Doporučené knížky, aneb která knížka mě fakt dostala
Přidané 20.12.2013 14:19
Macek01 napsal:
czunik napsal:
egypťan sinuet
Tak toho mam rad, kdysi sem ho precet vicekrat po sobe.
Sinuhet je skvely ale nikoho nechytl za srdce erich maria remarque???
Cokoliv od neho je
Tri kamaradi, Nebe nezna vyvolenych, Na zapadni fronte klid ..
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
Přidané 20.12.2013 16:34
gssg napsal:
Macek01 napsal:
czunik napsal:
egypťan sinuet
Cokoliv od neho je
Jo, Remarque je klasika. Co takhle Eric Lambert - Ostrov Fulakona, 20.000 zlodějů... Překrásné knihy.
Teď už delší dobu (s přestávkami) čtu "životopis" AC/DC a je to fakt "hustý".
Upravil hobr dne 20.12.2013 16:41
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Přidané 20.12.2013 16:41
Remarqe-Na západní frontě klid/bomba/, potom ještě jedna ze druhý světový,nepamatuji si název,ale na konci ho zastřelili partizáni,které měl popravit. Potom Švejk. Jedna kniha ke které jsem se dostal náhodou-Japonsko ve válce-pohled na válku v tichomoří z japonské strany. Všechny od Fajtla a Mrázka. Knihy od Josefa Nowaka,příslušníka Wehrmachtu ,popisuje cestu z Berlína ke Stalingradu a zpět. Detektivky Christie a McBain. Je toho hodně.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Přidané 20.12.2013 17:14
gssg napsal:
Macek01 napsal:
czunik napsal:
egypťan sinuet
Cokoliv od neho je
Jo jo Remarque, ale postupně mi to přišlo, že je ve většině jěho knížek nějakým způsobem zastoupené trápení a tubera. Asi ho tyhle potvůrky provázely celý život...
A taky jsem jednu knížku nedokázal dočíst.
Byl to Exupery a jeho Citadela. Tu jsem nedokázal dočíst, prostě mě nechytla.
Vyloženě mě naštval Brown a jeho trilogie hlavně poslední knížka.....Ztracený symbol. Ten člověk miluje násílí a tělesnou bolest.
Zato jsem zhltnul Coelho a jeho 11 minut.
Nebo dost dobré Umberto Eco...Jméno růže.
Také mě baví knížky o životě konstruktérů všeho možného, hlavně teda letadel...Junkers, Meserschmit... autíček a lodí...
Nějaké ty starší scifi.
No ono by toho nakonec bylo hodně...
Pája
Přidané 20.12.2013 21:27
Za mě,Murakami, Haruki - Kafka na pobřeží,Na jih od hranic, na západ od slunce,Norské dřevo atd. Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho,TRILOGIE MILÉNIUM STIEG LARSSON a klasika Dick Francis a Ed McBain atd.
Přidané 21.12.2013 09:38
Kasak napsal:
Remarqe-Na západní frontě klid/bomba/, potom ještě jedna ze druhý světový,nepamatuji si název,ale na konci ho zastřelili partizáni,které měl popravit. Potom Švejk. Jedna kniha ke které jsem se dostal náhodou-Japonsko ve válce-pohled na válku v tichomoří z japonské strany. Všechny od Fajtla a Mrázka. Knihy od Josefa Nowaka,příslušníka Wehrmachtu ,popisuje cestu z Berlína ke Stalingradu a zpět. Detektivky Christie a McBain. Je toho hodně.
Remarque - Čas žít, čas umírat, taky si ji rád přečtu
Přidané 21.12.2013 12:25
Díky E-knižek mě začalo znovu bavit jezdit na služebky. Beru jednoho spisovatele za druhým u čtu od nich jednu knížku za druhou. Začal jsem W.Smithem, M.Crichtonem, Dick Francisem,Jo Nesbo a tedˇ je na řadě Ken Follett. Týdně na cestách přečtu i 3ks, musí mě i napomínat, abych nastoupil do letadla, televizi už neznám. U většiny spisovatelů se osnova hodně opakuje, po páté knížce už mě daný spisovatel většinou nebaví. Na krutost (obvzláště se v tom vyžívají ti první dva) jsem si už zvykl, bohužel, patří to k životu, jen to nevidíme. Jinač k mým nejoblíbenějším spatřili Hemingway, Irving, v mládi Dostojevski, Steibeck, Hailey a Remarque, ti ještě upředňostňovali kvalitu před kvantitou.
https://www.zonerama.com/rop1
Blaine Harden - Utek z tabora 14 - Realita soucasnych pracovnich taboru v Severni Koree a doposud jediny uspesny utek za hranice Ciny. Hodne doporucuji. http://www.databa...-14-166296
Jonathan Littell - Laskave Bohyne - Fiktivni memoary dustojnika SS, ktery se podilel na likvidaci zidovskeho obyvatelstva na Ukrajine. Jen pro hodne silne natury. http://www.databa...ohyne-1318
Ken Follet - Pilire zeme. Hystoricky roman popisujici stavbu goticke katedraly v stredoveke Anglii. nekteri budou znat ze serialove trylogie. Kniha je ale 100x zazivnejsi. http://www.databa...zeme-12524
A neco pro chmurne chvile. Leo Rosten - Pan Kaplan ma tridu rad. Evropsky pristehovalec do Ameriky se uci anglicky. Neskutecna prd.. Obdivuji prekladatele, co vsechno s textem dokazal. http://www.databa...-rad-78438
Atd... Ctu kdy a kde se da....
Upravil spea - ToM dne 09.01.2014 20:12
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Přidané 25.01.2014 19:01
Jay Dobins - Žádnej anděl.
Doporučuju. Spisovatel je agentem ATF, který je s svýma kolegama nastrčen mezi MC aby se dostal na kobylku Pekelným andělům...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Přidané 26.01.2014 07:52
Jé, to je krása! Parádní zimní téma. Osobně jsem zatížen na americké autory Hemingway, Steinbeck, Kerouac, Twain, Heller, Saroyan. Dokonce jsem z nich maturoval (kurde letos to bude 20 let). Jednotlivé tituly, které mám nejradši např. Hemingway-Zelené pahorky africké, Pohyblivý svátek, Povídky, Twain-Yankee z Connecticutu na dvoře krále Artuše, Tajemný cizinec, Steinbeck-Toulky s Charliem, O Americe a Američanech. Ale je toho spousta...
Morabo zmínil Leacocka, parádní! Ale za jedničku v tomhle žánru považuji Jerome Klapka Jerome - Tři muži ve člunu... nebo Poutníkův deník.
A k čemu se pravidelně rád vracím a vždy mě to dostane autenticitou a spádem vyprávění je Jan Šmíd - Čisté radosti mého života a další dva díly pokračování...
Přidané 26.01.2014 08:48
spea - ToM napsal:
Cokoli od Jo Nesba, napr. jeho posledni titul Levhart jsem dal za tri dny.
Není jeho poslední kniha "Lovci hlav"?
Jinak mě se taky líbil "Velký cirkus" od Pierre Clostermanna- stíhači druhá světová Británie. Francouz,co utekl do Anglie bojovat proti Němcům. Něco jako Faitl.
A "1941-1945 Tažení v Rusku" od Léona Degerlle-taky druhá světová z pohledu člověka,který šel do Ruska z přesvědčení,že komunismus je potřeba zastavit...
Něco odjinud Patrik Ryan " Jak jsem vyhrál válku". Atd
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Přidané 26.01.2014 08:54
Kniha, která mě nejvíc dostala???
U mě vítězí Pán prstenů.
Před dvaceti rokama, jsem jí četl úplně všude a pořád....
Doma, v práci, v tramvaji, u jídla, na záchodě, přečetl jsem pět stran a už jsem listoval v mapě...
To co se mnou udělala tato kniha, jsem ještě nezažil.
A navíc jsem byl tehdy přesvědčen, že tuto knihu nikdo, nikdy nezfilmuje.
Jinak super téma!!!
Tak polovinu zde uvedených knih jsem četl a druhou si rád časem přečtu...
Opravdu spousta zajimavých tipů!
Přidané 26.01.2014 09:08
Bigr: lovci hlav je starsi kousek, ktery je mimo 'Harry Hole' serii. Bylo to i sfilmovano. Rekl bych ze i film stoji za to.
Ted posledni dobou ctu 'Lars Kepler', ve skutecnosti manzelska dvojice pouzivajici tento pseudonym. Hypnotizer je jen ochutnavka, dalsi dve dila jsou znatelne lepsi