Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 3 z 3:   1    2    3  

10 let na GS
tomasgs
Přidané 17.12.2013 18:47

Registrace: 13.11.09
TomasTT napsal:
tomasgs: hele ono to není zase tak špatné. Nás vždycky zajímaly hlavně ty doplňky a technika. Naučili jsme se na tom strašnou spoustu věcí - v době, kdy o tom tady nikdo neslyšel. A nejen o technice (programovatelné řídící jednotky a ladění) ale třeba i to, jak používat fóra resp. předchůdce diskuzních fór, který v USA prodejci nebo výrobci používali pro komunikaci se zákazníky v dobách, kdy u nás byla špička ISDN vytáčená linka. Byly to užitečný věci - Compuserve, Delphi.. dneska si na to nikdo nezvpomene. Ale už tenkrát když člověk něco potřeboval, tak napsal na podporu do určité složky a mohl si číst odpovědi dalších lidí - fakt to bylo něco jako bmwgs.cz dneska. To bych řekl byl hlavní přínos. A taky se člověk naučil komunikovat se světem - objednávat leštěné sací potrubí co vyráběl jeden člověk v Austrálii, vysokokompresní pístové sady a vačky v USA, řídící jednotky v Japonsku atd. Pomohlo to naučit zvyklosti (třeba běžné mnohaměsíční čekání na backordery), reklamace atd. Já na to vzpomínám celkem rád. Dělali jsme jen metrický stroje, nic na H-D, tím se u nás prakticky nikdo nezabýval, takže jsme si všechno museli shánět sami. Nezapomenu třeba na instalaci 45mm spádového karburátoru Mikuni, kdy jsme se vsázeli v garáži, jestli to nastartuje nebo ne. Nastartovalo Smile Jak se dělá airbrush a co to obnáší, jak se bránit vibracím (1800ccm dvouválec vibruje jako sbíječka) aby nepraskaly plechy třeba na blatníku, jak tahat kabely aby nebyly vidět atd atd., Mě tady bavila víc ta technika a cestování.

Jo, tyhle technický finesy jsou moc hezký. V roce 2002 jsem navštívil Daytona Bike Week a ty jejich přestavby se mi moc líbili. Po technické stránce dokonalá práce. Fakt vypiplaný do detailu. To je to co na tom oceňuji. Ale že bych si přál takovou motorku vlastnit nebo na ní jezdit, to ne.
Upravil tomasgs dne 17.12.2013 18:48
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW

nForger
10 let na GS
Přidané 17.12.2013 21:17

Registrace: 17.07.08
zetor napsal:
TomasTT napsal:
zetor napsal:
chafre napsal:
Rovněž gratuluji ke kulatinámSmile Když už tak hezky kluci vzpomínáte, tak hodím taky něco do placuSmile Psalo se léto L.P. 2002 a já se stal členem bavorské jízdy..ještě bez kufrů, ty dorazily o týden později Smile
[img][/img]

ADVík s malou nádrží...to se moc nevidí...Wink

Ta Milanova je taky s malou nádrží. Viz foto z té projížďky bezprostředně po nákupu..

Pravda...ale moc jich neni...

Taky mám malou bandu Wink

Saturnin
10 let na GS
Přidané 17.12.2013 21:25

Registrace: 30.06.09
nForger napsal:
zetor napsal:
TomasTT napsal:
zetor napsal:
chafre napsal:
Rovněž gratuluji ke kulatinámSmile Když už tak hezky kluci vzpomínáte, tak hodím taky něco do placuSmile Psalo se léto L.P. 2002 a já se stal členem bavorské jízdy..ještě bez kufrů, ty dorazily o týden později Smile
[img][/img]

ADVík s malou nádrží...to se moc nevidí...Wink

Ta Milanova je taky s malou nádrží. Viz foto z té projížďky bezprostředně po nákupu..

Pravda...ale moc jich neni...

Taky mám malou bandu Wink

S malou nádrží to je jen poloviční advík Pfft Grin Grin

Kasak
10 let na GS
Přidané 17.12.2013 21:27

Registrace: 28.08.08
Jednou jsem ji viděl u servisáka v dílně,taky s malou.
Když je hlad,je i husa dobrá.

servisak
10 let na GS
Přidané 17.12.2013 21:29

Registrace: 02.01.09
jenže v době nové 1150 byla velká nadrž na ADV za nějakých 45 000 kč
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

TomasTT
10 let na GS
Přidané 18.12.2013 10:23

Registrace: 15.03.07
servisak: to nééé, možná tolik chtěli za novou jako samostatný díl ale určitě ne jako volba k nové motorce. Cena (příplatek) v roce 2003 byla: 8.320,- Kč o rok později 8220Kč.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Strana 3 z 3:   1    2    3  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 128
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,733
Nejnovější člen: mikyjawak

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.25 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI