Jsou fóra, kde se člověk bojí napsat větu a radši to kontroluje 2x, jen aby nedostal sprďáka nebo dokonce ban za nějaké porušení pravidel, kterých je tolik, že se nedají ani zapamatovat. Když se člověk zeptá na něco, co fakt nemůže najít a nenapíše postup co všechno zkoušel hledat a jak to zadával, tak přinejmenším tam může čekat drsnou odpověď ať se naučí používat složené dotazy do pokročilého vyhledávání a neobtěžuje něčím, co se už před 4 roky řešilo apod. Napsat někomu jménem znamená okamžitý ban atd.. Příklady: MoDaCo, některé části na zive.cz, path apod.
A pak jsou fóra, kde je to plevel a každému je fuk, co se tam píše ale taky se tam člověk nic moc nedozví - kromě svérázného slangu různých uživatelů. Motorkáři jsou typický příklad.
Ideální je zlatá střední cesta - pro mě třeba AdvRider. Moderátoři tam jsou celkem v pohodě, poradí, přepíší příspěvek nebo ho zařadí tam kam patří a když se z toho člověk poučí a nedělá to pořád, není problém. Když někdo prudí, tak to trvá obvykle pár dnů a zablokují mu IP adresu. Viz někdo kdo do tématu o dakaru neustále vkládal příspěvky že to je sport který ničí životní prostředí apod. Zmizel za hodinu a půl navždy.
Na bmwgs myslím moc aktivních moderátorů není. Miloš maže nebo upravuje něco když se k tomu dostane ale nevím že by někdo opravoval po lidech třeba "logický" nadpisy vláken typu "kdo poradí" "sháním" bez uvedení detailů nebo přehazoval vlákna tam, kam patří.
Co se týká komerce, myslím že forum by bez ní dneska neexistovalo nebo určitě ne v téhle podobě. Můžeme být rádi, že tady mezi příspěvky nemáme vložené reklamy z google a do našich příspěvků se nedávají reklamy generované nějakým systémem - tohle je jinde celkem normální věc. A naopak - když někdo nechce reklamy vidět, tak zaplatí on. Pochybuju že by tady lidi platili roční poplatek za to aby třeba neviděli reklamy, vyskakovací okna apod.
Ohledně úrovně - podívejte se, kolik tady bylo lidí před pár lety a kolik jich je teď. Dřív jsme se prakticky všichni kdo měli v nějaké oblasti 1150GS/A znali osobně. Teď v sezóně potkáš GS každou hodinu. Je tady mrak lidí, kteří nemají potuchy o tom, jak fungují fóra a pletou si to s chatem a taky lidi, kteří se bojí napsat cokoliv a všechno mezi tím. Když to moderátor denně nesleduje a nenapíše těm lidem SZ, co mají a nemají dělat a JAK to mají dělat aby to bylo správně příště, tak to jinak dělat nebudou. Plevelení vláken, témata mimo rámec, vlákna bez jednoznačného nadpisu atd...
Podle mě je tady dost lidí, kteří poradí, dokonce radši napíšu sem OT téma třeba jak jsem potřeboval poradit s linuxovým RAID polem, tak radši sem než na zive.cz
Ano, jsou komorní fóra, kde je 50 lidí kteří se fakt dokonale znají a tohle nikdy takové nebude ale pořád to je v oboru motorek unikátní a věřte, majitelé některých jiných značek nám bmwgs závidí a moc rádi by měli něco podobného.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Me osobne se stranky libi a klidne bych je udelal za min rocni poplatek.
Byl jsem dlouho jen registrovanej cumil,nez jsem udelal krok a koupil Gs.
Nacerpal jsem zde spoustu rad k nezaplaceni a beru to jako velke plus k moji motorce.
Defacto je tu od 1150 skoro vse.
A par lidi,mechaniku,kteri opravdu vi a poradi.
Mimochodem treba prispevky od TomaseTT ctu rad.Sice delsi,ale obsahem super.
Plně souhlasím a je mi jasné, že dávat to všechno do pořádku zabere hodně času a pokud by se s tím někdo pohrál / hlavně technické věci a jejich vyhledávání/ velice rád roční poplatek zaplatím. ve starých forech se fakt bez podrobnějšího vyhledávače blbě hledá. jinak jsem spokojený a dá se toho nalézt dost.
TomasTT napsal:
Na bmwgs myslím moc aktivních moderátorů není. Miloš maže nebo upravuje něco když se k tomu dostane ale nevím že by někdo opravoval po lidech třeba "logický" nadpisy vláken typu "kdo poradí" "sháním" bez uvedení detailů nebo přehazoval vlákna tam, kam patří.
Ono se to nezda,ale zrovna tech nadpisu,presunuti vlaken,promazani vlaken,pripadne obcas uplne smazani tady probehne celkem dost.Nejvic me stve,kdyz clovek neco prodava a nakonec prejmenuje vlakno na prodano,prosim smazat atd.Jsou lidi co nikdy nebudou davat aktivni linky atd.Neni sance kdyz chodis do prace to tady udrzovat uplne vsechno a asi to ani neni potreba.Resi nekdo,jestli tyden stara inzerce ma spravny nadpis,aktivni link atd?Bylo by to lepsi,ale na tom to uplne nestoji.
A sjednotit treba vsechny vlakna o kufrech,olejich atd.uz asi taky neni moc realne.Zkuste si najit vlakno treba o padácích tak 3 roky stare.Tenkrat byla popularni treba znacka DODO,ktera uz asi neexistuje a to vlakno vas moc zajimat nebude.To same je asi v kufrech.Myslim,ze je mozna lepsi to vlakno obcas zalozit znova a alespon se v nem pise o aktualnich vyrobcich,modelech atd.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Pepasan napsal:
Zdar lidi, 10let vlastním Varadero(taď prodávám)a rok mám 1150GS. Musím uznat, že stánky BMWGS jsou proti Varaderu naprosto jiný level, dají se číst, najdu tady dost zajímavích věcí a není to mlácení prázdné slámy. Podle přezdívek poznávám, že tady jsou i lidi, kteří dříve byli aktivní na Varaderu a ti to určitě můžou potvrdit.
Ahoj zdravím hrdého varaderistu bývalého kolegu, měl jsem červené karburátorové varadero 2000 jedno z prvních,padáky givi tn 365 boční kufry keyless + topcase maxia v tý době po mé africa-twin a před tím superteneré XTZ750 neskutečná motorka,potom jsem měl 2x Pgm-F1 6kvalt to bylo lepší mělo 6 a bralo to max 6litrů.Jezdil jsem je 6 let do té doby než jsem si přivezl svou první 1200 gs adventure 2006 a od té doby jsem baworům věrný.
TomasTT napsal:
Ono se to nezda,ale zrovna tech nadpisu,presunuti vlaken,promazani vlaken,pripadne obcas uplne smazani tady probehne celkem dost.Nejvic me stve,kdyz clovek neco prodava a nakonec prejmenuje vlakno na prodano,prosim smazat atd.Jsou lidi co nikdy nebudou davat aktivni linky atd.Neni sance kdyz chodis do prace to tady udrzovat uplne vsechno a asi to ani neni potreba.Resi nekdo,jestli tyden stara inzerce ma spravny nadpis,aktivni link atd?Bylo by to lepsi,ale na tom to uplne nestoji.
A sjednotit treba vsechny vlakna o kufrech,olejich atd.uz asi taky neni moc realne.Zkuste si najit vlakno treba o padácích tak 3 roky stare.Tenkrat byla popularni treba znacka DODO,ktera uz asi neexistuje a to vlakno vas moc zajimat nebude.To same je asi v kufrech.Myslim,ze je mozna lepsi to vlakno obcas zalozit znova a alespon se v nem pise o aktualnich vyrobcich,modelech atd.
Vevis naprosto s Tebou souhlasím. Vůbec mi osobně nevadí když někdo založí téma po 156té. Znalejší odpoví, případně hodí odkaz na starší vlákno. Vznikne takto vlákno s koncentrovanější informací.
Do novějších vláken se odváží napsat své zkušenosti i relativní nováčci případně starší uživatelé rozšíří své zkušenosti ktéré již ve starých vláknech zapadly.
Co se týká neaktivních odkazů, sám se snažím je upravit a myslím že takových lidí je tu víc a nikomu to nevadí těch pár vteřin co tomu věnují.
Znovu píši že se mi web moc líbí a jsem s ním spokojen a jsem na něm každý den.
Splněný sen moje 1100GS
Někteří majitelé jiných značek nám asi hlavně závití TTy slohovky
fakt je ten, že jsem se potkal s X lidma ohledně motorek a když byl problém kolem BMW, tak mi bych skoro vyražen dech při slovech ,, který jsi z bmwgs ,, a pak každý s kým jsem měl tu čest ( myslím kluky na silnicích ne v obchodech !! ) jednal jak celoživotní kamarád. Kluk s od Brna nám zachránil celou expedici, nikdy nás neviděl, propůjčil kardan se přáním pěkné dovolené a až se vrátíte, tak ho buď zaplať nebo vrať prostě naprosto úžasný !!! Jsem v BMW klubu s kartičkou o členství a to ani nikoho nezajímá. Tady to má hodnotu lidskou, která ve společnosti už je jen málo.
To, že si zde někdo ,, mastí ego a svoji dokonalost ,, už spoustu lidí nechává v klidu a je zábavné si s těma opravdu motorkářema povídat hlavně na ulici. Je to i tím, že majitelé GS jsou dnes hlavně kluci, kteří na to opravdu našetří z lásky, jezdí v hadrech na co mají a jsou šťastní. Mají to v srdci a rádi se přihlásí. Nemají to v peněžence a nemachrují svojí jedinečností a hadrama za XX tis.
těmto hlavně přeji hodně šťastných kilometrů a zážitků ,, zde ,,
Upravil pepanek1150 dne 04.04.2013 08:55
všude dobře.....doma GSA
TomasTT napsal:
Ono se to n....se o aktualnich vyrobcich,modelech atd.
Ja myslim, ze to horsi neni. Lezu sem uz 2 roky a jsem spokojenej. Samozrejme se najdou jedinci, kteri jsou na povolani Medika, ale to je vsude a leckde je to horsi.
Temata bych se opravdu nepokousel spojovat, protoze vyvoj je uplne jinde, nez o cem se diskutuje. A procitat 8 stran z roku 2010 je nesmysl. Ale spis bych zalozil nove, kde bych se bavil o vsem znovu a starsi dal treba do archivu. Napr.: tema pneu F650gs. Vetsina informaci je z roku 2009 a to, jak vsichni vime, je v tomto oboru dost dlouha doba. Proto bych dal navrhy, ktere temata uzamknout, dat nekam do archivu a vyrobit nove, treba pneuf650gs od r. 2013.
Tak samozřejmě nikde jsem nenapsal,že by to tu stálo za nic atd...jen se mi prostě zdá,že se tu za poslední rok až dva řeší víc kravin a absolutně nesmyslných věcí,které třeba ani vůbec nesouvisí s motorkama natož s GS...
Vždy,když jsem se potřeboval něco ohledně BMW a světa kolem něj spojeného dozvědět,tak jsem se to dozvěděl a spousta lidí mi ochotně pomohlo a poradilo...
Jsem za tenhle web nesmírně rád a rád sem chodím (pokud si všimnete,tak Já jsem většinou online od rána do večera )...
Zajímaly mne vaše názory a ty jste sem zatím bez zbytečných urážek napsali za což vám děkuji...
ps. zajímalo by mně,kdo v anketě zaškrtl tu třetí možnost...
zetor napsal:
ps. zajímalo by mně,kdo v anketě zaškrtl tu třetí možnost...
Se dobrovolne hlásím!
ja tez
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Já jsem tady necelý rok tudíž nemůžu posoudit zda to jde do kytek. Takže nebudu hodnotit. Každopádně jsem za tyto stránky rád a spousta nám už tady z tý zk*rvený zimy hrabe.
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Uroven kazdeho fora je prumer urovne uzivatelu podle mne to ale neni az tak tragicky - mohlo by byt i hur :-), ani s reklamama to tu neni tak zly - ne ze by neslo ji uplne vyradit (na jawamanii uz taky leta platime prispevky za hosting a ucet je bezproblemu v rezerve ) - ale tyhle 2 maly okynka nejsou zadna tragedie , takze celkove to tu hodnotim jako prijatelny prumer a hlasuju pro moznost 3
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Za mě dobrý...hodně se tu dozvim (technika)
docela dobře pobavim (rypák Hiks)....hodně ubral posera
nas.rat se tu taky dokážu (komunisti) tim nemyslim Vlastu ten ku.rva dobře mlží...takže v pohodě jsem rád že jsou
Upravil Michal dne 04.04.2013 13:18
Jediný fórum,na kterým se to hejbe,sem tu stále a stále,sehnal jsem tu spoustu věcí,za mně,jen musím někam vyrazit,abych poznal ikony a opravil si o někom mínění ,což se z psanýho slova nedá
oranžová dvanáctka