chafre napsal:
No aby nebyl za pakatel, je stovkovej, dle mé vlastní zkušenosti pro full HD na nic.
Potřebuješ giga Mám už přes rok tento https://www.alza....239119.htm obsazeny mám všechny porty a jede OK
Jojo u něčeho podobnýho skončím
ja uz moc plastovy mrchy kupovat nechci.
radove horsi odvod tepla = mensi zivotnost.
a za ty samy penize je managovatelnej Netgear.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Díky za rady, ještě dotaz. Ti z vás co používají věci od jabka (hlavně iPhone a iPad) jak řešíte připojení na NAS z těchto zařízení? Možná je to primitivní, ale nikdy jsem to nedělal.
Dík
Paul napsal:
Díky za rady, ještě dotaz. Ti z vás co používají věci od jabka (hlavně iPhone a iPad) jak řešíte připojení na NAS z těchto zařízení? Možná je to primitivní, ale nikdy jsem to nedělal.
Dík
ja tam lezu pres sambu.
17 cm
Paul napsal:
Dík
ja tam lezu pres sambu.
Jak to myslíš s tou sambou ? Myslím z Ipadu.
Jinak až tak uplně primitivní to není Alespon ne pro iOS, na normálních Mac strojích to je samozřejmě snadné, iMaca mám normálně připojeného (AFP i Samba). Ale u Ipadu či Iphonu to byl trochu boj jo a pro Maca musí být spuštěna služba Bonjour, jinak musíš po každym spuštění kompu ty disky znovu připojovat.
Já používám na Ipadu VLC, po posledním updatu má i možnost lokální sítě, funguje to ale s výhradami Jinak Qnap má nyní pro Android či iOS mobilní aplikace, ale ještě jsem to nezkoušelhttp://www.qnap.c...mp;sn=7405tak nevim jak to chodí. Předpokládám, že Synology to bude mít také.
GS 1200 R Adventure
Nečetl jsem to ale po tom co mám doma (Synology) a po přečtení x recenzí prakticky nic nepřichází v úvahu. Mám DS 213... Parádní, na gbit síti zapisuji běžně kolem 60MB/s což je jak v rámci PC z jednoho disku na druhý, mám k němu připojeno 5pc, 3 telefony, tablet, 4 televize... paráda...
PeDR napsal:
Názorz druhé strany pro zasmání:vůbec nevím o čem si tu píšete.
;o) řek bych, že máš takovou prenatální verzi doma - máš Wifi, napojení všech NB, tiskárny, no a tady to je rozšířené jednoduše ještě o centrální úložiště dat, na které přistupují všichni, data (fotky, filmy) se dají pouštět z telky, tedy nějaký tý novější, černobílý Merkur na to nepojede ;o)), tzn. to vlastně máš neboj ;o))
PS: popsal jsem to hodně zjednodušeně, jak mi to paří doma a do jaké hloubky tomu rozumím já, takže laicky ;o))
www.jantruhlar.cz
HonzaGS-SV napsal:
Nečetl jsem to ale po tom co mám doma (Synology) a po přečtení x recenzí prakticky nic nepřichází v úvahu. Mám DS 213... Parádní, na gbit síti zapisuji běžně kolem 60MB/s což je jak v rámci PC z jednoho disku na druhý, mám k němu připojeno 5pc, 3 telefony, tablet, 4 televize... paráda...
jj.. vlastne i ta rychlost zapisu byla u Syno vetsi.
ja si ho budu snad brzo taky kupovat
libi se mi to zasifrovani volumu.. to ale umi jen nektere modely.
17 cm
Paul:
koukám, že máš to co já (Xtreamer SW3 - už mám doma 3 a jednu TV co přehrává sama) Full HD z 15GB souboru zvládá bez problému po síti... Prakticky neustále se na Synology leze z 2-3 televizí, PC atd... naprosto bez problémů. Spotřeba elektřiny je taky u Synology nejníž... navíc po 20minutách uspává disky (můžes si to i změnit)... Probuzeny jsou během 2-3 vteřin. Mám dísky WD RED
Na 100mbitu to zlobilo např. při tom 15GB Full HD videu (asi 3x v náročné scéně škubnul) vyměnil jsem switch za 1000mbit (kabely nechal normální CAT-5E) a běží to bez problémů...
Upravil HonzaGS-SV dne 23.09.2013 13:53
HonzaGS-SV napsal:
Paul:
koukám, že máš to co já (Xtreamer SW3 - už mám doma 3 a jednu TV co přehrává sama) Full HD z 15GB souboru zvládá bez problému po síti... Prakticky neustále se na Synology leze z 2-3 televizí, PC atd... naprosto bez problémů. Spotřeba elektřiny je taky u Synology nejníž... navíc po 20minutách uspává disky (můžes si to i změnit)... Probuzeny jsou během 2-3 vteřin. Mám dísky WD RED
vsimni si, ze Synology jsem tu protlacoval od zacatku
jsem chytrej, co?
pravda ale je, ze to instaluje kolega. Mne se to jen libi.
17 cm
Instaluje? Hodíš do něj disk, zapojíš do sítě a spustíš prohlížeč v PC a je to :-) všechno ti to řekne v grafickym prostředí podobném windows akorát v prohlížeči...
Upravil HonzaGS-SV dne 23.09.2013 13:54
HonzaGS-SV napsal:
Instaluje? Hodíš do něj disk, zapojíš do sítě a spustíš prohlížeč v PC a je to :-) všechno ti to řekne v grafickym prostředí podobném windows akorát v prohlížeči...
a ty si snad myslis, ze to nasi klienti zvladnou?
navic pokrocily fce stejne musis nastavovat, propojovat atd.
17 cm
HonzaGS-SV napsal:
Paul:
Na 100mbitu to zlobilo např. při tom 15GB Full HD videu (asi 3x v náročné scéně škubnul) vyměnil jsem switch za 1000mbit (kabely nechal normální CAT-5E) a běží to bez problémů...
Přesně takhle bych to chtěl a asi to tak i dopadne . Jak na to lezeš z tabletu ty?
EDIT: Prolezl jsem stránky a mají pěkný aplikace pro mobilní zařízení takže super
Upravil Paul dne 23.09.2013 16:48
Týjo, to jsou teda věci. Chtěl jsem napsat že netuším, o čem je řeč (na jednom z odkazů se psalo něco o "chytrém domácím úložišti" což u mne plní komora), ale PeDr mne předběhl. Bylo to vysvětleno, díky za rozšíření obzorů, my máme externí HDD, který slouží jako záloha pro všechno a pro všechny a když je potřeba, strkáme ho do notebooků, tabletů i televize. Jen se chci zeptat, umí ta věc co o ní píšete, něco víc, jen nemusíte zastrkovat kabely?
Ivan napsal:
Týjo, to jsou teda věci. Chtěl jsem napsat že netuším, o čem je řeč (na jednom z odkazů se psalo něco o "chytrém domácím úložišti" což u mne plní komora), ale PeDr mne předběhl. Bylo to vysvětleno, díky za rozšíření obzorů, my máme externí HDD, který slouží jako záloha pro všechno a pro všechny a když je potřeba, strkáme ho do notebooků, tabletů i televize. Jen se chci zeptat, umí ta věc co o ní píšete, něco víc, jen nemusíte zastrkovat kabely?
Tady je výhoda, že právě nemusíš pořád přenášet externí disky protože na to mají přístup všichni a všechno co je v síti (třeba zmíněná televize) a hlavně by to mělo být mnohem spolehlivější.
Jinak asi skončím u Synology DS213j, je levnější a má všechno co potřebuju. USB 3.0 by bylo sice fajn, ale to je jediný co mi chybí od DS213 a připlácet kvůli tomu několik tisíc mi přijde zbytečný.
Ivan napsal:
Jen se chci zeptat, umí ta věc co o ní píšete, něco víc, jen nemusíte zastrkovat kabely?
Tady je výhoda, že právě nemusíš pořád přenášet externí disky protože na to mají přístup všichni a všechno co je v síti (třeba zmíněná televize) a hlavně by to mělo být mnohem spolehlivější.
Jak píše Paul, umí to o hooodně víc věcí, záleží co všechno využiješ. Spolehlivost je o něčem úplně jiném než u externího disku. A z těch dalších věcí, které využívám u Synology je třeba zálohování (TimeMachine), iTunes knihovna, možnost přístupu zvenčí jako na web server nebo možnost stahování filmů při vypnutém počítači a ještě spousta dalšího...