KUKY napsal:
Zadek by ještě něco po 10tis. vydržel. Ale měním vždycky obě.Na to, co já jezdím jsem s07 Dakar spokojený
mitas nedělá 19ctky co tam dáváte?
Jestli píšeš o E-08, tak dělá, tak jako každou v sérii E
Upravil joe dne 09.11.2017 14:34
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Ja mam na TKC80 asi 4 tisice kilaku a je oskakana jak pila (neotacel jsem). Po dalnici s tim jedu tak 110... Pouzitelnost v terenu max. prvni 2-3 tisice, pak uz ne.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Dojíždím Mitas Terraforce a musím pořídit nové gumy.
Teď přes léto jedu vlastně jen asfaltky v Alpách, navíc se skupinou, co jezdí docela rychle. Potřebuju gumu, co dobře drží na asfaltu, do krajů a za deště Docela těžký vybrat.
Když jsem GS kupoval, byly na něm Michelin Pilot Trail (bohužel nevím, která řada)
Pilot Trail 4 mají na motorkářích docela špatnou pověst, že kloužou v krajích.
Metzelerky zase, že je dělají nyní v číně a stojí za prd.
Takže volím mezi
Michelin Pilot Trail (2,3,4)
Metzeler Touracne Next (vítěz více testů, co jsem našel po časopisech)
Mitas Terrafoce (ale raději bych dvousměšovou gumu).
Shinko 705 na 1150gsa malý nájezd (jen 6000) a na vodě zadek hodně nesedí. Každou chvíli jsem driftovat. Na předku se Shinko 705 spokojenost, zatím sjeta asi 1/3.
Na zadek jsem se vrátil k Anakee 2 a sedí jak přibitá. Nájezd po 1000 km nemohu soudit.
Edit:
Po prvních 1000 km a otestováno i v dešti sedí Anakee 2 na zadku hodně dobře a jak jsem zvyšoval rychlost, tak se ukázalo, že Shinko 705 je na předku použitelná, ale taky jsem ji za deště na hladkém asfaltu v nevelké rychlosti utrhl až mi zatrnulo. Uvidíme, jaký bude u Anakee 2 nájezd.
Upravil vsezved dne 26.06.2018 11:09
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Ja som nedavno kupil Pireli scorpion trail 2, mam na nich zatial 2000km ale max spokojnost.
Tu je zaujimavy test
https://www.motorradonline.de/motorradreifen-und-raeder/enduroreifen-12070-r-19-und-17060-r-17-im-produkttest.731000.html
Este postreh: ked som kupil motorku boli na nej obute metzeler tourance next a predna guma (stara 3 roky) mala uz na bokoch mikropraskliny, preto som ich radsej vymenil.
Upravil patriotxt dne 26.06.2018 07:49
Tak jsem dojezdil první gumy, které už byly na motorce gs800 při koupi. Předek M. anakee3, zadní M. anakee2. Najezdil jsem na nich něco přes 10 tis-2roky. Jsem na vážkách, jestli koupit něco jiného nebo zůstat. Nemám co porovnávat. Můžete mi poradit? Jezdíme hlavně ve dvou. Asi 90% okresky, 5% dálnice, 5% polňačky a šotoliny. Do většího terénu se nepouštím.
čau, jezdím na 800GSA Pirelli Scorpion Trail II, https://www.pirel...n-trail-II
už druhou sadu, podobný využití jak ty. První sadu jsem vyměnil po cca 8tis. vzorek ještě byl, ale před dovolenou jsem chtěl pěkný gumy. Odhaduju, že bych určitě dal přes 10tis.
V první sadě byl předek brazilskej a zadek německej, druhá je brazilská / čína. Funguje to stejně... až tohle dojedu chtěl bych zkusit Pirelli Scorpion Rally STR...
Jika napsal:
Tak jsem dojezdil první gumy, které už byly na motorce gs800 při koupi. Předek M. anakee3, zadní M. anakee2. Najezdil jsem na nich něco přes 10 tis-2roky. Jsem na vážkách, jestli koupit něco jiného nebo zůstat. Nemám co porovnávat. Můžete mi poradit? Jezdíme hlavně ve dvou. Asi 90% okresky, 5% dálnice, 5% polňačky a šotoliny. Do většího terénu se nepouštím.
Za mě https://www.rockw...nator-gps/ pokud je budou mít v tvém rozměru.
Mám je na 12 tce, najetých nějakých 4 tisíce a max spokojenost není to teda na žádný velký off ale pro tvé potřeby co popisuješ zn. ideál. 10-12 t dají určitě a to je moc nešetřím.Doporučuji
Upravil Kuba89 dne 28.05.2019 14:00
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Já, dojíždím Michelin Anakee 2 Takové ty velké šípovité bloky. Na asfaltce a suchu je to exelentní guma, za mokra jsem zatim nenašel lepší gumu co by v tomto rozměru takhle držela. Problém nastává v ranních Alpách když je 2-3°C a potřebuješ jet.. to se klouzne i při mírném náklonu nebo brždění. V terénu lehkém jako šotolina + kamenité cesty CH a A -OK,lesní cesty zkušenosti pro mne dost dobré. Mokrá tráva, bláto a i lehký sklon, guma jak vzadu tak v předu úplně k ničemu. Koukám po nástupci a asi půjdu do Tourancek.. Kdyby ale dopadl nějaký offík v Rumunsku šel bych do TKC.