadý a v případě Adventure už vůbec...
Každopádně originál BMW kufry (resp. tedy Touratech OEM) jsou trošku menší a plastové zavírání, které je neopravitelné. Vlastně všechno je neopravitelné - když se něco poškodí, nedají se kupovat samostatné díly na opravu, musí se koupit celý kufr nový. U ZegaPro a ZegaPro2 je obrovskou praktickou výhodou ten masivní plastový kryt dole - při většině upadnutí pobere celý náraz a kufru jako takovému se nic nestane. Když už je moc omydlený, tak se dají koupit ty plasty náhradní. Víko je zavírané do pevnějšího kovového profilu a především na zadní stěně je mnohem víc místa na držáky čehokoliv, protože ty petlice jsou menší a nezabírají tolik plochy. ZegaPro2 má minimálně dvojnásobnou (psanou) nosnost než origo BMW kufry a ten systém nacvakávacích držáků čehokoliv je geniální. Ty kufry jsou podstatně pevnější - i ZegaPro nejen ZegaPro2 s nerezovými nosníky na zadní stěně.
Jako nejzásadnější rozdíl vidím to, že kufry pro BMW se nedělají anodizované a na prodejně sice vypadají krásně ale po pár měsících používání jsou zašlé a nikdy už nebudou vypadat tak hezky jako když byly nové a uvnitř začnou špinit. Nikdy bych už nechtěl jiný než anodizovaný, je to naprosto perfektní a nejsou na tom vidět ani škrábance jako na tom obyčejném. Tu povrchovou úpravu ZegaPro nebo ZegaPro2 vidím jako nejzásadnější rozdíl.
Ale jak říkám - je to věc názoru.
O tý nosnosti jsem to netušil, ale u zbytku souhlas. Mě na origo nejvíc štve, že špiní, to, že jsou na nich vidět škrábance mě až tak netrápí. Co je pro mě obrovská výhoda je rychlý nandání/sundání, zámky na jeden klíč, vykrojení přesně na motorku a hlavně jsem je koupil už s motorkou . Mít nějaký větší off-road ambice a hlavně motorku bez kufrů, měl bych velký dilema.
Paul: no nevimmam je druhym rokem a zatim nespini jinak mam je oblepeny folii alespon na vyku, takze uchycene veci to neskrabou, nesporan vyhoda jeden klic na vsechno , jinak uz nekolikrat sem stim jebnul a kufry drzi jen jednou sem ho rovnal a toje kosmeticky , jinak zega vydrzi opravdu hodne velky tlaky ale nekdy to muze byt naskodu festovni kufry
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Paul: no nevimmam je druhym rokem a zatim nespini jinak mam je oblepeny folii alespon na vyku, takze uchycene veci to neskrabou, nesporan vyhoda jeden klic na vsechno , jinak uz nekolikrat sem stim jebnul a kufry drzi jen jednou sem ho rovnal a toje kosmeticky , jinak zega vydrzi opravdu hodne velky tlaky ale nekdy to muze byt naskodu festovni kufry
A jak v tom máš naskládaný věci? Pokud máš nějaký tašky šitý na míru a jsou tmavý tak tam to asi nepoznáš, ale když to do toho hodíš jenom třeba v igelitce nebo nedej **** bílý tričko, tak jak origo na osmikile tak na dvanáctce špiní. Není to nic drastickýho, jen s tím musím počítat a věci nějak zabalit. Ta folie není špatnej nápad, už jsem nad něčím podobným taky přemýšlel.
EDIT: To mi to vážně nedovolí napsat slovo b.o.ž.e ?!
Upravil Paul dne 14.12.2013 21:12
nemam vubec prave tasky normalne to rvu do toho zatim sem nic nepozoroval, jeste na to poradne mrknu , ze by treba udelal predchozi majitel nejakej nastrik ?
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Mám zvěsti,že moc pevné kufry nejsou taky úplně nejlepší.Při hrubším pádu se může poškodit i podsedlový rám,když jsou kufry moc pevné.
.
schrek napsal:
nemam vubec prave tasky normalne to rvu do toho zatim sem nic nepozoroval, jeste na to poradne mrknu , ze by treba udelal predchozi majitel nejakej nastrik ?
Tak možný je všechno ale skoro bych o tom pochyboval. Ono taky záleží jak tam máš ty věci natlačený. Třeba volně hozenej hadr je v pohodě, ale jak na tom bude nějaká těžká věc tak už to bude poznat. Alespoň podle mý zkušenosti.
schrek napsal:
Mám zvěsti,že moc pevné kufry nejsou taky úplně nejlepší.Při hrubším pádu se může poškodit i podsedlový rám,když jsou kufry moc pevné.
to nejsou zvesti, mam to z vlasni (brachove) zkusenosti, festovni kufry ti nevytvori deformacni zonu a vse se prenese na nosice a podssedlovku
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Než jsem zjistil,že Marcel (Marselus) dělá do kufrů pěkné tašky a za rozumné peníze,tak jsem uvnitř vylepil kufry takovou pěnou,která se prodávala v Lídlu.Je určena na nalepení na zeď v garáži,aby se nebouchalo dveřma o zeď.Má to dvě výhody.Nic se ti v kufru neumaže a má to i velice dobré termoizolační vlastnosti.Dáš ráno do kufru studené pití a i v létě je odpoledne celkem studené.
.
schrek napsal:
myslis takovou tu teroizolůacni za topeni co byla ted v lidlu
Já to kupoval už loni.Je to role šedé měkké hmoty,něco jak tvrzený molitan,nedokážu to přesně popsat.Je to samolepka a ta role má zhruba 20 cm na 2 metry.Podívám se zítra v garáži,měl bych tam mít zbytek i s origo přebalem,tak to můžu zítra opsat a poslat ti přesný název.
.
Nějak nemám chuť kupovat pravidelné hliníkové kufry na LC . Zajímá mě, jestli Touratech nabízí i jiný topcase než hliníkový a jaká alternativa by se tam podle Vašeho názoru hodila? Co takhle Givi Maxi 52 s dákovým ovládáním. Nepíšu teď o ADV variantě, ale o moto používané spíše po silnici v každodenní rutinně. Najezdíme 20tis. km ročně pracovně na moto a tak sháním horní kufr pro toto cestování po ČR s pracovním využitím.
schrek napsal:
A jak v tom máš naskládaný věci? Pokud máš nějaký tašky šitý na míru a jsou tmavý tak tam to asi nepoznáš, ale když to do toho hodíš jenom třeba v igelitce nebo nedej **** bílý tričko, tak jak origo na osmikile tak na dvanáctce špiní. Není to nic drastickýho, jen s tím musím počítat a věci nějak zabalit. Ta folie není špatnej nápad, už jsem nad něčím podobným taky přemýšlel.
EDIT: To mi to vážně nedovolí napsat slovo b.o.ž.e ?!
takhle jsem poradek v kufrech vyresil ja, ruzny tasky do kterych je videt... http://www.bullar...mp;from=25
a ty rucniky jsou taky super!!!
Upravil MichalD dne 15.12.2013 14:50
všude dobře, s kávou nejlíp
Choseman napsal:
Nějak nemám chuť kupovat pravidelné hliníkové kufry na LC . Zajímá mě, jestli Touratech nabízí i jiný topcase než hliníkový a jaká alternativa by se tam podle Vašeho názoru hodila? Co takhle Givi Maxi 52 s dákovým ovládáním. Nepíšu teď o ADV variantě, ale o moto používané spíše po silnici v každodenní rutinně. Najezdíme 20tis. km ročně pracovně na moto a tak sháním horní kufr pro toto cestování po ČR s pracovním využitím.
Ne nenabízí a doufám že nikdy ani nabízet nebude
LC s Givi bych rovnou zařadil do zde existujícího vlákna "zvěrstva". Myslím to vážně. Nevypadá nic víc hnusně než enduro s oblým topcase.
Pochopitelně když chceš 50l top, tak to na té motorce bude dost strašné v každém případě - i hliníkový bude děsná rakev. Je to věc názoru,...