karcici napsal:
...ano nekonkretne placam tym by sme to mohli ukončit
no... mel jsi to asi ukoncit nez jsi zacal nekonkretne placat
pokud je Motorex 2x predrazenej IDENTICKEJ vyrobek co si muzeme koupit jinde.. tak nam prosim ukaz na konkretni (stejne) 2 vyrobky, co jeden stoji s etiketou Motorexu petikilo litr a druhy 200.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
.....možeš prosim ukazat kde som napisal že motorex je oproti konkretnej značke predraženy????....skor ako začneš reagovat si prosim diskuziu najskor riadne prečitaj
.....uviedol som len skutočnost že motorex ,tak ako trebars maziva a oleje predavane pod ochodnymi značkami automobilovych vyrobcou,nie su ich vyrobcami ale ich dodava pre nich konkretna značka...to je všetko nič viac nič menej
karcici napsal:
.....možeš prosim ukazat kde som napisal že motorex je oproti konkretnej značke predraženy????....skor ako začneš reagovat si prosim diskuziu najskor riadne prečitaj
.....uviedol som len skutočnost že motorex ,tak ako trebars maziva a oleje predavane pod ochodnymi značkami automobilovych vyrobcou,nie su ich vyrobcami ale ich dodava pre nich konkretna značka...to je všetko nič viac nič menej
a neni to spis tak, ze si motorex koupi tu olejovou bazi a pridava tam VLASTNI aditiva?
tak to dela imho Castrol.
navic Motorex na imho REGULERNI tovarnu ve Svajcu.
17 cm
17 cm
Spíš než značku oleje je dobré řešit kdy ten olej vyměnit. Když tomu nakládáš v offu nebo někde kde je 40 stupňů ve stínu tak olej jde kukat celkem brzo a jedno jesli motorex nebo castrol a intrval neinterval
Upravil Kuci dne 07.04.2013 12:45
Kuci napsal:
Spíš než značku oleje je dobré řešit kdy ten olej vyměnit. Když tomu nakládáš v offu nebo někde kde je 40 stupňů ve stínu tak olej jde kukat celkem brzo a jedno jesli motorex nebo castrol a intrval neinterval
ja bych si taky tipnul, ze to zkraceni bude mit asi nejvetsi vliv...
17 cm
karcici napsal:
a neni to spis tak, ze si motorex koupi tu olejovou bazi a pridava tam VLASTNI aditiva?
tak to dela imho Castrol.
navic Motorex na imho REGULERNI tovarnu ve Svajcu.
.....je prirodzene ,že fabriku ma ved niekde to musi plnit do svojich obalov.
....v drvivej vačšine,zamerne nepišem všetko aby nebolo možne ma chytat za slovička je to len prebaleny konkretny finalny vyrobok inej značky
.....ale prečo sa vlastne tomu braniš a čuduješ ved to je tak aj s inymi vyrobkami v bežnom živote a pokial su tie vyrobky kvalitne niet čo riešit
Tak Servisáku, drobná omluva. V BMW manuálu je pro danou specifikaci z knížky opravdu uveden 5W-50 a 5W-40
Mě do toho v servise vždy lili 10w-40 jezdím jen v létě a suchu
produkty zalecane przez BMW Motorrad i ogólnie dopuszczone klasy lepkości
Nazwa
Wykorzystanie
Specyfikacja
Informacje zamówieniowe
SAE 5W-40
-20 °C
API SF / ACEA A2, lub lepszy
SAE 5W-?50
-20 °C
SAE 10W-40
-10 °C
SAE 10W-?50
-20 °C
SAE 15W-?40
0 °C
Upravil Waltr dne 07.04.2013 12:58
Hicks:
1. Ak Motorex Boxer 4T je podľa teba naj olej pre boxer motory, prečo má prísady pre mokrú spojku? (LCčko vtedy ešte nebolo)
2. Mohol by si mi mi vysvetlit a niečím podložiť tie "mensi tolerance v motoru" medzi boxerom 1200vkou vodníkom a vzducháčom?
Díkes.
A k téme:
Lejem nový Castrol Act>evo 4T 20W-50 API SJ, JASO MA-2
palciatko napsal: Hicks:
1. Ak Motorex Boxer 4T je podľa teba naj olej pre boxer motory, prečo má prísady pre mokrú spojku? (LCčko vtedy ešte nebolo)
2. Mohol by si mi mi vysvetlit a niečím podložiť tie "mensi tolerance v motoru" medzi boxerom 1200vkou vodníkom a vzducháčom?
Díkes.
A k téme:
Lejem nový Castrol Act>evo 4T 20W-50 API SJ, JASO MA-2
...bod 1. ...zaujimavy postreh ktory skutočne na niečo poukazuje
...na bod 2 si počkam a preverim technicku znalost
palciatko napsal: Hicks:
treba proto, aby to slo v nouzi nalejt i do normalniho motorkovyho motoru?
Díkes.
tak pocitam, ze i kdyz to je jen 33/66% vzduch tak by mohl mit TROCHU MENSI rozsah pracovnich teplot a tim padem mensi tolerance/mezirky mezi dily?
navic je to novy motor, mozna je celkove vyroben presneji?
Upravil hicks dne 07.04.2013 13:22
17 cm
.....Hicks bod 2.......1+
....bod 1........može to naznačovat aj to že to až taky velky špecial pre boxery nebude,kedže doteraz nebol boxer z mokrou spojkou/ aspon myslim/ a že to je len bežny motocyklovy olej určeny pre bežne motocykle
Upravil karcici dne 07.04.2013 13:30
karcici napsal:
.....Hicks bod 2.......1+
....bod 1........može to naznačovat aj to že to až taky velky špecial pre boxery nebude,kedže doteraz nebol boxer z mokrou spojkou/ aspon myslim/ a že to je len bežny motocyklovy olej určeny pre bežne motocykle
ad 1) Zlabek rikal, ze ten Motorex (co tam leje Boris) je kvalitnejsi/vyssi rada, nez TEN Castrol.
nevim, mozna je tam nejake aditivum, co treba komplikuje zrani oleje.. NEVIM. kazdopadne Morabovi to od te doby nezera ani deci snad.
a ma snad i vyssi pracovni rozsah.
17 cm
....ešte raz nikto nikde nepiše že ten olej je zly alebo nekvalitny,prave naopak, len ked logicky zvažim že ma byt určeny primarne na boxer motor na čo tak je aditivum pre mokre spojky....minimalne z ekonomickeho pohladu ak nedam drahe aditivum možem mat vyrobu lacnejšiu,preto ja si myslim že je to štandartny motocyklovy olej pre motory s mokrou spojkou a pre motory boxer plne vyhovuje.....
mě z vás už odvezou k chocholouškovi, dyt si tam klidně lejte olej do raketoplánu za 1000 kčs litr...Otázka zněla-jaký olej do 1150,odpověď je - do takové staré plečky,myšlena konstrukce motoru plně dostačuje castrol actevo 20w50 dneska už sehnatelnej za 130 korun....naschle.
Kupredu spatki ni krok...
karcici napsal:
....ešte raz nikto nikde nepiše že ten olej je zly alebo nekvalitny,prave naopak, len ked logicky zvažim že ma byt určeny primarne na boxer motor na čo tak je aditivum pre mokre spojky....minimalne z ekonomickeho pohladu ak nedam drahe aditivum možem mat vyrobu lacnejšiu,preto ja si myslim že je to štandartny motocyklovy olej pre motory s mokrou spojkou a pre motory boxer plne vyhovuje.....
ja bych si tipl, ze tam to aditivum je z jednoducheho duvodu -- pokud by nebylo, je ten olej OPRAVDU JEDNOUCELOVY.
a to uz nema zadny ekonomicky smysl imho.
17 cm
bohumil napsal:
mě z vás už odvezou k chocholouškovi, dyt si tam klidně lejte olej do raketoplánu za 1000 kčs litr...Otázka zněla-jaký olej do 1150,odpověď je - do takové staré plečky,myšlena konstrukce motoru plně dostačuje castrol actevo 20w50 dneska už sehnatelnej za 130 korun....naschle.