Tak já jsem koupil toho Samsunga + USB nabíječku, přes prodlužovačku jsem to měl vyvedené z originál zásuvky do zadní brašny.
Týden jsem to teď používal na cestách a funguje to, spokojenost .
Není to vodotěsné/voděodolné řešení - v případě deště je potřeba vzpomenout si/zastavit/uklidit, občas nebyla powerbanka nabyta úplně - kontakt mezi USB nabíječkou a zásuvkou není 100% fixovaný - buď pomůže izolačka nebo jiné zajištění, ale jinak vše OK a toto jsou prkotiny.
Občas jsme při zastávkách nabíjeli F5, protože jim postupně docházeli síly a nebylo dost nabíječek ze zásuvky - šikovná to věcička.
Upravil buboGS dne 29.06.2013 13:53
BMW GS = stroj na radost
Dobrý den všem vášnivým motorkářům,
v administraci jsem si všiml Vašeho fora dkazujícího na náš web, konkrétně na power banku, tak mohu přispět názorem odborníka z praxe. Nejnovější akumulátory Li-ion pojmou cca 7550mAh na 100g při napětí vhodném pro "USB zařízení". Za pokojové teploty to je však o asi 10% méně a ztráty při přenosu jsou dle našeho posledního testu minimálně 15% u té nejlepší elektroniky.
Můj názor na posledně zmíněnou powerbanku je tedy jasný. Ve 40g tolik mAh určitě nebude. Maximálně tak třetina - něco váží také ten plast a elektronika. Proto je dobré nakupovat v obchodech, kde garantují kapacitu.
Věřím, že jsem byl alespoň trochu užitečný. V případě dotazů se můžete obrátit třeba na náš email.
S přátelským pozdravem
Adam Borovský
Za team PowerGuy.cz
powerguycz napsal:
Dobrý den všem vášnivým motorkářům,
v administraci jsem si všiml Vašeho fora dkazujícího na náš web, konkrétně na power banku, tak mohu přispět názorem odborníka z praxe. Nejnovější akumulátory Li-ion pojmou cca 7550mAh na 100g při napětí vhodném pro "USB zařízení". Za pokojové teploty to je však o asi 10% méně a ztráty při přenosu jsou dle našeho posledního testu minimálně 15% u té nejlepší elektroniky.
Můj názor na posledně zmíněnou powerbanku je tedy jasný. Ve 40g tolik mAh určitě nebude. Maximálně tak třetina - něco váží také ten plast a elektronika. Proto je dobré nakupovat v obchodech, kde garantují kapacitu.
Věřím, že jsem byl alespoň trochu užitečný. V případě dotazů se můžete obrátit třeba na náš email.
S přátelským pozdravem
Adam Borovský
Za team PowerGuy.cz
od Eurocase nechci nic ani zadarmo, během roku mi vyhořeli ve 3 PC tři jejich zdroje... fakt ne... tady by to mělo být v pohodě, navíc kapacita super... funguje to parádně...
Je u powerbanky i nějaký adaptér na USB na nabíjení ze zásuvky jako je třeba u iPhone...?? Nebo jsou k tomu jen ty dva kablíky...??
Popřípadě se dá použít ten iPhoňácký...??
Šekuju pěkně...
Ahoj, má normální USB konektor, pokud máš iphone kabel s USBčkem tak ho tam bez problémů dáš, možná i ten přiložený je přímo pro apple - nevím, nemám nic od applu... je to taková placka...
Luky nevím, vychází cca procentuelně cenově stejně jako ta 9000mAh od samsungu... tu mám ozkoušenou a mohu jí doporučit. Asi bych tu stovku, dvě připlatil, za jistotu, vyšší kapacitu atd...
hlásí se další spokojený uživatel 9000mAh Samsunga, kterého doporučil HonzaGS-SV Dobíjim ho za jízdy v topcase (samo pokud není k dispozici 220V), z něho pak večer a přes noc co je potřeba. F5, telefony...
je to novinka asi od září a nemohu si to vynachválit
má to dvě klasické USB dírky - jedno umí 1A a druhé až 2.1A (nabíjí obě najednou), rozměry jsou 93×71×29mm a hmotnost je 246g. Je k tomu i takový hezký pytlíček a navíc to má integrovanou diodu jako světlo, které tlačítkem zapneš a zase vypneš - svítí bez nutnosti držet tlačítko
Upravil maser dne 31.12.2013 15:52
je to novinka asi od září a nemohu si to vynachválit
má to dvě klasické USB dírky - jedno umí 1A a druhé až 2.1A (nabíjí obě najednou), rozměry jsou 93×71×29mm a hmotnost je 246g. Je k tomu i takový hezký pytlíček a navíc to má integrovanou diodu jako světlo, které tlačítkem zapneš a zase vypneš - svítí bez nutnosti držet tlačítko
To vypadá dobře a líbí se mi,že to má i to světlo.Nemusím sebou vozit baterku a můžu zase trochu ušetřit místo v kufrech.Díky.
Má ještě někdo něco podobného vyzkoušeno,co by mi doporučil???
.
ahoj Pavle,
mám toto http://www.motoin...powerbanka a naježil jsem si ji. Zkušenosti zatím žádné, jen jsem ji 2x nabil/vybil, nabil jsem z toho dceři tablet se stejnou kapacitou baterie, po dalším nabití mobily, ale jinak více vyzkoušené nemám. Má to pevné pouzdro i pytlíček, vypadá to bytelně a rozměry snad nejsou nijak mega.
H
www.jantruhlar.cz
Honza_BMW_VW napsal:
ahoj Pavle,
mám toto http://www.motoin...powerbanka a naježil jsem si ji. Zkušenosti zatím žádné, jen jsem ji 2x nabil/vybil, nabil jsem z toho dceři tablet se stejnou kapacitou baterie, po dalším nabití mobily, ale jinak více vyzkoušené nemám. Má to pevné pouzdro i pytlíček, vypadá to bytelně a rozměry snad nejsou nijak mega.
H
Honzo našel jsem dobře,že ta tvoje stála kolem 1400 Kč a mé o polovinu menší kapacitu,než ta o příspěvek výš,která stojí kolem 1000 Kč?
.
To nevyužiju a ani na to nemám.Chci to nabíjet během dne z motorky a večer pak použít na dobíjení ostatních věcí.Líbí se mi ta 10400 mAh s dvěma USB porty a LED svítilnou za cenu 1095 Kč co tady doporučuje Maser.Do té asi půjdu,pokud mi někdo nedoporučí ještě něco zajímavějšího.
.
To nevyužiju a ani na to nemám.Chci to nabíjet během dne z motorky a večer pak použít na dobíjení ostatních věcí.Líbí se mi ta 10400 mAh s dvěma USB porty a LED svítilnou za cenu 1095 Kč co tady doporučuje Maser.Do té asi půjdu,pokud mi někdo nedoporučí ještě něco zajímavějšího.
já ti doporučím
když si Pavle připlatíš 200 Kč k té, co jsi vybral, budeš mít ještě o 30% větší záložní kapacitu. 15000 mAh!
Dva výstupy 1A a 2,1A jsou samozřejmostí. Používám jí, tablet s tím nabiji několikrát a o telefonu ani nemluvím.