Woodman napsal:
Hele, vy "lovci", hlavně dejte při tom "lovu a ponižování" bacha na zajíce, srny, ptáky a dědečky za volantem....
.. a divoký prasata jsi chtěl původně napsat, Tome? ?
Čék po letech sleze ze silnic na GS aby se uklidnil a hle jaký se tady objevuje bojový duch .. ale abych se vrátil k počátku tématu a videu kde je srovnání zrychlení 0-200 WasserGS a 1200LC8, tak hodnoty ca 14 a necelých 10s s jsou opravdu velmi solidní. Vždyť 9,5 s, které atakuje KTM mají běžně litrové superbike!!! To je opravdu nářez a skoro bych už téhle kategorii přestal říkat cestovní enduro..., od drátěných kol se dostáváme opravdu jinam. Ale trh si to asi žádá, jak je vidět i v tomto vlákně.
Wer später bremst, fährt länger schnell.
chstepan napsal:
.. chlapci a chlapi (dámy prominou) to se fakt cítíte tak poníženě když Vás někdo předjede ?
.. a naopak se Vám zvedne sebevědomí, hrdost či co , když někoho předjedete Vy ? ...
asi nemám závodnickýho ducha ,ale mě víc potěší "gesto poděkování" když se uhnu, nebo umožním předjet rychlejšímu a ten pak "poděkuje" ...
... párkrát mě už někdo zkoušel "vyštengrovat " k závodění ... ale neuspěl ... hold nemám potřebu se s někým porovnávat či léčit ego ...
Ale o tom to vůbec neni...
Jen mě baví Ti, kteří mají např. GSXR 1000...nápis na zádech se jménem jako kdyby byl mistr motoGP, ale napálit to umí jen na rovině...rád mu potom srazím hřebínek, když si ho "dám" na R1150GSA se špuntama...
Taky jsem jel se skupinkou kamarádů na nových litrových zmrzlinách...každej mistr světa, ale pak jsem musel na benzínce na ně 5 min čekat...
Prostě občas mě to chytne no...jinak jezdím pomalu...
ps. oba bratři vlastní zmrzliny...
Presne tak! Nejde o to predjet a bit se v hrud. Jde jen o tu radost predjet toho, kdo si to "zaslouzi".
V mym pripade.. pokud jede zoufalec na litrovy zmrzline, v zatackach vysedava jak nalitej a na zadech ma napsany svoje jmeno... a jeste k tomu zkousi machrovat v dubskych zatackach (tam moje alergie stoupa nejvic)... takovej si zaslouzi, aby mu nekdo ukazal, ze se ma radsi naucit jezdit, pokud mozno na okruhu a nemachrovat pred holkama kdyz umi kulovy.
Jelikož Dubské zatáčky znám moc dobře (občas si tam jedu zajezdit) a mistři na litrových zmrzlinách, který hází pásky na místní benzínce znám už dobře také. V klidu se zastavím s přítelkyní občerstvit na té benzínce a přijde za mnou skupinka těhlech mistrů motoGP a spustí co to máš za křáp atd. si myslíš, že když máš BMW tak se z toho posereme? Nevěřil jsem vlastním očím tak mu říkám jak můžeš vědět, že to je křáp? Prej tak pojd dáme závod. Lehce jsem se po usmál asi takto a kouknul se napřítelkyni. Znáte to ne? Nedělej to atd prostě bla bla bla. Sundám si kufry z moto a říkám jdeme na to. Když vyjíždíme na hlavní on to zvedá na zadní a sklízí velký potlesk Je to jejich guru a asi král Jelimán Ovšem po 4 zatáčkách ho předjíždím a on zjišťuje, že to asi hrubě podcenil. Drží se měí, ale po chvilce se mu pomalu, ale jistě ztrácím z dohledu. Na konci to otáčím a jedu zpátky potkal jsem ho tak ve 3/4 cesty. Jedu vesele dál zpátky na benzínku. Když přijíždím na benzínku všichni čumějí jak vyvalený a vidím poskakovat a radovat se jenom jednoho člověka (moje paní) cca po 10 minutách dorazil mistr na zmrzlině. Čekal jsem co se bude dít, ale vzal to statečně přišel za mnou a podal mi ruku, že je to super stroj a že jsem to hodně slušně naklápěl, každopádně on byl výsměchem a to mě krásně hřalo na srdci a ještě, že na mě byla moje drahá polovička hrdá takže vím o čem Alda mluví
Upravil Bajlak dne 21.05.2013 15:25
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
chstepan napsal:
.. chlapci a chlapi (dámy prominou) to se fakt cítíte tak poníženě když Vás někdo předjede ?
.. a naopak se Vám zvedne sebevědomí, hrdost či co , když někoho předjedete Vy ? ...
asi nemám závodnickýho ducha ,ale mě víc potěší "gesto poděkování" když se uhnu, nebo umožním předjet rychlejšímu a ten pak "poděkuje" ...
... párkrát mě už někdo zkoušel "vyštengrovat " k závodění ... ale neuspěl ... hold nemám potřebu se s někým porovnávat či léčit ego ...
Jen mě baví Ti, kteří mají např. GSXR 1000...nápis na zádech se jménem jako kdyby byl mistr motoGP, ale napálit to umí jen na rovině...rád mu potom srazím hřebínek, když si ho "dám" na R1150GSA se špuntama...
Taky jsem jel se skupinkou kamarádů na nových litrových zmrzlinách...každej mistr světa, ale pak jsem musel na benzínce na ně 5 min čekat...
Presne tak! Nejde o to predjet a bit se v hrud. Jde jen o tu radost predjet toho, kdo si to "zaslouzi".
V mym pripade.. pokud jede zoufalec na litrovy zmrzline, v zatackach vysedava jak nalitej a na zadech ma napsany svoje jmeno... a jeste k tomu zkousi machrovat v dubskych zatackach (tam moje alergie stoupa nejvic)... takovej si zaslouzi, aby mu nekdo ukazal, ze se ma radsi naucit jezdit, pokud mozno na okruhu a nemachrovat pred holkama kdyz umi kulovy.
Jelikož Dubské zatáčky znám moc dobře (občas si tam jedu zajezdit) a mistři na litrových zmrzlinách, který hází pásky na místní benzínce znám už dobře také. V klidu se zastavím s přítelkyní občerstvit na té benzínce a přijde za mnou skupinka těhlech mistrů motoGP a spustí co to máš za křáp atd. si myslíš, že když máš BMW tak se z toho posereme? Nevěřil jsem vlastním očím tak mu říkám jak můžeš vědět, že to je křáp? Prej tak pojd dáme závod. Lehce jsem se po usmál asi takto a kouknul se napřítelkyni. Znáte to ne? Nedělej to atd prostě bla bla bla. Sundám si kufry z moto a říkám jdeme na to. Když vyjíždíme na hlavní on to zvedá na zadní a sklízí velký potlesk Je to jejich guru a asi král Jelimán Ovšem po 4 zatáčkách ho předjíždím a on zjišťuje, že to asi hrubě podcenil. Drží se měí, ale po chvilce se mu pomalu, ale jistě ztrácím z dohledu. Na konci to otáčím a jedu zpátky potkal jsem ho tak ve 3/4 cesty. Jedu vesele dál zpátky na benzínku. Když přijíždím na benzínku všichni čumějí jak vyvalený a vidím poskakovat a radovat se jenom jednoho člověka (moje paní) cca po 10 minutách dorazil mistr na zmrzlině. Čekal jsem co se bude dít, ale vzal to statečně přišel za mnou a podal mi ruku, že je to super stroj a že jsem to hodně slušně naklápěl, každopádně on byl výsměchem a to mě krásně hřalo na srdci a ještě, že na mě byla moje drahá polovička hrdá takže vím o čem Alda mluví
No.. v tomhle pripade bych asi urcite nejel, tim spis, kdyz bych si byl jistej, ze je to presne ten ****ek, o kterych je tu rec. Coz byl, podle toho co pises.
Ale at uz je to jak je to, lidi jsou zvlastni. Vubec nechapu proc se nekdo takhle povysuje, navic kdyz na to nema.
Rozhodne jsem si ale jistej, ze oni nemaji kde ty zkusenosti nabrat. Kdyz vyrazim rano na vylet, benzinka je plna. Kdyz se vecer vracim, benzinka je plna stale stejnych lidi. Ani motorky se pres ten den moc nepohnou
chstepan napsal:
10 minut po tobě? a kde jste se otáčeli, v Brně?
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
No.. v tomhle pripade bych asi urcite nejel, tim spis, kdyz bych si byl jistej, ze je to presne ten ****ek, o kterych je tu rec. Coz byl, podle toho co pises.
Ale at uz je to jak je to, lidi jsou zvlastni. Vubec nechapu proc se nekdo takhle povysuje, navic kdyz na to nema.
Rozhodne jsem si ale jistej, ze oni nemaji kde ty zkusenosti nabrat. Kdyz vyrazim rano na vylet, benzinka je plna. Kdyz se vecer vracim, benzinka je plna stale stejnych lidi. Ani motorky se pres ten den moc nepohnou
Je možný, že to byl on to nevím, ale vídám je tam často. To s tou benzínkou máš taky pravdu jsou tam pořád
Nevím jak se to tam teď jmenuje, ale úplně nakonci kousek za tou restauraci možná to nebylo 10 minut psal jsem cca. Takže možná 9 minut a 55 vteřin
Upravil Bajlak dne 21.05.2013 19:20
hayabuzerant (nebo neco podobneho) vcera rovinka u Krepenitz... strasnej drsnak... hix jede kilo, hayaboozer 130. na rovince.
prvni dve zatacky... stahnu snad 300 m naskok a jsem za nim.
cholinsky most a odbocka na Neuknin... asi na 2km technictejsich pasazi jsem nabral cca 800m naskok.
jsou to proste drsnaci. hlavne, ze jim to jede 300.
---
pul kreditu si odecitam za tu sprostarnu, kdy mne predjela 990ka po zadnim kole na konciHusakova ticha.
Upravil hicks dne 24.08.2013 22:02
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
hayabuzerant (nebo neco podobneho) vcera rovinka u Krepenitz... strasnej drsnak... hix jede kilo, hayaboozer 130. na rovince.
prvni dve zatacky... stahnu snad 300 m naskok a jsem za nim.
cholinsky most a odbocka na Neuknin... asi na 2km technictejsich pasazi jsem nabral cca 800m naskok.
jsou to proste drsnaci. hlavne, ze jim to jede 300.
---
pul kreditu si odecitam za tu sprostarnu, kdy mne predjela 990ka po zadnim kole na konciHusakova ticha.
Mhm, a co když Hayabuzaman prostě nezávodil a netušil, že ty.... jo, prostě plynule cestoval svých 130 na podtočenou 6 a bylo mu úplně jedno že ho něco předjelo na silnici, kde to třeba ani vůbec neznal... a řekl si jen, jé, na co si ten kluk tady hraje, hlavně ať to tady někde neomotá ... a jel si dál se svým vědomím, že na rovince by dal komukoli a to mu stačí. Anebo to vůbec neřeší. Ono totiž nikdy nevíš kdo na tom sedí, jakou má náladu, zkušenosti, věk, jak je chytlavej... je naivní podle motorky odhadovat jezdce, stejně jako je fatální kohokoli provokovat, potažmo zabít. Jasně, každý má jet, na co se cítí a tady "jsi vyhrál"
Co si ale takhle zajet zajezdit do Mostu, nebo na Sosnovou, a dát si pár koleček s klukama kteří se chtějí svézt svižně. Na to fakt neni čas, žejo ? Zkusil sis to někdy, abys měl tušení, jak na tom vlastně jsi, nebo máš vysoké sebevědomí jenom na základě pár příhod ve své domovině v běžném provozu? Argumenty, že na to třeba nemáš motorku, nebo gumy jsou nesmysl, na okruhu (nemyslim samozřejmě při závodech) tě nikdo nenutí jet víc než na co se cítíš, je to jen o tobě kolik si dovolíš a jedinej pro koho jedeš jsi ty sám...Teprve v porovnání s lepšími jezdci poznáš, co máš v hlavě a zjistíš jak krásné je se učit něco nového, když během tréninku jedeš jednu zatáčku podesáté, následně podvacáté, tak se dostáváš do jiné dimenze, do které na běžné silnici naprosto nemůžeš přijít. Je to fakt něco jiného, než provokovat k sebevraždě kluka na Hayabuse.
Wer später bremst, fährt länger schnell.
Ona busa taky neni do zatacek zadna velka hitparada, GS je proti tomu fakt mrstna....
Jinak je to hodne o nalade, jak se komu chce a samo o rukach taky, ale to poznas az kdyz se opravdu domluvte a nekde porovnate sily, ne jen ze jsi nekde nekoho predjel.
Melizoji myslim, ze bys nemel rozumovat o necem, o cem vis kulovy.
Pokud nekdo jezdi rychle rovinky a ABSURDNE POMALU TECHNICKY PASAZE, na neco to to ukazuje, pripadne to je rovnou symptomem mizerneho jezdce.
Jestli to nechapes, je mi lito, ale zaroven mi to je tak nejak u prdele.
Sosnovou bych nekdy dal, ale ne ze bych nemel cas, ja nejsem ochotnej si ho udelat. A je mi uplne jedno jak si tam navzajem honite pera.
Hix bydli v zatackach okolo Neuknina a Hix je tu celkem spokojenej. Zmrzlinaru a nahacistu, co tu se mnou za ty roky denniho dojizdeni snazili zavodit, nebylo zrovna malo.
Hayabuzerant mozna nezavodil, kazdopadne JEL DIVNE. tj. rizikove na rovince (a jeste mne predjel) a priposrane v zatackach. Podle mne... podezrely.
17 cm
brtnik napsal:
Ona busa taky neni do zatacek zadna velka hitparada, GS je proti tomu fakt mrstna....
Jinak je to hodne o nalade, jak se komu chce a samo o rukach taky, ale to poznas az kdyz se opravdu domluvte a nekde porovnate sily, ne jen ze jsi nekde nekoho predjel.
ne, ne. pokud jede relativne rizikove rovinky, navic ne vzdycky uplne prehledny a NEPOROVNATELNE POMALEJI reze zatacky, u mne je v karantene.
a jinak co se tyce opravdovyho zavodeni, vetsi stranda tu bejva s autama. vetsina zmrzlinaru je priposranejch v prvnim vracaku.
17 cm