Chci řetěz a celou sadu vyměnit sám, nechci ale riskovat nějaké poškození nebo strátu záruky neodborným zásahem do stroje atd. Proto bych rád věděl jestli někdo z vás zná nebo by mi mohl poradit kde najít utahovací momenty na zadní rozetu a přední kolečko.
V manuálu se nic takového nepíše (nebo jsem to teda nenašel )
Díky všem za radu.
„One dream, one bike and one man, one way, one world“
jo pak ma clovek lepsi pocit ale jinak matky jsou samojistne a srouby jdou proste jen utáhnout - hodne ale s citem :-) , je to rozeta + retez není potřeba si nutne vsugerovávat ze jen proto ze je na BMW to je vetsi veda nez na 25let starem DRku vixc bych se soustredil na peclive namazani a slisovani spojky retezu
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
opravdu se toho neboj.
menim to cca 2x do roka. mam dve sady jednu off (rozeta 47zubu ku predni 17zubu = delsi retez) a druhou normal (42 ku 15).
Momentovy klic nepouzivam, proste to z citem utahnout na krev
jinak pouzivam obyc. nytovaci sadu na retez, tusim kolem cca 700kc.
Doporucuji dat dopredu 15 zubu, o zub mene nez orig 16. Na me je prevod moc rychly pri pomalem projizdeni v offu.
Upravil dufino dne 29.09.2014 15:24
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
dufino napsal:
opravdu se toho neboj.
menim to cca 2x do roka. mam dve sady jednu off (rozeta 47zubu ku predni 17zubu = delsi retez) a druhou normal (42 ku 15).
Momentovy klic nepouzivam, proste to z citem utahnout na krev
jinak pouzivam obyc. nytovaci sadu na retez, tusim kolem cca 700kc.
Doporucuji dat dopredu 15 zubu, o zub mene nez orig 16. Na me je prevod moc rychly pri pomalem projizdeni v offu.
Nýtovací sada za 700kč? to je kladivo 1000g /kladívko 500g?
Ne vážně- já mám ten nejlevnější DID typ od Rothewaldu z Louise za 1500,- ;jaký to je ten za 7kil-máš odkaz?
Nýtovací sada za 700kč? to je kladivo 1000g /kladívko 500g?
Ne vážně- já mám ten nejlevnější DID typ od Rothewaldu z Louise za 1500,- ;jaký to je ten za 7kil-máš odkaz?
to je ona Kime. Mam ji z Louise za nejakych 25E ve akci.
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
ja mam tutok http://www.motore...vacka.htmlnakoras sem ji koupil loni na podzim v akci za 1200 :-) maka vyborne
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Ne -umí to jak roz.tak snýtovat,akorát je dobrý při roznýt. odbrousit flexkou to rozšíření páč se mi už ten trn zlomil při vytláčení bez odbroušení a musel jsem si utočit novej -některý čepy jsou tvrdší např ČZ ;DID mám dojem je měkčí (ten konec)
Shreku ten trn se otočí a na druhé straně toho trnu je tvar na roztemování čepu.
Dá se s tím dělat v pohodě ale musí se to skládat a rozkládat okolo řetězu ,navíc já jsem to ještě zesílil ocel.kroužkem zobnutým na vnitřní díl nýtovačky páč to mělo tendenci se ,,otvírat"při roztemovávání těch tvrdších konců ale myslím že některý prodejce i udával že je to pouze na řetězy DID.Myslím že ty nýtovačky tvaru U jsou lepší-každopádně pohodlnější práce baz rozebírání ,ale zase na druhou stranu kolikrát za rok se to používá že.
Upravil kim dne 30.09.2014 12:51
Ty vnitřní packy sklouzávaly dovnitř tak jsem to takhle vymezil-vpodstatě by to vyřešilo i zešikmení těch styčných plošek tak aby se do sebe ,,zakusovaly" a ne rozjížděly.Ten trn vedle to je ta strana na rozšíření čepu (tento už je ten samodomo)
kim přiložený následující obrázek: