hobr napsal:
Beru to podle sebe, co se "zlepší" pro mě a mé nejbližší?
Zaměstnavatel mi peníze nepřidá, tak jaký to má (pro mě) efekt? Akorát budu muset platit za všechno víc peněz.... A vo, vo, vo tom to je!
s touhle logikou by ses k takovym vecem asi nemel vyjadrovat.
to bysme totiz nepostavili a neudelali nic.
Rád bych věděl, kolik jsi toho postavil (a udělal) Ty, vlastníma rukama...
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Honza_BMW_VW napsal:
...Komentáře některých ekonomů k danému se liší, ale dle mého bude jasněji, až ČNB vydá zpr. kdo jak v radě hlasoval/zdůvodnění apod..
Jo je to tak, někdo říká, že je to úplně zbytečné a teď mi řekněte, komu věřit... V tomto státě už nikomu.....
Rád si počkám na nějakou informaci, jak se zvýšila zaměstnanost. Nezvýší se nijak.
Např. na kamionu brambor to dělá cca 8 tis. navíc. U nás už brambory nejsou, není to zajímavý artikl, vozíme je z UK, D, A, PL. Zase to zaplatí jenom lidi, je to jednoduché. A pokud někdo vydělává venku a u nás utrácí, tak v podstatě nic nevydělal... http://www.novink...zbozi.html
Souhlas...
MOJA napsal:
Obecně na otázku podpory pracovních míst bych řekl ANO, je to jedním z nepřímých úkolů ČNB. Primárním úkolem ČNB je udržovat cenovou stabilitu, udržení nízko inflačního prostředí a zároveň vytvoření podmínek pro udržitelný hospodářský růst a k tomu patří i přijatelná míra nezaměstnanosti. Tyto úkoly bohužel samy o sobě jdou nemalou měrou proti své podstatě.
Sečteno podtrženo, pokud by ČNB neintervenovala v několika příštích měsících bychom s největší pravděpodobností čelili problému mnohem většímu než "trocha" zdražování, ať už se to poslouchá jakkoli nepříjemně!
Pro jistotou dodávám, že nepracuji pro ČNB ani stát :-) strávil jsem jen pár semestrů se skriptama makro a mikroekonomie :-)
Nechci se tě nějak dotknout, ale to je možná ono, že se na to díváš jen z teoretické stránky. Já to vidím z každodenní praxe, úplně jinak.
Moc mi hlava nebere, jak tímto krokem dojde ke zvýšení zaměstnanosti. NE teoreticky, zajímá mě skutečná realita! Zaměstnávám 75 lidí z různých soc. skupin. Neustále řešíme jejich ekonomické problémy, exekuce atd. Dnes už máme jednoho člověka, který se zabývá pouze jejich problematikou (to všechno zvyšuje provozní náklady). Jak píšeš "trocha" zdražování je menší zlo, ale dnes je to pro obyčejné lidi velký problém, protože ti to ve finále musí zaplatit. Těch podnikatelských radosti je u nás spousta, počínaje daňovou nestabilitou, udržováním daňové stability konče.
Já vím, každodenní život je o hromadě starostí, které člověka fackují ze všech stran a pak utěšování ekonomickou teorií bez rychlého a hmatatelného dopadu je tak nějak neuspokojující.
Jen jsem chtěl trochu vyvážit tu až příliš přímočarou negativní rétoriku některých kolegů motorkářů. GSA = skutečná radost z jedné stopy!
hobr napsal:
Beru to podle sebe, co se "zlepší" pro mě a mé nejbližší?
Zaměstnavatel mi peníze nepřidá, tak jaký to má (pro mě) efekt? Akorát budu muset platit za všechno víc peněz.... A vo, vo, vo tom to je!
s touhle logikou by ses k takovym vecem asi nemel vyjadrovat.
to bysme totiz nepostavili a neudelali nic.
Rád bych věděl, kolik jsi toho postavil (a udělal) Ty, vlastníma rukama...
makam od 18ti ty VOLE, tj. nonstop 16 let.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hix: Neodpověděl jsi mi na otázku a neříkej mi VOLE, nejsem Tvůj brácha....
Upravil hobr dne 09.11.2013 12:34
hobr napsal:
Hix: Neodpověděl jsi mi na otázku a neříkej mi VOLE, nejsem Tvůj brácha....
kdyz mas takove poznamky, VOLE, je na ne adekvatne reagovano.
17 cm
http://www.novinky.cz/finance/319611-lide-statu-pujcili-21-miliard-cnb-jim-ale-jejich-investice-znehodnoti.html
Další příklad toho, jak se stát chová ke svým občanům....
MOJA napsal:
Obecně na otázku podpory pracovních míst bych řekl ANO, je to jedním z nepřímých úkolů ČNB. Primárním úkolem ČNB je udržovat cenovou stabilitu, udržení nízko inflačního prostředí a zároveň vytvoření podmínek pro udržitelný hospodářský růst a k tomu patří i přijatelná míra nezaměstnanosti. Tyto úkoly bohužel samy o sobě jdou nemalou měrou proti své podstatě.
Sečteno podtrženo, pokud by ČNB neintervenovala v několika příštích měsících bychom s největší pravděpodobností čelili problému mnohem většímu než "trocha" zdražování, ať už se to poslouchá jakkoli nepříjemně!
Pro jistotou dodávám, že nepracuji pro ČNB ani stát :-) strávil jsem jen pár semestrů se skriptama makro a mikroekonomie :-)
Nechci se tě nějak dotknout, ale to je možná ono, že se na to díváš jen z teoretické stránky. Já to vidím z každodenní praxe, úplně jinak.
Moc mi hlava nebere, jak tímto krokem dojde ke zvýšení zaměstnanosti. NE teoreticky, zajímá mě skutečná realita! Zaměstnávám 75 lidí z různých soc. skupin. Neustále řešíme jejich ekonomické problémy, exekuce atd. Dnes už máme jednoho člověka, který se zabývá pouze jejich problematikou (to všechno zvyšuje provozní náklady). Jak píšeš "trocha" zdražování je menší zlo, ale dnes je to pro obyčejné lidi velký problém, protože ti to ve finále musí zaplatit. Těch podnikatelských radosti je u nás spousta, počínaje daňovou nestabilitou, udržováním daňové stability konče.
Potýkám se se stejným problémem.Mám 50 lidí a vidím to stejně. Každý druhý ma exekuce neb nestačí splácet. Druhá věc je že vyrábíme tady,ale komponenty nakupujeme,takže se nic nezlevní naopak.Když se to sečte to zvýšeni se někde promítne.Ale rozhodně ne do mzdy kterou bych třeba rád zvedl.Ale matematika je jasná věc.Takže se to dohání bonusama za plnění,obraty a výnosy.A to je realita.A je vidět že i škoda zdražuje jako vzor české výroby,tudíž bez nějakých vážnějších soudu si myslím že to uspěchali jak řekl pan Švejnar.Ano intervence,ale ne tak vysoko ne tak rychle..a ne tak skokově
Upravil czunik dne 21.11.2013 10:13
http://czunici.ra...
allroad / czunik ... chlapi a jak se ti vasi zamestnanci do tech problem dostali? Sami svou blbosti nebo nejakym necekanym a tezko predvidatelnym pruserem?
Me prijde, ze do ted na skolach chybi aspon par hodin financni gramotnosti a nejake zaklady hospodareni (domacnosti, firem a podobne). Pak bychom mozna nemeli 1,8 milionu volicu, co zase sezrali volebni programy socanum a komarum, pricemz socani ted ze vsech svych predvolebnich slibu couvaji, protoze to byly picoviny od zacatku.....
Upravil Bubak dne 21.11.2013 10:24
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
V dnešním "Miniduelu" na Primě: "Vedení ČNB žije v akváriu, vůbec nezná starosti obyčejných lidí"- Ondřej Neff (v souvislosti s devalvací koruny).
Upravil hobr dne 22.11.2013 19:29
hobr napsal:
V dnešním "Miniduelu" na Primě: "Vedení ČSOB žije v akváriu, vůbec nezná starosti obyčejných lidí"- Ondřej Neff (v souvislosti s devalvací koruny).
hobr napsal:
V dnešním "Miniduelu" na Primě: "Vedení ČSOB žije v akváriu, vůbec nezná starosti obyčejných lidí"- Ondřej Neff (v souvislosti s devalvací koruny).
Mysliš ČNB ne?
Sorry, nějak jsem se přepsal, ale ČSOB jsou stejní zloději...
Opraveno.
Upravil hobr dne 22.11.2013 19:29
hobr napsal:
V dnešním "Miniduelu" na Primě: "Vedení ČNB žije v akváriu, vůbec nezná starosti obyčejných lidí"- Ondřej Neff (v souvislosti s devalvací koruny).
Slovy járy cimrmanna resp. pomocného učitele "ale to nemusel říkat to ví přece každej- to zas neměl co dělat dědek jeden" Jinak dalším mimorealistou je Klaus a Paroubek to co sem naposledy od nich četl o tom svědčí 100procentně.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Blil bych jedu pro dvě mota příští týden na VIP kurz v mé směnárně zaplatím o 34000kč více fakt díky Sígře Singře!Víceguvernér další blbeček jen tak v televizi řekne,že si umí představit euro za 28 kč drc a je to hned za 27.30kč a to prosím až do roku 2015.
Následovalo ihned zdražení elektroniky,následuje auta,zájezdy hned o 10% blbeček Singer plácá,že potraviny budou levnější.
I tak trochu bych věřil,že to opravdu má souvislost s tím Kellnerem + telefonicou,přečtěte si ten příspěvek stojí za to.
Nemam na to jasny nazor.Rozumim argumentum pro i proti.Ale nemuzu si pomoct a myslim si,ze deflace neni zase tak hrozna.Urcite ma svoje rizika.Myslim si ale,ze jestlize by nekdo nezvladal splacet hypoteku pri treba 1-2%deflaci,tak stejne drive ci pozdeji to nezvladne ani bez deflace.Naopak si myslim,ze pri poklesu cen a samozrejme i platu to muze exportu pomoci uplne stejne jako intervence.Samozrejme by pri te deflaci nesmela soucasne posilovat koruna.Coz byl podle mne problem Japonska.A taky si myslim,ze Recku,Italii a Spanelsku vzhledem k tomu ze maji euro nic jineho nez deflace ke konkurenceschopnosti nepomuze.Tot pouze laicky nazor.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Blil bych jedu pro dvě mota příští týden na VIP kurz v mé směnárně zaplatím o 34000kč více fakt díky Sígře Singře!Víceguvernér další blbeček jen tak v televizi řekne,že si umí představit euro za 28 kč drc a je to hned za 27.30kč a to prosím až do roku 2015.
Následovalo ihned zdražení elektroniky,následuje auta,zájezdy hned o 10% blbeček Singer plácá,že potraviny budou levnější.
I tak trochu bych věřil,že to opravdu má souvislost s tím Kellnerem + telefonicou,přečtěte si ten příspěvek stojí za to.
jj.. zacinam se priklanet ke kritikum CNB. A to tomu moc nerozumim.
Nakupujeme plno veci z eurozony a to i pro dalsi pridanou hodnotu vytvorenou zde.
17 cm
Bez ohledu na přímé plusy a mínusy změny kurzu největší zlo vidím v destabilizaci zdejšího trhu a nálad na něm.. Lidi budou otáčet každou korunu víc než doposud. Je to to samé zlo pro důvěru spotřebitelů jako zvednutí sazeb DPH, které se v obchodech projevilo skokem cen v některých případech o desítky procent. Obchodní i výrobci spotřebního zboží určitě využijí tohoto popudu ke změnám ceníků ve snaze vydělat více..otázkou je co na to spotřebitel..i když myslím, že vím, co na to spotřebitel..bude vyčkávat