cert68 napsal:
Kde se dá to EWS koupit prosím a je někde návod jak to vyměnit
koupíš od ježka a návod netřeba, drží to jen na 2 šroubech. je to černé plastové kolečko kolem spínačky
Ono to zas tak lehké není musíš odvrtat šrouby co drží spínačku a pak vyndáš kroužek EWS ale na cestě stačí odpojit a dat novej a přidělat drc páskou někde v okolí ma to nějakej malej radius
přesně tak nebo přepojíš jen konektor od nové antény a do kroužku můžeš vložit náhradní klíč, tzn., že to nemusíš mít ani blízko. Schováš pod nádrž a jedeš. Odvrtáš si to doma.
A je to už ta nová "černá" verze? EWS už vozím ale regulátor ještě náhradní nemám a přitom mi jeden umřel už druhý den po koupi RT. naštěstí přes noc v garáži.
regulator pal.cerpadla s sebou vozit netreba, staci jen propojka ze staryho nebo jen kabelovy bypass .... a eventualni vymenu udelat az doma ..
(ch)stepan
chstepan napsal:
regulator pal.cerpadla s sebou vozit netreba, staci jen propojka ze staryho nebo jen kabelovy bypass .... a eventualni vymenu udelat az doma ..
jj vím a mám to v plánu ji udělat ale až odejde ten stávající
servisak napsal:
Jo ale ten muže odejít za tyden nebo taky nemusí umřít vubec
To je pravda ale pro mě je lepší raději vozit hotový originál a na cestě ho případně bezproblému během chvilky vyměnit než natahovat dráty k zásuvce. Navíc tomu co tam mám moc dlouho nedávám .... starý už dost zoxidovaný kus.
chstepan napsal:
jj vím a mám to v plánu ji udělat ale až odejde ten stávající
tak s sebou vozit alespon kus dvojlinky a na konci treba konektor do zasuvky 12V a kdyz umre regulator, tak z neho odstrihnout modry konektor a pridratkovat na tu dvojlinku ... a hura pokracovat...
(ch)stepan
servisak napsal:
To je pravda ale pro mě je lepší raději vozit hotový originál a na cestě ho případně bezproblému během chvilky vyměnit než natahovat dráty k zásuvce. Navíc tomu co tam mám moc dlouho nedávám .... starý už dost zoxidovaný kus.
Jak vypadá z venku neznamená že odejde
... servis a diagnostika BMW Motorrad
chstepan napsal:
Když to jen propojíš kabely od "oholených" vodičů regulátoru k baterce, tak samosebou motorku zprovozníš. Problém je ten, že když se ti to stane daleko od domova, kde není možnost výměny za jiný nebo není možnost někde v dílně vykuchat ten vadný a udělat z něj propojku, tak za deštivého počasí a delší jízdě v silném dešti se ti do té šachty pod regulátorem ke konektoru k čerpadlu dostává voda. Je fakt lepší mít buď udělanou propojku z vadného regulátoru nebo mít jiný funkční regulátor.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
když vydrží, budu jen rád, čas ukáže. Taky nerad vyhazuju peníze za něco co možná ani nikdy nebudu potřebovat ale nefunkční kus na propojku nemám a je dost nereálné jej získat.
[quote]namork1 napsal:
když vydrží, budu jen rád, čas ukáže. Taky nerad vyhazuju peníze za něco co možná ani nikdy nebudu potřebovat ale nefunkční kus na propojku nemám a je dost nereálné jej získat. [/quote
zkus Tondu ..]
(ch)stepan
servisak napsal:
Jak vypadá z venku neznamená že odejde
Když ho vykucháš Milane, tak se koukni na ten povrch "tišťáku" - bývá pěkně zoxidovaný. a to právě nejvíce v okolí místa, kde je na něm naletovaný konektor - ta vlhkost k "tišťáku" proniká právě nejvíce okolo konektoru - jak prochází konektor přes chladič (ten hliníkový obal) - tam je nejslabší místo. Takže jak je regulátor hodně zoxidovaný z venku, tak je velká pravděpodobnost, že časem "vyhnije" zevnitř.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...