nebolo by lepšie ísť za tie peniaze so svojou Adventure motorkou na nejaký 7 dňový Adventure (alebo aj neAdventure) výlet?
fakt mi rozum stojí nad tým že niekto je ochotný nechať cca 600€ za polep motorky (čo aký je pekný)
p.s. u náš na Slovensku by to bolo betón skala na kontrolu originality a zmenu farby v TP
S tou cenou máš pravdu, ale taky tě nikdo nenutí ty peníze za to dát. Spousta lidí má peněz, že neví, co s nimi, a proč by jim s tím Touratech nepomohl
Ohledně té barvy přeci stačí jednoduchá věc. Když tě zastaví policie, řekneš, že ta barva ( polep ), je tam 1 den a chystáš se zajít na registr zapsat změnu. Je tam nějaká doba, kterou na změnu v TP máš.
Raptore, myslím že když někdo koupí LC, tak nemá problém najít peníze jak na nějaký výlet tak na polep. Myslím, že jsi s tímto střelil vedle a je to věc majitele motorky.
Navíc tu své stanovisko Progranit jako majitel napsal a vše ostatní je dle mě zbytečné.
Patřím mezi ty, kteří by za to ty prachy nedaly, ale chápu, že to někdo chce a nevidím sebemenčí důvod abych o ho přesvědčoval o opaku.
Splněný sen moje 1100GS
Zase kecy o cizím rozhodnutí....Chci to, mám na to, koupím si to. Chci to, nemám na to, bulim nebo makám. Nechci to, nekoupím. Co je mi sakra po tom, jak si to rozhodne někdo jinej?
Pink Floyd - Coming Back To Life
kaca napsal:
Zase kecy o cizím rozhodnutí....Chci to, mám na to, koupím si to. Chci to, nemám na to, bulim nebo makám. Nechci to, nekoupím. Co je mi sakra po tom, jak si to rozhodne někdo jinej?
Dosti vystihující
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
kaca napsal:
asi tak +1
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
kaca napsal:
Mě osobně se to taky dost líbí, zvažuji že bych si to nechal nalepit na svou motorku. Nejde o to být IN Adventure ale o to že se mi to prostě líbí a když to chci tak platím. Beru to i tak že ten polep chrání lak, stejně jako tričko kůži.
Někdo musel rozjet grafiku atd. takže náklady určitě nebyly za pár stovek něco takového vymyslet a vyrobit. Navíc si to zase až tak moc lidí nekoupí tak proto je cena jaká je, pokud se to někomu líbí a má na to tak si to koupí stejně jako třeba různé blbosti k ochranám čidel atd. i když třeba dotyčný off nejezdí. Berte to jako doplněk a to že je na tom logo TT je bonus pro prodávajícího a nevidím sebemenší důvod řečí typu: když je to jejich reklama tak by to mělo být grátis. Kdo z Vás dává něco grátis v takovéto hodnotě? By je to zruinovalo kdyby to měli dávat grátis bo by to najednou chtěl každý včetně těch co píšou že se jim to nelíbí protože je to přece ZADARMO!
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
nebolo by lepšie ísť za tie peniaze so svojou Adventure motorkou na nejaký 7 dňový Adventure (alebo aj neAdventure) výlet?
fakt mi rozum stojí nad tým že niekto je ochotný nechať cca 600€ za polep motorky (čo aký je pekný)
p.s. u náš na Slovensku by to bolo betón skala na kontrolu originality a zmenu farby v TP
Několik akcí jsem již letos absolvoval (např. Ukrajinu, GG),a bohužel to není o penězích ale o čase.
Je to ten věčný kolotoč, pokud máš čas nemáš peníze a pokud jsou peníze není čas...
Co se týká barvy v TP: na LC jsou lakované dva díly, které jsou z 75% zachovalé v původní barvě(celý kryt nádrže a střed blatníku)
Samozřejmě se změnil vzhled moto ale v podstatě jen polepením původně šedých plastů....
Co na to řekne orgán až mě zastaví to uvidím
Několik akcí jsem již letos absolvoval (např. Ukrajinu, GG),a bohužel to není o penězích ale o čase.
Je to ten věčný kolotoč, pokud máš čas nemáš peníze a pokud jsou peníze není čas...
Co se týká barvy v TP: na LC jsou lakované dva díly, které jsou z 75% zachovalé v původní barvě(celý kryt nádrže a střed blatníku)
Samozřejmě se změnil vzhled moto ale v podstatě jen polepením původně šedých plastů....
Co na to řekne orgán až mě zastaví to uvidím
neda se to pred policajtama v nouzi demonstrativne servat?
Upravil hicks dne 14.08.2013 10:08
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
stepan napsal:
Četl jsem, že prý legislativa EU nepožaduje změnu barvy vozidla pomocí fólie zapisovat do TP.
To je nesmysl. Nikoho nezajima jestli je to folie nebo lak. Jedna se o barvu a ta sedet musi.
Kazdopadne se to da resit ruzne individuelne, kdysi jezdil v CR VW Golf, kterej mel komplet airbrush na motivy Doby ledove.
V TP bylo zapsano: Pohádkový motiv: Doba ledová.
stepan napsal:
Četl jsem, že prý legislativa EU nepožaduje změnu barvy vozidla pomocí fólie zapisovat do TP.
To je nesmysl. Nikoho nezajima jestli je to folie nebo lak. Jedna se o barvu a ta sedet musi.
Kazdopadne se to da resit ruzne individuelne, kdysi jezdil v CR VW Golf, kterej mel komplet airbrush na motivy Doby ledove.
stepan napsal:
Takže z toho se dá vydedukovat, že u LC bude v TP napsano: Adventure motiv: Touratech CZ. A vlastně jim tím bude dělat reklamu, kdykoliv se někdo podívá do techničáku.. oni to mají s tou reklamou hodně do detailu promyšlený
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
stepan napsal:
Myslím, že už není důvod se k tomu nějak vyjadřovat. Diskuze se rozvinula tak, jak jsem předpokládal - za ty peníze... špatná kvalita .... špatná technologie ... špatná práce ... měli by za to platit atd.
Přitom to vidělo v reálu jen pár lidí ale deset dalších to zasvěceně komentuje.
Takže fakta:
- cena toho konkrétního polepu je 6100Kč bez DPH. V té ceně je 2x doprava, tisk a polepení a 20% částky za přípravu dat z návrhu. Design a veškeré práce spojené s úpravami návrhu (jak psal progranit) tedy mřížkové deformace podle konkrétních tvarů panelů motorky jsme platili my. Demontáž dílů a montáž je v ceně.
- ověřoval jsem to ještě jednou včera a tyhle samolepky se do TP nezapisují! Jakmile tam jsou loga a nápisy, tak se to nezapisuje. Jsou firmy, které mění polepy v závislosti na aktuální reklamní kampani a zapisovaly by u stovek aut změny třeba každé 2 měsíce. Nesmysl. Paní mě řekla, že jakmile to je grafika, loga, barvy tak to zapsat ani nemůžou i kdyby chtěli.
- k tomu že je na tom "reklama" bych řekl že je rozdíl mezi designem ve stylu nějaké firmy a reklamou. Vidíte tam někde webovky? Je tam odkaz nebo telefon? Vidíte tam ostré logo? Ne! I ty trojúhelníky jsou stylizované, není to přímo logo. Logo vypadá takhle (jednotlivé země mohou nahradit slogan svým www):
Pokud tam je ten nápis touratech, tak jsme se rozhodli to dělat za režijní (tedy výrobní) cenu. Pokud ne, tak nebudu každý polep doplácet (platili jsme několik dnů grafikovi,který to upravoval - konkrétně 23h práce a ten původní design). Jestli si myslíte, že tyhle věci jsou zadarmo, tak jste na omylu. Můžeme udělat verzi bez toho nápisu (mimochodem i ten nápis není logo, protože jsme to udělali stylizovaně rozbitým fontem) ale bude to trošku dražší a můžeme asi udělat (když budeme chtít) pro někoho opravdu reklamní polep - kde bude opravdové logo a www, to by bylo třeba pro někoho, kdo by s tím jel na nějakou dlouhou cestu nebo polep rallye motorky apod.
- stačí se projít po srazu třeba v GaPa a najdete desítky motorek, které nepatří žádné firmě ale jsou polepené tak, že to vypadá jakoby to byl wunderlich, touratech, ohlins, repsol atd atd.. Když někdo má rád určitou značku, tak si třeba koupí i oblečení s logy té firmy, dokonce se prodávají nášivky těch firem apod. Představte si, že když budu chtít na ostré enduro polepy třeba firmy acerbis, tak je tady nedávají zadarmo a dokonce je vyrábí v tisícikusových sériích! Neuvěřitelné že?
Pokud je někdo závodník nebo cestovatel na cestě kolem světa, tak je pravděpodobné, že dostane polepy nejen zadarmo ale ještě k nim v rámci sponzoringu musí zaplatit peníze nebo materiál nebo obojí. Příští týden startuje další projekt M-C-N do Gruzie a myslíte, že za ty loga na těch motorkách platili? Ale je rozdíl mezi tím, když si to někdo chce pořídit kvůli fandovství a nebo fakt na reklamu. Když za mnou přijde někdo s nějakým projektem a bude to pro nás zajímavé, tak mu klidně ty polepy dáme zadarmo. Ale jestli mě v reálu stojí jedna motorka třeba 12 tisíc vč. části těch prací co jsme platili, tak si rozmyslím, jestli to za ty peníze pro mě má smysl nebo ne. Ale ještě jsem neslyšel o žádné firmě, která by dělala polepy zadarmo.
Ty diskuze o tom, že by měly být zadarmo dresy, už tady proběhly před pár měsíci - a kupodivu se jich prodala skoro stovka. A jestli si někdo myslí, že "vyděláváme" na tom, že se ty motorky polepí, tak je na obrovském omylu - každá motorka nás stojí dost tisíc i když ti majitelé to nemají zadarmo. Aby se na tom "vydělávalo", muselo by to být komerční - takže účtovat všechno plus nějaký zisk. Možná na tom vydělává ten, kdo to tiskne a lepí ale já nikoho jiného kdo by to dělal takhle pečlivě a o víkendech nebo přes noc neznám. Ale rád ten polep zadám někomu jinému, kdo to udělá stejně kvalitně a levněji. Nemám sebemenší zájem preferovat zrovna tu firmu, která to dělá. Nic z toho nemáme. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ja bych do toho i sel a proc - protoze ted resim polepeni motorky reflexni folii proti poskrabani, jen kdyz tam dam tohle prijdu o vzhled vyrocni edice a nebo to vymyslet tak, aby tam bylo oboje , cena za polep reflexni folii vyjde zhruba na polovinu az 2/3 tohohle polepu zalezi na kvalite folie takze cenu resit nebudu ta je za polep TT uplne vpohode
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Jen takova poznamka z zapisu do technicaku. Ja mel kompletne prestrikanu xcountry z cerny na bilou k tomu airbrushem sachovnici, pruhy a ehm i ten napis Touratech.
Nikdy jsem to nezapsal (v technicaku stalo cerna, seda). Jednou jsem byl zastaven organem, protoze mne zmerili, resilo se prekroceni rychlosti, barva nikoho nezajimala. Za dalsich cca 70 tisic km (i na dalsich motorkach) mne nikdo uz nikdy nezastavil. Kdyz jsem motorku prodaval, tak to presli i na evidencce. Tim netvrdim, ze bych doporucoval lenost, ale jen pro ilustraci.
Maiali nel Fango!
S tou cenou máš pravdu, ale taky tě nikdo nenutí ty peníze za to dát. Spousta lidí má peněz, že neví, co s nimi, a proč by jim s tím Touratech nepomohl
Ohledně té barvy přeci stačí jednoduchá věc. Když tě zastaví policie, řekneš, že ta barva ( polep ), je tam 1 den a chystáš se zajít na registr zapsat změnu. Je tam nějaká doba, kterou na změnu v TP máš.
ja nehovorim ze niekto niekoho nuti si nieco kupovat
dokonca ako obchodny ťah na zákazníka od TT tomu možem dať len palec hore
lenze v poslednej dobe sa z adventure motoriek stavaju istym sposobom metrosexualne goldwingy
TT robi spustu dobre vymyslenych a praktickych vecicieck, a dve "spusty" ftakovin ktore netreba
ak si niekto kupi cestovnu motorku tak si skratka myslim ze by mal cestovat alebo aspon investovat do praktickych doplnkov... samozrejme každý si za svoje peniaze môže kúpiť čo chce, niekto plne nastaviteľný zadný tlmič ohlins, iný ostré vačky a programovateľnú riadiacu jednotku, iný dva týždne na cestách a iný zas... nálepky
live fast, die young be wild, have fun